Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

Απάντηση: Re: Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, θα γίνω βαρετός ίσως για άλλη μια φορά: Αυτό το retro look με έχει πραγματικά κουράσει! Κι αν έχουμε από τη μιά μεριά δείγματα δημιουργικής χρήσης όπως τις διάφορες Fuji, άλλες περιπτώσεις όπως τις επιεικώς ουδέτερες OM-D (μην ξεχνάτε είμαι κάτοχος Μ5, αλλά την αγόρασα για το περιεχόμενο και μόνο), ετούτη εδώ μου θυμίζει (με το συμπάθιο) βλαχομπαρόκ Ελληνική ταβέρνα του εξωτερικού με γύψινες κολώνες , αετώματα, αγάλματα κ.λ.π. Δεν ξέρω , ως μηχανή μπορεί να αξίζει, αλλά με τέτοια εμφάνιση δεν θα ήξερα που να κρυφτώ. Είτε το ερμηνεύσεις ως έλλειψη νέων ιδεών, είτε ως εμπορική εκμετάλλευση παλιάς δόξας προς άγρα πελατείας, η κατάληξη είναι ίδια...

Συμφωνω και επαυξανω, ο ρετρο σχεδιασμος προσωπικα με συγκινει (λόγω ηλικιας και καταβολών) αλλά υπό προυποθέσεις - οι μηχανες της Fuji ή η EM-5 δεν ειναι άσχημες μηχανές, τουτη εδώ ειναι συνολικα άσχημη οπως ηταν και οι παλιές Νικον όταν τις σύγκρινες με τις πανεμορφες και λιλιπουτειες για την εποχή ΟΜ -1,2,3,4.

Ετσι οπως την επιασα σημερα, και πιστευοντας τας γραφας του ιντερνετ (αφου δεν εχω προσωπικη επαφη) οτι ο αισθητηρας κανει παπαδες, στα 1000 ευρω το κιτ + εναν ακομη απο τους δυο φακους που τη συνοδευουν (ειτε 35ρη ειτε 50ρη) θα με εκανε να το... σκεφτω... :idea:

Τα παραλεω λίγο, αλλα οι πρωτες βιαστικες εντυπωσεις κρατωντας ενα pre-production μοντελο, αυτες ειναι... εν ολιγοις...

Αισθηση πλαστικη κινεζια, γλιστερη, μου θυμισε την κανον 450 ρεμπελ.
Ελαφρια με τον 50ρη, παρ ολο το μικρο γκριπ ειναι καλα ζυγισμενη.
Το γκριπ παραειναι μικρο, με ζουμ μεσαιο 2,8 και πανω, καλη τυχη...
Κοντο σωμα, δεν γεμιζει η παλαμη σου οταν την κρατας, πρεπει να αλλαζεις λαβη για να πατας τα κουμπια.
Χειρισμος on the fly, ειδικοτερα με την καμερα στο ματι, πρεπει να εισαι μεγαλος καλλιτεχνης...
Η ασφαλεια για το iso ειναι μικρη και θελει τεχνη για να πατιεται, ενω ο επιλογεας ειναι σφιχτος και δυσκολα γυρναει με τον δεικτη (οσο εχεις πατημενη την ασφαλεια με τον αντιχειρα)...
Η αντισταθμιση εκθεσης ειναι πιο διαχειρισιμη.
Το mode dial θελει επισης δυο δαχτυλα, πρεπει να σηκωθει επανω και να περιστραφει, πιανεται δυσκολα, δεν εχει γεισο ικανο...
Ο επιλογεας ταχυτητας κλειστρου ειναι ο πιο βολικος απο τους αλλους, οταν ειναι στις ταχυτητες 4 εως 4000, περιστρεφεται ελευθερα μπρος πισω, οταν παει στα αυτοματα Χ,Τ, 1/3 STEP, κλειδωνει.
Ο 50ρης 1,8 πλαστικοκατασκευη, εκεινο το ασημι δαχτυλιδι τι το ηθελαν...???
Οι δυο ροδελλες μπρος και πισω ευχρηστες.
Ο ηχος του κλειστρου σκληρος, καμμια σχεση με τη σοφτ αισθηση που σου δινει η μηχανη.
Η εστιαση λιγο πιο αργη απο την νικον 1, θα ελεγες πως δεν εχει καθρεφτη... (pre-production επαναλαμβανω, μπορει απο firmware να μην ειχε τιποτε μεσα)

Οταν την κοιτας παντως, δειχνει ομορφουλα...
Ο χειρισμος της ομως, νομιζω δεν ειναι καν θεμα συνηθειας... ειναι για... αργη, απολαυστικη φωτογραφιση, οπως ακριβως την παρουσιαζε η νικον στα σποτακια της... βγαζεις μια φωτο και καλη την ημερα (και το θεμα σου να εχει υπομονη, αν δεν μπορεις να πετυχεις την εκθεση με την πρωτη και πρεπει να αλλαξεις κατι)... :music-smiley-005:

Αυτα, ως πρωτη σκεψη μετα απο 10λεπτη επαφη...

Last edited:
Είσαι θεός... πραγματικός!!! Ένας έμπειρος χρήστης των dslr!!! Αυτό και μόνο έχω να πω. Όταν οι άλλοι δικαιολογούν τα πάντα, εσύ στήνεις στον τοίχο τις κορυφαίες γιατί είσαι έτοιμος για το απόλυτο.

Μπράβο Ηλία!!

Βλασση να σαι καλα, σε ευχαριστω πολυ, αν και τα παραλες λιγο... :grinning-smiley-043

Το θεμα δεν ειναι αν στηνεις κατι στον τοιχο ζητωντας τα απιθανα, αλλα ζητωντας να εχεις -τουλαχιστον- τα... βασικα !!!!

Οπως και να χει, (οχι για να το παινευτω βεβαια :Banane0:) αλλα εκει στο dpreview μας διαβαζουν κρυφα το βραδυ οταν τα γραφουμε εμεις εδω και μετα τα αναπαραγουν ως δικα τους... :smash: Δηλαδη εγω σε 10 λεπτα αντιληφθηκα, αυτα, που αυτους τους πηρε 1 μηνα...???

We're a little disappointed with how the camera feels

Και αυτο το little που γραφουν,σηκωνει μεγαλη κουβεντα για το τι λενε και πως το λενε...

Απάντηση: Re: Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

Αισθηση πλαστικη κινεζια, γλιστερη, μου θυμισε την κανον 450 ρεμπελ.

Αυτό περιέργως το διάβαζα πρόσφατα από πολλούς για την 600/610. Ξέπεσε και η Νίκον? Πού πάει ο κόσμος?

Re: Απάντηση: Re: Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

Αυτό περιέργως το διάβαζα πρόσφατα από πολλούς για την 600/610. Ξέπεσε και η Νίκον? Πού πάει ο κόσμος?

Η Nikon δείχνει μερικά άσχημα σημάδια.

1) Εκμετάλλευση των πιστών της φίλων με την DF. Κυριολεκτικά. Η DF είναι κάτι το οποίο είναι υπεροκοστολογημένο σε τέτοιο βαθμό που μου προκαλεί αηδία.
2) 2 (ΔΥΟ) midrange κάμερες μέσα σε έναν χρόνο.
3) Σοβαρά προβλήματα για D600 και μεγάλο φάουλ για τη μεταπωλητική της αξία (άρα και για τους nikonians) η μετεξέλιξη της σε D610.

Σύντομα πιστεύω (σε 2-3 χρόνια) πως η No2 θα είναι η Sony..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

3) Σοβαρά προβλήματα για D600 και μεγάλο φάουλ για τη μεταπωλητική της αξία (άρα και για τους nikonians) η μετεξέλιξη της σε D610.

To τελευταίο το θεωρώ ΤΗ ξεφτίλα. Ούτε καν ονομασία δεν έπρεπε να αλλάξουν στο μοντέλο αφού το φτιάξουν να λειτουργεί όπως πρέπει, και οι αστείοι όχι μόνο του έδωσαν αριθμό νέου μοντέλου, αλλά το ανακοίνωσαν και με τυμπανοκρουσίες! Απλά απίστευτοι!

Re: Απάντηση: Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

Μου φαίνεται τις έχουμε παρα-αγαπήσει τις εταιρείες. Θα καταλήξω να πάρω Sony στο τέλος μου φαίνεται.

Ασε τα σαπια... ηδη την εχεις παρει και συ σαν τον Αλεξ και δεν το ξερεις... αλλα αν ειδες, εχει.... θορυβο... εκει στα 1600 δεν την ειδα και πολυ σοι.... 7D μου θυμισε...

Εγώ θα σκεφτώ από τη νέα χρονιά σοβαρά μεταξύ 6D και A7. Περίπου ισοδύναμης τιμής θα είναι, αφού κάτσει λιγάκι η μπίλια. Εννοείται ότι τη Σόνυ την εξετάζω μόνο λόγω συμβατότητας με το οπλοστάσιο Canon....

Εγώ θα σκεφτώ από τη νέα χρονιά σοβαρά μεταξύ 6D και A7. Περίπου ισοδύναμης τιμής θα είναι, αφού κάτσει λιγάκι η μπίλια. Εννοείται ότι τη Σόνυ την εξετάζω μόνο λόγω συμβατότητας με το οπλοστάσιο Canon....

Γιατί βρε η 6D δεν είναι συμβατή; :flipout::flipout:
Κάτσε να μάθει το τσοπανόσκυλο ότι πήρες Σώνει και θα καλοπεράσεις!!

Αχχ...!!! τι ωραία, την ξαναέκαμα την τρολλιά μου:ears:

Ας τους να λένε. 19 Δεκεμβρη κατεβαίνω κ θα καταω κανα δυο μερες Θεσνικη. Αυτή τη φορα θα παμε κ για καμια φωτογραφία. Θα τα γράψω το σαββατο και στο αναλυτικο review μου, αλλα ήδη είμαι σίγουρος οτι είναι επαναστατική μηχανή. Παλεύω πραγματικά να τις βρώ ψεγάδι...

Οκ, Αλεξ, ελπιζω αυτην την φορα να τα καταφερουμε.
Τασο γιατι δεν περνεις την 5mkIII και να ξεπερδευεις?

(Η ακομα καλυτερα ασε τους loσers και ελα στα κιτρινα)

Re: Απάντηση: Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

Σωστά.. εξάλλου αν δεν κάνω λάθος ο Τάσος έχει στο οπλοστάσιο του κάμποσα manual focus διαμαντάκια της Nikon..

Φωτογραφικά δεν έχει κάτι παραπάνω η 5D3 από την 6D. Τι, τα 2 επιπλέον mp? Στο βίντεο είναι τεράστιες οι διαφορές τους, που δεν ασχολούμαι. Και σε τιμή. 1000 ευρώ πάνω? Ε όχι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon DF retro Full Frame: "Pure Photography"

Σωστά.. εξάλλου αν δεν κάνω λάθος ο Τάσος έχει στο οπλοστάσιο του κάμποσα manual focus διαμαντάκια της Nikon..

Όχι μόνο mf.... έχω και τον AF-S 17-35 και τον 90ρη της Ταμρον σε AF. Βέβαια σχεδόν οι μισοί manual Nikkors που έχω είναι pre-ai, μέχρι την προηγούμενη γενιά Νικον δεν μπορούσαν να φορεθούν.