Nikon Ζ6 - Z7

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Και ο 14-30/4 ανοίγει σε πολύ καλή τιμή. Αν μάλιστα έχει κορυφαία επίδοση, τότε θα είναι μεγάλο αστέρι. Μην ξεχνούμε ότι τόσο έχει σε ευρώ ο SONY 16-35 4.0 OSS. Και ο 12-24 έχει 1750 ευρώ.

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Νέος Nikkor Z 14-30mm F4 S

Ο φακός αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τους επόμενους μήνες στην τιμή των 1299$.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Τύπος φακού: Zoom
Συμβατότητα φακού: Nikon Z
Εστιακό μήκος: 14-30mm
Τύπος focus: Stepper motor
Μέγιστο διάφραγμα: 4
Ελάχιστο διάφραγμα: 22
Σταθεροποιητής εικόνας: Όχι
Ελάχιστη εστιακή απόσταση: 0.28m
Αυτόματη εστίαση: Ναι
Οπτικά στοιχεία: 14
Groups: 12
Λεπίδες διαφράγματος: 7
Ειδικά στοιχεία: 4 ED και 4 aspherical elements + Nano Crystal Coat
Διάμετρος: 89mm
Διάμετρος φίλτρου: 82mm
Μήκος: 85mm
Βάρος: 485g

content_1616100519.jpgcontent_3569438701.jpgcontent_7434205309.jpgcontent_9488978745.jpg

Πολυ μεγαλο ευρος.....και πολυ χρησιμο. Επιτελους νεο ευρυγωνιο ζουμ για τους Nikonians μετα τον θρυλικο 14-24.

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Nτινο μιας και εγραψες για το EVF . στην εκδήλωση του ΣΕΚΑΦ που την δουλεψα με τεχνητο φωτισμό παρότι ηταν απλετος διαπίστωσα μια ορατή καθυστέρηση (lag) στο σκόπευτρο οταν μετακινείς την μηχανή, ειδικά όταν εστίαζες με CAF, δεν ξέρω τι ρυθμίσεις είχε και αν υπάρχει εξτρα ρύθμιση για πουσάρισμα στον χρονισμό του (με πιθανή απώλεια σε πιστότητα χρώματος), στη δική σου βλέπεις κάτι ανάλογο σε κλειστό χώρο με τεχνητό φωτισμό ?

Και, οντως εχει ενα lag το evf οταν εισαι σε τεχνιτο φωτισμο (νομιζω οτι συνηθιζεται και δεν το καταλαβαινει τελικα). Θα δω τι κανει και εξω νυχτα και θα αναφερω.

εχει γίνει μια αναφορά ήδη για εσωτερικό χώρο, δυστυχώς δεν τη δοκίμασα έξω.

Πλάκα πλάκα EYE AF έχει ακόμα και η 5ετίας Olympus em1/Fuji X-T1...καλό είναι που το βάζει η Nikon, άλλα οκ να το βγάζει και σε teaser???

Είναι ένα firmware update και δείχνει πως λειτουργεί.

Τι το κανει να ειναι teaser δλδ ?

Καλό είναι που θα βγάλει update και θα βάλει EYE AF, άλλα πως να στο πω, όταν EYE AF έχει πλέον και η ''κουτσή Μαρία'' εδώ και χρόνια ε είναι κάπως να το πω ευγενικά αστείο να βγάζεις ένα Teaser για αυτό το χαρακτηριστικό και να λες ότι θα σας το βάλουμε με update κάποια στιγμή.

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Μάλλον δεν καταλαβαίνετε σε ποιους απευθύνονται αυτά τα teaser, δεν αφορούν πολλούς από εμάς που έχουμε ακάθρεπτες χρόνια τώρα με τέτοια βοηθήματα, αλλά στους κατόχους DSLR που είναι οι κατεξοχήν αγοραστές της εταιρίας. Είμαι σίγουρος οτι πολλοι από αυτούς αγνοούν παντελώς οτι υπάρχει η συγκεκριμένη λειτουργία σε άλλες μηχανές.

Re: Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Μάλλον δεν καταλαβαίνετε σε ποιους απευθύνονται αυτά τα teaser, δεν αφορούν πολλούς από εμάς που έχουμε ακάθρεπτες χρόνια τώρα με τέτοια βοηθήματα, αλλά στους κατόχους DSLR που είναι οι κατεξοχήν αγοραστές της εταιρίας. Είμαι σίγουρος οτι πολλοι από αυτούς αγνοούν παντελώς οτι υπάρχει η συγκεκριμένη λειτουργία σε άλλες μηχανές.

