Nitecore

Κ γω ενδιαφερομαι.
Αν κ θα με ενδιεφερε και καποιος αλλος!

Re: NITECORE

Δυστυχώς ο ea4 έβγαλε το πρώτο του και πολύ σημαντικό ελάττωμα. Το πλαστικό κάλυμμα του κουμπιού του χάλασε (σχημάτισε ένα Χ ) που δείχνει πόσο κακής ποιότητας είναι το λάστιχο του (θα βάλω Φώτο το βράδυ). Και βλέπεις τον maglite μου που είναι πάνω από 20 χρονών Και το κουμπί του είναι άθικτο……:furious3:

ωχ ωχ αντε παλι σε εξοδα θα μας βαλουν, με αυτα τα srt!!!! (και εχουμε και τα χαρατσια!!!)

Δυστυχώς ο ea4 έβγαλε το πρώτο του και πολύ σημαντικό ελάττωμα. Το πλαστικό κάλυμμα του κουμπιού του χάλασε (σχημάτισε ένα Χ ) που δείχνει πόσο κακής ποιότητας είναι το λάστιχο του (θα βάλω Φώτο το βράδυ). Και βλέπεις τον maglite μου που είναι πάνω από 20 χρονών Και το κουμπί του είναι άθικτο……:furious3:

Αυτό το κουμπί από την αρχή έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια. Είναι όντως "μάπα" και δεν φαίνεται ν'αλλάζει εύκολα αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Επί της ευκαιρίας να αναφέρω κάτι σχετικά αστείο. Πριν δυο ημέρες μου έπεσε από το αυτοκίνητο (πάνω από το ποδήλατο σε τσαντάκι) ο Trustfire Z3 στην άσφαλτο και κατά τύχη άκουσα τον θόρυβο, σταμάτησα και πήγα πίσω να δω τι ήταν. Βλέπω πιο πίσω το φακό και λέω, α καλά πάει αυτός. Προς μεγάλη μου έκπληξη εκτός από μερικές γρατζουνιές ο φακός δουλεύει ακόμα άψογα. Δεν ξέρω αν θα ίσχυε το ίδιο με τον EA4 αλλά και ο Trustfire έσκασε με το tailcap και όχι με την κεφαλή.

Oι μερες δοξας του Nitecore ΕΑ4 τελειωσαν με τον ερχομο του sunwaman D40A.

D40AwEA4W_zps2b85c301.jpg

Τον αναμενω απο μερα σε μερα για αμεση συγκριση με τον ΕΑ4.

Ωχ και ημουν έτοιμος να τον παραγγείλω και αυτόν (ΕΑ4) για το νησι μιας και οι βραδυνες εξοδοι από/προς το σπιτι περιλαμβάνουν την διαβαση μονοπατιού 200 μετρων περίπου χωρις καθόλου φως, μεχρι τον "πολιτισμό"

Αλλαγή σχεδίων και αναμονή για κάτι καλύτερο

Last edited:

Για τετοια μονοπατακια εχω τους τσαχπινηδες EA1 @ EC1. Αμα θελω διαρκεια παιρνω τον 2xAA ΕΑ2 με τις 3 ωρες στο high..!!

Βασικά χαίρομαι που πήρα την XML-L2 έκδοση του ΕΑ4 και από πλευράς Lumens είναι εφάμιλλος. Κατασκευαστικά ο Sunwayman είναι καλύτερος βέβαια και έχει και Low Mode πραγματικό. Θα ήθελα όμως ο επόμενος 4ΧΑΑ να ήταν Natural White και δεν βλέπω να τον βγάζει οπότε εκτός EA4 μένει ο Eagletac GX25A3 που αν και είναι ο φωτεινότερος όλων τους (1160 Lumens), παίρνει μόνο 3ΧΑΑ, έχει μικρότερο runtime (πολύ καλό για 3 ΑΑ) αλλά είναι ελαφρύτερος ενώ είναι ο ακριβότερος. Επίσης δεν ξέρω στο Natural White πόσο πέφτει η φωτεινότητα. Επίσης ο Sunwayman φαίνεται να έχει καλύτερη ψύξη.

Ωχ και ημουν έτοιμος να τον παραγγείλω και αυτόν (ΕΑ4) για το νησι μιας και οι βραδυνες εξοδοι από/προς το σπιτι περιλαμβάνουν την διαβαση μονοπατιού 200 μετρων περίπου χωρις καθόλου φως, μεχρι τον "πολιτισμό"

Αλλαγή σχεδίων και αναμονή για κάτι καλύτερο

Άσε έχω σπαστεί με τις κινεζιες τους, φακοί για βιτρίνα είναι αυτοί που άμα τους βγάλεις στην ύπαιθρο αρχίζουν τα προβλήματα. Και να φανταστείς ακόμα δεν πήγα καλοκαιρινές διακοπές που είναι το απόλυτο τεστ για τους φακούς μου (ελεύθερο κάμπινγκ….). Έστειλα mail στην nitecore και μου απάντησαν να τους στείλω φώτο με το σκίσιμο και σειριακό κωδικό για να μου τον επισκευάσουν. Ελπίζω να επιβαρυνθούν και τα μεταφορικά…..:violent-smiley-030:

Και για να μην έχεις και τίποτε ανεπιθύμητες παρενέργειες με τον φακό, Fenix E25. Πάρτον και θα με θυμηθείς.

αν υπαρχει η πιθανοτητα για "ανεπιθυμητες συναντησεις" τοτε νομιζω οτι απαιτειται και λιγο ..strobe, αρα ο Ε25 δεν κανει.

Θέλω ένα φακό που να φωτίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο μονοπάτι . Όσο είμαστε στο εξοχικό το διασχίζουμε κάθε βράδυ από/προς το σπίτι καθότι δεν υπάρχει δυστυχώς άλλος τρόπος πρόσβασης (ελπίζουμε να καταφέρουμε να ανοίξουμε δρόμο στο μέλλον)

Ανεπιθύμητες συναντήσεις = φίδια. Έχει τύχει ήδη 2 φορές, την μια ήταν οχιά. (ψόφια ευτυχώς...). Όταν είσαι με παιδιά δεν παίρνεις τέτοια ρίσκα ειδικά με τα χάλια του συστήματος υγείας που έχουμε.

Πέρσι μια οχιά δάγκωσε έναν ηλικιωμένο στην Τήνο και επειδή στο τοπικό κέντρο υγειας δεν υπήρχε αντιοφικός ορός (εν έτη 2012!) ο άνθρωπος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα. Αν δεν υπήρχε διαθέσιμο ελικόπτερο θα πέθαινε..

Ε25 τότε, θα το φωτίζει τέλεια και έχει πολύ καλή τιμή.

Αντοφικος ορός σημαίνει ότι μπορεί να πεθάνεις μόνο από τον ορό, το δεύτερο είναι οι μολύνσεις στην πληγή του δαγκόματος. Συνήθως χορηγούν κάποια υποστηρικτική αγωγή και περιμέρνουν να περάσει η επίρεια του δηλητηρίου.

Παντως εμένα και το λαστιχάκι να μου χαλάσει θα τον θεωρώ και γ@μώ τους φακούς.(εφόσον βέβαια δε χαλάσει καμιά ώρα στα καλά καθούμενα).Εται κι' αλλιώς στο νερό δε θα τον βάλω.

37 τον πήρα,μέχρι ώρας τα κάνει και με το παραπάνω.

Θέλω ένα φακό που να φωτίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο μονοπάτι . Όσο είμαστε στο εξοχικό το διασχίζουμε κάθε βράδυ από/προς το σπίτι καθότι δεν υπάρχει δυστυχώς άλλος τρόπος πρόσβασης (ελπίζουμε να καταφέρουμε να ανοίξουμε δρόμο στο μέλλον)

Ανεπιθύμητες συναντήσεις = φίδια. Έχει τύχει ήδη 2 φορές, την μια ήταν οχιά. (ψόφια ευτυχώς...). Όταν είσαι με παιδιά δεν παίρνεις τέτοια ρίσκα ειδικά με τα χάλια του συστήματος υγείας που έχουμε.

Πέρσι μια οχιά δάγκωσε έναν ηλικιωμένο στην Τήνο και επειδή στο τοπικό κέντρο υγειας δεν υπήρχε αντιοφικός ορός (εν έτη 2012!) ο άνθρωπος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα. Αν δεν υπήρχε διαθέσιμο ελικόπτερο θα πέθαινε..

χα,χα, νομιζα οτι το 'επικινδυνες καταστασεις' αναφεροταν σε σκυλια με αγριες διαθεσεις!

To να φωτιζει πολυ καλα, οπως γραφεις, σε οδηγει αυτοματα σε φακο με πολλα λουμενς.
Με 2χΑΑ υπαρχουν καποιοι λιγοι φακοι που ξεπερναν τα 300 λουμενς (πχ. EagleTac PA20A, Nitecore EΑ2). Απο κει και περα πας σε 3 και 4χΑΑ (πχ. Οlight S35, Sunwayman M40a, Sunwayman D40a, Nitecore E4)
Πες τι σου αρεσει περισσοτερο να σου πω τη γνωμη μου, τους εχω δοκιμασει ολους. Εκτος αν θες με λιθιου οποτε το ξανασυζηταμε, εκει υπαρχουν σαφως περισσοτερες επιλογες σε μικρα μεγεθη φακων.

Προτιμώ με ΑΑ μπαταρίες (ας είναι 3 ή 4 δεν με νοιάζει) για να μην κουβαλάω φορτιστές στο νησι..
Οι 2 Sunwayman μου φαίνονται ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, εσύ τι θα διάλεγες ;

Δεν με νοιαζει το βάρος ούτε το μέγεθος (σε λογικά πλαίσια πάντα)..