Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless
Εμένα προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε το κλείδωμα της έκθεσης στη ριπή. Δεν μπορώ να σκεφτώ πρακτικά περίπτωση που θα με περιόριζε. Άντε αν τραβούσα στίβο με τεράστιες ριπές μέρα σε ανοικτό στάδιο. Ή κάποιον να τρέχει ανάμεσα σε δέντρα. 1/100 των περιπτώσεων και ούτε.
Ούτε το eye af με τον τρόπο που φωτογραφίζω. Θέλω να έχω τον έλεγχο εγώ και δεν εμπιστεύομαι τόσο όλα αυτά τα ψηφιακά βοηθήματα. Ας έχει πρώτα σφαιράτο και ακριβές SAF ακόμα και το βράδυ, όπως "γραπώνει" ακόμα και μια Canon 6D με L φακό με το κεντρικό της σημείο, και καλό tracking έστω στα modes που έχει, και θα ήμουν ευχαριστημένος. Εδώ πασχίζουμε να βγάλουμε μια άρτια λήψη σε στατικό θέμα, δεν θα μας πειράξουν αυτά. Ειδικά με FF που συνήθως τη θες για τοπίο και πορτραίτο.
Ούτε τόσο η μονή κάρτα, αν σκεφτούμε ότι οι xqd θεωρητικά είναι και ανθεκτικότερες. Λες και όλοι μετά κάνουν backup σε 2πλούς δίσκους ή/και blue ray...
Πρόβλημα σοβαρό είναι οι τιμές των xqd!!
Το 10bit βίντεο είναι πολύ σημαντικό, έστω και μέσω HDMI. Η Sony ΔΕΝ το έχει, και αν σκεφτούμε ότι σύμφωνα με
rumors οι νέες fujifilm ίσως έχουν, κινδυνεύει από μπροστάρης να βρεθεί ουραγός μαζί με την Olympus. Σημαντικό ωστόσο θα είναι να δωθεί η δυνατότητα εσωτερικής εγγραφής μέσω firmware update. Εδώ έχω τις αμφιβολίες μου, μιας και η κακή - όπως φαίνεται - διαχείριση ενέργειας της κάμερας ίσως δεν επιτρέπει άλλη αύξηση φόρτου στους επεξεργαστές. Από την άλλη όμως, γιατί να βάλει μόνο την ταχύτατη xqd θύρα;
Η Ζ6 θα πουλήσει πολύ στους Nikonάκηδες που κάνουν και βίντεο, είναι σίγουρο. Λόγω του EVF και του πλήρους κάδρου 4κ. Όχι λόγω μεγέθους ή νέων φακών. Έτσι κι αλλιώς, οι μικρές DSLR είναι πλέον... πολύ μικρές, όποιος δεν έχει πιάσει D5600 - 200D δεν μπορεί να καταλάβει πόσο μικρές και ελαφριές μπορούν να είναι πλέον και αυτές.
Τέλος είναι και αρκετά όμορφη, ειδικά από εμπρός.
Οι 1ες ενστάσεις για χρήση ως φωτογραφική, συγκρινόμενες με D750-D850 είναι δικαιολογημένες. Γιατί στην τελική τον τελικό χρήστη δεν τον νοιάζει αν έχει ή δεν έχει μέσα καθρέπτη, σανό ή οτιδήποτε άλλο, και πόσα mm είναι η μοντούρα, τον νοιάζει η χρηστική εμπειρία και η ποιότητα του αρχείου. Αυτά θα φανούν με τα 1α τεστ και ίσως εκεί έχουμε κάποια έκπληξη και τώρα κρίνουμε βιαστικά!