ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

να μην κατέβαινε κανείς στους δρόμους να δεις τι ωραία χούντα που θα είχαμε πανκροκ

Eιδικά η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α..Δ.Ε.Δ.Υ πού κατεβαίνουν αυριο για συμπαράσταση.Η Γ.Σ.Ε.Ε δεν ηθελε ιδιωτικό πανεπιστήμιο ή ψεματα γραφανε οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες.???
Οι εργατοπατέρες επι 8 χρονια εκαναν μια τριωρη σταση εργασίας.Τωρα τον επιασε τον πολυζωγοπουλο η καψα για την μορφωση.Ε ρε υποκρισίααα.

αλλο ο αγωνας (απο την χουντα περασανε και 30 κατι χρονια , ασε που για το ποιοι παιξαν μειζωνα ρολο στην επανοδο της δημοκρατιας ειναι κατι που ελεγχεται) και αλλο η υποκρισια.
μην τα μπερδευουμε

Πάντως, η εύκολη απάντηση είναι να κατηγορούμε τους φοιτητές για το "μπορντέλο" που ονομάζεται παιδεία στην Ελλάδα.

Σίγουρα δεν φταίνε οι φοιτητές...
Κάθε 4 χρόνια βγαίνει και ένας υπουργός στην παίδεια (ίσως και συχνότερα!) και κάνει τις μεταρυθμίσεις του...
Για να δείξει ότι και αυτός έκανε δουλειά και δεν τα έξινε! Άμα το σύστημα αλλάζει μόνο και μόνο για να αλλάξει τι να το κάνουμε!(αναφέρομαι στην μέση εκπαίδευση...)

Όμως πάνω από όλα δεν γουστάρω την υποκρισία και την κοροϊδία!Να μου λένε ότι κάνουν κατάληψη αλλά τώρα ας κοιτάξουμε και λίγο την σχολή και το εξάμηνο!
Ωραίος αγώνας! Απεργία με μισθό στην τσέπη μου θυμίζει!!!

Υ.Γ.@Πανκροκ: Μπορείς να με λες Άρη αλλά και Eloy :D

Ειμασται κωλορατσα, κωλοελληνες και η γ.....η η νοοτροπια μας τα φταιει ολα.Οτι και να κανουμε το μπουρδελευουμε.

υγ δουλευω σε πανεπιστημιο.

προτιμω το αρη γιατι δεν θα αλλαζω και στα αγγλικα (που βαριεμαι ως γνωστον)
παντως τελικα ενα θεμα ,
η φασαρια για το ν+2 αφορουσε τελικα ν+1/2ν και μαλιστα με δικαιωμα διακοπης φοιτησης το οποιο νομιζω οτι δεν βρισκει κανεναν αντιθετο.
οι λεπτομεριες που λεγαμε και που καποιοι τις κρυβαν για καποιο λογο. για αυτο αγανακτω ρε γμτ ...

ολα αυτα που διαβασα με τα λουρδελα που λεγονται Ελληνικα παν/μια που κολανε?

περνας απ εξω απο Παν/μιο και νομιζεις οτι εισαι σε χαμαιτυπειο.....αλλα φταινε και οι μεν και οι δε

τελος παντων

και η πολυ ελευθερια καλο δεν κανει ....και στον καναδα που δικαιουμαι δια να ομιλω στα παν/μια και στα σχολεια δεν πεφτει χαρτακι κατω ..ολα λαμπικο εδω ο πολιτισμος μας σε ολο του το μεγαλειο

15 χρονια φοιτητης σου λεει ο αλλος...αδικημενος απο την κοινωνια....

μια κοπελια που δουλευε στο γραφειο μας 30 χρονων πια ,πηγαινε Ιουνιο Φεβρουαριο να δωσει ενα μαμημενο μαθημα επι 12 χρονια .. ολα αυτα....... στο τελος την βαρεθηκε ο καθηγητης και την περασε......

Βλέπετε το δέντρο και δεν βλέπετε το δάσος.
Υπάρχουν χιλιάδες φοιτητές(οι περισότεροι) από μικρομεσαίες οικογένειες που δουλεύουν ενώ σπουδάζουν (ντελίβερυ, γκαρσόνια κλπ)
Υπάρχουν γονείς από αγροτικές περιοχές, από περιοχές με τεράστια ανεργεία.
Μην τα ισοπεδώνετε όλα.
Και όπως ξαναείπα: Οι τελευταίοι που φταίνε είναι οι φοιτητές

Βρε Δημητρη μου δηλ του μεσου Καναδου το παιδι, του καθε ευρωπαιου του Αμερικανου του πασα ενα πλην ημων δεν εχουν τα ιδια προβληματα? σε πληροφορω τα ιδια και πολυ πολυ χειρωτερα

και εχει μεριδιο ευθυνης και ο φοιτητης μικρο μεν αλλα σημαντικο δε

εκτος αν το μαυρο χαλι το κανεις εσυ και γω τα βραδυα που δεν εχουμε τι να κανουμε

Χεχε, ωραία το θέτεις.
Διαφωνώ λιγάκι στο ότι ο μέσος αμερικανοευρωπαίος απ τον μέσο Έλληνα είναι στην ίδια μοίρα ή και χειρώτερα.
Υπάρχουν οικογένειες με μισθούς 600-650 ευρώ που έχουν να σπουδάσουν παιδιά. Υπάρχουν και αγρότες (δεν μιλώ για τσιφλικάδες) σε πολύ άσχημη κατάσταση.

δεν εχεις αδικο ουτε συ φιλε και σιγουρα δεν ειναι απολυτα στην ιδια μοιρα αλλα το ζορι τους το τραβανε και η ζωη ειναι ιδιαιτερα ακριβη και εξω και η παιδεια δεν ειναι 100 δωρεαν

αλλα το κακομοιρο το κτηριο τι φταιει? ειμαι σιγουρος οτι μονο οι τελευταιοι που ανεφερες δεν φατινε για την καταντια τους διοτι η φτωχολογια ξερει να εκτιμα

Εχουν και οι αγροτες το μεριδιο τους στην καταντια τους διοτι δουλευουν για την επιχορηγηση και οχι για το προϊον το οποιο μπορει να χρειαζομαστε, αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα...

Καλως θα γινει για μενα η τροπολογια και θα επρεπε να ειχε γινει εδω και πολυυυυυ καιρο.

Ακουσα καποιους φοιτητες να λενε σημερα στην τηλεοραση πως δε θα περασει ετσι η καταργηση των κρατικων πανεπιστημιων και ιδρυση ιδιωτικων... Ο,τι να ναι. Ο,τι να ναι...

Εχω χασει πλεον πασα ιδεα για το λεγομενο φοιτητικο κινημα. Θα με κανουν να πιστεψω στο τελος πως εχουν αχυρο στο κεφαλι και οχι μυαλο

Το νομοσχέδιο δεν το έχω διαβάσει. Έχω όμως διαβάσει εδώ την πρόταση νόμου, από την οποία ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις. Εκεί προβλέπονται σαφώς οι περιπτώσεις φοιτητών που εργάζονται ή έχουν άλλα κωλύματα (γονείς ανηλίκων, χρόνια πάσχοντες κ.λπ.). Για αυτούς το όριο ανέρχεται στα 2ν έτη. Επίσης, περιλαμβάνεται και η δυνατότητα διακοπής των σπουδών μέχρι 4 εξάμηνα, τα οποία δεν προσμετρώνται στη διάρκεια φοίτησης.

Larry, συμφωνώ και εγώ με το ότι τα ηλίθια συνθήματα δεν έχουν καμία θέση στους τοίχους των πανεπιστημίων (αφού κανείς δεν εμποδίζεται από το να εκφράσει τις απόψεις του). Αυτό, όμως, δεν είναι το κυριότερο πρόβλημα των πανεπιστημίων. Ας επιστήσουμε την προσοχή μας στην ουσία, όχι στο θεαθήναι.

Χτές η αξιωματική αντιπολίτευση και το μόρφωμα πού λέγεται συνασπισμός έδωσαν στήν βουλή μία απο τις πιό άθλιες παραστάσεις.Το γιωργάκη έσκουζε ότι ´καταστρέφετε τόν ανθό τής ελληνικής νεολαίας´αναφερόμενος σέ όσους δέν έπιασαν τήν βάση-αυτός είναι ο ανθός!!!-στίς εξετάσεις και απο δίπλα ο κύριος αλαβάνος έλεγε ακριβώς τά ίδια και μάλιστα απειλούσε για πιο δυναμικές καταλήψεις-πάντα αυτοί τό παίζανε μικρομέγαλοι-.
Ακρατος λαϊκισμός,που ενισχύει τήν λογική τής ´ήσσονος προσπαθείας´.Το γιωργάκη ήταν υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και δεν ειχε αντιδρασει για τήν ύπαρξη βάσης (10)στίς εξετάσεις.Τώρα που´είδε ότι τά γκάλοπ τόν φέρνουν άνετα δευτερο άρχισε τίς κορώνες.Οι ανθρωποι αυτοί εξυπηρετούν μόνο τό καθηγητικό κατεστημένο επικουρουμενοι απο δήθεν σοβαρές ´προοδευτικές ´φυλλάδες.Δεν μας λέει το γιωργάκη ποσοι καθηγητές Τ.Ε.Ι.εμφανίζονται στα επαρχιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα και πόσες φορές.Εχω ιδίαν πείρα απο τίς σχολές τής καλαμάτας.Οι περισσότεροι πανε για το μηνιάτικο μόνο.Αντε γιατί κατάντησε γελοία η ιστορία...