Nikon F55

Καλύτερη ερώτηση θα ήταν να μου πεις τι έχουν!

:flipout:

Βασικά από βιδωτούς ή παλιούς Nikkor εάν υπάρχει τίποτα... αν και ήδη έχω πολλά. Βέβαια ακόμη ένα ποτέ δεν έβλαψε!

Όχι μόνο, εννοώ γενικώς τους mf, non-Ai, Ai και Ais.
Τους φοράω σε Canon, αλλά σκέφτομαι να πάρω και καμία Nikon FM ή FM2 έτσι να βρίσκεται, και αισθητικώς μόνο με έλκει τρομερά!

Εάν υπάρχουν σε καλή τιμή από mf Nikkor, θα με ενδιέφεραν ο 20ρης (υπάρχουν 3-4 μοντέλα, θα ενδιέφεραν τα 20/2.8 AiS, 20/3.5 AiS και non-AiS), ο 24/2.8, ο παλιός 35/2 Nikkor-O, ο 180/2.8 ED AiS. Αυτοί πάνω κάτω.

Απάντηση: Re: Nikon F55

Τους φοράω σε Canon, αλλά σκέφτομαι να πάρω και καμία Nikon FM ή FM2 έτσι να βρίσκεται, και αισθητικώς μόνο με έλκει τρομερά!

Εάν υπάρχουν σε καλή τιμή από mf Nikkor, θα με ενδιέφεραν ο 20ρης (υπάρχουν 3-4 μοντέλα, θα ενδιέφεραν τα 20/2.8 AiS, 20/3.5 AiS και non-AiS), ο 24/2.8, ο παλιός 35/2 Nikkor-O, ο 180/2.8 ED AiS. Αυτοί πάνω κάτω.

Δεν έχεις κανα ράφι με τους φακούς σου επάνω να ψαρώσουμε?

Τι θα γίνει τελικά, θα μας καλέσεις να ακούσουμε το σύστημα ή ντρέπεσαι τόσο πολύ για αυτό? :flipout:

να σας φωνάξω να δούμε τους φακούς, το σύστημα θα το έχω κλειστό...

Πώς να το ακούσουμε ρε συ με τα θηρία.... την προηγούμενη Παρασκευή το έβαλα να παίζει άρχισαν να χορεύουν, καβάλησε ο μικρός τον μεγάλο, τον πέταξε ο μεγάλος στη γωνία του τραπεζιού και καταλήξαμε στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες.... άσε με ακουστικά ακούω μόνο

:flipout::flipout:

Περαστικά!
Έχω περάσει όλη μου την μέρα στο ebay απο τότε που μου ανοίξατε τα μάτια... Πολύ πραμα βρε παιδί μου. Μόνο το paypal δεν εχω καταλάβει ακριβως αν πρέπει να κάνω λογαριασμό για να πληρώσω η απλα με την χρεωστική μου να κάνω αγορες...

Τελικά μάλλον αυτόν θα πάρω θα μου το στείλει λέει με 18Ε ασφαλισμένο
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320203680257&ssPageName=ADME:X:RTQ:DE:1123

Καλή αγορά?

Re: Απάντηση: Re: Nikon F55

Δεν έχεις κανα ράφι με τους φακούς σου επάνω να ψαρώσουμε?

attachment.php

να μια ιδέα...
από εδώ από ό,τι βλέπω πρέπει να λείπουν ή να έχουν έκτοτε αγοραστεί καμιά 15ρια φακοί ακόμη

Attachments

• cava.jpg
    cava.jpg
    148.7 KB · Views: 30
Περαστικά!
Έχω περάσει όλη μου την μέρα στο ebay απο τότε που μου ανοίξατε τα μάτια... Πολύ πραμα βρε παιδί μου. Μόνο το paypal δεν εχω καταλάβει ακριβως αν πρέπει να κάνω λογαριασμό για να πληρώσω η απλα με την χρεωστική μου να κάνω αγορες...

Τελικά μάλλον αυτόν θα πάρω θα μου το στείλει λέει με 18Ε ασφαλισμένο
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320203680257&ssPageName=ADME:X:RTQ:DE:1123

Καλή αγορά?

Ακριβό, πολύ ακριβό. Κανονικό θα έπρεπε να πηγαίνει στα 100.

Ακριβό, πολύ ακριβό. Κανονικό θα έπρεπε να πηγαίνει στα 100.

Ναί ε? έχω κάνει bid σε έναν άλλο με φακό 28-200 sigma με 50Ε αλλα έχει ακόμα διό μερες και μάλλον θα ανέβει η τιμή. Να μήν δώσω δλδ πάνω απο 100 λες?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....m=220188739801&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=012

αυτό για παράδειγμα, μέχρι 60-65 λίρες (+10 μεταφορικά) μπορείς να το χτυπήσεις, γύρω στα 100 ευρώ είναι. Φακό μην πάρεις ό,τι και ό,τι. Εάν θέλεις οπωσδήποτε AF, φαντάζομαι ο Βλάσης που έχει σύστημα Nikon μπορεί να σου κάνει ορισμένες προτάσεις, πάντως τον 28-80 (αν και σαφώς καλύτερος του αντιστοίχου αθλίου Canon) δεν θα τον έπαιρνα, θα προτιμούσα κάτι σε 28-105 πιθανότατα.

Ναί ε? έχω κάνει bid σε έναν άλλο με φακό 28-200 sigma με 50Ε αλλα έχει ακόμα διό μερες και μάλλον θα ανέβει η τιμή. Να μήν δώσω δλδ πάνω απο 100 λες?

