Nikon Ζ6 - Z7

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Nτινο μιας και εγραψες για το EVF . στην εκδήλωση του ΣΕΚΑΦ που την δουλεψα με τεχνητο φωτισμό παρότι ηταν απλετος διαπίστωσα μια ορατή καθυστέρηση (lag) στο σκόπευτρο οταν μετακινείς την μηχανή, ειδικά όταν εστίαζες με CAF, δεν ξέρω τι ρυθμίσεις είχε και αν υπάρχει εξτρα ρύθμιση για πουσάρισμα στον χρονισμό του (με πιθανή απώλεια σε πιστότητα χρώματος), στη δική σου βλέπεις κάτι ανάλογο σε κλειστό χώρο με τεχνητό φωτισμό ?

ΥΣ
Τα κόλπα με την οθόνη αφής π.χ. την ενεργοποίηση του κλείστρου τα έχουν σχεδόν όλες οι ακάθρεπτες ακόμη και χαμηλού κόστους, αλλιμονο αν δεν τα έκανε

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Και, οντως εχει ενα lag το evf οταν εισαι σε τεχνιτο φωτισμο (νομιζω οτι συνηθιζεται και δεν το καταλαβαινει τελικα). Θα δω τι κανει και εξω νυχτα και θα αναφερω.

Σωστα για το ΥΓ, το ανεφερα, αλλα σε σχεση με την 750 το υπογραμμισα :-)

Είδα τη Z6 πρόσφατα .Ωραίο σώμα ,μικρό σε σχέση με τις dslr ,μεγαλύτερο βέβαια από Sony ,αλλά με καλύτερο grip . Όσο θετική εντύπωση μου έκανε η μηχανή ,με απογοήτευσε ο kit φακός ως κατασκευή.Το έγραψα όσο πιο κομψα μπορώ ,χωρίς να κρίνω την οπτική του απόδοση.

Κάλησπερα και Χρονια ΠΟλλα με Υγεια σε ολο το κοσμο.

Πρωτες νυχτερινες με την εν λογω, κατι δεν μου αρεσει αλλα δεν μπορω να το προσδιορισω
(1/80 f4 & ISO 8000, handheld προφανως)

DSC_1440 by Ντίνος, on Flickr

Και κανα δυο ακομα, κατι με χαλαει νομιζω

DSC_1342 by Ντίνος, on Flickr

DSC_1410 by Ντίνος, on Flickr

κατι δεν μου αρεσει αλλα δεν μπορω να το προσδιορισω

Και κανα δυο ακομα, κατι με χαλαει νομιζω

Άσε μας ρε φίλε, μια χαρά είναι οι φωτο. Και ο φακός επίσης, ειδικά στη 2η στα άκρα τα σπάει! Καλή χρονιά!

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Και εμένα κάτι δεν μου κάθεται καλά στο μάτι...όχι ο φακός, μια χαρα...απο θόρυβο τιποτα...μάλλον έχουν πολύ contrast+saturation? OOC jpegs είναι?

Nef και απο LR jpeg ειναι. Δεν εχω πειραξει καθολου κοντραστ - saturation, μονο οτι εκανε - μικροδιορθωσεις - το LR (auto)

Δεν ξερω να το περιγραψω,,, κατι σαν ενα smoothness/θαμπωμα σε ψηφιακίλα (??)

Στην πρώτη φωτογραφία υπάρχει χρωματικός θόρυβος. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για απευθείας jpg. Λογικά με επεξεργασία του raw θα μειωθεί πολύ. Αν είναι η Πράγα αυτό που βλέπουμε, δεν οφείλεται τόσο στη μηχανή, όσο στο συνδυασμό φωτός καιομίχλης που επικρατεί στο κέντρο της παλιάς πόλης και έχει μπερδέψει χιλιάδες φωτογράφους.

ΟΙ άλλες φωτογραφίες που φαίνονται μια χαρά.

η απόδοση σε θόρυβο στα ψηλά iso είναι μια χαρά

θέλει λίγο σκάλισμα το raw με ένα lightroom (να χαμηλώσεις highlights πχ στην 1η)

για το smoothness που γράφεις, σε αυτά τα isο είναι αναμενόμενο....

Μια χαρά φαίνονται.
Από την άλλη δεν ξέρουμε και τι προσδοκίες έχεις από τη μηχανή αλλά πόσο παραπάνω να πάει. Στο ταβάνι τους είναι όλοι οι αισθητήρες πια.

Εχω την απορία πως θα τα πηγαινε η D750 στις ιδιες ακριβως συνθηκες, that's all

Εμένα μια χαρά μου φαίνονται, ίσως λίγος κορεσμός και οξύτητα παραπάνω για τα γούστα μου, αλλά αυτό είναι θέμα ρυθμίσεων. Στην τρίτη έχει κάμποσο θόρυβο στα σκοτεινά και τον ουρανό, χαρακτηριστικό που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει στις συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού/ατμόσφαιρας. Αλλά για ISO 8000 είναι σούπερ!