Nitecore

Re: NITECORE

Όπως λέει και ο Γιώργος, καλύτερα είναι να τον στείλεις πίσω.

Στείλε ξανα στο hke, και πες τους το πρόβλημα.

Εγω πάντως τον δουλεύω με AW123 και AW18650.

Απλα όπως είπα και πριν, όταν τοποθετησετε την AW18650 πρέπει να περιμένετε για περίπου 20 δευτερόλεπτα για να ανάψει το κόκκινο λέντ.

Απάντηση: NITECORE

Έχει πάρει τρελή φόρα η Nitecore , μετά απο τον φορτιστή Ι4 , τισ διάφορες μπαταρίες και τα νέα μοντέλα φακών νάσου και ενας ακόμα φορτιστής , ο Ι2.
Για όλα τα γούστα λέμε ...... Πάρε κόσμε !!!!

να κανω μια ερωτηση?

οσοι εχουν τον EC2 σας φαινεται το micro mode λιγο πολυ? Δηλαδη η nitecore λεει οτι το micro ειναι περιπου 2 λουμενς.

Features and Specifications:

5 brightness levels
Output/Runtime:

320 Lumens/30 Minutes
220 Lumens/3 Hours
80 Lumens/11 Hours
15Lumens/50 Hours
2 Lumens/200 Hours

το 2 λουμενς παντως μου φαινεται σας 15 με 20 λουμενς, και το 15 περιπου 40. Το δε 80 λουμενς δεν μπορω να το κρινω, ειναι σαν 80 με 100.

Τελος παντων, το 2 (15 -20) λουμενς παντως ειναι πολυ βαρυ για micro.

Last edited:

Ναι Γιωργο,

αυτο θεωρησα και εγω για το κοκκινο ledaki. Το θεμα ειναι οτι το Micro θα επρεπε να ειναι πραγματικα στα 1 με 2 lumens. Ειναι πολυ χρησιμο να εχεις τοσο λιγο φως.

δεν εχω μετρησει τον δικο μου γιατι τωρα επεστρεψα στο εξωτερικο, και δεν εχω τα εργαλεια μαζι μου. Ομως απο την εμπειρια που εχουμε ολοι, μπορουμε να υπολογισουμε τα λουμενς πανω κατω.

Έχεις απόλυτο δίκιο, και για μένα είναι πολύ ιδίως από τη στιγμή που εστιάζει τόσο. Θα προτιμούσα πολύ λιγότερο. Έτσι αν έχω αυτόν χρησιμοποιώ πολύ το κόκκινο φωτάκι όταν θέλω λίγο φως!

Παπαλα ο nitecore ec2.

Μου έπεσε απο 30 εκατοστά στο πλάι, και άναψε μονο στο hi mode.

Έβγαλα αμέσως μπαταρίες γιατι ζεσταθηκε πολυ. Βάζω πάλι μπαταρίες και βλέπω ότι τρεμοπαιζει λίγο στο low και μετα δεν το ξανα έκανε.

Επειδή δεν μου άρεσε αυτο που έγινε, τον τεσταρα ξανα, έβγαλα μπαταρίες, τον άφησα λίγο. Έβαλα ξανα μπαταρίες.

Δεν ξέρω τι έγινε αλλα μάλλον οι μπαταρίες με το πέσιμο, χτύπησαν το τρανσιστορ που εχει εκει κοντά και το έσπασαν η το έβγαλαν απο την θέση του, η το αποκολλησαν να πω καλύτερα απο την πλακέτα. Με αποτέλεσμα να κάνει επαφή και να μην κάνει.

Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Πήρε φωτιά το τρανσιστορ και έγινε λαμπογιαλο, έβγαλε καπνό απο παντού, και έσβησε ο φακός.

Κρίμα, το περίμενα λίγο να πω, γιατι τα ηλεκτρονικά του είναι εκτεθειμένα. Πρέπει στο version 2 να το φτιάξουν αυτο.

Εγω θα στείλω στην nitecore το πρόβλημα, και θα στείλω και στον Antony απο το flashaholics.co.uk να δω τι θα κάνουμε τώρα.

Βέβαια επειδή δεν έχω το κουτί του, γιατι είμαι στο εξωτερικό, και έχω μονο τον φακο, θα δω αν δεχτεί αλλαγή έστω και έτσι.

Να πω την αλήθεια περισσότερο στεναχωρηθηκα για την απώλεια παρα για τα χρήματα. Όχι γιατι μου περισσεύουν αλλα γιατι μου άρεσε ο φακός. Όμως εχει ένα σφάλμα που πρέπει να το δει η nitecore.

Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν η δεύτερη πτώση του, θα μου πείτε μπορει να ήταν τυχαίο. Αλλα κανένας φακός μου μέχρι τώρα δεν εχει πάθει τίποτα απο πτώση,

Έχω ρίξει με δύναμη τον surefire μου 100 φορές κάτω και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ενταξει είναι surefire, αλλα δεν περίμενα απο τον nitecore έτσι εύκολα.

Τώρα καληνύχτα,

Αμάν ρε φίλε , γκαντεμιά , κρίμα , κράτα μας όμως ενήμερους .

Μπα δεν το λεω γκαντεμια.

γενικα απο την πρωτη στιγμη που πηρα το φακο στα χερια μου και ειδα οτι τα ηλεκτρονια ειναι εκτεθιμενα, συγκρατηθηκα λιγο.

Το ειχα πει αυτο βεβαια σε προηγουμενα ποστ πριν το παρω.

Οταν ομως ειδα επισης, οτι ο θετικος δεκτης του φακου ειναι πολυ χαμηλος, στο υψος των ηλεκτρονικων τοτε μου περασε αμεσως απο το μυαλο.

Ειναι ενα σχεδιαστο λαθος. Ειμαι σχεδιαστης και αυτα τα λαθη πληρωνονται.

Δεν μπορεις να σχεδιαζεις το κυκλωμα του φακου με βαση παντα τις αναγκες του μεγεθους. Ηθελαν να φτιαξουν ενα φακο με μικρο μηκος και ελαχιστοποιησαν πολλα πραγματα.

Για μενα η ψυκτρα και τα ηλεκτρονικα πρεπει να μενουν ακεραια. Τα ηλεκτρονικα ειδικα πρεπει να ειναι προστατευμενα και να μην εχουν να κανουν ουτε με την μπαταρια αλλα ουτε με το λεντ.

Δεν με πειραζει να σου πω την αληθεια. Απογοητευτηκα περισσοτερο απο την Nitecore παρα οτι πηγε ο φακος χαμενος. Εχω στειλει email --> Flashaholics και περιμενω τον Antony.

Του ειπα να μην ανησυχει και πανηκοβληθει, τον γνωριζω και δεν θελω να τον επιβαρυνω ψυχολογικα.

Αυτο που θα κανω ειναι να ενημερωσω την nitecore για το προβλημα. Το θεμα ειναι το εξης. Για να βαλουν 2 μεγεθη μπαταριων, 123 και 18650 δεν σκεφτηκαν οτι με τις 123 αν πεσει ο φακος οι μπαταριες μεσα κινουνται και παιζουν, με αποτελεσμα αν τα ηλεκτρονικα ειναι εκτεθειμενα, να καταστραφει καποιο τρανσιτορ η αντισταση απο την πτωση.

Ελλαδα δεν θα παω μεχρι το αλλο καλοκαιρι. Αν ημουν εκει θα τον ανοιγα τον φακο και θα τον εφτιαχνα.

Επρεπε να δειτε τι καπνο εβγαλε απο την πτωση, και πως μυρισε ολο το σπιτι. Καμενο πυριτιο και πλαστικο. Τρελος συνδιασμος.

Καθε εταιρια που σεβεται τον εαυτο της θα πρεπει να κανει τα απαραιτητα τεστ οχι μονο φωτεινοτητας , στεγανοτητας, διαρκειας μπαταριας, αλλα και ολων των ενδεχομενων προβληματων.

Ειδικα απο πτωση. Δεν ειναι κινητο τηλεφωνο να φοβασαι μην σπασει.

Ελπιζω στο version 2 να το ξανασκεφτουν και να το διορθωσουν. Οταν μπορεσω θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο να δειτε τι εγινε το transistor. Να φανταστειτε οτι ελιωσε το πλαστικο απο τις μπαταριες AW123 στον θετικο πολο.

Re: Απάντηση: NITECORE

δεν ξερω τι γινεται Chris. Ο Φακος κατα την γνωμη μου ειναι τελειος. Αρκει να βελτιωσουν την βλακεια που εκαναν.

Πιστευω και σε σενα το ιδιο συνεβη. Απλα δεν το καταλαβες. Δεν λεω οτι σου επεσε. Δεν θελει πολυ.

Απλα η μπαταρια εσπρωξε την πλακετα με τα ηλεκτρονικα και δεν θελει πολυ να γινει το κακο.

Η ραγισε η πλακετα και διακοπηκε καποια συνδεση, ή κατεστρεψε καποιο component.

Last edited:
Re: Απάντηση: NITECORE

Συμφωνώ απόλυτα, καλύτερα λίγο μεγαλύτερος και ακριβότερος παρά έτσι. Είναι το μοναδικό αλλά ουσιαστικό μειονεκτημά του. Ευτυχώς με το δικό μου όλα καλά αλλά δεν θέλω κάτι το οποίο θα το προσέχω λες και είναι πορσελάνη...

Φυσικά το ποιο πιθανό είναι να του έδωσα την χαριστική βολη εγώ !
Εγω τον πήρα για να μη χρησιμοποιώ κάθε μέρα τον zebra Tώρα θα πίασω πάλι τον shining beam s mini και βλέπουμε :smile:

Μου απάντησε ο Antony απο flashaholics.

Μου είπε να τον στείλω πίσω και η nitecore ή θα το επισκευάσει, ή θα μου στείλει ένα καινούργιο για να τελειώνουμε.

Λίγο παραπάνω ταλαιπωρία, αλλα δεν ειναι τίποτα σπουδαίο.

Το θέμα είναι ότι να προσέxεται μην σαν πέσει ο φακός με μπαταρίες 123. Γιατι με μπαταρία 18650 δεν εχει πρόβλημα γιατι δεν εχει χώρο η μπαταρία να παίζει μπάλα μέσα στο tube.

πιστευεις οτι καποιος μπορει να μπαλωσει το προβλημα αν περιχυσει τα ηλεκτρονικα με κατι σαν arctic alumina apoxy?

Κώστα ναι το πιστεύω, ότι κάτι μπορει να γίνει. Αλλα δεν θέλει μεγάλη ποσότητα γιατι θα καλύψει και τον θετικό πόλο. Αν και εχει κενά η πλακέτα και το epoxy θα περάσει και απο την άλλη πλευρά.

Αυτο που θα μπορούσε να γίνει είναι ένα version 2 ec2. Είναι η μονη λύση.

Τα λάθη αυτα συμβαίνουν γιατι οι σχεδιαστές δεν μιλάνε με τους μηχανολογους, με τους ηλεκτρονικούς και όλοι μαζι δεν μιλάνε με το μάρκετινγκ.

Αν το μάρκετινγκ θέλει ο φακός να είναι 8 εκατοστά για παράδειγμα πρέπει όλοι μέρα να κόψουν για να ραψουν.

Η δική μου συμβουλή σε όλους είναι ότι πρέπει να μιλάει ο σχεδιαστής, ο μηχανολογος και ο ηλεκτρονικός, και να λέει τ λάθος.

Τώρα στην nitecore κοιμούνται ήσυχοι και ικανοποιημένοι απο το αποτέλεσμα, γιατι μέχρι να υπαρχουν σε κανά 3 μηνο με 4 μηνο τα complains, θα έχουν λανσάρει τον version 2 ή ακόμα καλύτερα για αυτούς ένα παρόμοιο μοντέλο που θα εχει καλύψει εξολοκλήρου το πρόβλημα.

Προσωπικά μου φαίνεται περίεργο για την εμπειρία τους να κάνουν τέτοιο λάθος. Πιστεύω απλά ότι στην εταιρεία άλλαξαν πολλά άτομα και κράτησαν το όνομα(βλέπετε κόντρα sysmax-nitecore-jetbeam-niteye) της nitecore , έφυγαν πολλά έμπειρα άτομα με αποτέλεσμα αυτό το εκπληκτικό μεν, εκ πρώτης όψεως, αλλά ελλειπές σύνολο. Όταν μια εταιρεία ξεκινά με το εντυπωσιακό Nitecore defender infinity(χρόνια μπροστά όταν κυκλοφόρησε, είχε γίνει χαμός στο cpf) και βλέπεις τώρα ένα φακό τέλειο από τη μια όψη μέτριο από την άλλη, λες κάτι δε λειτουργεί σωστά, κάπου το χάνουν. ΓΙα παράδειγμα, η fenix φαίνεται τόσα χρόνια να έμαθε πολλά και να τελειοποίησε τη σχεδίασή της. Η Nitecore?
Πάντως ο φακός, αν είχε πιο σωστή κατασκευή, και εσωτερικά για προστασία και εξωτερικά με ατσάλινα δαχτυλίδια μπρος πίσω θα ήτανε ο τέλειος φακός!

μηοως δεν ειναι αυτο?
οσες φορες βλεπω ηλεκτρονικα και απο τις δυο μεριες ειναι γιατι δεν υπαρχει διαθεσιμος χωρος

Το ιδιο κάνει και άλλη μια αγαπημένη μας η zebra light . Τα ηλεκτρονικά της είναι εκτεθειμένα, αλλα αν κοιτάξεις καλα, ο θετικός πόλος είναι εμφανώς ένα κλικ πάνω απο τα ηλεκτρονικά. Και αυτο του κάνει τη διάφορα.

Απάντηση: Re: NITECORE

δειτε αυτο το χάλι απο την Nitecore - http://forum.fonarevka.ru/showthread.php?t=12059 και βγαλτε τα συμπερασματα..
επαθα πλακα. καλα, ποιος τρελος τον ( fako ) σχεδιασε?
το review ειναι στα ρωσικα . καντε μεταφραση, αλλα μονο απο φοτογραφιες θα καταλαβετε ολα.

Last edited: