Nikon DL Series 1" compact cameras

Γενικότερα οι αισθητήρες 1 ίντσας είναι το νέο trend γιατί συνδυάζουν καλή ποιότητα εικόνας που επαρκεί για μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού και ταυτόχρονα δίνουν την δυνατότητα να φτιάξεις ένα σωρό σώματα σε διάφορα μεγέθη και να τα συνδυάσεις από φωτεινούς φακούς εως και τεράστιους ζουμ.....καλό για μας να έχουμε πολλές επιλογές....

Προσωπική άποψη, και μένει να αποδειχθεί στην πράξη, η Nikon έχει το καλύτερο jpeg στην 1 ίντσα...

Και αυτή με τον 18-50... Πω ρε μαμώτο, πάλι θα ψάχνω τις τσέπες μου... :drool1:

Και λίγα λες, μου τρέχουν και μένα τα σάλια, μηχανή με φακό 18-50 φωτεινό, touch οθόνη, σφαίρα εστίαση, 4κ, σταθεροποίηση, slow motion σε ένα μικρό σωματάκι....μιλάμε είναι ότι πρέπει για ταξίδια, Landscape, φωτογράφιση κτηρίων, time lapse κλπ...πείτε μου που την παραγγέλνω.....!!!!
Πάντως να πω την αλήθεια καιρό είχα να ενθουσιαστώ έτσι από ανακοίνωση νέα μηχανής/φακού....

Last edited:
18-50 850$
24-85 650$
24-500 1000$

Η τάση της (μελλοντικης) αγορας ειναι και με την σειρα που τις αναφερω. Προσωπικα με ενδιαφερουν και θα παρακολουθω reviews των 2 πρώτων.

GMzthO.jpg

http://camerasize.com/compact/#663,622,664,ha,l

Slow motion: 1280x720/ 240p_____RX100IV: 1824x1026/ 250p
Slow motion: 800x296/ 400p______RX100IV: 1676x566/ 500p
Slow motion: 400x144/ 1,200p____RX100IV: 1136x384/ 1000p

Με αυτή τη wide-zoom μου τρέχουν τα σάλια... Αν η J3 που εχω ειναι πύραυλος, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι ο expeed 6a!

Το ζητουμενο δεν ειναι μονο τα specs αλλα και η τελικη αποδοση, η wide 18-50 ειναι τρομερά ενδιαφέρουσα με τον φωτεινο φακο που εχει αλλα πρεπει να δουμε τι αποδοση πιανει στα φωτεινα διαφραγματα ειδικα στην φωτογραφια ....
Τρανό παραδειγμα η LX100 με φωτεινο φακο ειναι (έχει και 4Κ και μεγαλυτερο αισθητηρα και EVF) αλλα στο ευρυγωνιο (στα 24mm) με ανοιχτο διαφραγμα η αποδοση της ειναι αδύναμη ....

Σωστά Tzo άλλα σκέψου ότι η Nikon 24-85 που είναι και ο άμεσος ανταγωνιστής της Rx100 έχει τιμή περίπου στην τιμή της Rx100III, οπότε αυτός είναι ο άμεσος ανταγωνιστής της και όχι η Rx100IV!!!! Και σε σχέση με αυτήν προσφέρει 4κ, slow motion, καλύτερη εστίαση ειδικά σε caf/tracking, μεγαλύτερο εύρος φακού, touch οθόνη oled, σίγουρα καλύτερη σταθεροποίηση και κανονικό macro 1:1....ενώ αν δεις τι διάγραμμα του Dpreview ο φακός της Nikon 24-85 κλείνει και ποιο αργά από τον αντίστοιχο της rx100 και σε πολλές περιπτώσεις είναι μέχρι και 0,5 stop ποιο φωτεινός....με λίγα λόγια αν αποδίδει σωστά ο φακός και γενικότερα η μηχανή για μένα είναι ξεκάθαρα πολύ καλύτερη μηχανή η Nikon από την Rx100III......
Κώστα σαφώς και θα πρέπει να δούμε την απόδοση του φακού/μηχανής άλλα και πάλι σαν πρώτη προσπάθεια είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε μηχανή με φακό 18-50 σε τόσο μικρό μέγεθος....

http://www.dpreview.com/news/364644...d-to-know-about-the-nikon-dl-compacts?slide=4

Αν προσθέσεις και το κόστος του πρόσθετου EVF, που στις RX100III/IV είναι ενσωματωμένο, η τιμή της 24-85 πλησιάζει εκείνη της RX100IV.
H αργή κίνηση 1080/100p μένει να δούμε αν είναι συνεχόμενη όπως στη Sony, και όχι για λίγα δευτερόλεπτα.

Η 18-50 δεν με εξιτάρει. Είναι δεδομένο ότι η απόδοση στο υπερευρυγώνιο θα έχει συμβιβασμούς στην ποιότητα. Θαύματα δεν γίνονται.
Και καθημερινή μηχανή χωρίς ενσωματωμένο φλασάκι;
Mάλλον καθημερινή μηχανή είναι περισσότερο η 24-85, που έχει και φλασάκι και μάκρο 1:1.

