Nintendo Switch 2

Καλά όπως είδα την παρουσίαση σε FF, η κάμερα είναι τελείως άχρηστο gimmick, ενώ σιγά μη χρειάζεσαι pro χειριστήριο για ένα gaming universe που είναι ο ορισμός του casual. Επίσης, τα 256 μνήμης που έχει μπορεί να είναι αρκετά (ας δούμε βέβαια και για τι μεγέθη μιλάμε στα ΑΑΑ παιχνίδια).

Γενικά από τιμές η Nintendo βρίσκει και τα κάνει, όλο το Switch universe ήταν επίσης απαράδεκτα πανάκριβο. Όλα μου τα παιχνίδια τα πήρα σε BF deals, αφού σε άλλη περίπτωση δεν πέφτουν ούτε μετά από 3 χρόνια κυκλοφορίας.

• Like
Reactions: vadergr
Αδιάφορο....

Με αυτές τις ελάχιστες προσθήκες και το μέγεθος παντοφλας βλέπω τα switch 1 να πωλούνται μεταχειρισμένα ακριβά.

Το καλό είναι ότι αν κάποια παιχνίδια δεν είναι συμβατά θα τα βρίσκουμε πιο φτηνά από όσους αναβαθμίσουν και θα αναγκαστούν να πάρουν τις νέες φυσικές εκδόσεις.

Εγω ακομα δεν εχω καταλάβει ποσο γρηγοροτερο θα ειναι το SoC που θα φοράει.
Νομιζω δεν εγινε απολυτως καμμια αναφορα σε επεξεργαστη/μνημη/γραφικά (εκτος του HDR/120hz).

Δεν ξέρω από που βγαίνουν οι Ευρωπαϊκές τιμές που λέτε πάντως. Εδώ Γαλλία, η έκδοση με Mario Kart είναι στα €509 ($499 = €453), οπότε δεν είναι τόσο τραγικό. Εάν τώρα οι Έλληνες βάλουν άλλο ένα €50, τι να πω.
Για εμένα, το πρόβλημα με την Nintendo, ήταν πάντα το κόστος των παιχνιδιών, όχι της κονσόλας. Και τώρα πάνε να το κλειδώσουν από παντού, ώστε να θέλεις μίνιμουμ €80 για παιχνίδι και μάλιστα digital. Πολλά λεφτά, πάρα πολλά.

Δεν ξέρω από που βγαίνουν οι Ευρωπαϊκές τιμές που λέτε πάντως. Εδώ Γαλλία, η έκδοση με Mario Kart είναι στα €509 ($499 = €453), οπότε δεν είναι τόσο τραγικό. Εάν τώρα οι Έλληνες βάλουν άλλο ένα €50, τι να πω.
Για εμένα, το πρόβλημα με την Nintendo, ήταν πάντα το κόστος των παιχνιδιών, όχι της κονσόλας. Και τώρα πάνε να το κλειδώσουν από παντού, ώστε να θέλεις μίνιμουμ €80 για παιχνίδι και μάλιστα digital. Πολλά λεφτά, πάρα πολλά.
Ελλάδα πάντα τσιμπάει ένα 5%-10% πάνω γιατί είμαστε Large και γιατί μπορουν και τα κάνουν!!!....η υπόλοιπη Ευρώπη έχει τιμές σαν αυτές που αναφέρεις..

Amazon και όλα καλα...
Eτσι.....ο μόνος λόγος να το πάρεις από Ελλάδα είναι μόνο όσοι το θέλουν με δώσεις, με Klarna, να το πάρουν άμεσα κλπ.

Το εξοργιστικο για μένα είναι οι τιμές των παιχνιδιών και το ότι στην Ιαπωνία θα έχει πολύ φτηνότερα , περίπου 350 ευρω!
Αλλά θα είναι κλειδωμένο εκεί δυστυχώς, region locked...

Sent from my 24030PN60G using Tapatalk

Δεν είναι τόσο οι τιμές των παιχνιδιών καθαυτές, αλλά το γεγονός ότι παραμένουν κολλημένες εκεί για πάντα. Και του PS5 τα παιχνίδια πχ είναι πανάκριβα στα $70, αλλά από τον πρώτο μήνα κιόλας βλέπεις παντού εκπτώσεις, συχνά ακόμα και 50% κάτω. Καλά, σε 2-3 χρόνια έχουν πέσει στο 20αρικο, ενώ της Nintendo παραμένουν εκεί που ξεκίνησαν.

