Nikon Z6 III

Αν συγκρινεις τους αισθητηρες αυτων των μηχανων (κατηγοριας Ζ6ΙΙΙ, Α7V, R6III) με τα κορυφαια κομματια των εταιρειων (Ζ9,Α1,Α9,R1,R3) και βρισκεις διαφορες στο δυναμικο ευρος μαλλον δεν νοιαζεσαι πολυ για την φωτογραφια αυτη καθαυτη αλλα για τεχνικη συγκριση απλα .
Κανεις φωτογραφος δεν περιοριστηκε απο αυτες τις καμερες .

Να μου πεις για την ικανοτητα του AF οκ να το δεχθω (οπου λογω ηλικιας το αντιλαμβανομαι ως αναγκαιοτητα και εγω για φωτογραφησεις με απαιτησεις ταχυτητας) αλλα τωρα να μου πεις οτι καποιος θεωρει οτι υπαρχει ελλειμα στις καμερες αυτες στο θεμα του δυναμικου ευρους προσωπικα δεν θα τον επαιρνα στα σοβαρα .

Cons:
  • Lower Resolution: At 24.5MP, it lags behind newer competitors like Canon (32.5MP) and Sony (33MP), limiting cropping options and detail in large prints.
  • Dynamic Range Limitations: Dynamic range is not as competitive, showing about 10.5 stops, which can affect highlight recovery and detail in high-contrast scenes.
  • Manual Control Complexity: Adjusting ISO or Exposure Compensation requires a two-step process, which might not be as intuitive as competing systems.
  • Battery Life Constraints: Battery rated for only 360 shots with the viewfinder, requiring users to invest in extra batteries for extended shooting.

Αν συγκρινεις τους αισθητηρες αυτων των μηχανων (κατηγοριας Ζ6ΙΙΙ, Α7V, R6III) με τα κορυφαια κομματια των εταιρειων (Ζ9,Α1,Α9,R1,R3) και βρισκεις διαφορες στο δυναμικο ευρος μαλλον δεν νοιαζεσαι πολυ για την φωτογραφια αυτη καθαυτη αλλα για τεχνικη συγκριση απλα .
Κανεις φωτογραφος δεν περιοριστηκε απο αυτες τις καμερες .

Να μου πεις για την ικανοτητα του AF οκ να το δεχθω (οπου λογω ηλικιας το αντιλαμβανομαι ως αναγκαιοτητα και εγω για φωτογραφησεις με απαιτησεις ταχυτητας) αλλα τωρα να μου πεις οτι καποιος θεωρει οτι υπαρχει ελλειμα στις καμερες αυτες στο θεμα του δυναμικου ευρους προσωπικα δεν θα τον επαιρνα στα σοβαρα .
Κοίτα τι γράφει ο Ο Άμποτ στο link που ανέβασες, προφανώς ο καθένας κάνει τις δικές του διαπιστώσεις και μετρήσεις,

Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι αυτά που γράφονται ισχύουν στην πράξη, πιστεύω ότι σε ό,τι αφορά το pixel saturation όλοι οι αισθητήρες έχουν πάνω κάτω την ίδια συμπεριφορά στις πάνω τιμές, επίσης δεν ξέρω αλλά λαμβάνει υπόψη του ότι ο συγκεκριμένος αισθητήρας είναι dual gain και έχει σαν βάση τα 800 ISO, είναι μία καθαρά hybrid μηχανή.

Ναι αν πας να τη χρησιμοποιήσεις με τον "κλασικό" τρόπο, μπορεί να σου κάψει τα λευκά ή τα κόκκινα, αν όμως ξέρεις τι κάνεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.