Nitecore

Re: NITECORE

Παιδες, διαβαζετε τα μανουαλς!

O EA4 πιανει αυτους τους χρονους (turbo/high) με πληρως φορτισμενες μπαταριες 2500 μαω. Εγω τεσταρα τον φακο με sanyo 2700mah και ηταν μεσα στους χρονους απ'οτι θυμαμαι.
Ο ΕΑ4 μετα τα 3 λεπτα χρησης (ακριβως!) απο 860λουμενς πεφτει στο high, 550 lumens. Οταν τον αναβεις μονο για 2-3 λεπτα τη φορα (μονο στο τουρμπο) ο χρονος (1ωρα 45 λεπτα) θα μειωθει.

Απο την αλλη ο Fenix πιανει τα 650 λουμενς οχι συνεχως για 1.5 ωρα που λεει, αλλα για 30 λεπτα στο τουρμπο και μετα πεφτει στο high, στα 250 λουμενς. Η μπαταρια που χρησιμοποιει για τεστ η Fenix ειναι η δικη της των 2600μαω.

Η διαπιστωση του χουαν παραπανω μαλλον εχει γινει χρησιμοποιωντας μπαταριες 1900μαω (eneloop) αντι 2500μαω που συστηνει η εταιρεια, δηλαδη -35% λιγοτερο απο αυτο που προτεινει η Nitecore.
Απο την αλλη στον Fenix TK22, ισως χρησιμοποιει τις panasonic 3400mah αντι των Fenix 2600mah που χρησιμοποιει για το τεστ η Fenix, δηλαδη +35% περισσοτερο.

Eπιπλεον αν χρησιμοποιει τον EA4 μονο στο τουρμπο, λιγα λεπτα καθε φορα χρησης, μαλλον τα νουμερα που λεει για τον ΕΑ4 να ειναι πραγματικα. Τα 860λουμενς καινε πολλα..

Για τον Φενιξ δεν μπορω να καταλαβω και γω τον υπολογισμο του (10 βαρδιες= ~250 λεπτα. Ετσι?), μου φαινονται πολλες οι ωρες χρησης στο τουρμπο με 1 μονο μπαταρια, εκτος αν χρησιμοποιει τον Φενιξ μονο στο high.

Last edited:

Όπως τα λές είναι Χιώτη για τις μπαταρίες.
Σπάνια βάζω στην δουλειά μικρότερη σκάλα από την τούρμπο. Μπορεί όμως να διαφέρουν οι χρόνοι στο σύνολο του μήνα.

Dear Michael,

Thank you for shopping at FastTech.com. We're pleased to tell you that order A060895156 has shipped!

Shipped via Singapore Post

..Ερχεται ο Sunwayman D40a :)

Εγω ατύχησα για λιγες ωρες να έχω τον srt-7. Αλλαξε ωράριο το ταχυδρομειο :bang: και για λιγο εχασα την ευκαιρία του ΣΚ που θα ειχα χρόνο να τον επεξεργαστώ.

Την τιμητικη της εχει η Nitecore τωρα τελευταια απο μας.
Ετσι ειναι, τα φακουδακια της δεν ειναι μονο καλα και ομορφα, ειναι και gadgets :))

Ετσι ειναι.. εμενα με ενθουσίσε ο ΕΑ4 και προχώρησα στην αγορά του επομενου nitecore
Αν με πεισει και αυτος λέω να πάρω ένα ακόμα μικροτερο αυτη τη φορά και μετα να αλλάξω μαρκα :)

Mαλλον πρέπει να εφοδιαστώ με μερικές RCR 123A αφού συμφωνα με το review ειναι πιο φωτεινός με αυτές :chinscratch:
αφού πρώτα παραλάβω με το καλό...

Καλησπέρα!
Σημερα παρέλεαβα το Nitecore SRT-7. Αν και δεν είμαι ο πλέων έμπειρος για review φακών θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις μου.

Στην αρχή ειχα τις αμφιβολίες μου για το χρώμα που αφού τον παράγγειλα σκεφτόμουν μήπως ήταν πολύ ανοιχτόχρωμος. Δυστυχώς όταν έγινε η παραγγελία δεν υπήρχε σε μαύρο. Με το που άνοιξα όμως το κουτί ειδα ένα σκουροχρωμο φακό πιο πολύ σαν λίγο ξεθωριασμένο μαύρο ή αλλιώς σκούρο μολυβί. Νομιζω στις φωτογραφίες στο νετ φαίνεται πιο ανοιχτόχρωμος.

Φαίνεται συμπαγή κατασκευή και λίγο μεγαλούτσικος σε σχέση με ότι είχα συνηθίσει μέχρι τώρα. Πιάνοντας τον, μπορώ να πώ ότι τον αγκαλιάζει όλη η παλάμη μου
ενώ εξώ απο αυτη περισσεύει όλο το κεφάλι του φακού.

Τον ανοίγω αμέσως και από τις δύο μεριές (tailcap και κεφάλι) για να δω περισσότερες λεπτομέρειες. και να βάλω την μπαταρία. Αυτο που παρατηρώ ειναι ότι υπάρχει αρκετό λιπαντικό στα πάσα χωρίς όμως να ξεχειλίζει και να φαίνεται λαδωμένος. Είχε όσο πρέπει. Βάζοντας την μπαταρία Panasonic (NCR18650B Protected 3400mAh) βλ'επω ότι βιδώνει ''γλυκά'' και απο τις δύο μεριές χωρίς κομπιάσματα από τυχών γρέζια, ενώ δεν είχε κανένα προβλημα να χωρέσει η μπαταρία.

-Το δαχτυλίδι....αμέσως μολις μπήκε η μπαταρία ξεκίνησα να παίζω με αυτό. Δε εχω ξαναδουλέψει κάτι παρόμοιο σε φακό.
Οι αλλαγές των modes μπορώ να πώ γίνονται χωρίς μεγάλη δυσκολία ακόμα και με το ένα χέρι. Σε καθε mode που αλλάζει ακούγεται ένα χαρακτηριστικό ''κλικ''
Δε θέλει μεγάλη προσπάθεια να φύγει ή να κλειδώσει στο ''κλικ'', σου δινει την αίσθηση ότι ειναι μαλακό ενώ δεν έχει τζόγο όταν ειναι σταματημένο στην επιλογή αλλά ούτε και εξώ από αυτή (στη διαδρομή δηλαδή που κανει για την αυξομείωση της φωτεινότητας). Κανένα απολύτος τζόγο.

Να πω εδώ ότι όταν μπει στο τούρμπο πάλι ακούγεται το κλικ δηλαδη μπορει να ειναι κλειδωμένος στο τούρμπο χωρίς να διακόπτεται η συνεχή ροή από το φώς

Σας εχω και μερικές φώτο αλλά επειδή ειμαι άσχετος ζητώ την κατανόηση σας. Η μηχανή ειναι compact και την ειχα στο αυτόματο.:slapface:

Για αυτους που ίσως μπορούν να βγάλουν μια άκρη σε αυτές με τον ΕΑ4W οι αυτοματες ρυθμίσεις ήταν στο F2.8, 1/8, ISO400
Στον SRT-7 oι αυτοματες ρυθμίσεις ήταν στο F2.8, 1/15, ISO800

Απόλυτο σκοτάδι απόσταση ~20 μέτρα

Νitecore ΕΑ4W

Nitecore SRT-7

Νitecore ΕΑ4W

Nitecore SRT-7

Δεν ξέρω αν απο τις φώτο μπορειτε να βγάλετε άκρη αλλά στο ζωντανώ ο srt-7 εχει εμφανώς πιο ψυχρό φώς και μού δίνει την εντύπωση ότι ειναι πιο φωτεινός.
Περισσότερο feedback θα μπορώ να δώσω στο μέλλον αφού δουλευτεί περισσότερο.

Ευχαριστώ που το ειδατε και ζητώ συγνώμη για τις κακές φωτογραφίες και τυχών λαθη.
Παρατηρήσεις-σχόλια ευπροσδεκτα!

Last edited:

Σε επειχειρισιακή χρήση, μπορεί να στρίψει το δαχτυλίδι κατα τύχη και να αλλάξει το μοντ;

Ειναι πολύ δύσκολο να καταφέρω με το δικο μου μικρο δάχτυλο να το αλλάξω,αλλά τιποτα δεν μπορώ να αποκλεισω
Αν ειχε κουμπι εκει θα ήταν πιο ευκολο να πατηθεί κατά λάθος.

Ωραια περιγραφη μπραβο και πολυ χρησιμες φωτο. Μια χαρα σε βρισκω!! Καλοριζικος ο φακος!!

Να σε ρωτησω:
Αν αφησεις τον διακοπτη στο strobe, σβησεις τον φακο και μετα πατησεις απαλα τον πισω διακοπτη, αναβει το strobe?
Kαι αν πατησεις κανονικα τον διακοπτη αναβει το strobe συνεχως?

Το τσεκαρα.. ναι το κανει
Ευχαριστώ Χιώτη ένας λόγος της περιληπτικής περιγραφής μου ειναι επειδή το ζήτησες :)

Σε ευχαριστω!
Γι'αυτο φυλαγα το 'καλοριζικο', να στο πω τωρα :))

Ειναι πολυ χρηστικος φακος οπως βλεπω, περα απο πρωτοποριακος, ο SRT-7.

Οποτε βγει ο μικροτερος στην σειρα αυτη, ο SRT-3, θα τον παρω.

Καλημέρα παιδιά, έχω βρει στο ebay τον ΜΤ26 για 48 δολλάρια. Αξίζει ή να δω κάτι άλλο?

Πολυ καλη φαση!

Αν το βγαζανε με ΑΑ ΝιΜΗ θα ειχε σαρωσει.

Μου θυμιζει λιγο τον Rook Fandyfire, μονο που αυτος ο trustfire φαινεται πολυ πιο περιποιημενος και σαφως μικροτερος.

Τώρα είδα ότι παίρνει μόνο 14500 που είναι θέμα γιατί δεν νομίζω να κρατάνε και πολύ. Επίσης είναι ιδέα μου ή έχει καλύτερο κουμπί (εξωτερικά) από τον ΕΑ4?

Δεν ειδες επισης οτι παιρνει ΑΑ λιθιου UNPROTECTED ONLY...!!! :)))

To κουμπι "φαινεται" καλυτερο αλλα δεν παιρνω ορκο αν δεν το δω ζωντανο. Το λεω γιατι μιλαμε για budget φακο, που ποτε δεν ξερεις.