Επειδή έχω ήδη δεχθεί κλήση για αυτό και ενώ έχω από τις βεβαιώσεις μέχρι τα αυτοκολλητάκια (είναι ο πρώτος πιο διάφανος τόνος οι μεμβράνες μου) να πω ότι το μόνο που σε γλυτώνει 100% από κλήση είναι να αναγράφεται στην άδεια ότι το αυτοκίνητο φέρει μεμβράνες. Αυτό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους:
1. Χαρτί από γιατρό (δερματολόγο ή οφθαλμίατρο) του δημοσίου που να λέει ότι λόγω πάθησης χρειάζονται μεμβράνες. Το χαρτί αυτό το προσκομίζεις στο υπουργείο και εκεί γίνεται προσθήκη στην άδεια κυκλοφορίας ότι το όχημα φέρει μεμβράνες. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να βάλεις και κατάμαυρες και 100% δεν θα δεχθείς κλήση ποτέ.
2. Με το χαρτί από τον εγκαταστάτη και τα αυτοκολλητάκια περνάς ΚΤΕΟ (για το ΚΤΕΟ αυτά είναι αρκετά) και το ΚΤΕΟ αναγράφει στην άδεια κυκλοφορίας ότι το όχημα φέρει μεμβράνες και το σφραγίζει. Μετά από αυτό η άδεια αναγράφει τις μεμβράνες που έχουν πιστοποιηθεί και από κρατικό ή εγκεκριμένο από το κράτος φορέα (το ΚΤΕΟ δηλαδή) και συνεπώς οι πιθανότητες κλήσεις σχεδόν μηδενίζονται. Προφανώς εδώ ισχύει ότι όντως φαίνεται ο οδηγός από έξω (δηλαδή δεν είναι κατάμαυρες) και επίσης ότι δεν υπάρχει μεμβράνη στον εμπρός υαλοπίνακα.
Μετά από σχεδόν 4 χρόνια με μεμβράνες έχω να πω πως αξίζουν και με το παραπάνω:
- Μειώνουν κατά πολύ τη χρήση του κλιματιστικού τους καλοκαιρινούς μήνες και άρα μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου.
- Με μια ηλιοπροστασία στον μπροστά υαλοπίνακα το αυτοκίνητο μένει σχετικά δροσερό όταν το αφήνεις παρκαρισμένο εκτός σκιάς. Δεν καίει μετά ποτέ το τιμόνι ή το κάθισμα, είναι στη χειρότερη χλιαρά.
- Το βράδυ σταματούν να σε ενοχλούν τα αρρύθμιστα φώτα των πίσω οχημάτων που κοιτάνε στον ουρανό και συνήθως τυφλώνουν. Δεν αναγκάζεσαι ποτέ να δώσεις κλήση στον εσωτερικό καθρέπτη.
- Το μόνο αρνητικό που έχω δει είναι πως αν δεν έχει φεγγάρι η κάποιο εξωτερικό φως, το αυτοκίνητο είναι βρώμικο και θέλεις να παρκάρεις και να δεις από τον πλαϊνό καθρέπτη τα όρια από κάποιο κολωνάκι ή κάτι τέτοιο είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου πρέπει να κατεβάσεις το τζάμι γιατί ακόμη και το λίγο που σκοτεινιάζει ακόμη παραπάνω η μεμβράνη το είδωλο στον καθρέπτη δεν το θέλεις.