Το CAF θα είναι πιο εντυπωσιακό και από τη σειρά J. Πυροβόλο θα είναι οι DL.

Μένει να δούμε στην πράξη πως θα είναι ο φακός της 18-50....σίγουρα θαύματα δεν γίνονται και δεν περιμένω απόδοση ίδια με ακριβούς και μεγάλους φακούς Ultrawide, παρόλαυτα επειδή έχουμε αισθητήρα μικρό 1 ίντσας ίσως να έχουμε μια καλή περίπτωση που να μην είναι χάλια, όπως και να έχει ας περιμένουμε να δούμε τα reviews...ίσως και να μας εκπλήξει ευχάριστα!!!

Xαμηλής ανάλυσης δείγματα από την 18-50 μπορείς να δεις εδώ:
http://www.nikon-image.com/products/compact/dl/18-50_f18-28/sample.html

Πάντως γενικά με τέτοιες επιδόσεις των 1'' μηχανών χάνει λίγο την αίγλη του το m4/3.

Καλά φαίνονται τα πρώτα δείγματα πάντως...
Μόνο λίγο χάνει την αίγλη του...αρκετά θα έλεγα....ειδικά αν χρησιμοποιείς φακούς ζουμ δεν έχει πλέον νόημα το m4/3, μόνο αν χρησιμοποιείς ακριβούς και φωτεινούς prime θα δεις διαφορές...ειδικότερα είχα την Em10II με τον νέο olympus 14-150 και σε σύγκριση με την rx10 που επίσης έχω, η διαφορά στην ποιότητα εικόνας ήταν εμφανείς ακόμα και σε jpeg υπερ της sony...φυσικά με το που έβαζα επάνω στην em10 τον Olympus 25mmf1,8 η olympus έπαιρνε ''κεφάλι'' και έδειχνε τι μπορεί να κάνει το σύστημα....το αστείο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι ο αισθητήρας bsi της rx10 έχει και μεγαλύτερο dynamic range από τους m4/3...πειράζοντας τις φώτος στο photoshop είναι το ίδιο ή και ποιο ελαστικά τα αρχεία από τα αρχεία της em10....απίστευτα πράγματα από τους 1 ίντσας bsi αισθητήρες της sony....

Απάντηση: Re: Nikon DL Series 1" compact cameras

Τοχουμε πει εδω και καιρο η 1" ειναι οτι καταληλοτερο για pocket καθημερινή μηχανη, γιαυτον που δεν θελει να μπλεξει με φακους και συστηματα....

απο εκει και περα δεν μπορει να υποκαταστησει κανενα συστημα ουτε καν αυτο του m43 εκτος και αν καποιος αγορασει 2-3 απο δαυτες αντι για φακούς στις αναλογες εστιακες αποστασεις (με τιμες κοντα στα 700ευρω που κανει η καθε μια δεν το βλεπω),
με την ιδια λογικη τιμολογιακα στα 700ευρω μπορει να αντικαταστησει και μια APCS μηχανη με τον σκοτεινο κιτ φακο και πιθανον και μια RX100IV στα 1200ευρω μια FF Α7 με τον κιτ φακο ...

Το μεγαλο ατου των ακαθρεπτων μηχανων της Nikon για εμενα ειναι το εξελιγμενο συστημα εστιασης που έχουν και που πιστευω θα το φορεσαν και στην σειρα DL. Αυτο θα πιεσει και αλλο το συναγωνισμό και σε λιγο καιρό όλες οι ακαθρεπτες (όλων των εταιριων) θα έχουν εξελιγμενα συστηματα εστίασης και ταχυτητες ριπης συγκρισημες των ακριβότερων DSLR.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Xαμηλής ανάλυσης δείγματα από την 18-50 μπορείς να δεις εδώ:
http://www.nikon-image.com/products/compact/dl/18-50_f18-28/sample.html

Με τις παραμορφωσεις σε αυτο το επιπεδο στα 18mm (αν δεν υπαρχει αυτοματη διορθωση στην μηχανη) δεν χρειαζεται καν να δω φουλ αναλυση.

Όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι αγοραστές τους είναι landscapers ή streetαδες ;
Για την 24-85 δε βλέπω και πολλή προθυμία.
Κι όμως, έχει flash, macro, βγαζει πορτραίτο, και με φακό που πιθανότατα θα έχει λιγότερη παραμόρφωση, και την ίδια φωτεινότητα.
Και $200 φθηνότερη.
Εγώ αυτήν "χαλβαδιαζω", αλλά δε θέλω να είμαι από τους πρώτους αγοραστές (για ευνόητους λόγους, υποληψεις δε θίγω, απλά "έχω καεί στο χυλο" ... :flipout: )