Περίμενε λίγο. Δες τί γίνεται στο αγγλικό και το γερμανικό για 3-4 μέρες και θα αποκτήσεις μεγαλύτερη εμπειρία.

Αισθάνομαι σαν παιδάκι μέσα σε παγωτατζίδικο... Βλέπω συνέχεις μηχανές και φακούς και δεν ξέρω τί να προτοπάρω. Ένας άλλος δίνει F55 με δύο φακους Nikkor 28-100 και 70-300 με 100Ε, ενας άλλος δίνει μιά άλλη με 70Ε κ.ο.κ. Πειράζει που θέλω να τα πάρω όλα?

Αποφάσισε πρώτα τι μάρκα θέλεις και μετά αν θέλεις manual ή AF. Από αυτά που κοιτάς και μας λες πάντως μάλλον AF ΝΙΚΟΝ σε βλέπω να προτιμάς. Από αυτές λοιπόν η καλύτερη επιλογή με διαφορά, όπως σου είπαν και πιο πάνω, είναι η F90x. Ψάξε μόνο για αυτή και με λίγη υπομονή θα την πετύχεις σε πολύ καλή τιμή. Η F80 είναι πολύ κατώτερης ποιότητας σώμα ενώ για την F55 προτείνω να την ξεχάσεις χωρίς δεύτερη σκέψη, δε λέει.

Καλή σκέψη για την FM2, την έχω χρόνια, της έχω αλλάξει τα φώτα και δε με πούλησε ΠΟΤΕ. Πλήρως χειροκίνητη, δεν έχει ανάγκη την μπαταρία ο φωτοφράκτης, το φωτόμετρό της είναι πολύ αξιοπιστο, καλό και το σκόπευτρό της. Στα μείον ότι δεν κλειδώνει πάνω ο καθρέφτης για μάκρο και έχει 95% περίπου κάλυψη σκοπέυτρου. Σκέψου και κάτι από τη σειρά F, η F2 είναι πολύ καλή επιλογή.
Όσο για τους φακούς από όλους τους ευρυγώνιους που λές κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος είναι ο 28αρης που έχεις ήδη και ο 20ρης 3,5. Οτι βρεθεί στο δρόμο μου πάντως θα σε ενημερώσω.
Και, τέλος, μια απορία: αφου την ψάχνεις με παλιούς φακούς γιατί αγνοείς τους zuiko;

Χμ... δεν έχω φορέσει ακόμη από μοντούρα ΟΜ, λέω να μην αρχίσω...
Τώρα για μάκρο δεν θα επιχειρούσα καν σε φιλμ, είναι τεράστια η ευκολία του ψηφιακού στον συγκεκριμένο είδος. Πρέπει να είσαι πολύ μάστορας και να ξέρεις να παίρνεις αυτό που θέλεις με λίγα κλικ, πιστεύω, για το μάκρο σε φιλμ. Να ξέρεις τι αποτέλεσμα θα σου δώσει το φλας κλπ. Άστο, καλύτερα το ψηφιακό εδώ.

Συμφωνώ μαζί σου,ρίχνω επίσης δαγκωτό στο ψηφιακό για μάκρο.
Απλώς ανέφερα τα χαρακτηριστικά που έχω υπόψη μου.Όχι πως προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα, κουβέντα κάνουμε, αλλά αν σου τύχει να πιάσεις μια F2 κια μια FM2 στα χέρια σου θα καταλάβεις, έιναι άλλη κατηγορία

βλέπω χτύπησες την F90X που έβαλα για παράδειγμα, την πήρες σε πολύ καλή τιμή πάντως στις 51 λίρες (+10 μεταφορικά = 61, δηλαδή περίπου 83 ευρώ). Εάν είναι όπως την περιγράφει, μάλλον χτύπησες καλή ευκαιρία. Βέβαια ο συγκεκριμένος τύπος βγάζει διαρκώς Nikon (μόλις έχασα μία FM2n που έκλεισε στις 55 λίρες), οπότε θα μπορούσες να περιμένεις, αλλά γενικώς οι F90X που βγάζει παρατήρησα πως κλείνουν πάνω από τις 50 λίρες, οπότε καλά την πήρες. Για να καταλάβεις, οι FM2n στην αγορά μεταχειρισμένων κανονικώς πιάνουν γύρω στα 200+ ευρώ. Κλασικά κομμάτια που δεν ξαναβγαίνουν.

Γρήγορος είσαι!!! Μόλις την πήρα μπήκα να γράψω και με πρόλαβες! καλό αυτό δείχνει οτι ενδιαφέρεσαι... ;p

Περιμένω να δώ τώρα πότε θα μου έρθει και πώς θα πληρώσω. ξέρει κανείς αν στο paypal πρέπει να κάνεις λογαριασμό ή μπορεις απλά με την κάρτα όπως πχ σε αεροπορικά εισιτήρια?

Αλλά δεν τελείωσα. Τώρα πρέπει να πάρω και φακό! Να κοιτάξω πάλι απο ebay ή να πάω σε κάποιο κατάστημα και να πάρω έναν και ποιόν? Εδώ στην Θεσσαλονίκη ποιό θα μου προτείνες?
Κάπιον που να έχει ένα επαρκές πεδίο καθώς θα περιμένω να αποκτήσω λίγο εμπειρία και μετά να αρχίσω να παίρνω φακούς πιό ειδικούς...
Νωρίτερα πρότεινες έναν 28-105 ετσί?