Nitecore

Re: NITECORE

Μόλις παρέλαβα τον nitecore P16. Ένας φακός που μου άρεσε εξ' αρχής. Τον πήρα γιατί έχει μεγάλες διαφορές στα lumen ανά mode αλλά διαθέτει και beacon που μου είναι πλέον απαραίτητο. Βέβαια γράφω για άλλο λόγο...παρατήρησα πως στη βιασύνη τους οι εταιρείες να βγάλουν πολλά και διάφορα μοντέλα, έχουν παραμερίσει λίγο την προσοχή τους στο πακετάρισμα και τον λεπτομερή καθαρισμό των φακών.
Ολοένα παραλαμβάνω φακούς που έχουν βρώμικες πλακέτες, σκονισμένοι εσωτερικά ή και εξωτερικά, αλλά και ρινίσματα αλουμινίου κολλημένα παντού στα μέρη του φακού. Ε ρε καθάρισμα που έπεσε...η τελειομανία στο μεγαλείο της...αλλά τί να κάνουμε, είναι μια απ' τις ομορφιές του χόμπι.

Για να μην ανοίγω νέο νήμα, θέλω να πάρω έναν nitecore, τον έχω βρει στο fasttech. Έχει αγοράσει κανεις από εκεί, είναι αξιόπιστο ?

Για να μην ανοίγω νέο νήμα, θέλω να πάρω έναν nitecore, τον έχω βρει στο fasttech. Έχει αγοράσει κανεις από εκεί, είναι αξιόπιστο ?

Από τα πλέον αξιόπιστα Κινέζικα eshop, προχώρα άφοβα ...
Μόνο κάνε μια έρευνα και αλλού και σιγουρέψου ότι έχεις βρει την καλύτερη τιμή.

Εξαιρετικό κατάστημα. Να σκεφτείς πριν 2 χρόνια έκανα παραγγελία για φακό όχι ακριβό. Το ταχυδρομείο (μάλλον λόγω κινεζικής πρωτοχρονιάς άργησε πολύ. Επικοινώνησα και μου έστειλαν άλλο φακό χωρίς χρέωση σε 12 ημέρες. Μέχρι να έλθει ο δεύτερος, ήλθε κι ο πρώτος. Ζήτησα να τους επιστρέψω τον έναν και η απάντηση ήταν να τον χαρίσω σε όποιον θέλω.

Θά ήθελα μιά βοήθεια οποιος γνωριζει,δέν ξέρω άν έχει ξαναειπωθει,αγόρασα τόν nitecore ΜΤ21Α καί δέν έχω καταλάβει πώς μπαίνει το turbo 260 lumens, εγώ γυρίζω τήν κεφαλή στό user defined mode και εχει με καθε πατημα του μπουτον 5 θεσεις εχει το high 130 lumens - mid 60 lumens - low 15 lumens - sos - strobe ,γυρναω την κεφαλη στο turbo αλλα δεν βλεπω καποια αλλαγη,δεν κανω κατι σωστα η εχει προβλημα ο φακος ?

Παρακάτω είναι το manual του φακού

http://www.nitecore.com/UploadFile/Files/download/1-1_MT21A_UM_en.pdf

Ευχαριστω εκ των προτερων

Last edited:

Αργοπορημενα εορταστικα δωρακια απο μενα για μενα , lol !

Στα του Nitecore P20 , δυο πραγματα που με ξενερωσαν ελαφρως.
Στα δυο με τρια μετρα οταν φωτιζεις σε τοιχο πχ , η δεσμη δεν ειναι ολοστρογγυλη. Εχει ελαφρως καποιες "γωνιες" που αχνοφαινονται. Δευτερον τα γραμματα (P20 απο τη μια πλευρα και nitecore.com απο την αλλη) στο σωμα του φακου ειναι ελαφρως στραβα! Τελος το τριγωνακι με το θαυμαστικο που εχει μπροστα στην κεφαλη ειναι ελαφρως "ξεφτισμενο" , δεν ξερω πως να το πω. Αν υπαρχει καποιος που εχει τον ιδιο φακο και δεν βαριεται , ας επιβεβαιωσει/διαψευσει τα παραπανω.
Στα θετικα , με εξεπληξε ευχαριστα το γεγονος οτι στην εγγυηση λεει πλεον για 5 χρονια οτι σε καλυπτει και οχι για 2 που νομιζω οτι ηταν πιο παλια. Οχι οτι ειναι ευκολο το θεμα της εγγυησης για αγορες απο τσαινα , αλλο καλο ειναι που υπαρχει.

Attachments

• uploadfromtaptalk1421522923384.jpg
    uploadfromtaptalk1421522923384.jpg
    93.8 KB · Views: 144

Θά ήθελα μιά βοήθεια οποιος γνωριζει,δέν ξέρω άν έχει ξαναειπωθει,αγόρασα τόν nitecore ΜΤ21Α καί δέν έχω καταλάβει πώς μπαίνει το turbo 260 lumens, εγώ γυρίζω τήν κεφαλή στό user defined mode και εχει με καθε πατημα του μπουτον 5 θεσεις εχει το high 130 lumens - mid 60 lumens - low 15 lumens - sos - strobe ,γυρναω την κεφαλη στο turbo αλλα δεν βλεπω καποια αλλαγη,δεν κανω κατι σωστα η εχει προβλημα ο φακος ?

