Νομική βοήθεια/γνώμη

Απάντηση: Re: Νομική βοήθεια/γνώμη

Ομαδική μήνυση ή αγωγή ενοίκων -όχι μόνος σου.

Αυτοί οι τύποι 99% είναι θρασύδειλοι και αγράμματοι.

Σε γνωστό και καλό δικηγόρο...Θα συμαζευθεί αμέσως...Κι άν έχετε ανάγκη απο χαρτζηλίκι αφήστε την να τρέχει...

Ναι, ολοι μαζι θα το κανουμε αλλα εχουμε ελπιδες να πετυχουμε κατι?
Υπαρχει νομικο προηγουμενο, κατι τελος παντων που να μας δινει ελπιδα να το παλεψουμε?

Για να το πω απλα.
Μηνυση ναι αλλα γιατι? Διαταραξη κοινης ησυχιας δεν κανει.
Υπαρχει η εννοια της διαταραξης οικογενειακης γαληνης η δεν εχει σχεση?
Εχει σχεση η Ψυχικη ωδυνη ??

Αγωγη ναι αλλα για ποιο πραγμα? Τι ειναι αυτο που με κανει να απαιτω αποζημιωση. Δεν γνωριζω τα νομικα θεματα αλλα εχω την εντυπωση οτι καπως πρεπει να εχω χασει χρηματα για να ζητησω αποζημιωση.

Υπάρχουν οι διατάξεις του λεγόμενου γειτονικού δικαίου στον Αστικό Κώδικα (άρθρα 1003 επόμενα), μπορείς να στηριχθείς εκεί για προσβολή της κυριότητας/νομής σου από εκπομπές θορύβου από γειτονικό ακίνητο, όπως επίσης μπορείς να στηριχθείς και σε προσβολή της προσωπικότητάς σου από την ίδια αιτία. Θα πρέπει να ασκήσεις τη σχετική αγωγή, οπότε καλύτερα να συμβουλευτείς απευθείας τον δικηγόρο σου.

:idea:

Οκ, σ'ευχαριστω. Θα το ψαξω!

Απο τη στιγμη που δε δουλευει στις ωρες κοινης ησυχιας δεν εχει προβλημα. Θα μπορουσε να χτιζεται μια οικοδομη διπλα σου.

Απο τη στιγμη που δε δουλευει στις ωρες κοινης ησυχιας δεν εχει προβλημα. Θα μπορουσε να χτιζεται μια οικοδομη διπλα σου.

Ναι αλλά δεν χτίζεται. Και η ανέγερση είναι ένα μοναδικό γεγονός που γίνεται άπαξ, όχι περιοδικώς κάθε τρεις και μία. Εάν αποδείξει τα όσα λέει ο φίλος μας, μπορεί να έχει τύχη στο δικαστήριο, δίχως να μελετήσει σοβαρά τον φάκελο ένας δικηγόρος, δεν νομίζω πως μπορεί να δεχθεί ή αποκλείσει τίποτα.

Εγώ νομίζω οτι τζάμπα μας ρωτάς...ακόμα κι αυτό που είπα (κι άλλοι) πριν δεν πρέπει να ισχύει.

Για μικρές επισκευές ή γενικά για αλλαγές στην πλινθοδομή του σπιτιού (χωρίς να πειράξεις κολώνες) ΔΕΝ θέλει άδεια σύμφωνα με αυτό:
http://www.domiki.gr/adeies/oikodomikh-adeia2.htm

Είχα την εντύπωση οτι ήθελε να το δηλώσεις κάπου, αλλά μάλλον δεν ισχύει.

Συμπέρασμα: Βρείτε έναν σχετικό δικηγόρο και ρωτήστε τον.

Αυτά που λέτε παιδιά είναι πέρα από οικοδομικές άδειες. Κάθε δραστηριότητα έχει ένα σύνηθες και ένα ανεκτό επίπεδο θορύβου και ενόχλησης, δεν υπάρχει τίποτε απόλυτο.

