Nikon Z50 & Z50II APS-C mirrorless

Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Τι να σου πω , είναι καθαρά θέμα συνήθειας για να δεις αν θα σε απασχολήσει και πόσο, με τον Τοκινα δεν νομίζω να εχεις σοβαρό θέμα στο 70-80% των περιπτώσεων ειδικά αν εχεις και λίγο σταθερό χερι. Καλύτερα όμως για νυχτερινά να πάρεις ένα μονοεστιακό πιο φωτεινό φακό. Οι φακοί του κιτ έχουν σταθεροποίηση.

Εδώ και χρόνια όλες μου οι μηχανές είναι με σταθεροποίηση, η επιλογή μου αυτή έγινε συνειδητά και σε αντάλλαγμα απώλεσα άλλα χαρακτηριστικά που δεν τα έκρινα τόσο απαραίτητα. Αλλά αυτό είναι προσωπική επιλογή, εσυ μπορείς να βολευτείς και χωρίς σταθεροποίηση αρκεί να είσαι προσεκτικός.

χωρις IBIS κι αυτη.... κριμα.
Τουλαχιστον εχει καλη εστιαση.
Ουσιαστικά είναι ίδια η προηγούμενη μηχανή με απλά νέο επεξεργαστή που βελτιώνει την εστίαση και μέχρι εκεί…,έπρεπε να λέγεται Z50s…καθώς νέο μοντέλο δεν ειναι ουσιαστικά….τουλαχιστον κράτησαν την αρχική τιμή σε νορμαλ επιπεδα….σε προσφορές που βγάζει αρκετές η Nikon ίσως αξίζει…

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nikon Z50 II: Showcase, First Impressions. Feels like a tiny Z9!​

iPhonedo
Αν είχε IBIS θα ήταν super λύση, τώρα όπως είναι την σώζει κάπως η μάλλον λογική αρχική τιμή της.

• Like
Reactions: isin
Την έχω εδώ και 2 εβδομάδες, ανέλπιστα καλη η Ζ50ii σε σημείο που δεν το περίμενα....έχουν κάνει αρκετές βελτιώσεις που δεν φαίνονται σε πρώτη φάση σε σχέση με την πρώτη Z50. Μέχρι και στο usb βάλανε fast charge και μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία με power bank σε μια ώρα...

Το μεγαλο ατου της είναι το σύστημα εστίασης που είναι καταπληκτικό....δεν ξέρω καν αν γίνεται καλύτερο...

Έκπληξη και το σκόπευτρο που ενώ δεν έχει μεγάλη ανάλυση, είναι απίστευτα φωτεινό...έχω δίπλα σήμερα μια Olympus OM5 το σκόπευτρο της μοιάζει σκοτεινό σε σχέση με την Ζ50ii. Άλλης κλάσης και σχεδίασης εντελώς της Ζ50ii.

Γενικά για τα λεφτά που την δίνουν την Ζ50ii είναι σούπερ πρόταση χωρίς να δώσεις ένα καράβι λεφτά. Αν είχε ibis θα ήταν η απόλυτη φωτογραφική μηχανή για τον περισσότερο κόσμο.

Ρε συ εχεις εξελιχθει σε Γιαννη νο 2 οσον αφορα τις αλλαξοκαμεριες......

:p
Δεν είναι δικιά μου, είναι δανεική από φίλο φωτογράφο που δεν του χρειάζεται τώρα, οπότε μου την έδωσε, όπως και η OM5 είναι επίσης δανεική…χαχα

Θα τις επιστρέψω και τις 2 την άλλη εβδομάδα…

• Haha
Reactions: cacau
Την χαζεύω λίγο, αλλά έχει βασικές ελείψεις: IBIS και στεγανοποίηση. Το πρώτο καλύπτεται εν μέρει ΑΝ δουλεύεις με τα ζουμ φακουδάκια που έχουν VR, αλλά με τους primes? Το δεύτερο την βγάζει "εκτός" για χρήστες outdoors και street με βροχούλα. Οπότε γιατί να την προτιμήσω ως πρώτη μου μηχανή σε σχέση με μια "παλιά" Oly ΟΜ5ΙΙΙ/OMS OM5 που κοστίζει πάνω κάτω τα ίδια λεφτά? Μόνο αν έχω πλάνο για αργότερα - που όλοι ξέρουμε πως καταλήγουν τις περισσότερες φορές...

• Like
Reactions: karamela
Για σένα Δημήτρη που έχεις ολόκληρη βάση φακών δεν το συζητάμε καν, μένεις στην OM5, που έχει όπως είπες τα πλεονεκτήματα της...η Ζ50ii επειδή την έχω δίπλα δίπλα με την ΟΜ5 έχει και αυτη τα όπλα της. Καλύτερο και μεγαλύτερο αισθητήρα, καλύτερο grip, καλύτερη εστίαση ειδικά σε caf κλπ. Καλύτερο βίντεο, ειδικά στο κομμάτι του βίντεο είναι άλλη κλάση με την ποιότητα και τις δυνατότητες που προσφέρει, πιο εύκολο μενού, πολλά custom color profiles, usb c, φωτεινότερο σκόπευτρο, μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη, ενσωματωμένο flash, καλύτερη εργονομία αν και αυτό το τελευταίο είναι και θέμα γούστου και διάφορα όλα..σαν σύνολο μου φαίνεται καλύτερη μηχανή από την OM5, πιο σύγχρονη να το πω. Αλλά δεν είναι game changer, το Ibis όπως είπες αλλά και η προστασία από βροχές είναι σημαντικά μειονεκτήματα. Στο τελευταίο βέβαια νιώθω ότι έχει κάποια εστω μικρή προστασία, η πρώτη Ζ50 είχε μια τυπική προστασία από σταγόνες, δεν μπορεί να χάθηκε αυτή στην δεύτερη γενιά της μηχανής...

Αν δεν είχα τίποτα και ξεκίναγα από την αρχή θα επέλεγα την Z50ii, αν όμως είχα φακούς m43 προφανώς θα επέλεγα την OM5 και θα είχα και το IBis μου αλλά και προστασία σε καιρικές συνθήκες....γενικά νομίζω ότι η Nikon με την Ζ50ii έχασε μια μοναδική ευκαιρία, αν έβαζε αυτά τα 2 που συζητάμε θα τους έκλεινε ολους έτσι και την κράταγε και στα ίδια λεφτά.. παρόλαυτα για μένα σαν σώμα σε αυτή την κατηγορία χρημάτων και μέχρι 1.000 ευρω είναι μάλλον το καλύτερο της αγοράς, αλλά και με σοβαρά μειονεκτηματα που ο καθένας κρίνει ποσο τον ενοχλούν..

Last edited:
Μηχανή χωρίς Ibis σήμερα ισοδυναμεί με αυτοκτονία επιλογής ενός βασικού χαρακτηριστικού εκτός και αν δίνεται 500 ευρω.

Η στεγανοποίηση δεν είναι πρόβλημα σε φθηνό μοντέλο κάτω από χιλιάρικο.

• Like
Reactions: isin
Μηχανή χωρίς Ibis σήμερα ισοδυναμεί με αυτοκτονία επιλογής ενός βασικού χαρακτηριστικού εκτός και αν δίνεται 500 ευρω.

Η στεγανοποίηση δεν είναι πρόβλημα σε φθηνό μοντέλο κάτω από χιλιάρικο.
Δεν διαφωνώ μεν, άλλα εξαρτάται την χρήση και τους φακούς που έχει ο καθένας, και εγώ δεν θα αγόραζα μηχανή χωρίς Ibis, για αυτό παρόλο που μου άρεσε δεν θα πάρω την Ζ50ii τελικά. Αν είχε Ibis θα την είχα αποκτήσει ήδη.....από την άλλη επειδή δεν μπορώ να δώσω πολλά χρήματα δεν βρίσκω ούτε ένα σώμα που να μου αρέσει μέχρι 1.000 ευρώ....ούτε η OM5 που δουλευω τώρα μου αρέσει, έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά άλλα και κάποια που εγώ δεν τα αντέχω...μέτριο και σκοτεινό σκόπευτρο (dealbreaker αυτό από μόνο του), μέτρια οθόνη, κακό CAF, απλά οκ βίντεο με πολλές ελλείψεις, δεν μπορώ να φτιάξω μέσα custom color profiles ή να κατεβάσω έτοιμα, δεν μου αρέσει η αίσθηση των πλαστικών της, το grip είναι μέτριο, μπλεγμένο μενού, micro usb (αν είναι δυνατών), κακή μπαταρία, κακή υλοποίηση HDR και διάφορα άλλα...αν επέλεγα με το ζόρι θα έπαιρνα την Z50ii παρόλο που μου την σπάει που δεν έχει Ibis....άλλα δυστυχώς όσες μηχανές μου αρέσουν εμφανισιακά και με καλλύπτουν στα χαρακτηριστικά είναι ακριβές για μένα...Fuji Xt5 και Nikon ZF, αυτές θα αγόραζα στα 2Κ, απλά δεν μπορώ και δεν θέλω να δώσω τόσα λεφτά, από την άλλη δεν βρίσκω τίποτα στα 1.000 ευρώ που να μου αρέσει 100%.

Υ.Γ. Τελικά καλά κάνω και μένω με τα κινητά μου στο τέλος...χαχα