Nikon Ζ6 - Z7

Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Line skipping φυσικα από τα 45mpx η z7 κανει οπως και οι υπόλοιπες της κατηγορίας D850 & Sony A7RIII.

Για βίντεο η Ζ6 ειναι. Οπως και η Α7ΙΙΙ εχει εσωτερική μετατροπή 6Κ σε 4Κ από full se Dora readout, και καλύτερη απόδοση με χαμηλό φωτισμο.

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Εμένα προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε το κλείδωμα της έκθεσης στη ριπή. Δεν μπορώ να σκεφτώ πρακτικά περίπτωση που θα με περιόριζε. Άντε αν τραβούσα στίβο με τεράστιες ριπές μέρα σε ανοικτό στάδιο. Ή κάποιον να τρέχει ανάμεσα σε δέντρα. 1/100 των περιπτώσεων και ούτε.

Ούτε το eye af με τον τρόπο που φωτογραφίζω. Θέλω να έχω τον έλεγχο εγώ και δεν εμπιστεύομαι τόσο όλα αυτά τα ψηφιακά βοηθήματα. Ας έχει πρώτα σφαιράτο και ακριβές SAF ακόμα και το βράδυ, όπως "γραπώνει" ακόμα και μια Canon 6D με L φακό με το κεντρικό της σημείο, και καλό tracking έστω στα modes που έχει, και θα ήμουν ευχαριστημένος. Εδώ πασχίζουμε να βγάλουμε μια άρτια λήψη σε στατικό θέμα, δεν θα μας πειράξουν αυτά. Ειδικά με FF που συνήθως τη θες για τοπίο και πορτραίτο.

Ούτε τόσο η μονή κάρτα, αν σκεφτούμε ότι οι xqd θεωρητικά είναι και ανθεκτικότερες. Λες και όλοι μετά κάνουν backup σε 2πλούς δίσκους ή/και blue ray...

Πρόβλημα σοβαρό είναι οι τιμές των xqd!!

Το 10bit βίντεο είναι πολύ σημαντικό, έστω και μέσω HDMI. Η Sony ΔΕΝ το έχει, και αν σκεφτούμε ότι σύμφωνα με rumors οι νέες fujifilm ίσως έχουν, κινδυνεύει από μπροστάρης να βρεθεί ουραγός μαζί με την Olympus. Σημαντικό ωστόσο θα είναι να δωθεί η δυνατότητα εσωτερικής εγγραφής μέσω firmware update. Εδώ έχω τις αμφιβολίες μου, μιας και η κακή - όπως φαίνεται - διαχείριση ενέργειας της κάμερας ίσως δεν επιτρέπει άλλη αύξηση φόρτου στους επεξεργαστές. Από την άλλη όμως, γιατί να βάλει μόνο την ταχύτατη xqd θύρα;

Η Ζ6 θα πουλήσει πολύ στους Nikonάκηδες που κάνουν και βίντεο, είναι σίγουρο. Λόγω του EVF και του πλήρους κάδρου 4κ. Όχι λόγω μεγέθους ή νέων φακών. Έτσι κι αλλιώς, οι μικρές DSLR είναι πλέον... πολύ μικρές, όποιος δεν έχει πιάσει D5600 - 200D δεν μπορεί να καταλάβει πόσο μικρές και ελαφριές μπορούν να είναι πλέον και αυτές.

Τέλος είναι και αρκετά όμορφη, ειδικά από εμπρός.

Οι 1ες ενστάσεις για χρήση ως φωτογραφική, συγκρινόμενες με D750-D850 είναι δικαιολογημένες. Γιατί στην τελική τον τελικό χρήστη δεν τον νοιάζει αν έχει ή δεν έχει μέσα καθρέπτη, σανό ή οτιδήποτε άλλο, και πόσα mm είναι η μοντούρα, τον νοιάζει η χρηστική εμπειρία και η ποιότητα του αρχείου. Αυτά θα φανούν με τα 1α τεστ και ίσως εκεί έχουμε κάποια έκπληξη και τώρα κρίνουμε βιαστικά!

Nikon Nikkor Z lenses prototypes: 24-70mm f/2.8, 14-30mm f/4 and 58mm f/0.95 Noct

https://nikonrumors.com/2018/08/23/...-f-2-8-14-30mm-f-4-and-58mm-f-0-95-noct.aspx/

Nikon-NIKKOR-Z-24-70mm-f2.8-S-lens.jpg

ΑΝ ήμουν σε αναζήτηση σώματος, το deal breaker για μένα θα ήταν η μπαταρία. Όταν η ίδια η Nikon έχει στο οπλοστάσιό της την EN-EL18 που δίνει αυτονομία 3000+ καρέ, είναι αστεία λύση οι εξτρα μπαταρίες στην τσέπη. Φαίνεται ότι χρειάζεται να διανυθεί ακόμα τεχνολογικός δρόμος σε αυτό το κομμάτι, για όλες τις μιρορλες.

Χωρίς eye af, τα 45mp θα συγχωρούν πιθανή αστοχία εστίασης στο μάτι; Βιάστηκαν μου φαίνεται για την Z7, όπως με την XH1. Αν έβγαινε μόνο η Z6, ίσως επικρατούσε περισσότερος ενθουσιασμός και εκτός των άλλων ίσως ήταν πιο ώριμη τεχνολογικά μια Z7 στη photokina του Μαΐου 19. Θα είχαν έτσι ανταπάντηση σε πιθανή νέα μηχανή της Canon.

Αυτός εδώ λέει στα σχόλια:

"One thing I did not mention is battery life. The battery read 44% at the end of our shooting which included 500 or so photos, setting up the menus as well as filming for close to 20 minutes in full frame 4k. Not sure if that is good or bad just yet but a grip is something I will def be using with two batteries."

https://youtu.be/X2kcBclF40M

Οι φακοί πάντως είναι αποτρεπτικοί, αφενός λόγω μεγέθους και αφετέρου λόγω τιμών. Λείπουν σίγουρα κάποιοι σχετικά οικονομικοί πίτες 28/35 κλπ σε f2,8...

Στάλθηκε από το Lenovo TB-X304L μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους για τις mirrorless σε σώματα και φακούς έχει χαθεί οριστικά.

Re: Απάντηση: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Τα 85 λεπτά είναι το λογικό να ισχύει.
Η μπαταρία ΕΝ-ΕL15b δεν είναι μικρή με 1900mAh.

Οι παλιές οι Sony με τη μικρή 1080mAh μπαταρία και βγάζανε την ώρα.
H α7ΙΙΙ με την 2280mAh μπαταρία επιτρέπει σύμφωνα με το manual 200 λεπτά συνεχόμενης λήψης με EVF και 210 λεπτά με οθόνη.

Αυτές οι ιδιόχειρες μετρήσεις μπαταριών με τα κλικ είναι αστείες παιδιά. Σε πέντε λεπτά έχω 3000 φωτό με ριπή και ηλεκτρονικό κλείστρο και 90% μπαταρία στην ΕΜ1, αν όμως την δουλέψω όλη μέρα και τραβήξω 100 φωτό και ψαχουλεύω μενού κλπ. μπορεί να ψοφήσει , οι μετρήσεις που ανακοινώνουν με κάθε σώμα σε κλικ αφορούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και συνθήκες λειτουργίας.
Ειναι θέμα πραγματι η μικρή αυτονομία αλλά ο επαγγελματίας θα πάρει το γκριπ υποχρεωτικά αρα θα έχει μέσα 3 μπαταρίες και άλλο ένα σετ έτοιμο , ο ερασιτέχνης θα είναι με την μπαταρία στην τσέπη για αλλαγή. Έτσι νομίζω οτι είναι καθαρά θέμα συνήθειας και προσαρμογής.
Να πω και την εμπειρία μου απο την ΕΜ1 μιας και από οτι είδα σήμερα σε συγκριτικό η Ζ6-7 είναι ακριβώς το ίδιο σώμα σε μέγεθος /γκριπ , οι περισσότεροι Pro m43 φακοϊ δεν θέλουν το πρόσθετο εξωτερικό γκριπ γιατί μιλάμε για μικρούς σχετικά φακούς , o μόνος που το θέλει οπωσδήποτε. είναι ο 300/4 και ο 200/2.8. Στις νέες Νικον φοβαμαι οτι θα είναι το ανάποδο για να ζυγίζει σωστά το σώμα.

Νικο δεν συμφωνώ με αυτό που έγραψες για την έκθεση, σε σπόρ/ BIF είναι απαραίτητη η συνεχής αλλαγή της έκθεσης , μόνο ένα συννεφάκι να μπαινοβγαίνει στον ήλιο κάνει τη ζημιά ή όταν το πουλί μπει στα δένδρα ή ο αθλητής μπει μπροστά στον προβολέα κλπ.
Το eye AF στους πορτρεριστρες (υπάρχει τέτοιος όρος? :slapface:) είναι εργαλείο ειδικά με το dof των FF και με τέτοιους φωτεινούς φακούς. Και στον ερασιτέχνη όμως δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με το κάδρο.

ΥΣ
ειδα τον 58/0.95 και το πρώτο που σκέφτηκα είναι οκ επιβλητικό το γυαλί θα έχει και τρομερή ποιότητα αλλά τρόμαξα στην σκεψη και μόνο τον κουβαλώ, έχω τον voigtlander 25/0.95 στα και ξέρω πολύ καλά οτι δεν έχω ούτε το DOF ούτε πιθανόν την ποιότητα του 58αρη αλλά όμως μιλάμε για 440γρ φακό με 52αρι φίλτρο παρότι έχει και αυτός πολύ γυαλί.

Last edited:

Δύσκολο σε 15 λεπτά video capture να καταπίνει την EN-EL15b.
Το 85 ακούγεται πιο λογικό.

Αυτές οι ιδιόχειρες μετρήσεις μπαταριών με τα κλικ είναι αστείες παιδιά. Σε πέντε λεπτά έχω 3000 φωτό με ριπή και ηλεκτρονικό κλείστρο και 90% μπαταρία στην ΕΜ1, αν όμως την δουλέψω όλη μέρα και τραβήξω 100 φωτό και ψαχουλεύω μενού κλπ. μπορεί να ψοφήσει , οι μετρήσεις που ανακοινώνουν με κάθε σώμα σε κλικ αφορούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και συνθήκες λειτουργίας.

Γι’ αυτό εδώ μιλάμε για συνεχόμενη εγγραφή βίντεο, ως πιο αντιπροσωπευτική ένδειξη.

ειδα τον 58/0.95 και το πρώτο που σκέφτηκα είναι οκ επιβλητικό το γυαλί θα έχει και τρομερή ποιότητα αλλά τρόμαξα στην σκεψη και μόνο τον κουβαλώ, έχω τον voigtlander 25/0.95 στα και ξέρω πολύ καλά οτι δεν έχω ούτε το DOF ούτε πιθανόν την ποιότητα του 58αρη αλλά όμως μιλάμε για 440γρ φακό με 52αρι φίλτρο παρότι έχει και αυτός πολύ γυαλί.

Οταν δεις και την τιμή να δεις πως θα τρομάξεις! :smile:

Το διορθώσανε και στην Αμερικάνικη ιστοσελίδα.

Capture.png

Το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους για τις mirrorless σε σώματα και φακούς έχει χαθεί οριστικά.
Έχει χαθεί για Sony και πρώτη προσπάθεια της Nikon, η Fuji και τα m4/3 μια χαρά επιλογές έχουν ΚΑΙ για μικρά σώματα...

Στάλθηκε από το Lenovo TB-X304L μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι φακοί είναι μεγάλοι όχι τόσο τα σώματα ακόμη και στο 4/3 οι pro έχουν μεγαλώσει επικίνδυνα.

Αργησε η ΝΙΚΟΝ; Ναι πολύ... Ποιό ήταν το μεγάλο της πρόβλημα; Η τεράστια γκάμα φακών και η μοντούρα της.

Μπήκε επιτέλους με αξιώσεις στο κλάμπ; Πιστεύω πώς ναι...

Ποιές ήταν οι απαιτήσεις του φωτογραφικού κόσμου; Η κορυφή, η ανώτατη κορυφή. Το έφτασε; Θα το δούμε... Οι παρατηρήσεις των μελών για το κλείδωμα της έκθεσης και τη ριπή και τους υπερτηλεφακούς, μάλλον δεν απασχολούν τους ΝΙΚΟΝians καθώς ήδη έχουν ένα αξιοπρεπές σύστημα. Μην ξεχνούμε ότι ακόμη και φέτος η ΝΙΚΟΝ μαζεύει χρήματα πρώτα από την D3400 και στη συνέχεια από την D850. Ναι σε αξία είναι τόσο ψηλά. Αρα οι χρήστες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις μηχανές τους.

Για τους βιντεολήπτες δεν γνωρίζω...

Για μένα τα ερωτήματα είναι δυο:

1. Τί θα γίνει με το APSC. Θα περάσει στο ακάθρεφτο; Αλλη μοντούρα;
2. Πόσο γρήγορα θα καλυφθούν τα κενά στο σύστημα των φακών;
3. Θα μπορέσει η παραγωγή να καλύψει τη ζήτηση; ήδη η ΝΙΚΟΝ έχει ένα φιάσκο στην πλάτη της.

Αυτά είναι τα ζόρια για τη ΝΙΚΟΝ κατ´εμέ.