Nitecore

Re: NITECORE

Απιστευτο το που εχει φτασει η ερευνα στους φακους! Ναι ισως χτυπησω κανα ΑΑ για τεσταρισμα και για τη συλλογη, φιλε Asot, αν και δεν με εμπνεει εμφανισιακα.

Παντως εγω που φεγγω συνηθως στον κηπο απο τα μπαλκονια, δεν θα το καταλαβαινει ο φακος.. εκτος αν εχει και διακοπτη απενεργοποιησης της κλισης!

Diagram-CPF-Teaser.jpg

Τελικα το φακουδακι της νεας σειρας SENS ειναι πολυ εξυπνο και προβλεπει τα παντα!
Και επειδη ειναι συλλεκτικο κομματι και ωραιοτατο gadget KAI κατω απο Ε30, εκανα παραγγελια στο going gear για το ΑΑ βεβαιως βεβαιως..

1-1_Sens_AA_en4.gif

1-1_Sens_AA_en14.jpg

1-1_Sens_AA_en15.jpg

Ναι, απο τους μικροτερους ΑΑ οσο και ο Zebralight sc51 παρα ενα χιλιοστο!

Η δε τιμη ειναι απαιχτη. Η Nitecore εφαρμοζει πολυ επιθετικη πολιτικη. Εγω τον περιμενα πανω απο $40, η ακομα και γυρω στα $50 λογω της παγκοσμιας πρωτιας σχετικα με την τεχνολογια sens(e).

Η NITECORE είναι η αγαπημένη μου εταιρία μαζι με την jet beam.

Η NITECORE εφάρμοσε πρώτη τον μαγνητικό διακόπτη και το συνέχισε επίσης η jetbeam.

Τώρα κάνει πάλι κάτι καινοτόμο.

Μπράβο τους. Εγω έχω βάλει στο μάτι τον EC2. Έχω πολυ καιρο να ασχοληθώ με τους φακούς αλλα κάτι μου λέει ότι δεν θα με απογοητεύσει αν τον παραγγείλω

Εμένα έγινε ήδη το edc μου το Ec2, με το xp-g2 πάντα μονταρισμένο. Είναι απίστευτα βολικός φακός, αν είχε βιδωτό ατσάλινο δαχτυλίδι μπροστά για καλύτερη προστασία, και όχι πρεσαριστό, θα ήτανε απλά τέλειος, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα μπαίνει σωστά να σφραγγίζει την αδιαβροχοποίηση. Τι να πρωτοπώ, για το πολύ μικρό μέγεθος, το κόκκινο λεντάκι(εξαιρετικά χρήσιμο) για τους διακόπτες, για το εξαιρετικό throw/lumen ή για το εξαιρετικό διπλής όψης μεγάλο κλιπ; Στις λεπτομέρειες χάνει για μένα να είναι ο τελειότερος φακός που έχω δει!

Μου τα λες καλα, αλλα λίγο με ενοχλεί που εχει ηλεκτρονικούς διακόπτες. Συνήθως απο το πάτημα μετα απο κάποιο χρονικό διάστημα κολλάνε. Δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι και βολικό στο χέρι. Θέλω να το ψάξω λίγο ακόμα και μάλλον θα τον πάρω. Έψαξα στο you tube αλλα δεν είχε ανάλυση απο τον Γερμανό και τον αμερικανό. Πάντως η NITECORE για ακόμα μια φορά είναι μπροστά.

Ευχαριστω Κώστα,

Για τα λινκ. Ευχαριστω και για το καλωσόρισμα. Πάντα έχω χρόνο. Φεύγω σε 15 μέρες περίπου και θα έρθω πάλι το άλλο καλοκαίρι.

Όταν είμαι έξω δεν υπάρχει χρόνος σχεδόν καθόλου για μένα να κάνω αυτο που αγαπω και να ασχολούμενοι με τους φακούς.

Συγνωμη για το λίγο off topic.

Σήμερα παρήγγειλα τελικά τον EC2 , και τον περιμένω στα μέσα της άλλης εβδομάδας με το καλο. Παρήγγειλα και μια μπαταρία 3100 mA.

Ελπίζω να είναι όλα όπως τα περιμένω.

εχει ανοιξει κανεις κανενα μεχρι εκει να δει τι λογιοι ειναι? γενικα οι κινεζοι αγαπουν πολυ εκεινα τα διακοπτακια βιντεο (ψειρες με ελαφρυ πατημα που βρισκει κανεις κατω απο τα κουμπια αφης των συσκευων βιντεο και μετα)
αυτα ειναι πολυ αξιοπιστα

Κώστα από όσο ξέρω παγκοσμίως μόνο εγώ έχω ανοίξει Nitecore explorer series(να παινέψω το σπίτι μου χαχαχα έσπασα ωστόσο το τζάμι του για να το κάνω!!!!), πόσταρα κάτι φωτό, αν βγάλεις άκρη καλώς...!

Γιώργο και Κώστα,

Μπορείτε να δώσετε λινκ για τις φωτογραφίες. Εκτός και αν είναι σε αυτο το νήμα και δεν τις βλέπω εγω.

Σας ευχαριστω παρα πολυ.

Απάντηση: Re: NITECORE

Μια μικρή παρατήρηση , επειδή σήμερα παρελαβα τον πολυ ωραίο πραγματικα EC2 , έχω να πω ότι έτσι και η Nitecore κάνει μια μικρή βελτίωση στα διακοπτακια , και βάλει και xp-g2 , θα ξεσκισει με ένα φακο που είδη παει πολυ καλα !!!

Αυτα φοβόμουν , τα διακοπτακια. Αυτο που κάνουν χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό κύκλωμα, είναι ελαχιστοποιήσουν την αποτυχία που έχουν οι κοινοί διακόπτες έντασης, που καταστρέφονται σε απρόσμενο χρόνο.

Τα διακοπτακια αυτα, απλα ελέγχουν μέσω προγράμματος την λειτουργία του φακού. Όμως δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια εντολή του προγράμματος που να θέτει σε πλήρη ύπνο το ολοκληρωμένο έτσι ώστε η κατανάλωση να είναι μηδαμινή.

Είδα απο κάποια review, ότι υπάρχει ένα κόκκινο led , λογικά των 5mA , που αναβοσνηνει με παλμό ανάλογα το mode που εχει μπει ο φακός.

Αυτο όμως εχει κατανάλωση.

Για να θέσεις τον φακό σε πλήρη ύπνο, και κατανάλωση μηδέν, οφείλεις να βάζεις έναν διακόπτη για να μην έχεις επαφή με την μπαταρία

Όσο η μπαταρία κλείνει το κύκλωμα και το ολοκληρωμένο τρέχει το προγραμμα , η κατανάλωση θα υπάρχει.

O Νitecore έχει 3 επιλογές για το ρεύμα:
Είτε με το λεντάκι σε Stand by, που λένε ότι τρώει τη μπαταρία σε 1 χρόνο.
Είτε σε "κλείδωμα" που σβήνει το λεντάκι και θέλει παρατεταμένο πάτημα για ενεργοποίηση, τότε κρατά 2 χρόνια.
Είτε φυσικά με το να ξεβιδώσεις ελαφρως το tailcap, που κρατά για πάντα!

Το κόκκινο λέντ είναι τρομερά χρήσιμο. Αν το μελετήσεις, θα με θυμηθείς.

Απάντηση: NITECORE

Δεν ξέρω , σε πόσο τρώει το κόκκινο λαμπάκια την μπαταρία στον EC2 αλλα στον EA1 την τελειώνει σε λιγότερο απο 3 ώρες , τάδε εφη o Selfbild στο candlepowerforums.

Να ρωτήσω κάτι? είδα τις φωτο του Γιώργου που άνοιξε τον EC2. To led δεν καθετε πάνω σε ψυκτρα?

Έτσι όπως το βλέπω φαίνεται να είναι πάνω απο την πλακέτα. Μάλλον λάθος θα βλέπω έτσι?

Τη μπαταρια τη τρωει σε 3 ωρες αν αναβει συνεχως το κοκκινο στον ΕΑ1. Στον ec2 η ιδια λειτουργια κρατα βδομαδες,το φτιαξαν καλυτερα. Αυτο που ειπα οτι κρατα 1 χρονο ειναι το να αναβει στιγμιαια καθε 3 δευτερολεπτα,για να ξερεις τη θεση του στο σκοταδι. Στον ΕΑ1 δε ξερω ποσο κρατα.

Οσον αφορα τη ψυξη, καλα ειδατε, πατα μονο στις ακρες στο μπρουτζινο δαχτυλιδι. Στην αρχη ειπα τι βλακεια κανανε, αλλα φαινεται το οτι βαλανε καλο PCB συν τα λιγα Watt, να δουλευει μια χαρα η ψυξη ετσι. Δε μετραω πτωση αποδοσης που να την αποδιδω στη θερμοτητα, και το σωμα ζεστενεται μια χαρα.