Νόμιμο αλλά Ανήθικο

Chris85;1193777 Οσο αφορα τους καθηγητες ομως said:
Συμφωνώ. Να προσθέσω ότι τίποτα δεν υποχρεώνει ούτε τους μαθητές να είναι συνεπείς. Το απολυτήριο θεωρείται ανανφέρετο δικαίωμα και είναι κοινωνική και πολιτική επιταγή να παρέχεται απλόχερα σε όλους.

Δυστυχως ο επαγγελματισμος για τον ελληνα καθηγητη (και φανταζομαι για τους δασκαλους αυτο θα ισχυει σε πολλαπλασιο βαθμο), ειναι λεξη αγνωστη.

Που θελεις να πρωτοαναφερθω? Στο οτι για παραδειγμα υπαρχει πλεον δυνατοτητα σε καποια Λυκεια για τη διεξαγωγη μαθηματος(μαθηματικα, φυσικη, χημεια) μεσω διαδραστικου πινακα (που θα ανεβαζε επιπεδο το μαθημα) αξιας αρκετων χιλιαδων ευρω, και αυτοι ειναι απροθυμοι να διδαχτουν τη λειτουργια του?

Είμαι καθηγητής σε γυμνάσιο και έχω κατασκευάσει διαδραστικό πίνακα με κόστος 80 ευρώ χρησιμοποιόντας ένα χειριστήριο Wii για ανίχνευση κίνησης, ένα blutooth για τη μετάδοση της στον υπολογιστή και τον υπάρχοντα βιντεοπροβολέα. Επίσης έχω πληρώσει από τη τσέπη μου 20 ευρώ για να αγοράσω λογισμικό χρήσης του συστήματος επειδή δε γούσταρα να πληρώσουμε νταβατζιλίκι στον προμηθευτή του Σχολείου για να μας μεταπωλήσει το ίδιο πράγμα χρησιμοποιόντας την πιστωτική του.

Εξειδικευμένο Λογισμικό για την χρήση του πίνακα δεν υπάρχει για κανένα μάθημα. υπουργείο ...... μας ακούς;;; Το έχω χρησιμοποιήσει μόνο για Google Εarth, ζωγραφική και Photoshop προς το παρόν.

Ίδια κατάσταση με τα netbook και την ψηφιακή τάξη. Το λογισμικό τους είναι της πλάκας. Τις περισσότερες φορές απλά pdf ή πολυμεσικό πολύ περιορισμένης διαδραστικότητας που δε συμβαδίζει με την ύλη και τους εκπαιδευτικούς στόχους του μαθήματος. Ούτε καμιά εκπαίδευση στη διδασκαλία του. Κοινώς να φαγωθούν ευρωπαικά λεφτά και να λέμε ότι ειμαστε ψηφιακοί.

Lego mindstorms πρέπει να αγοραστεί για όλα τα Γυμνάσια για τη διδασκαλία του προγραμματισμού. Φέτος ήμασταν έτοιμοι να το πάρουμε, αλλά τελικά τα λεφτά μας τα έφαγαν τα αντιμικροβιακά gel για τη γρίπη και τα λαστιχένια γάντια, τα οποία ήταν υποχρεωτικό να τα προμηθευτούμε από τους προυπολογισμούς των σχολείων.

Ότι πολλοί εκπαιδευτικοί είναι τεχνοφοβικοί και άσχετοι με την Πληροφορική είναι γεγονός. Το υπουργείο μάλιστα για να τους επιβραβεύσει τους κάνει και διευθυντές. Και τους δίνει και από έναν καθηγητή Πληροφορικής για να κάνει "το ποντίκι" τους συμπληρώνοντας γραμματειακή.

Σου δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής πληροφορικής που να προτιμά να κάνει δακτυλογράφηση και data entry από το να μαθαίνει προγραμματισμό στους μαθητές του. Και για να περισσέψουν αυτές οι ώρες έχουμε ένα κατάπτυστο ωρολόγιο πρόγραμμα όπου οι μαθητές διδάσκονται 1 ώρα πληροφορική τη βδομάδα.

