Nitecore

Re: NITECORE

E, ναι το καταλαβαινω, αυτα ειναι χρησιμα, απλα ελεγα μηπως και δεν το χρησιμοποιουσες οπως εγω το mini που μου πεφτει μικρο. Θα παρω ενα απο τον φιλο μας.

Για σακκιδια μεγαλυτερα εχω βολευτει πολυ (παραδοξως!) με τα οικονομικα που πουλουσε παλαιοτερα το manafont. Εκατσε πολυ ποιοτικη η κοπια φαινεται.

Στο νημα των πολυεργαλειων, αυτο που ειναι διπλα στο fatty ειναι ενα απο τα φτηνα του Manafont που συμπεριφερονται σαν..πολυ ακριβοτερα!! :))

Βρε παιδιά τόσους φακούς έχουμε, απλά ας μην τον εκθέσουμε σε υψηλές θερμοκρασίες. Προσωπικά τον χρησιμοποιώ στον κήπο 1-2 φορές την εβδομάδα με το Diffuser. Γενικά ο EA1 και ο EC1 είναι οι φακοί γουστάρω περισσότερο και μάλιστα ο EA1 με λιθίου είναι η προτιμιση μο λόγω tint του LED που μπορεί να είναι και τυχαίο βέβαια.

επειδή έχω ήδη τον ΕΑ1 εδώ και κανα εξάμηνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αλκαλικές ΑΑ, τί παραπάνω κερδίζουμε με λιθίου στον συγκεκριμένο?
Γενικά δεν έχω καμμία εμπειρία πέρα από αλκαλικές (και μάλιστα της σειράς από duracell έως ΙΚΕΑ) και ΝΙΜΗ.....

Υποθετω οτι διαγραμματα μπορεις να διαβασεις
AA%20batteries%20at%201A.png

απο εδω: http://www.candlepowerforums.com/vb...mparison-of-AA-battery-chemistries&highlight=

μαλιστα στο ηιγη ο φακςο σου πρεπει να τραβα γυρω στα 2+ αμπερ οποτε οι διαφορα θα ειναι μεγαλυτερη

παρε μερικες nice απο fasttech να μας θυμηθεις.

για 14500 επαναφορτιζομενες λιθιου πρεπει να το ψαξω λιγο (την δοκιμη του selfbuilt), αλλα τα αποτελεσματα δεν θα ειναι πολυ διαφορετικα

Last edited:

Για ποιο λόγο να πάρει κάποιος μη επαναφορτιζομενες λιθιου Οταν υπάρχουν φορτιζομενες?

Στο ανεφερε επειδη του εγραψες ότι εχεις χρησιμοποιησει και αλκαλικες…

Οι επαναφορτιζόμενες 14500 λιθίου είναι στα 4.2 Volt η κάθε μια πλήρως φορτισμένη ενώ η primary όπως οι Nice και οι Energizer είναι στο 1.5 Volt. Αν βάλεις 4Χ14500 στον ΕΑ4 μάλλον θα τον κάψεις και επι τόπου γιατί αντί για 6 Volt θα του δώσεις 16!!

Oι λιθιου που εχει βαλει ο kospap παραπανω ειναι μη επαναφορτιζομενες των 1.5βολτ. Αυτες οι nice from fasttech. Εχουν περισσοτερη διαρκεια στον φακο αλλα η φωτεινοτητα παραμενει η ιδια, βλεπε διαγραμμα.

Οι επαναφορτιζομενες ΑΑ λιθιου (14500) ειναι 3.7 volt, και αν ενας φακος ΑΑ μπορει να τις σηκωσει και αυτες τοτε η φωτεινοτητα του led ειναι πολυ μεγαλυτερη μεγαλυτερη απο οταν χρησιμοποιει ΑΑ ΝιμΗ η Αλκαλικες.

Λιγων ΑΑ φακων το κυκλωμα δεχεται βολταζ απο 1 εως 4.2 volt, ωστε να χρησιμοποιουν και ΑΑ (14500) λιθιου και ΑΑ Αλκαλικες η ΝιΜΗ. O EA1 ειναι ενας απο αυτους και με λιθιου (14500) η φωτεινοτητα σχεδον διπλασιαζεται.

