karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 15,983
Σωστά τα λες Κώστα και συμφωνώ 100%, το θέμα είναι ότι πάρα πολύς κόσμος αγοράζει μια μηχανή με ενναλάξιμους φακούς και μένει με τον σκοτεινό φακό κιτ και τέρμα....και πίστεψέ με είναι πολύς κόσμος που το κάνει αυτό....ε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σαφώς προτιμότερο μια μηχανή με σταθερό φακό και αισθητήρα 1 ίντσας....φυσικά μπορείς να αντικαταστήσεις και APCS και FF υπό προϋποθέσεις, απλά ανέφερα το m43 γιατί είναι το ποιο κοντινό στους αισθητήρες 1 ίντσας και είναι αυτό που πλήττεται ποιο άμεσα και ποιο εύκολα...και αυτός είναι ο λόγος που δεν κράτησα εντέλει την em10II με τον 14-150 γιατί κυρίως με αυτό τον φακό θα την δούλευα και είδα στην πράξη ότι η rx10 μπορεί να κάνει καλύτερα την δουλειά ενός mega zoom φακού σε σχέση είτε με m43 είτε με APSC.....τα αναφέρω αυτά ούτε για να trolάρω ούτε για να θάψω κάποιο σύστημα, απλά για να μπει στην διαδικασία ο κόσμος να σκεφτεί out of the box και να μην κολλάει στο να επιλέξει μια μηχανή με σταθερό φακό μιας και σε πολλές περιπτώσεις θα τον εξυπηρετήσει καλύτερα από μια μηχανή με ενναλλάξιμους φακούς...
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Δεν είναι όλοι landscapers ή streetαδες απλά στην κατηγορία 24-85 υπάρχουν ήδη και άλλες μηχανές (rx100, g7x, lx100 κλπ.) οπότε δεν εντυπωσιαζόμαστε τόσο!!! Ενώ στην 18-50 κατηγορία δεν υπάρχει καν ανταγωνισμός οπότε έχουμε ''πέσει'' πάνω σε αυτήν....!!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι αγοραστές τους είναι landscapers ή streetαδες ;
Για την 24-85 δε βλέπω και πολλή προθυμία.
Κι όμως, έχει flash, macro, βγαζει πορτραίτο, και με φακό που πιθανότατα θα έχει λιγότερη παραμόρφωση, και την ίδια φωτεινότητα.
Και $200 φθηνότερη.
Εγώ αυτήν "χαλβαδιαζω", αλλά δε θέλω να είμαι από τους πρώτους αγοραστές (για ευνόητους λόγους, υποληψεις δε θίγω, απλά "έχω καεί στο χυλο" ...)
Δεν είναι όλοι landscapers ή streetαδες απλά στην κατηγορία 24-85 υπάρχουν ήδη και άλλες μηχανές (rx100, g7x, lx100 κλπ.) οπότε δεν εντυπωσιαζόμαστε τόσο!!! Ενώ στην 18-50 κατηγορία δεν υπάρχει καν ανταγωνισμός οπότε έχουμε ''πέσει'' πάνω σε αυτήν....!!