Δεν έχεις άδικο Κώστα, δεν ξέρεις τι έχω ακούσει εκει έξω για τος διάφορες Olympus, Fuji που έχω κατά καιρούς ακόμα και από φωτογράφους. Από το κλασικό '''ωωω βγάζει ακόμα μηχανές η Olympus'', το εντυπωσιακό ''έλα ρε συ η Fuji πέρα από film βγάζει και μηχανές'', του ξερόλα '''καλή μεν άλλα δεν είναι Canon / καλή μεν άλλα δεν είναι Dslr'' μέχρι το τρελό '''δεν μου λες που μπαίνει το φιλμ''.

Aυτό δεν το καταλαβαίνω.
Όσο και πολυάσχολος και υπεράνω να είναι ένας επαγγελματίας που σχετίζεται με το αντικείμενο δεν νοείται να μην είναι έστω και στοιχειωδώς ενημερωμένος για μάρκες και μοντέλα.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, με τα δάχτυλα του ενός χεριού τις μετράς τις μάρκες.
Εντάξει πόσο θέλει, 10 λεπτά της ώρας τον μήνα να σερφάρει, ενημερώθηκε.
Δεν τρέχουν και τόσο οι εξελίξεις πια.

Εκτός και αν οι ατάκες είναι καθαρά εξυπνάδες για να το παίξουν υπεράνω και καλά.

Όσους επαγγελματίες έχω ρωτήσει ,ποτέ δεν είχαν ιδέα για νέα μοντέλα .Ούτε καν της μάρκας που είχαν ,παρά μόνο του συγκεκριμένου επόμενου μοντέλου ,δηλαδή 5d mk iii + iv ,nikon 810 +850 .Παρακάτω τίποτα.

Γιατί έχει άλλη μηχανή δυνατότητα να πηδάει το focus point απο μάτι σε μάτι με το joystick χωρίς να κουνήσεις τη μηχανή; εγώ αυτό κατάλαβα από το teaser

Όσους επαγγελματίες έχω ρωτήσει ,ποτέ δεν είχαν ιδέα για νέα μοντέλα .Ούτε καν της μάρκας που είχαν ,παρά μόνο του συγκεκριμένου επόμενου μοντέλου ,δηλαδή 5d mk iii + iv ,nikon 810 +850 .Παρακάτω τίποτα.

Ετσι ακριβώς, πριν 5 λεπτά (λόγω δουλειάς) μίλαγα με ένα φωτογράφο (Canon FF dslr έχει) και του ανέφερα την Canon Eos R και δεν την είχε ξανακούσει!!!

Aυτό δεν το καταλαβαίνω.
Όσο και πολυάσχολος και υπεράνω να είναι ένας επαγγελματίας που σχετίζεται με το αντικείμενο δεν νοείται να μην είναι έστω και στοιχειωδώς ενημερωμένος για μάρκες και μοντέλα.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, με τα δάχτυλα του ενός χεριού τις μετράς τις μάρκες.
Εντάξει πόσο θέλει, 10 λεπτά της ώρας τον μήνα να σερφάρει, ενημερώθηκε.
Δεν τρέχουν και τόσο οι εξελίξεις πια.

Εκτός και αν οι ατάκες είναι καθαρά εξυπνάδες για να το παίξουν υπεράνω και καλά.

Σίγουρα είναι και εξυπνάδες, άλλα οι περισσότεροι απλά δεν ενδιαφέρονται στο ελάχιστο και δεν το ψάχνουν. Ξέρουν μόνο το σώμα που έχουν, τους 3-4-5 φακούς τους και τέλος. Στην καλύτερη να ξέρουν τα τις μάρκας τους και άντε του άμεσου ανταγωνιστή κάποια πράγματα (Canon/Nikon). Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια κινητικότητα και γνώση πάνω στις sony A7 series και σε κάποιους βιντεολύπτες οι panasonic gh4/5. Ολα τα άλλα μοντέλα και μάρκες για τους περισσότερους φωτογράφους/χρήστες κλπ. απλά δεν υπάρχουν και δεν τα γνωρίζουν.

Ετσι ακριβώς, πριν 5 λεπτά (λόγω δουλειάς) μίλαγα με ένα φωτογράφο (Canon FF dslr έχει) και του ανέφερα την Canon Eos R και δεν την είχε ξανακούσει!!!

E πιάστον και ρώτα τον να μου φύγει η απορία.

Όταν σερφάρει στον ελεύθερο χρόνο του, δεν του αρέσει να αφιερώσει 10 λεπτά να ενημερωθεί τι γίνεται στην αγορά;

Δηλαδή θα τύχει να τον ρωτήσει κάποιος τι μηχανή να πάρει, και θα τον κοιτά σαν χάνος;