Nitecore

Re: NITECORE

πριν απο 2-3χρονια προσεξα μια κατακορυφη πτωση στην ποιοτητα των οικονομικων φακων (πχ στον C8). Φυσικα και ταυτιστηκε με την διαδοση των φακων στο διαδικτυο και την αγορα.

Μηπως τωρα κανουν οι κατασκευαστες το ιδιο και με την μεσαια κατηγορια?

Δε ξέρω Κώστα, πάντως υπάρχουν κομμάτια μεσσαίας κατηγορίας που τα εμπιστεύομαι τυφλά. Η νιτεκορε με τη σειρά ΕΑ προσπάθησε να κάνει το αδύνατο, να χωρέσει σε ένα τόσο μικρό φακό όλα τα καλά. Δυστυχώς είχε αντίκτυπο στη ποιότητα. Καλύτερα λίγο μεγαλύτεροι και πιο αξιόπιστοι. Τους έστειλα μαιλ περιμένω απάντηση.(Η αλήθεια είναι ότι καθυστέρησα πολύ!)

Κώστα και Γιώργο,

Οταν μου είχε πέσει ο φακός, θυμάστε οτι είχε χτυπήσει το τρανσιστορ δίπλα στον θετικό πόλο. Τώρα απλα τον προσέχω να μην ξανά πέσει, αλλα αυτο δεν φέρει εναν φακό του επιπέδου του ως προς την ασφάλεια.

Κρίμα εγω είχα στείλει email στην nitecore αλλα δεν μπορούσε να καταλάβει πως είχε συμβεί αυτο.

Για αυτο το λόγο, πάλι έρχεται η ρήση του οτι πληρώνεις παίρνεις.

Και η surefire είμαι μια απο αυτές. Ιδανικό φως, ιδανικό σώμα, προσεγμένα ηλεκτρονικά, και δεν θα σε αφήσει ποτε.

Η φαση ειναι οτι και η Ζεμπρα ετσι εχει τα ηλεκτρονικα της...

Κώστα και Γιώργο,

Οταν μου είχε πέσει ο φακός, θυμάστε οτι είχε χτυπήσει το τρανσιστορ δίπλα στον θετικό πόλο. Τώρα απλα τον προσέχω να μην ξανά πέσει, αλλα αυτο δεν φέρει εναν φακό του επιπέδου του ως προς την ασφάλεια.

Κρίμα εγω είχα στείλει email στην nitecore αλλα δεν μπορούσε να καταλάβει πως είχε συμβεί αυτο.

Είναι άσχημο ωστόσο να αναγκάζεσαι να προσέχεις να μη σου πέσει ένας φακός από το χέρι για να μη χαλάσει το...κύκλωμα! Έπρεπε να είναι το τελευταίο που να σε απαχολεί. Το τζάμι οκ, μπορεί να σπάσει υπό προυποθέσεις, το αλουμίνιο μπορεί να γδαρθεί άσχημα, αλλά να μην ανάβει από το κύκλωμα είναι απαράδεκτο, γιατί εντάξει δεν είναι δα και χχχχχχχfire! ακόμη και μερικοί αυτοί αντέχουν τέτοια χτυπήματα!
Μου απάντησαν , ανοίξαμε διάλογο να δω που θα καταλήξει.

Κωστα στην ζεμπρα ομως ο θετικος πολος του φακου ειναι ολοκληρο καρουμπαλο που σηκωνει την μπαταρια πιο πανω και οσο και να πεσει ο φακος δεν προκειται να παιξει η μπαταρια τοσο ωστε να ερθει σε επαφη με τα ηλεκτρονικα γιατι πολυ απλα ειναι ενα επιπεδο πανω ο θετικος πολος της μπαταριας απο το κυκλωμα(τουλαχιστον απο οτι θυμαμαι στον SC600).

Επειδη εμεινα ενθουσιασμενος με τον Nitecore EA4 που παρελαβα προσφατα, παραγγειλα και το αλλο φακουδακι της σειρας Explorer, τον EC25 με μια μπαταριουλα Nitecore 18650.

Aπο το παμφθηνο fasttech, στην χαμηλοτερη τιμη της αγορας! http://www.fasttech.com/search?nitecore

Είμαι μεταξύ των ea2 (τον οποίο δεν βρίσκω πουθενά) και του ea4. Ποια ειναι η γνώμη σας; Αν και με ανησυχεί αυτη Υ ευαισθησία στις πτώσεις της σειράς ea2

Αλλη κατηγορια ο ενας και αλλο ο αλλος φακος βεβαια. Δυσκολα θα μπορουσα να διαλεξω και εγω γι αυτο τους εχω και τους δυο.
Η σειρα explorer ειναι εντυπωσιακη και σε σχεδιασμο αλλα και δυνατοτητες. Ο ΕΑ2 που λες ειναι πολυ πιο βολικος να τον εχεις επανω σου και εχει πολυ περισσοτερα και χρησιμα functions.
To προβλημα με τις πτωσεις νομιζω οτι ειναι λιγο overstated. Και μενα εχει πεσει ο ΕΑ1 2-3 φορες (τουλαχιστον) χωρις να υπαρξει προβλημα.
Ενταξει, η κατασκευη των ΕΑ1/2/c1/c2 ισως να ειναι πιο επιρρεπης στις πτωσεις, αλλα αυτο δεν θα με εμποδιζε να τον αγορασω αν μου αρεσαν τα πολλα προτερηματα που εχουν. Δεν επιλεγω φακο η κινητο πχ. με βαση το ποσο ευθραυστο ειναι.

Παντως ο ΕΑ4 οπως φαινεται στη φωτο, δεν εχει αυτο το θεμα. Αλλα δε μου εγγυαται κανεις οτι αν πεσει κατω και αυτος, η οποιοσδηποτε αλλος φακος, δεν υπαρχει η περιπτωση να χαλασει.

D7K_1535.jpg

Σαν βάρος στο χέρι; Τι βολευει καλύτερα; Πιστεύω ότι ο ea2 θα με καλύψει καλύτερα αλλα ειναι και θέμα τιμής, αν έχουν περίπου ίδια τιμή ίσως ο ea4 να ειναι περισσότερο value for money. Επειδή ψωνίζω απο τα γνωστά μαγαζιά (eBay, amazon) και δεν βρίσκω τον ea2 έχεις κάτι άλλο υπόψιν σου;

Απάντηση: NITECORE

Σαν βάρος στο χέρι; Τι βολευει καλύτερα; Πιστεύω ότι ο ea2 θα με καλύψει καλύτερα αλλα ειναι και θέμα τιμής, αν έχουν περίπου ίδια τιμή ίσως ο ea4 να ειναι περισσότερο value for money. Επειδή ψωνίζω απο τα γνωστά μαγαζιά (eBay, amazon) και δεν βρίσκω τον ea2 έχεις κάτι άλλο υπόψιν σου;

Voila!

Δοκιμασμένο (από πολλούς) κατάστημα

Ο ΕΑ4 (τον οποίο και γω αναμένω) δεν είναι φακός EDC (Every Day Carry)
Αν το έχεις "καταλάβει" αυτό, μετά διάλεξε οτι σε εξυπηρετεί!

270γρ ο EA4, 120γρ ο ΕΑ2. Με μπαταριες.
Στο χερι καθεται σαφως καλυτερα ο ΕΑ2 λογω σχηματος.
Το μαγαζι που προτεινει ο asot ειναι εξαιρετικο.
Value for money μαλλον παει στον EA4 λογω νεοτερης τεχνολογιας led U2, νεου μοντελου και φυσικα ισχυος, 860 λουμενς με 4xaa δεν ειναι και λιγα.
Νομιζω ομως οτι το value for "your needs" ειναι σημαντικοτερο και ενιοτε οικονομικοτερο απο το value for money. Γι αυτο δες, τι θα σε εξυπηρετησει/ευχαριστησει περισσοτερο.

Aλλα αν θες value for money αγοραζεις τον ΕΑ1 απο την FastTech με $36.5 βαζοντας και το κουπονακι CPF http://www.fasttech.com/products/0/10001842/1133903-nitecore-ea1-r5-3-mode-180-lumen-led-flashlight

Η διαφορά τιμής ea1 με ea2 ειναι αρκετά μεγάλη και νομίζω ότι ο ea1 θα ειναι καλύτερος all around φακός. Ευχαριστω για τις άμεσες απαντήσεις σας!

Στα 2α κοιτα και τον eagletac http://goinggear.com/eagletac-p20a2-mkii-cree-s2-led-2-x-aa-244-lumen-flashlight.html εξαιρτικη ποιοτητα, εχω το αδερφακι του με τις cr123. Το μαγαζι ειναι πολυ καλο, με το κουπονι βγαινει 50 δολλαρια με τα μεταφορικα, αν δεν εχα παρει τον ΕΑ4 θα τον χτυπαγα

Eυχαριστώ, αλλα με 27ευρόπουλα μάλλον θα πάω για αρχή στον ea1 και βλέπουμε...

Eυχαριστώ, αλλα με 27ευρόπουλα μάλλον θα πάω για αρχή στον ea1 και βλέπουμε...

..και οπως εχω δηλωσει πολλακις, ο ΕΑ1 ειναι το φακουδακι που χαιρομαι περισσοτερο απ'ολα! Θα το χαρεις αφανταστα!

Yes!
Αποδεικνύοντας οτι πράγματι είναι εξαιρετικό μαγαζί (Illumination Gear), o ταχυδρόμος είχε πρωινό πακέτο!

Nitecore EA4w - definetely a "keeper" (και μου φαίνεται και αρκετά thrower)

Μια σύγκριση μεγέθους

και μια για να φανεί το neutral της δέσμης
(σε σχέση με το cool white / XP-G R5 του HDS, δυστυχώς σε μπέζ τοίχο)

και ενα πολύ ωραίο φιλμάκι για το πως κατασκευάζεται ο ΕΑ4

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.