Βαριουνται και θελουν να φυγουν πιο νωρις? Να διαμαρτυρονται π.χ. για το οτι στις αποκριες θα γινει μαθημα, και παρτυ μονο στην τελευταια ωρα?

Αν νομίζεις ότι υπάρχει εκπαιδευτικός που προτιμάει αποκριάτικα πάρτυ ή ημερήσιες κάνεις λάθος. Οι περισσότεροι αγωνιούν να βγει η ύλη. Τις αργίες και τα πάρτυ δεν τα θέσπισαν οι εκπαιδευτικοί. Φέτος σχεδόν υποχρεώθηκα να πάω τριήμερη στη Βουλή και δεινοπάθησα. Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι με το ζόρι πήγαμε τους μαθητές στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και στο ΙΜΕ.

Να υπαρχει απο την υπηρεσια συγκεκριμενο ωραριο και να μην το τηρει κανενας? Και οταν τους γινονται συστασεις, να υπαρχει και ενταση? Μπορω να σου πω 1002 παραδειγματα, πολυ πιο σοβαρα.

Όντως συμβαίνει, και πολλοί που κάθονται 8-2 στο σχολείο νιώθουν πολύ μ$#^ες.

Ένας από τους λόγους που έχει ξεχαρβαλλωθεί αυτό το σύστημα είναι πως πχ στο σχολείο μου πάνω από τους μισούς καθηγητές συμπληρώνουν ωράριο σε 2 ή σε 3 άλλα σχολεία. άντε τώρα ο διευθυντής να βγάλει άκρη πότε έρχεται και πότε φεύγει ο καθένας.

Πάντως ότι αρκετοί τη λουφάρουν είναι γεγονός και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό.

Και ναι μεν τα λεφτα ειναι λιγα, ναι μεν οι συνθηκες δεν ειναι παντα οι ιδανικες (αν και πολλες φορες ειναι), αλλα οταν οι πραξεις τους εχουν αντικτυπο στην πιο ευπαθη κοινωνικη ομαδα που ειναι τα παιδια, τοτε θα πρεπει να σκεφτονται πολυ καλα ποιο θα ειναι το επιπεδο στο οποιο θα δουλευουν.
Συμφωνώ και επαυξάνω.

Για να μην παρεξηγηθω, εχω αρκετους φιλους/συγγενεις εκπαιδευτικους, και το μονο βεβαιο ειναι πως οπως υπαρχει το ενα ακρο που περιεγραψα πιο πανω, υπαρχει και το αλλο ακρο οπου οι ανθρωποι ειναι ηρωες και φυσικα ειναι υποαμοιβομενοι για την εργασια που προσφερουν.

Δε σε παρεξηγούμε. Το ίδιο αγανακτούν και πολλοί εκπαιδευτικοί.

Τωρα για οσα λες, φυσικα και εχεις δικιο, ομως οπως και να το κανουμε ο καθηγητης ειναι το Α και το Ω του εκπαιδευτικου συστηματος και πρεπει να το καταλαβουν επιτελους ολοι. Και το κρατος, και τα συνδικαλιστικα τους οργανα, και οι ιδιοι οι εκπαιδευτικοι.

Θα έλεγα πως θα έπρεπε να είναι αλλά δεν είναι. Οι εκπαιδευτικοί έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση, αλλά το ίδιο έχει και το υπουργείο και οι γονείς των μαθητών. Και για να φτιάξει η παιδεία πρέπει να λειτουργήσουν και οι τρεις πυλώνες βάση ηθικών αξιών και όχι οικονομικών κριτηρίων.

Αν δεν υπάρξει σοβαρή εκπαιδευτικη πολιτική και όχι μπαλώματα, ανακατέματα, επικοινωνιακά τερτίπια και υποχρηματοδότηση τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ ακόμα και αν φέρεις δάσκαλο τον Κομφούκιο και το Σωκράτη.
..............................

Last edited:
Ίσως, αν το έλεγα αλλιώς θα καταλαβαίνατε τι με ενοχλεί….
Ας πούμε ότι είμαι διευθύντρια σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, που σίγουρα, θα παινευα
καθημερινός το τι καλό είναι, το πόσο καλά λειτουργεί και πόσο καλούς ιατρούς έχουμε, βέβαια, ότι δεν έχουμε και ελλείψεις.
Όμως, αν αρρώσταινα το παιδί μου εγώ το πήγαινα σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο…..
Εσείς, τι θα λέγατε;;;;

Ίσως, αν το έλεγα αλλιώς θα καταλαβαίνατε τι με ενοχλεί….
Ας πούμε ότι είμαι διευθύντρια σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, που σίγουρα, θα παινευα
καθημερινός το τι καλό είναι, το πόσο καλά λειτουργεί και πόσο καλούς ιατρούς έχουμε, βέβαια, ότι δεν έχουμε και ελλείψεις.
Όμως, αν αρρώσταινα το παιδί μου εγώ το πήγαινα σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο…..
Εσείς, τι θα λέγατε;;;;

οτι δεν εχεις καμια εμπιστοσυνη στο δημοσιο νοσοκομειο και ψευδεσαι για λαικιστικους λογους.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ!
Σήμερα στις 22.00 η Υπουργός Παιδείας θα εμφανιστεί σε εκπομπή της NET. Για άλλη μια φορά η κ. Διαμαντοπούλου φαίνεται ότι επιλέγει τον εύκολο δρόμο του μονόλογου. Αν, λοιπόν, είναι τόσο σίγουρη για τις επιλογές και το ορθό των αποφάσεών της, εμείς την προ(σ)καλούμε σε δημόσιο διάλογο. Συγκεντρωνόμαστε όλοι και όλες στις 21.00 στην πλ. Αγίας Παρασκευής στη στάση λεωφορείων επί της Μεσογείων με σκοπό να πάμε στο studio της NET και να διεκδικήσουμε το δημόσιο διάλογο με την κ. Διαμαντοπούλου.

Εμείς δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε, εσείς, κ. Διαμαντοπούλου;;;;
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ[FONT=&quot][/FONT]
Τηλ. Επικοινωνίας: 6970139038 begin_of_the_skype_highlighting 6970139038 end_of_the_skype_highlighting, www.oromisthioi.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Τηλ.επικοινωνίας: 6994027752 begin_of_the_skype_highlighting 6994027752 end_of_the_skype_highlighting, adioristoi@blogspot.com

Σήμερα που πήρα τον μεγάλο από το σχολείο του (πειραματικό δημοτικό, ολοήμερο) μου είπε ότι δεν είχαν πληροφορική, ούτε και θα έχουν, όπως και θεατρική αγωγή (μαθήματα του ολοημέρου τα οποία διδάσκουν ωρομίσθιοι). Κάτι είπε ότι σταματούν γιατί δεν τους πληρώνει το κράτος και τους είπαν να πληρώσουμε οι γονείς αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς. Θα σας τα μεταφέρω όταν καταλάβω τι γίνεται.

Σήμερα που πήρα τον μεγάλο από το σχολείο του (πειραματικό δημοτικό, ολοήμερο) μου είπε ότι δεν είχαν πληροφορική, ούτε και θα έχουν, όπως και θεατρική αγωγή (μαθήματα του ολοημέρου τα οποία διδάσκουν ωρομίσθιοι). Κάτι είπε ότι σταματούν γιατί δεν τους πληρώνει το κράτος και τους είπαν να πληρώσουμε οι γονείς αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς. Θα σας τα μεταφέρω όταν καταλάβω τι γίνεται.

Θεατρική αγωγή?!?!??! Μα τι διδάσκουν τα παιδιά?

Καλά έπαθα πλάκα τώρα :blink:

Re: Απάντηση: Νόμιμο αλλά Ανήθικο

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ!
Σήμερα στις 22.00 η Υπουργός Παιδείας θα εμφανιστεί σε εκπομπή της NET.

Συγκεντρωνόμαστε όλοι και όλες στις 21.00 στην πλ. Αγίας Παρασκευής στη στάση λεωφορείων επί της Μεσογείων με σκοπό να πάμε στο studio της NET ]

Και στο αλτερ ακουσα θα ειναι ο παπακωνσταντινου, μηπως να πηγαιναν μερικοι και απο κει?

Δείτε τι χάνουν οι εκπαιδευτικοί το 2010 και το 2011 (ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας)

Πηγή: Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

ank3_53.jpg

ank3_51.jpg

Απάντηση: Re: Νόμιμο αλλά Ανήθικο

τα συγκεκριμένα μαθήματα - όπως και Αγγλικά, Χορός, Γυμναστική, Εικαστικά - διδάσκονται από ωρομίσθιους που αμείβονται από 150 έως 270 μηνιαίως (χρήματα που παίρνουν μετά από 3, 6 ή 12 μήνες). είναι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που η κυρία υπουργός δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν, όμηροι του ενός(1) μορίου κάθε 100 ώρες διδασκαλίας με προοπτική το διορισμό τους - με το νέο πολυνομοσχέδιο και με τη μείωση διορισμών, συν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται πλέον, πάπαλα ο διορισμός. οι πιο πολλοί πλέον παραιτούνται μπας και βρουν καμιά δουλειά της προκοπής. το να πληρώνει ο γονιός για ωρομίσθιο, πρώτη φορά το ακούω ...

τελικά οι αδιόριστοι κατέλαβαν το studio της ΕΡΤ, συνέντευξη δεν έγινε, η υπουργός δεν έχω ιδέα πού βρίσκεται.

άρχισαν τα όργανα και παίζουν δυνατά ...

Δύο τραυματίες ωρομίσθιοι έξω απο τη ΝΕΤ

Σήμερα μετά τις 9 το βράδυ αδιόριστοι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΝΕΤ όπου είχε προγραμματιστεί μία εκπομπή συνέντευξη της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου. Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να παρέμβουν στην εκπομπή, να γίνει συζήτηση με την υπουργό όμως απωθήθηκαν από την αστυνομία. Στη συμπλοκή αυτή τραυματίστηκαν δύο ωρομίσθιοι καθηγητές ο ένας στο κεφάλι και ο άλλος στα πλευρά από το ξύλο της αστυνομίας.
Το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ διακόπηκε, οι αδιόριστοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν την παρουσιάστρια των ειδήσεων Χούκλη για να πουν τις απόψεις τους. Μετά τη διακοπή του δελτίου ειδήσεων οι συγκεντρωμένοι αδιόριστοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και ζητούν να μιλήσουν και να ακουστούν οι απόψεις τους. Μέχρι τις τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν στην alfavita.gr οι αδιοριστοι εκπαιδευτικοί παραμένουν στο στούντιο της ΝΕΤ παρά την επίθεση που δέχτηκαν από τη αστυνομία.

Οι αδιόριστοι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης αυτή τη στιγμή έξω από το ραδιομέγαρο της ΝΕΤ.

Η εκπομπή Παρασκήνιο που ήταν προγραμματισμένη να μεταδοθεί στις 22.00 αναβλήθηκε λόγω της ύπαρξης στο στούντιο των αδιορίστων. Η ΝΕΤ φαίνεται ότι αρνείται πεισματικά να μεταδόσει τα αιτήματα των αδιορίστων και για αυτό έριξε στον αέρα εκπομπή άσχετη με το πρόγραμμα.

Η ενημέρωση είναι συνεχής.

Re: Απάντηση: Re: Νόμιμο αλλά Ανήθικο

το να πληρώνει ο γονιός για ωρομίσθιο, πρώτη φορά το ακούω ...

Κανονικά θα έπρεπε, είναι ντροπή τέτοιες αμοιβές πείνας...

Δεν κατάλαβα καλά, ο μεγάλος (Γ' Δημοτιμού) μου τα μετέφερε σπασμένο τηλέφωνο. Θα ρωτήσω να μάθω. Και είναι και πειραματικό σχολείο τρομάρα τους...

Re: Απάντηση: Νόμιμο αλλά Ανήθικο

Η ΝΕΤ φαίνεται ότι αρνείται πεισματικά να μεταδόσει τα αιτήματα των αδιορίστων και για αυτό έριξε στον αέρα εκπομπή άσχετη με το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το "ΒΗΜΑ" μεταδόθηκε ηχογραφημένο των αδιορίστων στο δελτίο ειδήσεων. Το είδε κανείς?

Το έδειξαν, όπως και το πήραν και άλλα κανάλια και το έδειξαν και αυτά...