Ελπίζω να βγάλεις άκρη.

https://m.youtube.com/watch?v=wXcpSRVsqLg

Τελικά τήν βρήκα τήν λύση,καί το αναφέρω μήπως κάποιος φίλος έχει τό ίδιο πρόβλημα.
Μετρώντας τίς μπαταρίες μέ πολύμετρο ήταν 1,3 volt τάση έκαστη αντί γιά 1,5 vol, καί γιά αυτό τόν λόγο δέν μπαίνει το turbo ,δοκιμασα καινούργιες μπαταρίες 1,5 volt έκαστη και λειτούργησε το turbo ,καί μέ τάση μπαταρίας 1,4 volt έκαστη λειτουργεί το turbo.

YΓ: Λόγο ασχετοσύνης μέ φακούς,καί lumex,νόμιζα ότι απο τα 130 lumex στά 260 θά δώ τεράστια διαφορά,ενώ οι διαφορά είναι σχετικά μικρή,καί απότι κατάλαβα δέν συμφέρει μέ αλκαλικές μπαταρίες.

οι φακοι εχουν απο καιρο ξεπερασει τις αλκααλικες...δεν εχουν σχεδιαστει για τα 1-2 αμπερ. θες το λιγοτερο Nimh

οι φακοι εχουν απο καιρο ξεπερασει τις αλκααλικες...δεν εχουν σχεδιαστει για τα 1-2 αμπερ. θες το λιγοτερο Nimh

Ετσι ακριβώς είναι φίλε μου kospap καί κατά προτίμηση επαναφορτιζομενες recyko η eneloop Νi-Mh, για να μην χανουν το φορτιο σε αποθηκευση ,προτιμούσα φακους μέ απλές μπαταρίες γιά νά τίς βρίσκω εύκολα καί στα περιπτερα,εγώ είχα μείνη σέ άλλη εποχή μέ τά λαμπάκια καί τις μπαταρίες D ....! αλλά ή αλήθεια είναι ότι είδα τό φώς το αληθινό πού λένε,μέ τούς νέας τεχνολογίας φακούς.

Απάντηση: Re: NITECORE

Καλορίζικος να ειναι απο που αγόρασες και πόσο;

Γνώμες για τον ΕΑ41; Στην ομαδική του Budgetlightforum βγαινει οριακά κάτω από τα 40

Επίσεις ο intelicharger i4 θελει καμια ιδιέτραιρη μεταχείρηση η απλά τον βαζουμε φορτίζουμε και τέλος.

Γνώμες για τον ΕΑ41; Στην ομαδική του Budgetlightforum βγαινει οριακά κάτω από τα 40

Επίσεις ο intelicharger i4 θελει καμια ιδιέτραιρη μεταχείρηση η απλά τον βαζουμε φορτίζουμε και τέλος.

Ο EA41 είναι πολύ καλός και σε σύγκριση με τον Jetbeam SRA40 ( και οι δύο παίρνουν 4 ΑΑ ) είναι πιο δυνατός και ελάχιστα μικρότερος. Σε αυτή την τιμή είναι μεγάλη ευκαιρία.

εγώ πάντως πρέπει να ήμουν ο γκαντέμης της υπόθεσης. Μου κάηκε ο Ι4 μετά από 8 μήνες αγοράς και ελάχιστης χρήσης (θα φόρτισε περίπου 12 φορές μπαταρίες). Δεν τον ξαναγόρασα.

εγώ πάντως πρέπει να ήμουν ο γκαντέμης της υπόθεσης. Μου κάηκε ο Ι4 μετά από 8 μήνες αγοράς και ελάχιστης χρήσης (θα φόρτισε περίπου 12 φορές μπαταρίες). Δεν τον ξαναγόρασα.

Απο τότε που βγήκε ο D4 όμως ειναι τόσο φθηνός που δεν αξίζει να στεναχωριέσαι, μόνο που θα πρέπει να περιμένεις ένα μήνα περίπου για την παραλαβή του από Κίνα.

Re: Απάντηση: Re: NITECORE

Ο EA41 είναι πολύ καλός και σε σύγκριση με τον Jetbeam SRA40 ( και οι δύο παίρνουν 4 ΑΑ ) είναι πιο δυνατός και ελάχιστα μικρότερος. Σε αυτή την τιμή είναι μεγάλη ευκαιρία.

Μόλις τον παράγγειλα, μια παρατήρηση μόνο άφησα το PayPal να κάνει την μετατροπή συναλλάγματος και με χρέωσε 1 παραπάνω δεν είναι κάτι το τρομερό απλά το αναφέρω