Αυτά που λέτε παιδιά είναι πέρα από οικοδομικές άδειες. Κάθε δραστηριότητα έχει ένα σύνηθες και ένα ανεκτό επίπεδο θορύβου και ενόχλησης, δεν υπάρχει τίποτε απόλυτο.

Έχει, όπως τα λες (έβαλα το ΦΕΚ πιο πίσω).
Αλλά απο ότι είδα, τα όρια αυτά είναι αρκετά υψηλά.

Ίσως ο δικηγόρος στο εξώδικο να γράψει κάτι για δόλο και να τον υποχρεώσει (γραπτώς) να ορίσει χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Με το φυσικο αεριο, τα κομπρεσερ ειχαν 120 db. Αν κατι πρεπει να γινει θα γινει. Απλα υπομονη χρειαζεται.
Οταν μια ανακαινηση περιλαμβανει αλλαγη υδραυλικων και ηλεκτρικων εγκαταστασεων ,θα γκρεμιστουν μεσοτοιχιες και θα υπαρχει θορυβος. Απο τη στιγμη που δεν γινονται τα εργα σε ωρα κοινης ησυχιας δε βλεπω να υπαρχει προβλημα.

Γιά ρίξε και μιά ματιά στον κανονισμό της πολυκατοικίας σου μπας και αναφέρει τίποτα.

Με το φυσικο αεριο, τα κομπρεσερ ειχαν 120 db. Αν κατι πρεπει να γινει θα γινει. Απλα υπομονη χρειαζεται.
Οταν μια ανακαινηση περιλαμβανει αλλαγη υδραυλικων και ηλεκτρικων εγκαταστασεων ,θα γκρεμιστουν μεσοτοιχιες και θα υπαρχει θορυβος. Απο τη στιγμη που δεν γινονται τα εργα σε ωρα κοινης ησυχιας δε βλεπω να υπαρχει προβλημα.

Δεν βλεπεις να υπαρχει προβλημα για ποιον? Γι'αυτον σιγουρα οχι!
Και ξαναλεω, να κανω υπομονη 1 βδομαδα, 1 μηνα, 2 , 3 οκ. Αλλα 12 μηνες??? Παει πολυ.

Re: Απάντηση: Re: Νομική βοήθεια/γνώμη

Δεν βλεπεις να υπαρχει προβλημα για ποιον? Γι'αυτον σιγουρα οχι!
Και ξαναλεω, να κανω υπομονη 1 βδομαδα, 1 μηνα, 2 , 3 οκ. Αλλα 12 μηνες??? Παει πολυ.
Δε βλεπω να υπαρχει νομικο προβλημα εννοω. Καταλαβαινω οτι ειναι ακρως εκνευριστικο.

Μονο εκνευριστικο? Μας αναγκαζει να φευγουμε απο το σπιτι μας!!
Γιατι πρεπει ΚΑΙ το Σαββατο να ξυπναμε 7μιση 8 παρα? Τι σοι καψονι ειναι αυτο?

( ειμαι σιγουρος οτι σας εχω ηδη εκνευρισει και δεν εχουν περασει παρα λιγες ωρες που ανοιξα το θεμα )

Παντως κανενας δεν βγαζει αδειες οταν κανει ανακαινιση. Ποσο μαλλον να κολαει και ενσημα του ΙΚΑ. Και μονο μια καταγγελεια ειναι αρκετη.

Υπάρχουν οι διατάξεις του λεγόμενου γειτονικού δικαίου στον Αστικό Κώδικα (άρθρα 1003 επόμενα), μπορείς να στηριχθείς εκεί για προσβολή της κυριότητας/νομής σου από εκπομπές θορύβου από γειτονικό ακίνητο, όπως επίσης μπορείς να στηριχθείς και σε προσβολή της προσωπικότητάς σου από την ίδια αιτία. Θα πρέπει να ασκήσεις τη σχετική αγωγή, οπότε καλύτερα να συμβουλευτείς απευθείας τον δικηγόρο σου.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ.

Re: Απάντηση: Νομική βοήθεια/γνώμη

Ο κανονισμος της πολυκατοικιας οτι και να λεει δεν εχει ιδιαιτερη σημασια.
Το κειμενο ειναι το ιδιο παντου..
Λεει πχ οτι δεν πρεπει να απλωνεις ρουχα στα μπαλκονια π.χ. αλλα δεν προβλεπει διαδικασια συμμορφωσης.
Αδειες και τετοια δεν χρειαζονται για εσωτερικες μετατροπες.
Μπορεις να του κανεις μηνυση για διαταραξη οικογενιακης ειρηνης, και ΑΦΟΥ την κερδισεις να του κανεις και αγωγη και να ζητας το νοικι επειδη σε αναγκασε να μετακομισεις, αλλα ολα αυτα θα παρουν απο 3 εως 5 χρονια να γινουν.
Η μονη περιπτωση να σταματησει ειναι ασφαλιστικα μετρα, αλλα αυτο θελει να αποδειξεις οτι θιγεσαι αμεσα.

Παντως αμα ο αλλος ειναι βοδι, μπορει να βαζει τα τακουνια και να κοβει βολτες πανω στο παρκε στις 3 το πρωι. Τυφλα να χει το κομπρεσσερ.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΙΘΑΝΟ. (1,000 0/00). ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ (99 0/0 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ) ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΚΑ (ΑΠΙΘΑΝΟ). ΕΔΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ (ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΟΝΤΡΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ-ΟΧΙ ΠΑΤΩΜΑΤΑ,ΛΟΥΤΡΑ,ΚΟΥΖΙΝΕΣ). ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΡΩΤΑ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟ Α/Τ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ. ΟΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣ ΠΛΑΚΩΣΕ ΤΟΝ ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ-ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΑ ΑΥΤΟΦΩΡΑ. (ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ). ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΗ. ΠΡΙΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΗΣ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟ Α/Τ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Η "ΤΥΧΟΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ" ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ.

Λοιπόν είπαμε κατ’αρχήν κοιτάς τον κανονισμό και προσπαθείς να του κάνεις τη ζωή δύσκολη με αφορμή τον κανονισμό.
Δηλαδή μπορεί να απαγορεύει τις κατεδαφίσεις τοιχοποιίας , τη μετατροπή της διαρρύθμισης, την αλλαγή των εξωτερικών όψεων του κτιρίου (ανοίγματα – πέργολες κλπ) , την αλλαγή χρήσης ( από κατοικία σε γραφείο π.χ.).

Δεν μπορεί κάτι από αυτά θα παραβαίνει – αφού γκρεμίζει για ένα χρόνο . Με αφορμή αυτό τον ελέγχεις και πιθανόν μετά κάνεις ότι αποδέχεσαι τις όποιες παρανομίες με όρο να «τελειώνει επιτέλους» και να μη θορυβεί.

Βοήθα τον να τελειώσει πιο γρήγορα?:jester:
Είχα το ίδιο πρόβλημα φίλε μου όταν έμενα αθήνα.Στον ακρίβώς επάνω όροφο είχε αγοράσει ένας Αλβανός το διαμέρισμα και επι 1 χρόνο (και φαντάζομαι και περισσότερο -άλλα εγώ είχα φύγει) γκρέμιζε τα πάντα.Οταν λέω τα πάντα μιλάω ότι δούλευε για κομπρεσέρ για μήνες.Είχα κοντέψει να πάω στο τρελάδικο.Πέφτανε τα κάδρα στο σπίτι μου απο τους κραδασμούς και ο θόρυβος μου τρύπαγε τον εγκέφαλο.Μετά απο άπειρες καταγγελίες,παραπονα,ξύλο κ.τ.λ δεν έβγαλα καμία άκρη.Στο τέλος σταμάτησε να έρχεται και η αστυνομία.
Φαντασου ένα άτομο να γκρεμίζει τα πάντα (υδραυλικά ,πλακάκια ,μπάνια τοίχους,πατώματα,κουζίνες) .Ειναι μία (απο τις αμέτρητες) εμπειρίες μου στην Αθήνα που με κάνουν να μην θέλω να την επισκεφτώ ξανά ούτε για μερικά λεπτά της ώρας.

Απλά σε συμπονώ..:ADFADF1: