ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Τελικα τι ζητουν οι φοιτητες? Πριν κατατεθει το νομοσχεδιο και αυτοι το χαβα τους. Ετσι κανουν στις Δημοκρατιες? Νομιζα οτι το συζητανε πρωτα...

Ειδα δε στην τηλεοραση το πως εχουν κανει τις Σχολες....

Ευγε νεοι μου...

(και εγω νεος ειμαι αλλα δεν κανω ετσι...)

Σπύρος Σούρλας said:
Kαλά εσύ τόπες καί τόκανες.Σαν να μην πέρασε μιά μέρα!!!!!!Κατσε να παρουμε μία ανάσα προσαρμογής καί επανερχόμαστε....Καλή αρχή...

Να μην παρει κανεις ανασα, αυτοι παιρνουν:eek:
Ο κ. Σκαγιαννης που ειναι? οεο?:confused:

Βασίλης Σωκρατίδης said:
Τελικα τι ζητουν οι φοιτητες? Πριν κατατεθει το νομοσχεδιο και αυτοι το χαβα τους. Ετσι κανουν στις Δημοκρατιες? Νομιζα οτι το συζητανε πρωτα...

Ειδα δε στην τηλεοραση το πως εχουν κανει τις Σχολες....

Ευγε νεοι μου...

(και εγω νεος ειμαι αλλα δεν κανω ετσι...)

...αυτό που ζητούν οι κομματικοί instructorες τους...και 'συ τώρα...ερωτήσεις πρωτοετούς... (...και ας μη ληφθεί ως κομματική τοποθέτηση)

Χαίρομαι που συνεχίζουμε και εδώ...
Βασικά συνεχίζουν γιατί το μόνο που αποσύρθηκε είναι τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και όχι τα υπόλοιπα.

Θα τα ξέρω καλύτερα μετά την Τρίτη που θα έχει συνέλευση!
Καλή επανεκκίνηση...
Ουτε Windows να είχαμε, restart χρειαστήκαμε για να συνεχίσουμε!

για ρωτα τους μηπως θελουν να παρουν πισω και την εξισωση με master των 5ετων τμηματων οπως στην υπολοιπη ευρωπη.
μηπως δηλαδη στα πλαισια του αγωνα θελουν να συνεχισει να μην αναγνωριζεται το πτυχειο του πολυτεχνειου (και της γεοπονικης νομιζω)ως master...

Παναγιώτη σε βρίσκω λίγο καυστικό ή μου φαίνεται;
Άμα κάνω την ερώτηση τι πιστεύεις ότι θα πουν;:D :D
Σε ποιούς να την απευθύνω την ερώτηση; Στους Κομμουνιστές; Σε ποιούς από όλους;

Eloy said:
Χαίρομαι που συνεχίζουμε και εδώ...
Βασικά συνεχίζουν γιατί το μόνο που αποσύρθηκε είναι τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και όχι τα υπόλοιπα.

Θα τα ξέρω καλύτερα μετά την Τρίτη που θα έχει συνέλευση!
Καλή επανεκκίνηση...
Ουτε Windows να είχαμε, restart χρειαστήκαμε για να συνεχίσουμε!
Ποιος σου ειπε οτι τα ιδιωτικα απεσυρθησαν? Αυτο ειναι το μονο που θα γινει...
Που ειναι ο κ. Σκαγιαννης? (οεο?)

Βασικά δεν αποσύρθηκαν, απλά καθυστερούν αν κατάλαβα καλά...
Είπαν ότι θα ξανασυζητήσουν μετά τον Οκτώμβρη και δεν θα το περάσουν μέσα στο καλοκαίρι!

βασικα αν παρεις το λογο στη συνελευση (οπως εχεις δικαιωμα) και το ρωτησεις , θα σε παρουν με τις πετρες (αν δεν φας και ξυλο) φαιδρε εγκαθεδρε κυβερνητικε γλυφτη (δημοκρατικα βεβαιως βεβαιως :D)

Απλά θα με γιουχάρουν και θα με ρωτήσουν αν είναι αυτή σοβαρή ερώτηση και τι προσπαθώ να πω με αυτό.Τέλος με χρήση ελιγμών που και οι πολιτικοί θα ζήλευαν θα καταλήξουν να μην απαντήσουν και να έχουν και δίκιο...

Το βασικο ειναι ποτε θα σταματησουν οι κυβερνησεις να εκβιαζονται απο φοιτητικους και λοιπους συνδικαλιστες. Ειναι λιγακι ατολμη. Εφοσον εχει την πλειοψηφια του Ελληνικου λαου πρεπει να πραξει οπως νομιζει καλυτερα υστερα και απο συζητησεις με τους αμεσα ενδιαφερομενους-προσβαλομενους και τα αρμοδια οργανα. Αν ειναι δυνατον να ειναι μια κυβερνηση ομηρος καποιων εκμεταλλευτων. Τα δικαιωματα των φοιτητων. Ας μαθουν πρωτα τι τους γινεται και μετα ας μιλησουν. Δυστυχως ομως ειναι καλα οργανωμενοι μιας και το εχουν κανει επαγγελμα πια... Καταληψιες συνειδησης. ΟΧΙ στα παντα... Αντι να κοιταξουν τι ειναι αυτο που τους συμφερει ως ανθρωπους και φοιτητες κοιτανε να σωσουν την καλοπεραση τους. Βαρεθηκα να τα λεω πια.

Πραγματι δεν καταργειται το νομοσχεδιο αλλα θα καθυστερησει καποιο καιρο μεχρι να μπουν σε ταξη τα πραγματα. Παντως οποιος νομιζει πως το να επιτραπει η λειτουργια μη κρατικων πανεπιστημιων ειναι στην διακριση της Ελληνικης κυβερνησης ειναι λιγακι ανενημερωτος. Εφοσον ανηκουμε στην Ευρωπαϊκη Ενωση ειμαστε αναγκασμενοι να δεχτουμε την λειτουργια τους μετα απο καποια χρονια (δε θυμαμαι το χρονικο περιθωριο που υπαρχει). Το θεμα ειναι να θεσπισουμε εμεις το πως θα λειτουργησουν και οχι να δεχτουμε τους ορους της Ε.Ε. οταν πια θα ειναι αργα και θα μας πιασουν οι υπολοιποι απο το αυτι και θα μας πουν "Για ελα εδω. Που ειναι τα μη δημοσια πανεπιστημια;;" -"Ε... να ξερετε... τα κινημτα... και δεν μπορεσαμε..."

Last edited:
Μα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πιέζει για μη δημόσια πανεπιστήμια! Και δε θα ήταν λογικό, αφού υπάρχουν και άλλες χώρες που δεν διαθέτουν τέτοια.

Και γιατί οι αλλαγές που όντως απαιτούνται στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ντε και καλά αυτές που προτείνει η κυβένρηση; Δεν κάνουμε αλλαγή για την αλλαγή, αλλά για τη βελτίωση. Υπάρχουν όμως και αλλαγές που δεν αποσκοπούν σε βελτίωση αλλά σε υποβάθμιση.

Ούτε εγώ συμφωνώ σε όλα με τους φοιτητές και όντως η φαινομενική άρνησή τους σε ολόκληρη την πρόταση νόμου τους κάνει να χάνουν το δίκιο τους. Όχι όμως να ταυτίζουμε την οποιαδήποτε αλλαγή με βελτίωση. Αυτό είναι ύπουλη παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Αυτό που με ανυσηχεί είναι πως η δωρεάν παιδεία πάει περίπατο...
Σε λίγο θα ζητήσουν και δίδακτρα στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Και όλα αυτά σε χώρα που ξοδεύουμε ήδη λίγα για την παιδεία.

Με φοβίζει, που με πρόσχημα το "νοικοκύρεμα", τα δημόσια ιδρύματα θα καταδικαστούν να φθίνουν σε ποιότητα.
Και μην μου πείτε πως βλέπω φαντάσματα, γιατί υποτιμάτε την νοημοσύνη μου.

Πάντως, τους κυβερνώντες, οφείλω να τους παραδεχθώ...

Το πως κατάφεραν να κάνουν τουλάχιστον 6 γνωστούς μου, ηλικίας 50-65 ετών να ζητοκραυγάζουν υπέρ του νομοσχεδίου είναι επιτυχία........

Αν σκεφτείς πως οι 4 από αυτούς είχαν:
- Tα παιδιά τους φοιτητές σε άλλες πόλεις και "στέναζαν" να τα φέρουν βόλτα.
- Διαμαρτύρονταν που δεν υπάρχουν εστίες κλπ

Τότε αν τους ζήταγες λεφτά για συγγράμματα ή δίδακτρα, δεν σε ξέπλενε ούτε ο Νιαγάρας.

Καλά μας κάνουν λοιπόν, αφού δεν έχουμε ούτε κρίση, ούτε μνήμη.

Να σας φέρω και τα νέα από την συνέλευση λοιπόν!
Η σχολή θα παραμείνει κλειστή μέχρι και την τρίτη...
Μετά επειδή υπάρχουν κάτι εργαστήρια που χρωστάνε :D αποφάσισαν να την ανοίξουν μην χάσουν και το εξάμηνο!!!!!
Μετά μπορούν να φύγουν για διακοπές και να έρθουν τον Σεπτέμβριο για διπλή εξεταστική..................

αρε αγωνιστες φοιτητες...
πουλησαμε μαγκια αντε να περασουμε και κανα μαθημα τωρα...
ακομα το ιδιο εργο παιζουνε ρε eloy...