Nikon Ζ6 - Z7

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Στο βίντεο, όταν έρχεται κοντά δεν τη βλέπω να εστιάζει..

Εσένα πως σου φαίνεται, έχεις κάνει κανένα τεστ;

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Την έπιασα σήμερα στην εκδήλωση του ΣΕΚΑΦ στο Κουκάκι , σε γενικές γραμμές μου άρεσε σαν σώμα , έκατσε καλά στο χερι μου, το γκριπ άνετο, δείχνει ποιοτικό και ως σώμα μοιάζει με ακαθρεπτη σε μέγεθος, όχι με DSLR. Tη δοκίμασα σε SAF αλλά και CAF με εσωτερικό καλό φωτισμό, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα με τον 24-70, δεν ήταν σε ταχύτητα απόκρισης σπίρτο σαν DSLR αλλά η ακρίβεια ήταν πολύ καλή όσο και αν τη ζόρισα και η ταχύτητα αποδεκτή όταν άλλαζα θέμα χωρίς δισταγμό στο κλείδωμα. Έφαγα καμπόσο χρόνο να εξοικειωθώ με τις ρυθμίσεις AF αφού δεν υπάρχει άμεσα διακόπτης AF mode αλλά γίνεται με κουμπί και μπροστινή πίσω ροδέλα που σε περνά σε ολα τα πιθανά mode. Το κλείστρο της δεν είναι ήσυχο αλλά ακούγεται ομορφα στα αυτιά του φωτογράφου σε αντίθεση με της νέας Canon R.
Έκανα και το ultimate test με ανταπτορα και τον 300/4 PF φορεμένο, με το γκριπ της μηχανής τον χειρίστηκα άνετα , περίμενα να φάει ζόρι στην εστίαση με τον τηλεφακό αλλά ήταν ένα κλικ χειρότερη ακόμη και σε CAF. Σε σχέση με την νέα Canon μου άρεσε πολύ περισσότερο για τα δικά μου χέρια και γούστα ακόμη και από την όμορφη ΧΤ3 που δοκίμασα για λίγο στo περίπτερο της Fuji.

Γενικά βλέπω η Ζ6 να τα πηγαίνει περίφημα στη μετάβαση των Νικονιανς στην ακαθρεπτη εποχή. Ήταν και η Ζ7 εκεί αλλά δεν ασχολήθηκα μιας και σαν σώμα είναι ιδιες και η Ζ7 θα απασχολήσει πολύ λιγότερους πιστευω λόγω τιμής και χαρακτηριστικών.

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Εμενα παλι να πω οτι δεν μου αρεσαν στο χερι μου . Ισως η Z6 μου πηγαινε καλυτερα σε AF. Ομως η κατασκευη τους ηταν λιγο πανω του μετριου για τα δικα μου γουστα.

Ναι ωραία, τα έγραψα off topic στο νήμα της... Canon R - η οποία δεν μου άρεσε ως πρώτη επαφή. Ετούτη είναι μια "κανονική" DSLR styled mirrorless, με καλό πιάσιμο/ζύγισμα με τον (ας πούμε) κιτ φακό και κλασσική διάταξη χειριστηρίων. Όταν μπεις στα μενού βέβαια υπάρχουν πολυσύνθετες δυνατότητες ρυθμίσεων και ελέγχου - που θέλουν χρόνο και "διάβασμα" - αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις μηχανές υψηλών προδιαγραφών.

Re: Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

εσυ να μας πείς πιο πολλά, τι εγινε δεν την πηγες βολτα το ΣΚ?

Εχουμε μπλεξει τα ΣΚ με τα ποδηλατα :p τις δε καθημερινες και νωρις νυχτωνει, και αργα πολυ γυρναω σπιτι, και δυο τομάρια με περιμενουν :-)

Αλλα τι στο καλο, καλη θα ειναι :flipout:

Να υποθέσω ότι στις βόλτες τραβάς με το κινητό ή καμιά compact?

Μια φορά τον μήνα πάντως προσφέρομαι να στην πηγαινω βόλτα για να μην αρχανιάσει !

εγώ θα κατεβώ στην Αθήνα δυο φορές Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Μπορώ να τη βγάλω βόλτα.

υστ. ξέρω και τα μενού....

Μια φορά τον μήνα πάντως προσφέρομαι να στην πηγαινω βόλτα για να μην αρχανιάσει !

εγώ θα κατεβώ στην Αθήνα δυο φορές Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Μπορώ να τη βγάλω βόλτα.

υστ. ξέρω και τα μενού....

Ευχαρίστως θα σας την δώσω να την δοκιμάσετε :-)

Να σας πάω και σε μια φωλιά να την δοκιμάσετε σε sports :p

Attachments

• 41497300_10156538370537159_173365057822916608_n.jpg
    41497300_10156538370537159_173365057822916608_n.jpg
    231.2 KB · Views: 257