Nintendo Switch 2

Κοίτα αν θέλουν οι εταιρίες μια χαρά μπορούν να έχουν καλές τιμές....π.χ. η Nikon στην Ελλάδα ίσως να έχει και τις χαμηλότερες τιμές παγκοσμίως, ειδικά σε περιόδους εκπτώσεων έχω δει και σε Forum στο εξωτερικό να σχολιαζουν για την Ελλάδα πόσο χαμηλά πουλάνε και απορούν.
Φυσικα και μπορούν (εδω εξισώνουν, αν θελουν, τιμη λιανικής Αμερικής (χωρις ΦΠΑ) με Ευρώπη (με ΦΠΑ)).

Απλα, ειναι αυτό, αν θελουν.

Τυπικά, αν βγει μία Α τιμή σε δολλάρια, ειναι τυπικά σωστό στην Ελλάδα να βγει +24%.

Ειδικά στις μεγάλες εταιρίες, αυτά τα κανονίζει πάντα η μαμά και όχι η κατά τόπους αντιπροσωπεία.

3,5εκ. Πωλήσεις τις πρώτες 4 μέρες η κονσόλα, το καλύτερο άνοιγμα κονσόλας στην ιστορία της Nintendo….το λέω από τώρα, θα σπάσει η κονσόλα κάθε ρεκόρ!!!

Έχω την κονσόλα εδώ και μόλις 2 μέρες και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Η οθόνη είναι εξαιρετική, τα χειριστήρια αισθητά βελτιωμένα, η κονσόλα πολύ γρήγορη, και στα γραφικά έχουν κάνει μεγάλο άλμα, αν δει κάποιος το Mario Kart να τρέχει σε τηλεόραση Oled σε 4Κ με 60fps ρίχνει σαγόνια!!! Και γενικά δοκίμασα μερικα παιχνίδια και το μηχάνημα δείχνει αρκετά δυνατό….αναμενουμε και θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές με αυτό!!!

Το μόνο αρνητικό η μπαταρία, με το Mario Kart έβγαλε 4 ώρες, καλύτερα από ότι περίμενα ασύμφωνα με αυτά που είχα διαβάσει, αλλά όχι ότι θα ήθελα…

πολυ λες.... οι δοκιμεες λενε για ενα διωρο με 50% brightness.
Mα ο χρόνος που έγραψα είναι δικός μου, 4 ώρες Mario Kart με Brightness γύρω στο 60% και με ακουστικά συνδεδεμένα.

Σήμερα έχω 3+ ώρες gaming με διάφορα παιχνίδια και η μπαταρία έχει ακόμα 30%, βασικά 4 ώρες τις βγάζει, εκτός και αν παίζεις τίποτα Cyberpunk, εκει μπορεί να πάει στο 2ωρο...

H δουλεια που εκαναν στο port του Cyberpunk ειναι για σεμιναριο παντως.
Μακαρι να εκαναν ολοι τα ports τοσο επιτυχημένα.
Ναι είναι απίστευτο παίζει καλύτερα από Ps4 σε Handheld mode μάλιστα!! και γενικά ελάχιστες διαφορές έχει ακόμα και από την έκδοση του ps5/Xbox series X....και το Hitman παίζει λες και είσαι σε ps5.....γενικά αν τα προσέξουν τα ports θα γίνει τρομερή δουλειά, αν τώρα που δεν ξέρουν ακόμα το hardware κάνουν τέτοια ports και βλέπουμε τέτοια γραφικά, ούτε που σκέφτομαι τι θα γίνει σε 2-3 χρόνια....διάβασα ότι είναι εύκολη η κονσόλα σε προγραμματισμό και ότι με το ελαφρύ custom λειτουργικό που φοράει δεν τρώει άσκοπους πόρους όπως κάνουν κάποια Handheld PC που έχουν πάνω Windows.

Υ.Γ. Θα βγάλει μέχρι και η Microsoft τα Call of Duty ενώ ακούγεται μέχρι και το GTA6!!! Γενικά δείχνει ότι τα σηκώνει η κονσόλα...

Είμαι στην Κίνα και κάπως το λιμπίζομαι (αρκετά φθηνότερα από Ελλάδα, οριακά φθηνότερο από Αμέρικα, που όμως δεν υπάρχει πουθενά). Ξενερώνω όμως πολύ στην ιδέα της μη OLED), βλέπεται καθόλου η οθόνη του;

(Για Mavic 4 πήγαινα, αλλά κάπου φοβήθηκα με τα τελωνεία, εγγυήσεις, συν το κερασάκι του ότι δε θα κυκλοφορήσει καν στις ΗΠΑ, οπότε κάτι να ξεγελάσω την πείνα μου.. 😂)

Είμαι στην Κίνα και κάπως το λιμπίζομαι (αρκετά φθηνότερα από Ελλάδα, οριακά φθηνότερο από Αμέρικα, που όμως δεν υπάρχει πουθενά). Ξενερώνω όμως πολύ στην ιδέα της μη OLED), βλέπεται καθόλου η οθόνη του;

(Για Mavic 4 πήγαινα, αλλά κάπου φοβήθηκα με τα τελωνεία, εγγυήσεις, συν το κερασάκι του ότι δε θα κυκλοφορήσει καν στις ΗΠΑ, οπότε κάτι να ξεγελάσω την πείνα μου.. )
Δυστυχώς για την οθόνη δεν μπορώ να κρίνω από τα video . Σε όσα έχω δει δείχνει κατώτερη από την oled αλλά όσοι το αγορασαν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο επειδή έχει μεγαλύτερη διαγώνιο, φωτεινότητα και περισσότερα hz . Σε φόρουμ AV είμαστε. Γίνεται μια lcd να είναι καλυτερη;
Προφανώς μιλάμε για handheld γιατί αν είναι να την κουμπώνεις σε μια oled TV κατά 90% δεν έχει λόγο να σχολιάσουμε για να είναι αυτό το κριτήριο αγοράς.

Εγώ πάντως έχω ανακουφιστεί ότι δεν χρειάζομαι την αναβάθμιση τώρα. Θα περιμένω το oled .

Δυστυχώς για την οθόνη δεν μπορώ να κρίνω από τα video . Σε όσα έχω δει δείχνει κατώτερη από την oled αλλά όσοι το αγορασαν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο επειδή έχει μεγαλύτερη διαγώνιο, φωτεινότητα και περισσότερα hz . Σε φόρουμ AV είμαστε. Γίνεται μια lcd να είναι καλυτερη;
Προφανώς μιλάμε για handheld γιατί αν είναι να την κουμπώνεις σε μια oled TV κατά 90% δεν έχει λόγο να σχολιάσουμε για να είναι αυτό το κριτήριο αγοράς.

Εγώ πάντως έχω ανακουφιστεί ότι δεν χρειάζομαι την αναβάθμιση τώρα. Θα περιμένω το oled .

Εντάξει, δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα, γιατί μιλάμε για φορητή παιχνιδομηχανή, άρα σπάνια θα παίζεις σε απόλυτη συσκότιση και ελεγχόμενες συνθήκες, είναι και τα παιχνίδια της Nintendo ο ορισμός του μη (φωτο)ρεαλιστικού κλπ, οπότε είναι πιθανόν το HDR με την ψηλή φωτεινότητα και τα αρκετά Hz όντως να αφήνει μια καλή εντύπωση στο τέλος.

Εντάξει, δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα, γιατί μιλάμε για φορητή παιχνιδομηχανή, άρα σπάνια θα παίζεις σε απόλυτη συσκότιση και ελεγχόμενες συνθήκες, είναι και τα παιχνίδια της Nintendo ο ορισμός του μη (φωτο)ρεαλιστικού κλπ, οπότε είναι πιθανόν το HDR με την ψηλή φωτεινότητα και τα αρκετά Hz όντως να αφήνει μια καλή εντύπωση στο τέλος.
Άλλο να αφήνει μια καλή εντύπωση και αλλο να ειναι καλύτερη. Αν θέλει να πληρώσω επιπλέον για να γίνει update το παιχνίδι που έχω για να δω διαφορά στα γραφικα, να μου λείπει. Είπαμε. Προσωπικά αυτή τη στιγμή , lcd , κόστος αναβάθμισης παιχνιδιών που έχω ήδη αγοράσει, διάρκεια μπαταρίας, υψηλότερη τιμή , με ανακουφίζουν από την ανάγκη αγοράς της . Σε αυτή την τιμή θα αγόραζα τo Oled που θα έχει και καλύτερη μπαταρία μόνο και μόνο από την oled οθόνη. Σε 3 ; 4; Χρόνια; Ακόμη καλύτερα. Ποτε δεν επαιξα παιχνίδια της Nintendo και αυτό έλειπε , να περιμένω το 2025 να παίξω το cyberpunk....

Καλά εννοείται ότι OLED>LCD, απλά για το συγκεκριμένο use case δεν ξέρω αν θα ήταν deal breaker ή όχι, δεδομένου ότι αν η ιστορία σημαίνει κάτι το επόμενο θα έρθει σε τουλάχιστον 3 χρόνια από τώρα (και με το παλιό να πουλιέται σε τιμές 70% της αγοράς του).

Last edited:
Καλά εννοείται ότι OLED>LCD, απλά για το συγκεκριμένο use case δεν ξέρω αν θα ήταν deal breaker ή όχι, δεδομένου ότι αν η ιστορία σημαίνει κάτι το επόμενο θα έρθει σε τουλάχιστον 3 χρόνια από τώρα.
Θα το πρότεινα για αγορά τωρα

1. Σε κάποιον που δεν είχε ποτέ switch
2. Σε κάποιον που είχε το πρώτο SWITCH με την LCD
3. Σε κάποιον που παίζει κυρίως στην TV .

Φυσικά οι hard-core το έχουν ήδη στα χέρια τους και ας είχαν και τα δύο προηγούμενα...

...Ποτε δεν επαιξα παιχνίδια της Nintendo και αυτό έλειπε , να περιμένω το 2025 να παίξω το cyberpunk....

H nintendo εχει πολυ συγκεκριμενο κοινο και ακομα πιο πιστό fan base που ασχολειται με τα exclusives της.

Δεν παιρνεις την κονσολα για να παιξεις cyberpunk, μπορεις ομως να την παρεις για να το παιζεις σε portable μορφη.
Και εκει ερχεται η μοναδικότητα της συγκεκριμένης κονσόλας. Η οποία πλέον δειχνει (μεσω dlss κατα κύριο λογο) να δινει βαρύτητα και σε ΑΑΑ τιτλους και απο άλλες κονσόλες.

Ηδη τα εχει παει εξαιρετικά σε πωλήσεις.

• Like
Reactions: karamela
Θα το πρότεινα για αγορά τωρα

1. Σε κάποιον που δεν είχε ποτέ switch
2. Σε κάποιον που είχε το πρώτο SWITCH με την LCD
3. Σε κάποιον που παίζει κυρίως στην TV .

Φυσικά οι hard-core το έχουν ήδη στα χέρια τους και ας είχαν και τα δύο προηγούμενα...
Καλά κι εγώ το πρώτο έχω, και σπανιότατα έπαιζα στο χέρι γι’αυτο και το σκέφτομαι, άσε που εκεί ήταν και κακή LCD, ενώ αυτή εδώ ακούγεται ότι είναι πολύ καλή γι’αυτό που είναι.

Έχει κάτι τυπάκια σε κάτι νιτεντο-φαν γκρουπ στα social που έχουν γράψει κάτι απίστευτες μπούρδες για την οθόνη. Όσο κακή ήταν η αρχική LCD του 1ου για το 2017, αυτή είναι ακόμα χειρότερη, αν τη δεις στα πλαίσια του 2025. 450 nits μέγιστο φως, contrast κάτω από 1000:1, μόνο το vrr τη σώζει κάπως. Το HDR μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω. Δείτε στο βίντεο, στο 1:30, που το έχει βάλει δίπλα-δίπλα με το oled σε max brightness.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

H nintendo εχει πολυ συγκεκριμενο κοινο και ακομα πιο πιστό fan base που ασχολειται με τα exclusives της.

Δεν παιρνεις την κονσολα για να παιξεις cyberpunk, μπορεις ομως να την παρεις για να το παιζεις σε portable μορφη.
Και εκει ερχεται η μοναδικότητα της συγκεκριμένης κονσόλας. Η οποία πλέον δειχνει (μεσω dlss κατα κύριο λογο) να δινει βαρύτητα και σε ΑΑΑ τιτλους και απο άλλες κονσόλες.

Ηδη τα εχει παει εξαιρετικά σε πωλήσεις.
Μα έχω το oled και κατά 70% είναι portable η χρήση. Αυτές τις μέρες το έχει πάρει αποκλειστικοτητα ο μικρός προσπαθώντας να βγάλει το hollow knight .

Στο καναπέ με ανοιχτό στο tablet το Gemini να του δίνει βοήθεια.... 9 χρόνων.

Ενώ έχουμε Mario party και pokemon που είχαμε κλάματα να τα αγοράσουμε τελικά γυρνάει σε ori , hollow knight και minecraft dungeons...
1bf1539ad7ab0e3911fed88ee26421b8.jpg

Λοιπόν επειδή ο κάθε ένας χωρίς να έχει την κονσόλα θα γράψει τα δικά του, να πω ότι επειδή ΕΧΩ την κονσόλα η συνολική εμπειρία χρήσης της οθόνης του Switch 2 είναι πολύ πολύ καλύτερη από ότι στο Oled, ναι το oled (που το έχω ακόμα) έχει λίγο πιο εντονα χρώματα, άλλα η μεγαλυτέρη οθόνη και η υψηλότερη ανάλυση του Switch 2 κάνουν μπαμ και απογειώνουν την εμπειρία χρήσης σε Portable. Γεμίζει το μάτι σου με ''μεγάλες'' εικόνες υψηλής ανάλυσης. Το Oled το έχω δώσει στα παιδιά που τρελαίνονται για Mario Kart, Mario Party κλπ. ήδη μέσα σε μερικές μέρες με το που το πιάνω μου φαίνεται τόσο μικρή και θολή η εικόνα (λόγω ανάλυσης) σε σχέση με το 2 που απλά δεν γυρνάς πίσω και απορώ πως έπαιζα τόσο καιρό σε αυτό!!....που να περάσουν και μέρες....δεν μιλάω καν για γραφικά που είναι μέρα με την νύχτα....χοντρικά το Switch Oled μοιάζει πλέον εντελώς απαρχαιομένο σε σχέση με το Switch 2. Δεν λέω ότι είναι το Switch Oled κακή κονσόλα, άλλα με το που πιάσεις το Switch 2 και παίξεις μερικές ώρες απλά δεν υπάρχει γυρισμός, τόσο απλά.......Επίσης το νεο Μario Kart είναι απίστευτο!!! Για μένα είναι λόγος να πάρεις την κονσόλα μόνο και μόνο για αυτό....άντε σύντομα περιμένω πως και πως και το Donkey Kong!!!

• Like
Reactions: vadergr