Nikon DL Series 1" compact cameras

Σωστά τα λες Κώστα και συμφωνώ 100%, το θέμα είναι ότι πάρα πολύς κόσμος αγοράζει μια μηχανή με ενναλάξιμους φακούς και μένει με τον σκοτεινό φακό κιτ και τέρμα....και πίστεψέ με είναι πολύς κόσμος που το κάνει αυτό....ε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σαφώς προτιμότερο μια μηχανή με σταθερό φακό και αισθητήρα 1 ίντσας....φυσικά μπορείς να αντικαταστήσεις και APCS και FF υπό προϋποθέσεις, απλά ανέφερα το m43 γιατί είναι το ποιο κοντινό στους αισθητήρες 1 ίντσας και είναι αυτό που πλήττεται ποιο άμεσα και ποιο εύκολα...και αυτός είναι ο λόγος που δεν κράτησα εντέλει την em10II με τον 14-150 γιατί κυρίως με αυτό τον φακό θα την δούλευα και είδα στην πράξη ότι η rx10 μπορεί να κάνει καλύτερα την δουλειά ενός mega zoom φακού σε σχέση είτε με m43 είτε με APSC.....τα αναφέρω αυτά ούτε για να trolάρω ούτε για να θάψω κάποιο σύστημα, απλά για να μπει στην διαδικασία ο κόσμος να σκεφτεί out of the box και να μην κολλάει στο να επιλέξει μια μηχανή με σταθερό φακό μιας και σε πολλές περιπτώσεις θα τον εξυπηρετήσει καλύτερα από μια μηχανή με ενναλλάξιμους φακούς...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι αγοραστές τους είναι landscapers ή streetαδες ;
Για την 24-85 δε βλέπω και πολλή προθυμία.
Κι όμως, έχει flash, macro, βγαζει πορτραίτο, και με φακό που πιθανότατα θα έχει λιγότερη παραμόρφωση, και την ίδια φωτεινότητα.
Και $200 φθηνότερη.
Εγώ αυτήν "χαλβαδιαζω", αλλά δε θέλω να είμαι από τους πρώτους αγοραστές (για ευνόητους λόγους, υποληψεις δε θίγω, απλά "έχω καεί στο χυλο" ... :flipout: )

Δεν είναι όλοι landscapers ή streetαδες απλά στην κατηγορία 24-85 υπάρχουν ήδη και άλλες μηχανές (rx100, g7x, lx100 κλπ.) οπότε δεν εντυπωσιαζόμαστε τόσο!!! Ενώ στην 18-50 κατηγορία δεν υπάρχει καν ανταγωνισμός οπότε έχουμε ''πέσει'' πάνω σε αυτήν....!!

Όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι αγοραστές τους είναι landscapers ή streetαδες ;
Για την 24-85 δε βλέπω και πολλή προθυμία.
Κι όμως, έχει flash, macro, βγαζει πορτραίτο, και με φακό που πιθανότατα θα έχει λιγότερη παραμόρφωση, και την ίδια φωτεινότητα.
Και $200 φθηνότερη.
Εγώ αυτήν "χαλβαδιαζω", αλλά δε θέλω να είμαι από τους πρώτους αγοραστές (για ευνόητους λόγους, υποληψεις δε θίγω, απλά "έχω καεί στο χυλο" ... :flipout: )
me 2 αλλά προφανώς αρκετά αργότερα

Κι εγώ στην 24-85 βρίσκω περισσότερο νόημα για καθημερινή μηχανή.
Και το εξελιγμένο AF σε αυτά τα εστιακά μήκη θα αναδειχθεί περισσότερο, παρά στην υπερευρυγώνια 18-50.
24-85 καλύπτει το 90% των αναγκών του μέσου χρήστη, δεν νομίζω πως χρειάζεται να πάρει κανείς και τις τρεις μηχανές, όπως αναφέρθηκε.

Στον αντίλογο, την 18-50 προωθεί η Nikon ως το "καλό μοντέλο", αφού είναι η μόνη που έχει φακό με επίστρωση "nano crystal", που βοηθά στο χρώμα, στο κοντράστ και στην αντίσταση στο flare/ghosting, όπως και στην ακριβή σειρά Nikkor φακών.

το θεμα ειναι , για μενα, το εξης...