Προσωπικα εχω τον ΕΑ1 με ΝιΜΗ ΑΑ (Εneloop XXX). Δεν βαζω λιθιου γιατι το φως του μου ειναι αρκετο αλλα κυριως η διαρκεια ειναι μεγαλυτερη απο το να χρησιμοποιουσα 14500 που εχει λιγοτερα μΑω.
Αν θα ηθελα ακομα μεγαλυτερη διαρκεια θα χρησιμοποιουσα, αντι Ενελουπ, τις Λιθιου 1.5βολτ, σαν αυτες που προτεινει ο kospap. Τις μη επαναφορτιζομενες nice με τα 3000μαω.

Μπερδεμα ε? :))

Μιλάω για τον ΕΑ1 και αντιγράφω σπο το manual
Primary AA 1.5 v yes recommended
Rechargeable AA 1.2 v yes recommended
Primary lithium 1.5 v yes recommended
Primary lifepo4 3.2 v yes
Rechargeable lion 3.7 v yed

Οι επαναφορτιζόμενες 14500 λιθίου είναι στα 4.2 Volt η κάθε μια πλήρως φορτισμένη ενώ η primary όπως οι Nice και οι Energizer είναι στο 1.5 Volt. Αν βάλεις 4Χ14500 στον ΕΑ4 μάλλον θα τον κάψεις και επι τόπου γιατί αντί για 6 Volt θα του δώσεις 16!!

Δεν μιλαμε ομως για τον ΕΑ4, αλλα για τον ΕΑ1.

Τον ΕΑ4 σιγουρα θα τον καψεις με 14500 :))

Αρα μπορω να τις βαλω....
Αλλά γιατί δεν λέει recommended?
Αξίζει?
Έχει διάρκεια?
Ένταση?
Κινδυνεύει?

Εν τω μεταξύ, το πλαστικό δαχτυλίδι του P25 ενώ έμπαινε στην οπή και το πίσω καπάκι που βίδωνε το κράταγε σφυχτό, τώρα χορεύει ζεϊμπεκιές και περιφέρεται τυχαία και ελεύθερα. Αυτή η εταιρία κάνει τσιγκουνιές στα πιο φτηνά υλικά των φακών της και εκτίθεται συνεχώς. Δεν μπρώ να καταλάβω τι μυαλό κουβαλάνει οι υπεύθηνοι.

Νομίζω χουάν ότι υπερβάλεις. Αν κανεις μια βόλτα στο νετ θα βρεις πολλούς προβληματικούς φακούς απο διαφορες εταιρείες.
Εχουν βρει τώρα το κουμπι του ΕΑ4 και το κοπανανε, οκ δεν καταστρεφεται ο φακος απο το κουμπι :violent-smiley-030:
Και εγω ακουγα για sunwayman και ειχα μια αλλη ιδέα στο μυαλο μου για τη συγκεκριμένη εταιρεια. Ομως απο την αρχή μου κανει νούμερα, τη μια σπάει το κλιπ χωρις να ζοριστει ιδιαίτερα και την άλλη μου αναβει με τη δεύτερη ή και την τριτη προσπάθεια.
Ο thrunite τα ίδια.. τη μια με το λαστιχάκι και τις προάλες μου μπλόκαρε μροστα η κεφαλή και χρειαστηκα ένα καβουρα και μια πένσα για την ξεβιδώσω

Αρα μπορω να τις βαλω....
Αλλά γιατί δεν λέει recommended?
Αξίζει?
Έχει διάρκεια?
Ένταση?
Κινδυνεύει?

Δεν λεει recommended διοτι μειωνει τη ζωη του led λογω μεγαλυτερης τασης (3.7βολτ) αρα περισσοτερης θερμοκρασιας (αλλα και φωτισμου).
Επισης εχει λιγοτερη διαρκεια απο τις ΝιΜΗ λογω των λιγοτερων mah που εχει μια 14500.
Ενταση (φωτισμου) εχει, οπως ειπα παραπανω, περιπου 50% παραπανω, πιο φωτεινος αλλα ζεσταινεται γρηγορα.

Δεν κινδυνευει, γιαυτο αλλωστε και γραφεται στο manual. Aν κινδυνευε δεν θα τις ανεφερε καν. Μπορεις να τις βαλεις, ναι.

