Nikon F55

στο paypal κάνεις λογαριασμό στον οποίο δηλώνεις την πιστωτική σου. Μην ανησυχείς, ασφαλές είναι, στο ενημερωτικό που σου στέλνει η τράπεζα φαίνονται οι συναλλαγές και μπορείς να τις αμφισβητήσεις, εξάλλου μέχρι τα 1500 ευρώ συνολικώς μπορείς να φτάσεις (θέμα ασφαλείας), μετά πρέπει να ακολουθήσεις μια μικρή διαδικασία πιστοποίησης (πρακτικώς ανέξοδη).

Προσωπικώς παίρνω φακούς από ebay, πετυχαίνω ποικιλία και αρκετά καλές τιμές, εάν ψάξω και δεν βιάζομαι. Πχ αυτός από τον οποίο πήρες, είχε και κάτι χειροκίνητης εστίασης 28/2.8 (εξαιρετικός φακός) σε τιμή πραγματικά λιώμα. Εάν σε ενδιαφέρει το ψάξιμο στην ποιότητα κλπ (ε, για να ξεκινήσεις σε φιλμ, ένα μικρό βίτσιο θα το έχεις) μπορείς να δεις και σε χειροκίνητης εστίασης σταθερούς, η εικόνα τους συνήθως δεν έχει καμία μα καμία σχέση με οποιονδήποτε ζουμ μέχρι και μεσαίας κατηγορίας τιμής.

πολύ χώμα ακούγεται η τιμή.... κανονικώς αυτοί κλείνουν από 60 ευρώ και πάνω.
Εν πάση περιπτώσει, καλύτερα για φακούς Nikkor να ρωτήσεις τον Βλάση και τον Ηλία, αυτοί σίγουρα γνωρίζουν περισσότερα. Εγώ Canon έχω-bye-

Last edited:
NIKON NIKKOR 50mm 1:1,8

Είναι καταπληκτικός, ο AF μαλιστα είναι πιό οξύς από το manual. Είναι καλύτερος και από τον 50mm 1,4. :grandpa:
Είναι επίσης διαχρονικός φακός, κάθησε άνετα στην D300 μου και θα κάτσει άψογα και στην επόμενη FF που θα πάρω κάποτε.:smile:
Η σχέση ποιότητας τιμής είναι νομίζω η υψηλότερη από όλους τους φακούς της ΝΙΚΟΝ. Αυτός είναι ο λόγος που δεν λέιπει σχεδόν από κανέναν από αυτούς που έχουν NIKON σώματα, φιλμ ή ψηφιακά.

Για λέγετε όμως, ποιός είναι αυτός ό τύπος στο ebay με ΝΙΚΟΝ φακούς;:ears:

Δες το λινκ που έδωσα πιο πάνω, βγάζει εβδομάδιαίως κάποια κομμάτια Nikon.
Από ό,τι έχω καταλάβει, προέρχονται από αγγλικές κυβερνητικές υπηρεσίες.
Δίνει διαρκώς F90X, συχνά με γκριπ από 50 λίρες και πάνω, FM και FM2n σε απίστευτες τιμές (ξεχάστηκα και έχασα μια FM2n που έκλεισε στις 46λίρες! για όνομα δηλαδή), αρκετούς Nikkor 28/2.8, συχνά φλας SB55, ίσως και κανένα άλλο κομμάτι πού και πού. Η ποικιλία δεν είναι δηλαδή μεγάλη, αλλά εδώ και σχεδόν 2 μήνες πουλάει διαρκώς και οι δημοπρασίες του κλείνουν τις Κυριακές.
Τον δικό μου 28/2.8 τον πήρα από εκεί, στις 42 λίρες, σε καλούτσικη κατάσταση (2 μικρές γρατζουνίτσες στο πρόσθιο στοιχείο, φυσικά τέτοιες δεν επηρεάζουν οπτικώς).

Πάντως στα τεστ δεν έχει διαπιστωθεί διαφορά του AF από τον Ais. Μπορεί η προσωπική σου πείρα να ανάγεται στο βαθμό παραλλαγής δύο δειγμάτων. Τον έχω τον 50/1.8, δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ακόμη κανονικά...
Από 50ρηδες προτιμώ τον παλιό Nikkor S.C 50/1.4 (με επιστρώσεις -"C"- αλλά πριν το AiS). Άλλο επίπεδο κατασκευής, τεθωρακισμένος και με ρέουσα αίσθηση των δαχτυλιδιών του... Το ίδιο και ο P.C 105/2.5

Last edited:
Πάντως στα τεστ δεν έχει διαπιστωθεί διαφορά του AF από τον Ais. Μπορεί η προσωπική σου πείρα να ανάγεται στο βαθμό παραλλαγής δύο δειγμάτων. Τον έχω τον 50/1.8, δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ακόμη κανονικά...
Από 50ρηδες προτιμώ τον παλιό Nikkor S.C 50/1.4 (με επιστρώσεις -"C"- αλλά πριν το AiS). Άλλο επίπεδο κατασκευής, τεθωρακισμένος και με ρέουσα αίσθηση των δαχτυλιδιών του... Το ίδιο και ο P.C 105/2.5

Ε τότε τα τεστ θα χουν δίκιο,
εγώ πάντως που τους χρησιμοποίησα στην FM2 μου φάνηκε οτί δεν είναι ίδιοι φακοί,
και έμεινα με την εντύπωση ότι ο 1.8 είναι καλύτερος,
ίσως επειδή ήταν ο δικός μου ενώ ό άλλος ήταν δανεικός:grinning-smiley-043
Σε ποιότητα οπτικών όμως και μόνο σε αυτή, γιατί σε ποιότητα κατασκευής δεν υπάρχει σύγκριση. Όπως και οι περισσότεροι AF, είναι πολύ κάτω από τον manual.
Τον 50ρη που λές δεν το έχω, έχω βρει τον 105 όμως σε άψογη κατάσταση.
Κρίμα που δεν βιδώνει στη D300, πρέπει να του κόψω το δαχτυλίδι και δεν θα το κάνω, θα τον καρατήσω όπως είναι να τον δουλέυω με την F3.

Εγώ πήτρα από τον συγκεκριμένο πωλητή έναν AIS 28 2.8 2 λίρες. Πολυμεταχειρισμένο, αλλά τα αποτελέσματα που δίνει είναι συγκρίσιμα με τους AFS 17-35 2.8 μην πω και καλύτερα στις αποστάσεις κάτω του ενός μέτρου.

Αν κάποιος δουλεύει με φλας, τότε θεωρώ την επιλογή AFD φακού σε σχέση με τους AF σαφώς καλύτερη.

πολύ χώμα ακούγεται η τιμή.... κανονικώς αυτοί κλείνουν από 60 ευρώ και πάνω.
Εν πάση περιπτώσει, καλύτερα για φακούς Nikkor να ρωτήσεις τον Βλάση και τον Ηλία, αυτοί σίγουρα γνωρίζουν περισσότερα. Εγώ Canon έχω-bye-

Πρώτα από όλα να ξέρεις ότι όλοι οι φακοί που θα βάλεις πάνω στη μηχανή σου ΠΡΕΠΕΙ να έχουν δαχτυλίδι διαφραγμάτων. Δεν ελέγχεται το διάφραγμα από το σώμα. Τέτοια φακοί είναι οι ΑΙ, AIS, AF, AFD και λίγοι AFS. Να αποφύγεις τους φακούς που έχουν μέσα στον κωδικό τους το G. Όλοι οι φακοί άλλων εταιριών (SIGMA, TAMRON, TOKINA) για ΝΙΚΟΝ έχουν δαχτυλίδι.

Τώρα για προτάσεις: Θα σου πρότεινα να ψάξεις καλά και με υπομονή να βρεις τον SIGMA 28-70 2.8, ή τον SIGMA 24-70 2.8. Αν υπάρχει κάποιος καλός κάτω από 120 ευρώ να τον πάρεις. Αν θέλεις σώνει και καλά ΝΙΚΟΝ σε ζουμ AFD 28-105 3.5-4.5, AFD 24-85 2.8-4.0 (όχι τον AFS 24-85 3.5-4.5) και θα βρεις φθηνό τον AFD 28-70 3.5-4.5. Αν μπορείς να βρεις τον AF/AFD 35-70 2.8 σε καλή κατάσταση κάτω από 150 ευρώ να τον πάρεις, είναι καθαρά επαγγελματικός φακός. Από φακούς σταθερής εστίασης ξεκίνα με τον AF/AFD 50 1.8. Μετά τα λέμε. :7SFGSFG:

