Nikon mirrorless system 1"

Re: Nikon mirrorless system

Το budget ειναι χαμηλό 150-200, 250 το πολύ,

Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις από τις κάμερες απλά με έχουν κουράσει οι compact ειδικά στην φτωχή απόδοσή τους σε εσωτερικούς χώρους, και πόσο αργές είναι.

Αυτα τα δυο που εγραψες, ειναι που δεν συναδουν με τις μιρορλες... πρωτον για το οικονομικο, απο την αποψη οτι δυσκολα θα μενεις με τον κιτ φακο οταν εχεις και αλλες επιλογες, συν καποια πιθανα αξεσουαρ που θα σκεφτεσαι, οποτε το μπατζετ θα ανεβει κατα πολυ απο την αρχικη τιμη αγορας.

Σε συνδυασμο με το οικονομικο, ερχεται και η αποδοση σε εσωτερικους χωρους, οπου ειναι μια απο τα ιδια η νικον 1 σε σχεση με τις κομπακτ (χοντρικα βεβαια)... αρα θα πας στον 1,4 φακο, στο εξωτερικο φλας, στην εξτρα μπαταρια κτλ κτλ παλι εξοδα δηλαδη.

Με μια κομπακτ, οτι πληρωσες πληρωσες...

Παντως αν ειναι στα 400Ε ακομα η V1 στην ελλαδα, λεω να παρω 5-6 απο εδω... να μη βγω ψευτης, αλλα αν δεν χαντακωθει και η V2 συντομα αλλα κρατησει την τιμη της, βλεπω η V1 να γινεται συλλεκτικη, μαγνησιο στο σωμα, ιντερβαλομετρο, μεγαλη μπαταρια και κανα δυο αναβαθμισεις στο λειτουργικο και δεν θελει τιποτε αλλο...

Μερικα δειγματα, σε συνθηκες δρομου, κοινως, περπατουσα, κατι μου τραβηξε την προσοχη, σηκωσα τη μηχανη και τραβηξα... σκιερα το μερη, αλλα με ηλιοφανεια και καλο, γλυκο φως μια και η ωρα ηταν περιπου 6 εως 7 το απογευμα. Η εστιαση ειναι συνδυασμοι ότι να ναι, αφου εκανα δοκιμες. Οι φωτο ειναι απο το βιντεο mode, δηλαδη jpg απ ευθειας απο τη μηχανη με νορμαλ προφιλ μανισιο και τυπικη, απλη επεξεργασια στο ACR και φωτοσοπ.
ΔΕΝ εχει γινει εξτρα σαρπενινγκ, περαν αυτου που εφαρμοζει η μηχανη και ενος απλου περιπου +25, +30 πρη-σαρπεν στο ACR. Νομιζω σηκωναν λιγο παραπανω αλλα βαρεθηκα.
Επισης, δεν εχουν πειραχτει χρωματα.

Στο 100% θεαση, δεν μπορεις να εχεις απαιτησεις, ακομα και οταν τα iso εμειναν χαμηλα. Επισης, εχουν και ενα σχετικο μπλεριασμα λογω κινησης ειτε του θεματος ειτε της μηχανης. Στα 1024 μαλλον καλες δειχνουν.

Δεν εχει γινει και κανενα κροπ, ειναι το καδρο οπως μου εβγαινε πανω στη ληψη (θεμα στο κεντρο κυριως, μεχρι να -και αν- μαθω να αλλαζω σχετικα γρηγορα το σημειο εστιασης).

DSC_0461 copy by 1L1as, on Flickr

DSC_0463 copy by 1L1as, on Flickr

DSC_0465 copy by 1L1as, on Flickr

Εδω τα καλα του να μπορεις να εχεις αμεση και συνεχη προεπισκοπιση μεσω VF... και οχι ενοχλητικα κολληματα, παγωματα κτλ. Χαρη στο βιντεο mode μπορεις (με καποιες υποχωρησεις) να παρεις διαδοχικες ληψεις και να διαλεξεις την καλυτερη...

DSC_0475 copy by 1L1as, on Flickr

DSC_0476 copy by 1L1as, on Flickr

DSC_0477 copy by 1L1as, on Flickr

Πρωτο γεμισμα μπαταριας εγινε στις 260 ληψεις περιπου, δευτερο στις 580 αν θυμαμαι καλα. Τη δευτερη αυτη φορα, ειχε πολυ παιδεμα με τα ηλεκτρονικα της μηχανης, εστιαση, οθονη, μενου κτλ κτλ οποτε υπολογιζω με κανονικη χρηση 500-600 ληψεις πρεπει να τις εχει στο γεμισμα. Με το βιντεο δεν ξερω τι κανει (και θα αργησω να μαθω οπως το βλεπω)...

Last edited:

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό με τη φωτογραφία δρόμου.
Δηλαδή σαν το παλικάρι παραπάνω πάω να αγκαλιάσω, φιλήσω την κοπελιά μου και εμφανίζεται ένας τύπος με τραβάει φώτο χωρίς να το ξέρω και την βγάζει και φόρα παρτίδα στο ίντερνετ.
Στην κοπελιά με το ποδήλατο μόνο το βρακί της δεν φαίνεται!!!

Πάντως εγώ βλέπω πολύ ευχάριστα χρώματα, ειδικά στις επιδερμίδες και γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά αν σκεφτεί κανείς την ελαφριά συννεφιά. Είναι χρώματα μηχανής ή Ηλία; Για να ξέρουμε σε ποιόν θα δώσουμε τα εύσημα.

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό με τη φωτογραφία δρόμου.
Δηλαδή σαν το παλικάρι παραπάνω πάω να αγκαλιάσω, φιλήσω την κοπελιά μου και εμφανίζεται ένας τύπος με τραβάει φώτο χωρίς να το ξέρω και την βγάζει και φόρα παρτίδα στο ίντερνετ.
Στην κοπελιά με το ποδήλατο μόνο το βρακί της δεν φαίνεται!!!

Xε χε... δεν εχεις και αδικο...

http://i.imgur.com/YOLqq.jpg (αν και δεν εχουν καμμια σχεση, αλλα για αρχικη εισαγωγη στην εννοια, κατι κανει
)

Την αντεγραψα απο δω... δες και τι εβγαζαν οι παλιοτεροι, οπου πονος και δραμα αυτοι εκει... οχι τωρα εμεις που τα εχουμε και ολα ευκολα...:grandpa:

Last edited:

Στη μηχανη βλασση, ειναι το νορμαλ προφιλ της μηχανης και ο όποιος κορεσμος ηρθε απο την μικρη αυξηση του κοντραστ στην επεξεργασια.

Εννοείται φίλε Ηλία ότι τα σχόλια μου για τις φώτο δρόμου είναι καλοπροαίρετα ούτε έχω σκοπό να θίξω κάποιον.
Απλά θέλω να εμβαθύνω παραπάνω.
Το 2ο παγωτό για ποιον ήταν άραγε?
Δύσκολα θα απαντηθεί.

Ξερει κανεις αν υπαρχει κανενα πρακτικο μειονεκτημα στη χρηση του ηλεκτρονικου κλειστρου συνεχως εναντι του μηχανικου? (περαν της διαφορας συγχρονισμου φλας, που ετσι κι αλλοιως δεν εχω)...

Unlike my J1, my V1 was more spot on with exposure. I suspect that's because I was normally using the mechanical shutter, not the electronic shutter. I'm starting to come to the impression that very bright things in the frame with the electronic shutter active are the trigger for my J1's slight hot exposure tendency outdoors.

Aπο εδω...

Δεν το καταλαβαινω τι εννοει, κανεις για λεπτομερειες?

Απάντηση: Nikon mirrorless system

Μια χαρα τις βλεπω εγω παντως.....

Πρωτη της μερα σημερα σε πραγματικες συνθηκες και εβγαλε 180 (!!!!) φωτογραφιες και 5 λεπτα ΜΗ συνεχομενου βιντεο, πριν βγαλει μηνυμα οτι αλλες φωτο γιοκ...!!!!

Και δεν ειδα ουτε μια φορα στην οθονη τι τραβουσα, ουτε ειχα ενεργοποιημενα τα διαφορα τρακινγκ και φεις κοντρολ στην εστιαση... περιεργα πραγματα (ελπιζω οι δυο κινεζικες μπαταριες που περιμενω να ειναι καλυτερες απο την οριτζιναλ).

Και εκεινη η εξυπναδα με τα 4 χρονια διαρκεια ζωης που γραφει, ελπιζω να ειναι κανενα αστειο και να μην ισχυει πραγματικα...

Εβγαλα και μερικα βιντεακια και σκεφτομαι να τα ανεβασω στο youtube ή στο vimeo. Ειναι 1080i 60p και φορμά MOV. Θελουν καποια ιδιαιτερη μετατροπη για να ανεβουν ή τα ανεβαζω ετσι οπως ειναι ?

Κατι ηθελαν, αλλα μαλλον τα εκανε το vimeo μονο του...

This video is in 1080p. By default we automatically convert large HD footage to 720p for better playback to other users. If you'd like to have it always playback in 1080p, there's an option for that.
It looks like this video is interlaced, which could result in a distorted looking video! To learn how to prevent this, click here.
This video is over 30 frames per second. To optimize playback for other users, we'll automatically convert it to 30 FPS for you. In the future, you can reduce file size and speed up this upload process by using a more standard frame rate. Check out our Compression Guidelines for more information.

Ωστοσο, λεει οτι η μετατροπη θα κρατησει κανενα μισαωρο, οποτε... περιμενουμε.

Στο pc μου, η κινηση φαινεται χάλια, κανει κατι γραμμες στις ακμες αλλα πρεπει να ειναι θεμα...ρυθμισεων και παλαιοτητας καρτας. Στα στατικα, ειναι πολυ καλη η εικονα για μενα. Εντυπωση μου εκανε η σταθεροποιηση της μηχανης, το βιντεο που (μπορει!!) να δειτε, ειναι με τα χερια ψηλα και παρ ολη την αβολη σταση, βγηκε ακουνητο.

Ο ηχος, μαλλον ειναι χάλια, φυσουσε κιολας... η εστιαση ωστοσο δειχνει καλη αλλα με τετοιο αισθητηρα και τοσο βαθος πεδιου, δεν περιμενα και κατι διαφορετικο.

Αντε βρε... καλη αρχη, ενας νεος σπιλμπεργκ γεννιεται...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στο Active... οι οδηγιες λενε οτι ειναι για οταν εισαι πανω σε κινουμενο οχημα ή κατι τετοιο... εχει και αλλη μια επιλογη, νορμαλ, που ειναι για πιο ομαλες καταστασεις. Απο οσα διαβασα στο νετ, συμπερανα οτι ειναι καλυτερα στο active.

Εγώ τράβηξα στο λίγο χρόνο που τη δούλεψα κάποια βίντεο και μου φαινότανε χάλια η κίνηση αν και μάλλον οφείλονταν στο ότι κουνούσα πολύ την κάμερα.

Ωραιο πραγμα το βιντεο...!!! (θα παρει φωτια το paparazzi μου φαινεται καλοκαιριατικα :AFADF0:)

Αλλο ενα ως δειγμα απο την V1

Στο συγκεκριμενο κανω και ζουμ (φαινεται το αλεξηλιο του φακου) και η εστιαση συνεχιζει να ειναι καλη...

Last edited:

Βγαινω λιγο οφ τοπικ, αλλα δεν πειραζει... γραφτηκα και στο youtube, το ανεβασμα εκει φαινεται κομματακι πιο γρηγορο απο το vimeo, δεν ξερω ομως τι γινεται με την ποιοτητα... με ρωταει αν θελω να μου σταθεροποιησει την εικονα, αλλα προς το παρον δεν θελω...:flipout:

Εδω, εχω 2 κλιπακια που ενωσα απλως με το ViewNX 2 και μετετρεψα με το ίδιο προγραμμα σε 720 H264 και 30 fps. Μικρυνε πολυ ο ογκος, δεν ξερω για την ποιοτητα...
Περιμενοντας να ανεβει και στο vimeo για να δω διαφορες, βαζω πρωτα αυτο απο το youtube...

Ετοιμο

Last edited: