Νομος του 38% και XTZ στην πράξη...

Να αναφερω οτι το ενεργό ειναι ενα οικονομικό μπερι οπότε αναφερομαι στο συγκεκριμένο που το εχω για να βρισκω που θα κόψει το παθητικό:-))
και το πηνίο του γούφερ της πρωτης ειναι σαφώς καλύτερο

Ενα διαγραμμα φάσης ισως ειναι εξίσου σημαντικό αλλά εδω ειναι ΧΤΖ
στα diy προσεχώς

Ηarberth M40 σε γωνία:bigcry:

τι κλαις? μια χαρα ειναι.. φλαταδουρα μεσουψηλα και ο κλασσικος αγγλικος ηχος με το χαρακτηριστικο "τσιμπιματακι" στα 50hz για να λενε οτι εχουν μπασσο...
(τα 40αρια φυσικα εχουν μπασσο, σε τι χωρο (τετραγωνικα) ηταν στημενα?)

Tο πρόβλημα με τα 40 ειναι σε εντασεις, ενω ειναι μαγεία σε χαλαρά ακουσματα οταν περνας τα 100συνεχόμενα dΒ, ακουγετε λίγο σκληρό το excel ψηλά και το Vifa κατω αρχίζει να δείχνει την καταγωγή του.
Ολα αυτα βεβαια με αυστηρα κριτήρια και μετα από καιρό που θα σου εχει παρασει το σοκ των πρωτων ακροάσεων....
Το μεσαίο των 8'' κατα την ταπεινη μου αποψη ισως ειναι από τις καλύτερες μονάδες της αγοράς, αλλη σχολή από ATC αλλά αν βαλουμε μια κουρτίνα και συγκρίνουμε τα δυο τους...οι περισσότεροι μουσικόφιλοι θα προτιμήσουν radial.

παιζανε χρόνια σε ~50τμ, τα αντικατεστησαν τα δικά μου και σε λίγο θα τα στησω σε ~90 στο κάτω οροφο.

Δυστηχως ουτε απόκριση, ουτε εμπέδηση μπορουν να δειξουν την ηχητική διαφορά π.χ. των δύο αυτών ηχείων.
Πιστευω πιο κοντα στη πραγματικότητα με πραγματική αισθηση ζωντανου προγραμματος εχουν τα δικά μου, σε χαμηλές εντασεις τα 40 παραμένουν κορυφαία