Αποκλείεται να βρεθεί ο 24-70/2.8 (ή ακόμη και ο 28-70/2.8) στα 120 ευρώ. Παρακολουθώ καιρό στο ebay, φεύγουν δυστυχώς ψηλά.
Αλλά πολή καλή ευκαιρία σε καινούργιο, είναι ο Sigma 24-60/2.8 EX (239 ευρώ καινούργιος στον Κατερέλο!). Αφού τον σκέφτομαι κι εγώ. Μπορεί να μην φτάνει ακριβώς τους αντίστοιχους της Νικον και της Κάνον, αλλά αυτοί έχουν και 5πλάσια+ τιμή, μην το ξεχνάμε.

Αποκλείεται να βρεθεί ο 24-70/2.8 (ή ακόμη και ο 28-70/2.8) στα 120 ευρώ. Παρακολουθώ καιρό στο ebay, φεύγουν δυστυχώς ψηλά.
Αλλά πολή καλή ευκαιρία σε καινούργιο, είναι ο Sigma 24-60/2.8 EX (239 ευρώ καινούργιος στον Κατερέλο!). Αφού τον σκέφτομαι κι εγώ. Μπορεί να μην φτάνει ακριβώς τους αντίστοιχους της Νικον και της Κάνον, αλλά αυτοί έχουν και 5πλάσια+ τιμή, μην το ξεχνάμε.

Kiόμως αυτός
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....item=320196593062&_trksid=p3984.cWAT.m240.lVI έκλεισε στις 26 (!!!!!!!!!!) λίρες.

ε, καλά, μιλάμε για ευκαιρίες.
Εάν το πάρουμε έτσι, και αυτή η F90X (η τελευταία για χθες από τον ίδιο ως άνω πωλητή, φαίνεται λίγο πιο μεταχειρισμένη από αυτή που χτύπησε ο φίλος μας πιο πάνω) έκλεισε στις 25,59 λίρες. Αυτό και αν είναι ΧΩΜΑ! Ή ένας άλλος 28/2.8 έκλεισε στις 31 λίρες.

Πάντως οι μισοί που έχουν δημοπρασίες UK only, ακόμη και να τους ρωτήσεις ευγενικώς και να έχεις άριστη αξιολόγηση, πάλι αρνούνται να στείλουν, ακόμη και αντικείμενα κάτω των 50 λιρών. Υποψιάζομαι έναν ψιλοσωβινισμό απέναντι στους κατοίκους της "Ηπείρου". :flipout:

ε, καλά, μιλάμε για ευκαιρίες.
Εάν το πάρουμε έτσι, και αυτή η F90X (η τελευταία για χθες από τον ίδιο ως άνω πωλητή, φαίνεται λίγο πιο μεταχειρισμένη από αυτή που χτύπησε ο φίλος μας πιο πάνω) έκλεισε στις 25,59 λίρες. Αυτό και αν είναι ΧΩΜΑ! Ή ένας άλλος 28/2.8 έκλεισε στις 31 λίρες.

Πάντως οι μισοί που έχουν δημοπρασίες UK only, ακόμη και να τους ρωτήσεις ευγενικώς και να έχεις άριστη αξιολόγηση, πάλι αρνούνται να στείλουν, ακόμη και αντικείμενα κάτω των 50 λιρών. Υποψιάζομαι έναν ψιλοσωβινισμό απέναντι στους κατοίκους της "Ηπείρου". :flipout:

Continental Europe....

Εχω βρεί έναν πίνακα που έχει όλους τύπους nikon φακών και με ποια σώματα συνδέονται και με τί περιορισμούς αλλα με τους υπόλοιπους τί γίνεται?
Ας πούμε αυτοί οι δύο θα συνδέονται?
http://cgi.ebay.co.uk/Sigma-28-70mm...ageNameZWD4VQQcmdZViewItem?_trksid=p1638.m124

Η μηχανή πάντως είναι ήδη στον δρόμο για Ελλάδα. Είχα βάλει την διε'υθηνση της Αθήνας όμως και θα παέι εκεί οπότε μέχρι να μου την στείλει η μητέρα μου με βλεπω να σε καμια βδομάδα να την έχω στα χέρια μου... σνιφ...

