Πριν απο αρκετα χρονια και συζητωντας με εναν παππουλη του ειπα "εγω νομιζω...." και μου ειπε παιδι μου το "νομιζω" ειναι το ρημα του μα%$@κα ,γιατι να νομιζεις;Αν δεν εισαι σιγουρος για κατι φροντισε να μαθεις για αυτο και να μη νομιζεις.
Το σκεφτηκα αρκετα και μεσα στα χρονια που περασαν οπως και οι περισσοτεροι απο μας το βρηκα μπροστα μου παρα πολλες φορες ,
ενα παραδειγμα
"εχεις ραντεβου με καποιον στις 6 και ερχεται 6και μιση
ρωτας "γιατι αργησες; "
και απαντα "νομιζα πως ειχαμε πει 6και μιση "
και ρωτας λογικα εσυ "και γιατι δεν μου εκανες ενα τηλεφωνο για να βεβαιωθεις;"
Σιγουρα θα εχετε και εσεις 100δες τετοια παραδειγματα , "νομιζα το ενα -νομιζα το αλλο -εγω νομιζω ειμαι σιγουρος" κλπ
Αρκετες φορες δε διαφωνησα σε παρεες για αυτο ,τελευταια με μια καλη φιλη Δικαστικο της οποιας τα Ελληνικα εινα παρα πολυ καλα ,για να "αναψω" δε την κουβεντα το τραβηξα λιγο λεγοντας της πως "δεν υπαρχει" το ρημα αυτο στα Ελληνικα ,και πως ειναι αχρηστο ,η συζητηση εκλεισε οταν την ρωτησα το εξης :
"Πες οτι με δικαζεις γιατι εκλεψα κατι ,αν σου πω οτι νομιζα πως ηταν δικο μου η νομιζα πως μου το εδωσε ο ιδιοκτητης θα το δεχθεις; Στεκει ;"
"Οχι βεβαια " μου απαντησε ,εκει καπου γελωντας και οι δυο κλεισαμε την κουβεντα
Θα με ενδιεφερε να ακουσω τη γνωμη σας σχετικα, και δοξα τω Θεο εχουμε αρκετους γνωστες της Ελληνικης στο Forum μας