Νομική βοήθεια/γνώμη

Το θέμα είναι πόσα θες να ξοδέψεις για μια ανούσια δικαστική διαμάχη, και πώς θα συνεχίσεις να ζεις στην ίδια οικοδομή με τον αντίδικό σου...

Δεν νομίζω να σπάει το σπίτι του απλά για να σε εκνευρίσει, το έκανε και πιο εύκολα και ανέξοδα. Κάνε υπομονή γιατί αύριο θα θες εσύ να κάνεις κάτι στο σπίτι και θα σου χτυπάει την πόρτα ο δικαστικός επιμελητής και η αστυνομία....

Λοιπόν είπαμε κατ’αρχήν κοιτάς τον κανονισμό και προσπαθείς να του κάνεις τη ζωή δύσκολη με αφορμή τον κανονισμό.

Όπως είπε και ο netblues ο κανονισμός δεν είναι τίποτα.
Ένα χαρτί είναι.
Αν ο νόμος σου επιτρέπει να κάνεις κάτι, και ο κανονισμός λέει το αντίθετο, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα . & -

Έχω εμπειρία με αυτό με κεραίες, ιστούς, πιάτα, κτλ κτλ.
Μία φορά ήρθε η αστυνομία, διάβασε την άδεια ραδιο-ερασιτέχνη μου , μέτρησε τον ιστό, ευχαρίστησε, όλα οκ.
Ο περίεργος ένοικος του 6ου , πήρε τον κανονισμό, τον έσκισε, ζήτησε συγγνώμη (ευτυχώς δεν συνεχίστηκε) και όλα καλά :)

Jousis

Δεν έχεις δίκαιο . Έχω επίσης προσωπική εμπειρία από παλαιότερο σπίτι μου που εμποδίστηκα να κατασκευάσω πισίνα παρότι έβγαινε οικοδομική άδεια , αλλά δεν το επέτρεπε ο κανονισμός (που δεν ήταν και πολυκατοικία).

Ο κανονισμός είναι συμβολαιογραφικό έγγραφο.
Φυσικά αρμόδια να τον εφαρμόσει (ή όχι) ΔΕΝ είναι η αστυνομία , είναι το δικαστήριο έπειτα από προσφυγή αυτού που τον επικαλείται.

ΥΓ Όλα ένα χαρτί είναι – μόνο που αν έχει την υπογραφή σου ΠΡΕΠΕΙ να προσέχεις. Και η επιταγή ένα χαρτί υπογεγραμμένο από εσένα είναι .

Jousis

Δεν έχεις δίκαιο . Έχω επίσης προσωπική εμπειρία από παλαιότερο σπίτι μου που εμποδίστηκα να κατασκευάσω πισίνα παρότι έβγαινε οικοδομική άδεια , αλλά δεν το επέτρεπε ο κανονισμός (που δεν ήταν και πολυκατοικία).

Προσεξε, αν ο κανονισμός αντιβαίνει σε κάποιον νόμο ή σε κάποιο δικαίωμά σου, μπορείς να τον παραβείς άνετα.
Αν δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει το δικαίωμά σου για πισίνα, τότε ισχύει αυτό που λες. Για πισίνες δεν έχω εμπειρία (ούτε λεφτά, αλλά αυτό είναι άλλο :D :D :D ).

Εμένα ο νόμος προβλέπει να σηκώσω 10 μέτρα (και βάλε) ιστό πάνω απο το δώμα στην δηλωμένη έδρα μου για συγκεκριμένο σκοπό (προφανώς). Ότι και να έχω υπογράψει στο καταστατικό, είναι υποδεέστερο του νόμου.

Άλλο παράδειγμα είναι τα κατοικίδια. Πλέον ο νόμος προβλέπει 2 ( ; ) κατοικίδια σε ένα διαμέρισμα που τηρεί τους νόμους υγιεινής. Ας λέει το καταστατικό ότι θέλει, ο νόμος είναι πιο ισχυρός.
Αν σε πάνε δικαστικά, θα χάσουν.

Λοιπόν..αφού τα παιδιά σε κάλυψαν μέχρι τώρα με τις απαντήσεις τους,να σου πω κι εγώ τι να κάνεις.
Αφού τελειώσει με το καλό τις εργασίες του.... "χτυπάς" κι εσύ με την σειρά σου μια ανακαινισάρα..για κανα 2 χρόνια και τον φέρνεις στα ίσια του.
Και ανακαίνηση θα κάνεις,και θα τον κάνεις να σκεφτεί πολύ να το ξανακάνει!!!!:music-smiley-005:

Φίλε μου souzakias, θα σε συμβούλευα να ηρεμήσεις και αρκετά μάλιστα. Οι πράξεις βίας που υποδεικνύεις και προτρέπεις συμφορουμίτες αποτελούν ποινικά αδικήματα. Γι' αυτό το λόγο το ποστ σου διεγράφη. Παρακαλώ να είσαι πιο προσεκτικός στο μέλλον σχετικά με τέτοιου είδους προτροπές και συμβουλές....