Ετσι κι αλλιως δε καλυπτεσαι με μια μηχανη σαν την 18-50, παντα θα θελεις και παραπανω εστιακη αποσταση για πορτραιτο, bokeh , κλπ
Δινεις λοιπον 1000 ευρω περιπου για μια δευτερη μηχανη σαν κι αυτη ή μπορεις απλα να παρεις εναν ευρυγωνιο φακο (πχ pany 7-14mm - sony 10-18 ) και με λιγοτερα λεφτα μαλιστα για την mirrorless που εχεις ?

Αν ηταν 18-70mm , τοτε θα τη σκεφτομουν κι εγω, που ειμαι πιο κοντα στην 24-85mm... αλλα εκει εχει εντονο ανταγωνισμο , οπως ειπωθηκε.

24-85 κοιτώ κι εγώ για τους ίδιους λόγους που προαναφέρθηκαν. μάλλον θα σκοτώσω την d3200 για πάρτη της που έχω για "μικρή" allaround

Re: Απάντηση: Nikon DL Series 1" compact cameras

Πάντως έχει πλάκα που στη σειρά 1 δεν είχαν στανταρ iso hotshoe και το έβαλαν στις compact....

Αλήθεια τη δυνατότητα για full resolution jpegs κατά την λήψη βίντεο δίχως διακοπή την έχουν κληρονομήσει από τη σειρά 1;

Το κακό με εμάς τους 50+ είναι πως πρέπει να σκάσουμε 300 για EVF ή να γίνουμε Tiramola για να μπορέσουμε να καδραρουμε με αυτές τις μηχανουλες.
Η απλά να τραβάμε "ριπή-σκουπα" με 20fps κι ότι κάτσει :flipout:

Εγω παντως με την σπαστη οθονη εχω καταβολευτει σε θεματα ηλιου. Αλλαζοντας ελαχιστα την κλιση δεν εχω χασει ουτε 1 καδρο απο αυτο τον λόγο. Το λεω αυτο γιατι ειπωθηκε πως σε χωρα σα την Ελλαδα δε γινεται να μην εχεις evf. Μηχανη χωρις σπαστη οθονη δε θαπαιρνα ουτε 1 στο εκατομμύριο πλεον. Μη μπερδευτει καποιος, δεν αναφερομαι στα υπολοιπα πλεονεκτηματα του evf, μονο στον ηλιο.

Ηλια μου τρεχουν τα σαλια απο χθες, ισως ηρθε η ωρα να μπει η xz2 στο ραφι, ελπιζω να μην αποδειχθει ανθρακας ο χρυσος...

Απάντηση: Re: Nikon DL Series 1" compact cameras

Το κακό με εμάς τους 50+ είναι πως πρέπει να σκάσουμε 300 για EVF ή να γίνουμε Tiramola για να μπορέσουμε να καδραρουμε με αυτές τις μηχανουλες.
Η απλά να τραβάμε "ριπή-σκουπα" με 20fps κι ότι κάτσει :flipout:

Mπα ψυχολογικο ειναι πιο πολυ, θελουμε να υπαρχει για να υπαρχει .... εγω εχω δει οτι βαση μεγεθους μηχανης χρησιμοποιω συνειρμικα ή όχι το ΕVF , στην μεγαλουτσικη ΕΜ1 σχεδον παντα ενω στην μικρή GM5 σχεδόν ποτε (στην DSLR μου Ε-5 το liveview σπανια....) και ηταν και ο βασικος λογος που εδωσα την GM1...

βλεπω η 24-85 να γινετε μπεστ σελερς... να κανουμε μια ομαδικη παραγγελια καμια 50 κομματια:flipout:

Πολύ σωστό αυτό που έγραψε ο Κώστας.
Και εγώ στην rx100iii ελάχιστα χρησιμοποιώ το evf, ίσως και επειδή είναι χειμώνας.
Να μετριάσω τον ενθουσιασμό λέγοντας ότι οι συμπαθέστατες μηχανούλες θα φορούν 1'' αισθητήρα οπότε θεωρώ άστοχες τις συγκρίσεις με μηχανές με μεγαλύτερο αισθητήρα.
Επίσης σαν κάτοχος της Nikon 1 και ενώ στην αρχή δεν το είχα παρατηρήσει αλλά με τις υποδείξεις του Ηλία "του Σλοβάκου" αντιλήφθηκα ότι ο θόρυβος
δήλωνε την παρουσία του από τα 100 iso.
Γνώμη μου ότι η υπομονή θα είναι κερδοφόρα και σε αυτή την περίπτωση.
Ας κυκλοφορήσουν με το καλό οι μηχανές να δούμε και μερικές φωτογραφίες σε πραγματικές συνθήκες να την αγοράσουν
και οι λεφτάδες και οι beta testers οπότε μετά το καλοκαίρι που θα κατασταλάξει ο κουρνιαχτός να δούμε αν αξίζει η μηχανή.
Για αρχή όπως έγραψε και ο Ηλίας ο Διαχειριστής είναι λίγο υπερκοστολογημένες οπότε αναμένουμε καλύτερες τιμές σε βάθος χρόνου.

Πολύ σωστό αυτό που έγραψε ο Κώστας.
Και εγώ στην rx100iii ελάχιστα χρησιμοποιώ το evf, ίσως και επειδή είναι χειμώνας.
Να μετριάσω τον ενθουσιασμό λέγοντας ότι οι συμπαθέστατες μηχανούλες θα φορούν 1'' αισθητήρα οπότε θεωρώ άστοχες τις συγκρίσεις με μηχανές με μεγαλύτερο αισθητήρα.
Επίσης σαν κάτοχος της Nikon 1 και ενώ στην αρχή δεν το είχα παρατηρήσει αλλά με τις υποδείξεις του Ηλία "του Σλοβάκου" αντιλήφθηκα ότι ο θόρυβος
δήλωνε την παρουσία του από τα 100 iso.
Γνώμη μου ότι η υπομονή θα είναι κερδοφόρα και σε αυτή την περίπτωση.
Ας κυκλοφορήσουν με το καλό οι μηχανές να δούμε και μερικές φωτογραφίες σε πραγματικές συνθήκες να την αγοράσουν
και οι λεφτάδες και οι beta testers οπότε μετά το καλοκαίρι που θα κατασταλάξει ο κουρνιαχτός να δούμε αν αξίζει η μηχανή.
Για αρχή όπως έγραψε και ο Ηλίας ο Διαχειριστής είναι λίγο υπερκοστολογημένες οπότε αναμένουμε καλύτερες τιμές σε βάθος χρόνου.

Στην σημερινή εποχή δυστυχώς σχεδόν όλες οι μηχανές στην αρχή είναι υπερκοστολογημένες, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, σκοπός είναι να ''πιάσουν'' τους βιαστικούς και αυτούς που τα έχουν!!! μετά από μερικούς μήνες συνήθως καταλαγιάζει ο ενθουσιασμός, πέφτουν κάπως οι πωλήσεις και αρχίζουμε να βλέπουμε λογικές τιμές και τιμές ποιο κοντά στην πραγματική αξία των προϊόντων.....

Στην σημερινή εποχή δυστυχώς σχεδόν όλες οι μηχανές στην αρχή είναι υπερκοστολογημένες, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, σκοπός είναι να ''πιάσουν'' τους βιαστικούς και αυτούς που τα έχουν!!! μετά από μερικούς μήνες συνήθως καταλαγιάζει ο ενθουσιασμός, πέφτουν κάπως οι πωλήσεις και αρχίζουμε να βλέπουμε λογικές τιμές και τιμές ποιο κοντά στην πραγματική αξία των προϊόντων.....

Πάντως 590ε για την 24-85 δεν ειναι και τραγικη αρχικη τιμη, κάθε άλλο θα έλεγα. Δειτε πχ όλες οι μηχανες της σειράς rx100 απο ποια τιμη ξεκινησαν. Πχ η rx100iii ξεκινησε απο τα 850! Δε με χαλάει βεβαια να πεσει οσο γινεται η τιμη, υπομονη προσωπικα εχω. Το θεμα ειναι να αξιζει η μηχανη και αυτο θα το μαθουμε συντομα.

Μαλιστα, αρα 650ε περιπου, η 24-85. Μια χαρα τιμη ειναι για αρχικη, αλλα ας κανουμε υπομονη να τον δουμε πρωτα και μετα να τον βαφτισουμε.

769 είναι η σωστή τιμή (διόρθωσα τον αναριθμητισμό στο ποστ).

http://www.fotokoch.de/74159.html

Bγαίνει και σε ασημί. Το EVF όμως μόνο σε μαύρο.
Με το EVF βέβαια χάνεται η φορητότητα. Και το βάλε-βγάλε δεν γίνεται, και στο τέλος μπορεί να το χάσεις κιόλας.

Nikon-DL-24-85-658x370-46537d67e13ad4cc.jpg