Nikon Z6 III

Η Ζ8 τα έχει τα χρονάκια της, οπότε ποιά η εναλλακτική σε Nikon ?

Ερασιτέχνης κι λήψη λίγο απ όλα, stills κι video, κυρίως σε ταξίδια.
Ακόμα και αν φωτογραφίζατε Ολυμπιακούς Αγώνες και τσαμπιολιγκ για το Getty ή το Reuters, η Z8 άνετα είναι το δεύτερο σώμα σας (μονο και μόνο λόγω μπαταρίας), στον αιώνα τον άπαντα.

Μηχανή endgame για ΟΛΟΥΣ, για πάντα.

ΥΓ. Καλή τύχη με το nraw σε όποιον θέλει να επενδύσει αυτή την εποχή και τα επόμενα χρόνια σε αποθηκευτικά μέσα.

Ετοιμαζόμουν να κτυπήσω την Z6 III, αλλά με βάση τα προγραφέντα, δεν αξίζει, οπότε τι προτείνετε ; Καταννοώ το ανώτερο σύστημα AF της Sony, αλλά μου είναι αδύνατο να χωνέψω τα σώματά της, την απουσία της οθονίτσας κτλ. Ειμαι κι παλιός Nikonάκιας.

Η Ζ8 τα έχει τα χρονάκια της, οπότε ποιά η εναλλακτική σε Nikon ?

Ερασιτέχνης κι λήψη λίγο απ όλα, stills κι video, κυρίως σε ταξίδια.
Έχω τη Ζ8 εδώ και χρόνια, το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι pre-capture RAW και >20fps (και θα είναι οι λόγοι που θα πάρω τη Ζ8ΙΙ όταν βγει γιατί είμαι πολύ συχνά για φωτο πανίδας).
Όλα τα άλλα τα κάνει από φωτο και τα περισσότερα από βίντεο.

Ούτε η Sony ούτε η Canon δεν έχει ορατά καλύτερο AF από Νίκον Ζ8/Ζ9/Ζ6III.
Οι διαφορές είναι στα σημεία και αυτό συνήθως σε corner cases (π.χ. σπορ/πανίδα σε ορισμένα κάδρα/στιγμές).
Εάν έλεγες για Panasonic ή Fujifilm, τότε θα ίσχυε η διαφορά σε AF.

την Ζ8 ανετα θα την χαρακτηριζα την D850 των ακαθρεπτων. Και εγω αν ειχα Nikon αυτην θα εβλεπα ως primary body.

Z7II εκτός συζήτησης, παρατηρώ.
Καθόλου, απλά επειδή είμαστε στο νήμα για την z6iii, είχε βγει κι αυτή σε πολύ καλή τιμή.

Το θέμα είναι ότι με τέτοιους αισθητήρες χρειάζονται και η ανάλογοι φακοι, οι περισσότεροι δεν το σκέφτονται και παγιδεύονται.

Όταν είσαι επαγγελματίας έχεις ήδη εξοπλισμό, έχεις πιο ξεκάθαρη στρατηγική για το τι θα επιλέξεις.

ΥΓ αν ήμουν επαγγελματίας, είχα εξοπλισμό Nikon, γάμους βαφτίσεις κλπ, η z6iii θα ήταν top επιλογή.

• Like
Reactions: toupia
ΥΓ αν ήμουν επαγγελματίας, είχα εξοπλισμό Nikon, γάμους βαφτίσεις κλπ, η z6iii θα ήταν top επιλογή.

Ακριβως. Μπηκε και ο αλλος μια φορα ζητησε συμβουλη για σωμα κλπ αλλα δεν ξερουμε και τι χρηση κανει. Και εγω αν καποιος μου ελεγε για το συστημα Canon τι να διαλεγε για καθημερινη μηχανη δεν θα του ελεγα να παει να παρει μια απο τις R5II, R5c, R1, R3......τις R6II, R6III θα του ελεγα να παρει

Γιατί αντιπροσωπεία ; Στο γερμανικό Άμαζον είχε πρόσφατα την Z6 III στα 2 χιλιάρικα ! Εξαιρετικό ντιλ νομίζω. Απλά κι η Ζ8 είναι πειρασμός, καθότι ΤΕΡΑΣ.

Είχα κι την 850 απωθημένο, αλλά έπεσα πάνω στην επάνασταση των mirrorless. κι δεν έκανα την κίνηση.

Αναμέμνουμε την Z8 II.

Z7II εκτός συζήτησης, παρατηρώ.
Μάλλον κακή επιλογή για τα περισσότερα πέρα από αργή φωτογραφία τοπίου ή αρχιτεκτονικής.
Την είχα δει σε έκθεση και το AF δεν εντυπωσίασε.

Γενικά η πρώτη γενιά Νίκον mirrorless (Ζ5/Ζ6/Ζ6ΙΙ/Ζ7/Ζ7ΙΙ) έχουν αργό και μάλλον προβληματικό AF.
Δεν θα τις συνιστούσα πέρα από περιπτώσεις που τις βρίσκει κάποιος σε τιμή χώμα.

Οι Ζ9/Ζ8/Ζ5ΙΙ/Ζf/Z6III/Z50II έχουν το πραγματικά σύγχρονο AF.

• Like
Reactions: Chris75 and toupia
Το βάζω και εδώ αν και το έβαλα και στις προσφορές

Σε προσφορά το σώμα της Nikon Z6III από το Stechi στα 1899 ευρώ.

Επόμενη τιμή: 2499+ στα υπόλοιπα καταστήματα. Ίσως γινει price match και από άλλους.

• Like
Reactions: Kosh