Nitecore

Re: NITECORE

Επρεπε να ειχες χτυπησει το D40A απο fasttech οταν το ειχε σε τιμη σκοτωμα...Βεβαια μπορεις να τον παρεις και τωρα απο wallbuys που με το κουπονι βγαινει αν δεν κανω λαθος στα 58$.Το μεγεθος του ειναι αρκετα αποδεκτο πιστευω αν δεν εχεις σκοπο να τον βαζεις στην τσεπη.

Προτιμώ με ΑΑ μπαταρίες (ας είναι 3 ή 4 δεν με νοιάζει) για να μην κουβαλάω φορτιστές στο νησι..
Οι 2 Sunwayman μου φαίνονται ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, εσύ τι θα διάλεγες ;

Δεν με νοιαζει το βάρος ούτε το μέγεθος (σε λογικά πλαίσια πάντα)..

Aν δεν σε ενδιαφερει η τεχνολογια του μαγνητικου δακτυλιδιου (εμενα δεν με συναρπαζει) θα ελεγα οτι ο D40a ειναι ο,τι καλυτερο απο φακους 3&4 ΑΑ.

Τον παρελαβα μολις σημερα και απλα διαπιστωσα αυτο που φανταζομουν, την ανωτεροτητα του απο αποψη ποιοτητας, κατασκευης και επιδοσεων.

Ερχεται με καλη θηκη και ωραιο lanyard. Eχει ατσαλινο head ring που προστατευει απο πτωσεις (εως 2 μετρα!). Tο throw ειναι 300+ μετρα και το spill ιδανικο. Οτι πρεπει για το μονοπατι σου!
Εχει αρκετα καλοβαλμενα modes (max 980l) και ενα πολυ χρησιμο moonlight mode που αναβει κρατωντας το κουμπι πατημενο για ενα δευτερολεπτο με τον φακο σβηστο (εξυπνο).
Τα δυο κουμπια ειναι απλα στη χρηση. Εχει 3-4 strobe modes!! Πρωτη φορα βλεπω 'police strobe' και airplane strobe!! Το κανονικο strobe ειναι πολυ εντονο (καλο).

Η ποιοτητα τον κανει πραγματικα να ξεχωριζει, πολυ προσεγμενος φακος, οπως ολοι οι τελευταιοι sunwayman. Ευχομαι να βγαλει συντομα και εναν D30A (με 3χΑΑ).

Τον παρήγγειλα χτες βράδυ με το κουπόνι από το Wallbuys.. Ελπιζω να πάνε ολα καλά, δεν εχω ξαναψωνίσει από αυτους

Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας !!!

καλησπερα.

πριν λιγες μερες μου επεσε στη δουλεια ο ΕΑ4 κατω (απο 1 μετρο υψος) και δεν ξανα αναψε εκεινη τη στιγμη.επεσε πανω σε λαμαρινα...
μετα απο λιγο τον κοπανησα με τα χερια μου(τον ταρακουνησα εντονα δηλαδη) και αναψε!!!

αυτο μου το εκανε αλλες 2-3 φορες και τελος.τελευταιες μερες αναβει κανονικα χωρις καποιο προβλημα!!δεν ξερω τι εγινε,ολα καλα παντως τωρα...

το κακο ειναι οτι με το ειδος της δουλειας μου δεν με βολευει να τον εχω μαζι μου(λογω βαρους κυριως).κατα τα αλλα ειναι φοβερος φακος.απο θεμα φωτισμου ειναι παρα πολυ καλος για εμενα...!

ψαχνω τωρα καποιον πιο μικρο και ελαφρυ αλλα σχετικα δυνατο και επισης αξιοπιστο(τον πιανω με λαδωμενα χερια,μουντζουρα χαχα κτλ...)

α! η τιμη περιπου 40-50$..

εχω βεβαια υποψην μου τον ea1,ec1 αλλα φοβαμαι την αντοχη τους...

αν εχετε κατι υποψην να με βοηθησετε????????

Αν θες γερο φακο (αντοχη στις πτωσεις 10 μετρα!) με 1χΑΑ και απο τους πλεον φωτεινοτερους στην κατηγορια του (178λ) παρε τον Αrcher 1A.
(Βγαινει και σε 2χΑΑ -Αrcher 2A, ακομα φωτεινοτερος 272λ). Τον εχω και με εχει εντυπωσιασει.

http://www.thrunite-store.com/flashlights/thrunite-flashlights/archer-series-light.html

Mπορεις να κανεις προσφορα στην thrunite ebay γυρω στα $40 η και χαμηλοτερα, και να την δεχτουν
http://www.ebay.com/itm/330842581948

ευχαριστω πολυ φιλε χιωτη για την γρηγορη απαντηση.πολυ καλη προταση φαινεται!!!

Πάντως την αντοχή του bc10 που μου έπεσε από τον 5ο όροφο και του bc 40 δεν την έχει o nitecore ούτε στα όνειρα του. Από την αρχή αμφέβαλα για την ποιότητα της ανοδιωσης κτλ, αλλά έλα που είναι ιδανική επιλογή για outdoor χρήση…..
Θα μου πείτε έχουν βγει και καλύτεροι.
Λογικό, αλλά αφενός δεν έχουμε λεφτά για πέταμα εποχές που είναι και αφετέρου όταν απομακρύνεσαι πολύ από τον πολιτισμό και μοναδική πηγή φωτός είναι ο φακός σου απαιτείς να είναι εργαλείο όχι κινέζικο gadget….

Οπως καλλιστα μπορει να σου πεσει ενας ακριβος φακος απο το χερι και να χαλασει, εσυ εισαι τυχερος, Κωστα, που σου επεσε απο τα 15 μετρα και εζησε!

Το οτι επεσε ομως ενας φακος απο τετοιο υψος και δεν επαθε τιποτα δε λεει κατι για την αντοχη του. Θεμα τυχης ηταν. Murphy's law, απο την αναποδη:))

Παντως η σειρα Βasic outdoor που ανηκει ο BC10 ειναι μια καλοσχεδιασμενη σειρα, απλη μεν (μονο 2 σκαλες) αλλα με ποιοτητα και αριστα τιμολογημενη.

Εχω τον Β10 & Β20, απο τους πρωτους μου φακους, αλλα για πληρη outdoor χρηση δυστυχως ειναι πολυ λιγοι απο πλευρας λειτουργιων, κατα τη γνωμη μου. Για μεσα στο σπιτι και απλες δουλιτσες ειναι μια χαρα.

Φυσικά και η ανώδυνη πτώση από 15 μέτρα μόνο τύχη μπορεί να είναι.
Για χρήση αυτοκίνητο σπίτι κτλ είναι μια χαρά για παραέξω δεν είναι λόγο έλλειψης ρυθμίσεων. Από κει και πέρα η αντοχή του των bc φαίνεται και από κάτι βιντεακια με κινέζους που προσπαθούν να καταστρέψουν τους φακούς, μέχρι και με καραμπίνα τους πυροβολούν και αυτοί ακόμα λειτουργούν. Ο φίλος αστυνομικός που αγόρασε τους 2 bc μου, μου λέει τα καλύτερα ο δε bc10 του έχει πέσει από την ζώνη 5-6 φορές και δεν μασαει!. Μίλησα με Νitecore για τον εα4 και μου λένε να τους τον στείλω να τον αντικαταστήσουν αλλά με δικά μου έξοδα από Ελλάδα κίνα……. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να κοστίσει κάτι τέτοιο :furious3:

Φυσικά και η ανώδυνη πτώση από 15 μέτρα μόνο τύχη μπορεί να είναι.
Για χρήση αυτοκίνητο σπίτι κτλ είναι μια χαρά για παραέξω δεν είναι λόγο έλλειψης ρυθμίσεων. Από κει και πέρα η αντοχή του των bc φαίνεται και από κάτι βιντεακια με κινέζους που προσπαθούν να καταστρέψουν τους φακούς, μέχρι και με καραμπίνα τους πυροβολούν και αυτοί ακόμα λειτουργούν. Ο φίλος αστυνομικός που αγόρασε τους 2 bc μου, μου λέει τα καλύτερα ο δε bc10 του έχει πέσει από την ζώνη 5-6 φορές και δεν μασαει!. Μίλησα με Νitecore για τον εα4 και μου λένε να τους τον στείλω να τον αντικαταστήσουν αλλά με δικά μου έξοδα από Ελλάδα κίνα……. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να κοστίσει κάτι τέτοιο :furious3:

6-7 ευρω κοστιζει η συστημενη αποστολη για Κινα για τετοιο μικρο βαρος. Μην το σκεφτεσαι, στειλε τον.

Εγω που ρωτησα για ενα ταμπλετ, να το στειλω στην Κινα συστημενο, (αρκετα βαρυτερο απο τον ΕΑ4) μου ειπαν 9 ευρω!!

Ναι ευτυχώς δεν είναι μεγάλο το κόστος κι εγώ 6.7 ευρώ πλήρωσα για τον ΕΑ1 συστημένο αλλά έτσι κι αλλιώς μου τα πλήρωσαν.