Γιάννη μεγειά και καλοκλίκοτη! Πάντως φίλε υπολογίζω ότι με τα κατοστάρικα που χάνεις σε κάθε αλλαγή, σίγουρα θα είχες εξοικονομήσει άλλα δυό τρία συστήματα όλα αυτά τα χρόνια…![]()

Αυτός ο 12-100 είναι που με κάνει να σκέφτομαι αν θα φύγω από το m43, δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος φακός σε οποιαδήποτε άλλο σύστημα που να συνδιάζει όλα όσα προσφέρει αυτός. Στο παραπάνω συγκριτικό ο Nikon πέρα ότι είναι πο μεγάλος και συνολικά το σύστημα πιο βαρύ, δεν έχει όυτε το ίδιο εύρος ζουμ, είμαι σίγουρος οτι ο Nikon δεν θα είναι το ίδιο sharp με τον 12-100 της Olympus τερμα ανοιχτό και σίγουρα σε σταθεροποίηση το πακέτο της Olympus θα ισοπεδώνει την Nikon...είναι όπως το είπες κάπου χάνεις κάπου κερδίζεις. Δύσκολες επιλογές!!οσον αφορα ογκο βαρος σωματων με παραπλησιους φακους, εδω η z6 σε σχεση με την olympus που ειχα, με 2 φακους all around (olympus 12-200 f4, nikon 24-120 f4).
Δεν ειναι ιδια εστιακα ακριβως, αλλα μια γευση τη περνετε... βαρος Z6 + 12-120 1300gr VS em1 _ 12-200 1100 περιπου.
Κατι χανεις , κατι κερδιζεις ....
View attachment 205090
Γιάννη ο 12-100/4 είναι στην ολυμπους
Αυτά που σε ενοχλούν Γιάννη στην Olympus, είναι τα ακριβώς τα ίδια που με ενοχλούν και εμένα, για αυτό κοιτάζω σοβαρά τις FF....από την άλλη η σταθεροποίηση, η μεγαλη ποικιλία καλών φακών, κάποιες ευκολίες που δεν τις βρίσκεις αλλού, το μικρότερο βάρος/όγκο ειδικά σε φακούς κλπ....με κρατάνε ακόμα, αν και νομίζω με την τιμή που έχει τώρα το σετ Nikon Z5 με τον 24-70f4 θα πάω εκει τελικά.
αν δεν υπηρχε δεν θα κοιταγα προς τη κιτρινη ομαδα!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.