ναι, αλλά ο απλός 28-70 δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, ενώ από τους φθηνούς 70-300 της Sigma ο μόνος που αξίζει είναι ο (κάπως πιο ακριβός) APO Macro, και δεν ξέρω εάν το πρόσεξες, αλλά οι φακοί που παραθέτεις είναι από ΗΠΑ. Το οποίο σημαίνει κίνδυνος τελωνείου.

Έχεις δίκιο δεν το είδα... Οπότε άκυρο! Αν και κρίμα γιατί βλέπω πάρα πολούς απο Hong kong που μπορεί να αξίζαν αλλά δέν θέλω να πληρώσω τα διπλάσια στο τελωνείο...

Σας έχω πρηξει λιγάκι ή μου φαίνεται... χεχε

καταρχάς δεν μας λες ένα μπάτζετ μήπως και σε βοηθήσουμε περισσότερο;
Επίσης, το εστιακό εύρος της ixus850, νιώθεις πως σε καλύπτει; Θέλεις κάτι πιο ευρυγώνιο, μεγαλύτερο τηλεφακό, ίσως;

Γύρω στα 150 με 200 για έναν ή δύο φακούς. σε πρώτη φάση. Να ξεκινήσω να παίρνω φωτογραφίες και σιγά σιγά παίρνω κιάλλους.
Αν πάρω μόνο έναν θα ήθελα να είναι αυτόματος και μετά να δώ για manual.

Δλδ αν έχω καταλάβει καλά τα εστιακά μήκη και τους φακούς το ιδανικό για μένα θα ήταν ένας AF zoom 28-105 η nikon η κάποιας άλλξς εταιρίας (είδα και 70-200 σε καλές τιμές αλλα δεν μπορώ να κρίνω αν είναι καλοί φακοί) για γενική χρηση (κυρίως για εξωτερικές λήψεις, και καμια εκδρομή)
και ένας manual 50mm f1.8 για δοκιμές.
Η ixus είναι εξαιρετική (κατα την γνώμη μου δλδ) απο κοντά αν εξαιρέσεις το απεραντο βάθος πεδίου, και με καλό φως. Δυσκολά όμως παίρνεις καλή φώτο απο κάτι λίγο πιό μακριά η απο κάτι που κινειτε γρήγορα χωρίς το ενοχλητικό φλας.
Οπότε θα ήθελα έναν γρήγορο φακό (εξού και ο 50mm)
Όμως την SLR δεν θέλω να την περιορίσω μόνο σε "ειδικές" περιπτώσεις. Θα ήθελα να την παίρνω μαζί μου είτε σε εκδρομές για σκί έιτε ιστιοπλοία που κάνω και γενικά. Και εκεί δέν θέλω να ψάχνω focus και ρυθμίσεις κάθε φορά. Σίγουρα θα δοκιμάζω και manual αλλα να μπορώ να πάρω αν χρειαστει και αυτόματα.
Για τα παραπάνω η τιμή που έθεσα με καλύπτει ή δεν έχω επαφή?

για έναν αρκετά καλό μεταχειρισμένο (καλομεταχειρισμένο) φακό, καλύπτει, πώς δεν καλύπτει. Θέλει λίγο ψάξιμο βέβαια. Δεν ρίχνεις και καμία ματιά στα μεταχειρισμένα της Θεσσαλονίκης; Αλλά μην περιμένεις και πολλά πράγματα, οι τιμές (πχ στον Κογχυλάκη που είχα ρίξει μια πρόχειρη ματιά) είναι εξωπραγματικές για τα δεδομένα του ebay.

Δεν μπορεσα να αντισταθώ... Τον είδα, τελείωνε η δημοπρασία και έβαλα την ελάχιστη που χρειαζόταν και τον πήρα!
Nikon Nikkor 50mm f1.8 AIS Lens 90Ε με μεταφορικά

Οπότε κλέισαμε με τον manual και τώρα θα ψάξω με υπομονή για έναν καλό AF!

130 κάνει ο καινούργιος ο AF... εσύ χτύπησες τον mf. Mην βιάζεσαι, λέμε. Κάτσε λίγο τώρα με τον σταθερό, μέχρι να πάρεις άλλον. Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος.