Nikon Ζ6 - Z7

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Ντίνο εξαιρετικό εργαλείο ειδικά γιά σένα πού ασχολείσαι μέ τό ποδήλατο τό μέγεθος καί ή ποιότητα κατασκευής βοηθάει πολύ, καλές λήψεις καί σύντομα εντυπώσεις...χρειάζεσαι επειγόντως φωτεινούς φακούς.

Ευχαριστω απαντες :-)

Timaios, για μαζι μου στο ποδηλατο αυστηρα και μονο κινητο. Σημερα το πρωι εκτοξευτηκα πανω απο το τιμονι και εσκασα με τα μουτρα στο χωμα. Μια χαρα λοιπον ειναι το κινητο (η παρακατω φωτο) .... :-/

Επεστρεψα σπιτι, (με ολιγο στραπατσαρισμενη μουρη) μερικα προχειρα δειγματα σε jpeg, χωρις απολυτως καμια επεξεργασια. Απο την καμερα στο pc και κατευθειαν στο flick (δεν τις εχω δει καν)

Ειναι ολες τραβηγμενες στο χέρι

https://flic.kr/s/aHsmuaTNMt

FWIW, στην DSC_0059 ειναι και ο ηλιος μεσα στο καδρο

Σε λιγο θα ανεβασω 5-6 ακομα raw σκαλισμενες στο LR

Μολις ανακαλυψω την ταυτοτητα μου, θα δω και για φωτεινους, ορεγομα κατι σε 20αρη...

Attachments

• IMG_20181124_103656.jpg
    IMG_20181124_103656.jpg
    245.8 KB · Views: 164

Τόμπολα.
Δεν τα αναγνωρίζει το LR. Τι κανουμε ??
(κατεβαζω ΟΝ1 και βλεπουμε...)

λιγες απο raw σε jpeg μεσω ΟΝ1 (δεν το ξερω το ΟΝ1 και βαριεμαι να ασχοληθω και πολυ)
Μονο "auto" & 10% shaprness σε ολες.

https://flic.kr/s/aHskJzC1dR

Δεν κοβω και φλεβες παντως

αυτη την τραβηξα σε jpeg και κατευθειαν ανεβασμα στο flick....

DSC_0063 by Ντίνος, on Flickr

Ενω αυτη σε raw και μετα με το ON1 σε jepg....

iso 640 f4 1/50 by Ντίνος, on Flickr

Τα -πιο- σωστα χρωματα τα εχει η πρωτη βεβαια...

Μια διαπιστωση, Σχεδον σε ολες τις jpeg (στο auto που τραβηξα) εχουν πουσαρισμενα χρωματα
(δεν μου θυμιζουν και πολυ nikon δλδ)

Παρελαβα, φορτισα και την παιζω στο σκοταδι :p
:flipout:

Μου φαινεται ΠΟΛΥ καλη. Θα επανελθω εντος του ΣΚ. Ευχαριστη εκπληξη, η καρτα που περιλαμβανεται στην συσκευασια
Να θεωρήσουμε δηλαδή ότι έρχεται σε όλα τα πακέτα; Γιατί δεν αναφερόταν κάτι τέτοιο σε κανένα review απ 'όσο θυμάμαι. Από πού την πήρες;

Ναι μιλησα με Δαμκαλιδη (πριν την παρω) και μου ειπαν οτι περιλαβανεται και καρτα. Μου ειπαν επισης, οτι η προσφορα αυτη ιθα ισχυει μεχρι τελος του ετους

Την αγορασα απο τον Φωτοδεσμο (Γαλαιος)

Μια διαπιστωση, Σχεδον σε ολες τις jpeg (στο auto που τραβηξα) εχουν πουσαρισμενα χρωματα
(δεν μου θυμιζουν και πολυ nikon δλδ)

φταιει η καρτα που ειναι σονυ :flipout:... καλοκλικοτη!!

...πολυ κοντραστ βγαζει ο φακος

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Μια χαρά τα βλέπω εκ πρώτης όψης τα Jpeg δείγματα Ντινο, είναι λίγο πουσαρισμενα τα χρώματα αλλά εμένα μου αρέσουν, με τα Raw θα πρέπει να δοκιμασεις διάφορους Raw editor και να δεις ποιος τα παει καλύτερα.

Ναι μιλησα με Δαμκαλιδη (πριν την παρω) και μου ειπαν οτι περιλαβανεται και καρτα. Μου ειπαν επισης, οτι η προσφορα αυτη ιθα ισχυει μεχρι τελος του ετους

Την αγορασα απο τον Φωτοδεσμο (Γαλαιος)
Α οκ, για να είμαστε συγκεκριμένοι γιατί έχει διαφορά... Άρα η κάρτα δεν έρχεται ΜΕΣΑ στο κουτί της Nikon. Δεν είναι μόνιμο παρελκόμενο του πακέτου. Στη δίνουν έξτρα, ως κομμάτι προσφοράς, μέχρι νεωτέρας.

H Nikon Europe προσφέρει μαζί με κάθε z7 / z6 αυτήν την κάρτα.

Δεν είμαι σίγουρος αν εξαιρείται η Nikon UK. (νομίζω πως ναι)

Επίσης, η προσφορά δεν ισχύει για την Nikon USA.
Δεν γνωρίζω τι ισχύει στην Ασία.

Είναι ένα κουτί. Μεγάλο και έχει μεσα:
Ένα κουτί του ανταπτορα
Ένα κουτάκι με την κάρτα (συσκευασία Sony)
Ένα κουτί με την μηχανή και τον φακο

Προφανώς το μεγάλο κουτί το φτιάχνει (το περιεχόμενο) η αντιπροσωπία εδω

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Φανταζομαι αυτή τη στιγμή ο Ντίνος είναι χαμένος στο lightroom. Ας περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα κανένα νέο.
Με ενδιαφέρει αν στη πράξη τα θέματα με το autofocus σε επήρεασαν και θεωρείς ότι είναι όντως παιδική ασθενεία που πρέπει να λυθεί με firmware (εάν είναι εφικτό κάτι τέτοιο)

Άλλο ένα βίντεο για τη Ζ6

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Φανταζομαι αυτή τη στιγμή ο Ντίνος είναι χαμένος στο lightroom. Ας περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα κανένα νέο.
Με ενδιαφέρει αν στη πράξη τα θέματα με το autofocus σε επήρεασαν και θεωρείς ότι είναι όντως παιδική ασθενεία που πρέπει να λυθεί με firmware (εάν είναι εφικτό κάτι τέτοιο)

Δεν ειμαι ενημερος για θεματα στο autofocus. Υπαρχει καπου να διαβασω κατι ?

Δεν εχω σχεδον ασχοληθει καθολου μαζι της, εκτος απο εκεινες τις λιξες που τραβηξα και εναβασα εδω το Σαββατο :-/

Αναφέρομαι στην απογοήτευση που υπάρχει που τελικά δεν είναι τόσο γρήγορη και αποτελεσματική όσο η d850 όπως είχε αφήσει να εννοηθει η νικον στην παρουσίαση.
Από την άλλη υπάρχουν αναφορές ότι κυνηγάει στα σκοτεινά περισσότερο από όσο πρέπει κτλ.

Βασικά αυτή είναι η ερώτηση. Αν ξεχάσουμε τους youtubers που όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές έχουν άλλα στο μυαλό τους, εσένα σαν χρήστη πως σου φαίνεται.
Θεωρείς ότι είναι ικανοποιητική σαν μηχανή όσο αφορά το autofocus?
Με το καλό α βρεις χρόνο να τη χαρείς και μετά να μοιραστείς εμπειρίες.
Τη ζαχαρώνω μόνο και μόνο λόγο εργονομίας και weather resistance.