Εγω προτιμησα να παρω τον ΕC1 αντι να βαλω Λιθιου (14500) στον ΕΑ1.
Αν σου αρεσει ο ΕΑ1 μια φορα, ο ΕC1 θα σου αρεσει διπλα. Ειμαι σιγουρος :))

Νομίζω χουάν ότι υπερβάλεις.
Κάθε άλλο. Τους φακούς τους δουλεύω επαγγελματικά. Δουλεύουν σε περιπολίες και ελέγχους. Τον χειμώνα βρέχονται και παγώνουν, το καλοκαίρι εκτίθεντε σε θερμοκρασίες, κάποιες φορές μου πέφτουν από τα χέρια, κλπ. Μέχρι τώρα Οι φακοί που δούλευα ήταν οι Fenix και ένας LED LENSER o οποίος σε μια πτώση που είχα στην δουλειά και τσάκισα τα χέρια μου, έπεσα με φόρα, δυνατά επάνω στον φακό που τον κράταγα, γδάρθηκε εξωτερικά το αλουμίνιο και έκανε λακουβίτσες και ο LED LENSER δουλεύει απροβλημάτιστα. 120 κιλά από κάποιο ύψος με δύναμη επάνω στον φακό. Ούτε με αυτόν που τον κατηγορούν κάποιοι, ούτε ποτέ με κανέναν Fenix είχα πρόβλημα. Με τους Nitecore όλο αδυναμίες και αστοχίες υλικού βλέπω. Γιατί να υπερβάλω;

Το δαχτυλιδι που γυρναει στον Ρ25 λογικά θα σου ήταν απο την αρχή έτσι, το ειχα διαβάσει ότι το εκανε αυτο όταν έψαχνα να τον πάρω,όπως κανει το ίδιο και ο SRT7,
αυτο δεν ειναι προβλημα νομίζω. Αλλά να τα λέμε ολα. Το πλεονεκτημα που έχουν οι nitecore με την ενδειξη φόρτισης μπαταρίας π.χ που όπως ξερουμε ειδικά σε μια δουειά ειναι πολύ σημαντικό και δεν το έχουν πολοί φακοί απόσο γνωρίζω δεν πολυακούω να το λέει κανεις, όπως και το ελατήριο μπροστα στους tactikal που έχει επαφή συνεχώς με την μπαταρία οπότε σε μια βολή με πυροβόλο όπλο δεν κανει διακοπή oύτε αυτο πολυακούγεται..
Δεν προσπαθώ να πω ότι ειναι οι καλύτεροι αλλά σιγουρα έχουν κάνει αξιολογα βήματα

Δεν διαφωνούμε σε αυτό. Αν πρόσεξες τι έγραψα, στα κουμπάκια και στα πλαστικά κάνουν χαζομάρες και αυτά είναι τόσο φτηνά που δεν δικαιολογούνται να βάζουν τα χειρότερα ενώ προσέχουν όλα τα άλλα. Στον δικό μου φακό το δαχτυλίδι κρατιώταν σφυχτό και στην πορεία χαλάρωσε γιατί πιθανόν φαγώθηκε το φτηνοπλαστικό. Της Fenix είναι αλουμινένια τα δαχτυλίδα και βιδώνουν επάνω στο σώμα. Είναι πρόβλημα γιατί από την θέση που έχει το λουράκι, υπολογίζω χωρίς να κοιτάξω την θέση του διακόπτη των μοντ, ενώ τώρα δεν μπορώ.

Last edited:

Αμα θελεις κανεις επαγγελματικους φακους, δηλαδη την μαξιμουμ αξιοπιστια, πρεπει να σκασει.

Nitecore, sunwayman, thrunite, klarus, Olight, Ζεβρα, jetbeam,Xeno και καποιες που ξεχνω ειναι καλες μαρκες αλλα οχι για παρα πολυ παιδεμα με εξαιρεση καποια μοντελα αυτων (πχ. Thrunite catapult, Xeno EA6, Ζebra sc600).
H Χeno και η Ζεβρα στεκονται λιγο καλυτερα γενικοτερα απο τους παραπανω, αναφορικα με την αντοχη, συμφωνα παντα με την εμπειρια μου.

Απο κει και περα σιγουρα η Fenix και 1-2 αμερικανικες μαρκες (πχ Armytek) ξεχωριζουν για την διαχρονικη αξιοπιστια τους.

Αρα αν εισαι επαγγελματιας, ειτε αγοραζεις Fenix και Αrmytek με κλειστα τα ματια, ειτε επιλεγεις συγκεκριμενο μοντελο για τις αναγκες σου, με αποδεδειγμενη αξιοπιστια, απο τις παραπανω μαρκες.
Απ'ολα εχει η πιατσα αν αντεχει το βαλαντιο:))

Γιατι όχι οι surefire?
@xouan το κορδονι δεν έχει θέση για να μπει στο tailcap?