Δεν είναι τόσο οι τιμές των παιχνιδιών καθαυτές, αλλά το γεγονός ότι παραμένουν κολλημένες εκεί για πάντα. Και του PS5 τα παιχνίδια πχ είναι πανάκριβα στα $70, αλλά από τον πρώτο μήνα κιόλας βλέπεις παντού εκπτώσεις, συχνά ακόμα και 50% κάτω. Καλά, σε 2-3 χρόνια έχουν πέσει στο 20αρικο, ενώ της Nintendo παραμένουν εκεί που ξεκίνησαν.
Ευτυχώς που δεν μου αρέσουν τα παιχνιδια της Nintendo

Έχουμε switch και ο μικρός και εγώ έχουμε λιώσει παιχνίδια τρίτων ενώ της Nintendo αν δεν μα τα έκαναν δώρα θα κλαιγαμε τα λεφτά μας.

Θα μου πεις γιατί πήρες switch . Για την φορητοτητα . Ακομη και σαν κατασκευή είναι ψεύτικη και έχει αδιανόητες ελλείψεις. Αλλά τα joycons τα θεωρώ ότι πιο έξυπνο έχει βγει σε κονσόλα.

Όπως και να έχει του έκανα μια προ παραγγελία από το Γαλλικό Amazon και βλέπουμε…εδώ στην Ελλάδα στα 519 ευρώ η κονσόλα και στα 569 ευρώ μαζί με το Mario Kart. Απλά είμαστε αστείοι. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα που έχει τόσο υψηλές τιμές…πάλι καλά που μπορούμε να το πάρουμε από την Ευρώπη σε χαμηλότερες τιμές..

• Like
Reactions: tiniakos
Ευτυχώς που δεν μου αρέσουν τα παιχνιδια της Nintendo

Έχουμε switch και ο μικρός και εγώ έχουμε λιώσει παιχνίδια τρίτων ενώ της Nintendo αν δεν μα τα έκαναν δώρα θα κλαιγαμε τα λεφτά μας.

Θα μου πεις γιατί πήρες switch . Για την φορητοτητα . Ακομη και σαν κατασκευή είναι ψεύτικη και έχει αδιανόητες ελλείψεις. Αλλά τα joycons τα θεωρώ ότι πιο έξυπνο έχει βγει σε κονσόλα.
Κοιτά το Switch είναι μια ιδιαίτερη κονσόλα, προφανώς αν δεν σου αρέσουν τα παιχνίδια της Nintendo δεν έχεις και λόγο να την πάρεις, προσωπικά τα λατρεύω τα παιχνίδια της, μόνο και μόνο το τελευταίο Zelda και το τελευταίο Mario Wonder είναι εύκολα τα 2 καλύτερα παιχνίδια που εχω παίξει τον τελευταίο χρόνο με διαφορά μάλιστα. Ενώ και με τα παιδιά και συνολικά οικογενειακός οι ώρες που έχουμε απολαύσει μαζί Mario Kart 8, Mario Party κλπ. Δεν λέγεται!!!

Το Switch είχε ένα μειονέκτημα, ήταν σχετικά αδύναμο με συνέπεια να μην βλέπαμε εκεί καλούς ΑΑΑ τρίτων που βγαίνανε στις άλλες κονσόλες. Ε με το Switch 2 λύθηκε σε μεγάλο βαθμό αυτό, οπότε πλέον άνετα η κονσόλα μπορεί να είναι και η μόνη κονσόλα που έχει ένας χρήστης.

Υ.Γ. Ήμουνα πρόσφατα στην Ιαπωνία για διακοπές 2 εβδομάδες. Έπαθα πλάκα με τον κόσμο, έχουν όλοι Switch, βλέπεις κόσμο π.χ. Στο μετρό ακόμα και παππούδες να παίζουν με αυτό. Στα μαγαζιά δε γίνεται χαμός, έχουν ολόκληρα τμήματα/ορόφους και πουλάνε τα πάντα για αυτό, Xbox δεν βρήκα ούτε για δείγμα πουθενά, ενώ ακόμα και το δικό τους το PS5 με το ζόρι το βρίσκεις στα καταστήματα.

Η φορητότητα της κονσόλας και η τεράστια βιβλιοθήκη παιχνιδιών είναι μοναδικά πλεονεκτήματα. Ειδικά η έκδοση Oled έχει και πολύ ωραία οθόνη και το παιχνίδι εκεί γίνεται απόλαυση. Δεν είναι τυχαία η δεύτερη πιο επιτυχημένη κονσόλα σε πωλήσεις όλων των εποχών πίσω από το ps2, ενώ μάλλον σε βάθος χρόνου θα το περάσει. Το Swirch 2 ειδικά θεωρώ ότι θα σαρώσει την αγορά ακόμα και με αυτή την τσουχτερή αρχική τιμή. Βέβαια περί ορέξεως, ό,τι αρέσει στον καθένα.

• Like
Κοιτά το Switch είναι μια ιδιαίτερη κονσόλα, προφανώς αν δεν σου αρέσουν τα παιχνίδια της Nintendo δεν έχεις και λόγο να την πάρεις, προσωπικά τα λατρεύω τα παιχνίδια της, μόνο και μόνο το τελευταίο Zelda και το τελευταίο Mario Wonder είναι εύκολα τα 2 καλύτερα παιχνίδια που εχω παίξει τον τελευταίο χρόνο με διαφορά μάλιστα. Ενώ και με τα παιδιά και συνολικά οικογενειακός οι ώρες που έχουμε απολαύσει μαζί Mario Kart 8, Mario Party κλπ. Δεν λέγεται!!!

Το Switch είχε ένα μειονέκτημα, ήταν σχετικά αδύναμο με συνέπεια να μην βλέπαμε εκεί καλούς ΑΑΑ τρίτων που βγαίνανε στις άλλες κονσόλες. Ε με το Switch 2 λύθηκε σε μεγάλο βαθμό αυτό, οπότε πλέον άνετα η κονσόλα μπορεί να είναι και η μόνη κονσόλα που έχει ένας χρήστης.

Υ.Γ. Ήμουνα πρόσφατα στην Ιαπωνία για διακοπές 2 εβδομάδες. Έπαθα πλάκα με τον κόσμο, έχουν όλοι Switch, βλέπεις κόσμο π.χ. Στο μετρό ακόμα και παππούδες να παίζουν με αυτό. Στα μαγαζιά δε γίνεται χαμός, έχουν ολόκληρα τμήματα/ορόφους και πουλάνε τα πάντα για αυτό, Xbox δεν βρήκα ούτε για δείγμα πουθενά, ενώ ακόμα και το δικό τους το PS5 με το ζόρι το βρίσκεις στα καταστήματα.

Η φορητότητα της κονσόλας και η τεράστια βιβλιοθήκη παιχνιδιών είναι μοναδικά πλεονεκτήματα. Ειδικά η έκδοση Oled έχει και πολύ ωραία οθόνη και το παιχνίδι εκεί γίνεται απόλαυση. Δεν είναι τυχαία η δεύτερη πιο επιτυχημένη κονσόλα σε πωλήσεις όλων των εποχών πίσω από το ps2, ενώ μάλλον σε βάθος χρόνου θα το περάσει. Το Swirch 2 ειδικά θεωρώ ότι θα σαρώσει την αγορά ακόμα και με αυτή την τσουχτερή αρχική τιμή. Βέβαια περί ορέξεως, ό,τι αρέσει στον καθένα.
Εγώ βλέπω ότι το switch 2 θα είναι η ταφόπλακα της κονσόλας με το όνομα switch .

Ενώ ένιωθα ότι θα αναγκαστώ να αναβαθμίσω βλέποντας τη νέα κονσόλα ανακουφιστηκα μόλις την παρουσίασαν πριν καν δω τις τιμές.

Η αύξηση του μεγέθους είναι μεγάλο φάουλ ενώ ήδη το oled είχε περιθώριο να μικρυνουν τα bezel για μεγαλύτερη οθόνη. Φυσικά η χρήση LCD ειναι αστεία ενώ όλοι ξέρουμε ότι θα παρουσιαστεί oled για να δώσει παράταση ζωής.

Όπως είπα αν σου αρέσουν παιχνίδια τρίτων που τα τρέχει άψογα ( ori , hollow knight, Rayman, it takes two κλπ) έχεις κάθε λόγο να πάρεις το switch . Μάλιστα πιο πολύ διασκεδάζουμε με το just dance με παρέα πάρα με το mario party . Η φορητοτητα που ειναι το μεγάλο πλεονέκτημα της αρχίζει να προβληματίζει στη νέα με την αύξηση του όγκου. Καθώς σε handheld mode ήδη ήταν κουραστική για τον 8χρονο γιο μου.

Εγώ πιστεύω ότι η παλιά θα συνεχίσει να πουλάει και να ροκανιζει πωλήσεις από το 2 .

• Like
Δε νομίζω ότι απευθύνεται πια στο ίδιο κοινό...και λόγω μεγέθους και κόστους φυσικά.
Για τους ενήλικες μια χαρά είναι το μέγεθος, ειδικά για μας με πρεσβυωπια! :p

Το θέμα για μένα είναι κυρίως η τιμη της κονσόλας και των παιχνιδιών και μετά η αυτονομία που μειώθηκε αρκετά .
Ειδικά για Ελλάδα , δε νομίζω ότι θα το πάρει πια κάποιος για τα παιδιά με τέτοιες τιμές...

ΥΓ...είχα το switch και το έδωσα για να πάω σε PC handheld, το Asus ROG ally που παίζει τα πάντα και retro και φυσικά switch games

Η επιτυχία εμπορικά είναι δεδομένη. Προσωπικά για την ώρα δεν το σκέφτομαι, όταν αρχίσουν να βγαίνουν τίτλοι θα δούμε αφού αυτό είναι το σημαντικότερο. Πχ, το πρώτο switch (που ήταν και το πρώτο μου Nintendo) το πήρα επί της ουσίας για δυο παιχνίδια (Mario Odyssey και Zelda), άσχετο αν στην πορεία έπαιξα κι άλλα. Όσο δεν υπάρχουν τέτοιοι κράχτες λοιπόν μπορώ να κάνω υπομονή (τα upgrades δεν τα συζητάω καν).

Θα εξαφανιστεί από τα ράφια.
Θα σαρώσει την αγορά για πλάκα, από όσο διαβάζω ήδη με τις προπαραγγελίες γίνεται χαμός…..το έκανα και εγώ προπαραγγελία και το περιμένω με αγωνία…

Δε νομίζω ότι απευθύνεται πια στο ίδιο κοινό...και λόγω μεγέθους και κόστους φυσικά.
Για τους ενήλικες μια χαρά είναι το μέγεθος, ειδικά για μας με πρεσβυωπια! :p

Το θέμα για μένα είναι κυρίως η τιμη της κονσόλας και των παιχνιδιών και μετά η αυτονομία που μειώθηκε αρκετά .
Ειδικά για Ελλάδα , δε νομίζω ότι θα το πάρει πια κάποιος για τα παιδιά με τέτοιες τιμές...

ΥΓ...είχα το switch και το έδωσα για να πάω σε PC handheld, το Asus ROG ally που παίζει τα πάντα και retro και φυσικά switch games
Οι τιμές στα πάντα έχουν πάρει την ανηφόρα, εδώ η Sony ήδη ανακοίνωσε αύξηση 20% στις τιμες….ειναι πρόβλημα της εποχής δυστυχώς…το Gaming είναι ακριβό χόμπι πλέον.

Και το Asus Rog ally που ανέφερες και πανάκριβο είναι και πολύ βαρύ και αυτονομία της πλάκας….ειναι μηχάνημα για πολύ ιδιαίτερο κοινό για αυτό και έχει και περιορισμένη κυκλοφορία.

Θα σαρώσει την αγορά για πλάκα, από όσο διαβάζω ήδη με τις προπαραγγελίες γίνεται χαμός…..το έκανα και εγώ προπαραγγελία και το περιμένω με αγωνία…

Οι τιμές στα πάντα έχουν πάρει την ανηφόρα, εδώ η Sony ήδη ανακοίνωσε αύξηση 20% στις τιμες….ειναι πρόβλημα της εποχής δυστυχώς…το Gaming είναι ακριβό χόμπι πλέον.

Και το Asus Rog ally που ανέφερες και πανάκριβο είναι και πολύ βαρύ και αυτονομία της πλάκας….ειναι μηχάνημα για πολύ ιδιαίτερο κοινό για αυτό και έχει και περιορισμένη κυκλοφορία.
Ο όγκος και βάρος του switch 2 αυξήθηκαν επίσης και η αυτονομία είναι παρόμοια με του ROG ally πια.

Το πήρα σε προσφορά και η τιμή του ήταν καλύτερη από του switch 2

Και παίζω τα πάντα ....

ΥΓ εγώ δε νομίζω ότι θα πάει καλά σε βάθος χρόνου, δεν είναι πια 2016 που δεν είχε ανταγωνισμό.
Τώρα όλοι ετοιμάζονται για handheld, ήδη η Microsoft ετοιμάζει τη δική της πρόταση το 25 και έρχεται και το ps6 portal ή όπως θα λέγεται το επόμενο φορητό playstation.

• Like