Nordost...!!!???!!!

Για να ειμαι ειλικρινης επηρεαστηκα απο την σειρα Numbers που βλεπω αυτο τον καιρο.

sorry για το off topic:ernaehrung004:

Τα μήκη που έγραψα στην αρχή δεν είναι πραγματικά... δεν θυμάμαι ακριβώς. Πάντως ήταν 2,1κάτι και 4,3κάτι.
Όσο ήμουν εγώ στον χώρο έπαιζε μόνο με αλλαγές στο interconect ανάμεσα στο cd και στον προ. Όλο το σύστημα ηταν καλωδιομένο με Odin. Αυτό είναι το καινούριο καλώδιο της εταιρίας πάνω και απο το Valhalla!!!!!!!!!

ΝΑΙ το μακρύτερο καλώδιο έπαιζε εμφανώς καλύτερα.... πιο καθαρά και κυρίως πιο φυσικά. Με σαφώς καλύτερη ανάλυση, παράθεση των μικρολεπτομεριών (βλέπε μικροδυναμικές μεταβολές) και αέρα. Λές και αφαιρούσε παραμορφώσεις απο το σύστημα..
Σίγουρα οι διαφορές δεν δικαιολογούσαν τις κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρω διαφορά τιμής αλλα υπήρχαν...

Γι´αυτό λέω μήπως μπορούμε και εμείς να κάνουμε ένα downscale, που λέμε και στο χωριό μου, όλων αυτών στα δικά μας μέτρα (τιμής);

Η Nordost έχει καλώδια που ξεκινάνε από τα πολύ φτηνά μέχρι πολύ ακριβά αν σου άρεσε σαν εταιρία.
Από εκεί και πέρα όμως καλά θα ήταν να τσιμπήσεις μερικά πακέτα καλωδίων από διάφορες εταιρίες και να δοκιμάσεις στο δικό σου setup.
Πάνω από όλα παίζει ρόλο το matching. Και ναι, αν έχεις στερεοφωνικό που καταλαβαίνεις διαφορές θα ακούσεις διαφορές και με τα καλώδια.

Σαφώς και πρέπει να δοκιμαστούν και άλλες μάρκες.

Ο εκπρόσωπος της Nordost έλεγε οτι αυτές οι παρατηρήσεις έχουν εφαρμογή σε όλα τα καλώδια.... Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα!

Γι' αυτό άλλωστε ανοιξα το θέμα....

Ο εκπρόσωπος της Nordost έλεγε οτι αυτές οι παρατηρήσεις έχουν εφαρμογή σε όλα τα καλώδια.... Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα!

Κοντός ψαλμός αληλούια...
Τη δευτέρα θα έχω νέα για το forum. :)

Να την πω τη μλκία μου?
Τη λέω λοιπόν.
Τα 2.18μ έχουν μήκος συγγκρίσιμο με το μήκος κύματος στο τέρμα της μπάντας των FM.:damnyou:

Πάντως αν πούλαγα-έφτιαχνα καλώδια θα ήμουν πεπεισμένος πως από τα 6 μέτρα και πάνω φτιάχνει η στερεοφωνική εικόνα και αποκτά απίστευτες ζεστές χροιές.:beee:

Re: Απάντηση: Nordost...!!!???!!!

Πάντως αν πούλαγα-έφτιαχνα καλώδια θα ήμουν πεπεισμένος πως από τα 6 μέτρα και πάνω φτιάχνει η στερεοφωνική εικόνα και αποκτά απίστευτες ζεστές χροιές.:beee:

Εγώ πάντως τις διαφορές τις άκουσα....:rolleyes:

Tzimisce αναμένουμε τα νέα....

Για διαφορές δεν μπορώ να πω γιατί το μόνο που άκουσα ήταν κάτι μπίτια στα βιαστικά οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να κρίνω αν υπήρχε ακουστή διαφορά.
Το μόνο που σχολιάζω είναι τα 2,κάτι μέτρα που υποστηρίζει ο κατασκευαστής πως ακούγονται καλύτερα από τα 0,6 ή 0,8 μέτρα.
Μπορεί πάλι να είμαι και εγώ κουφός (βρε μπας και ζητήσω από τον ΩΡΛ πριν μου βγάλει τις αμυγδαλές να μου κάνει και ένα ακουόγραμμα????). Αλλά ρε γμτ ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να καταλάβω διαφορές είναι άμεση σύγκριση με αλλαγή καλωδίων (καλώδια που αξίζουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά ξέρουν να φτιάξουν, ας βρούνε και τρόπο να το κάνουν και αυτό) ενώ παίζει το ίδιο κομμάτι γιατί αλλιώς δεν έχω εμπιστοσύνη στα μάτια μου και στα αυτιά μου.

Λοιπόοοον...
Το Σαββάτο φιλοξένησα στο σπίτι μου την φτηνή σειρά πολύμπριζων - καλωδίων της Isotek. Επείσης είχαν δοκιμαστεί πιό παλιά 2 καλώδια της Nordost
Οι τιμές που έπαιξαν ήταν:
Isotek
Πολύμπριζα
1x 350
1x 480
1x 650

Καλώδια
1x 150
1x 200
1x 250

Nordost
2x 300

(Σχετικά λογικές τιμές δηλαδή)

Αυτά σε σχέση με ένα πολύμπριζο της Audio Agile (180 ) και δύο καλώδιά της (60 )

Οι ακουστικές διαφορές του φτηνού πολύμπριζου της Isotek με το φτηνό πολύμπριζο της Audio Agile ήταν εκεί για να αποδείξουν τον λόγο που μπορεί κάποιος να αγοράσει αυτό το μαραφέτι.
Η διαφορά του Audio Agile με το πιό φτηνό Isotek είναι στα 320 ευρώ το minimum μιας και χρειάζεσαι και καλώδιο σύνδεσης. Το Audio Agile έχει το δικό του.

Συνεχίζοντας στο αμέσως πιό ακριβό, δεν ξέρω κατά πόσο ακόμη και αυτά τα 130 ευρώ αξίζουν τον κόπο. Διαφορές μικρές κατά βάση...

Στο τρίτο τα πράγματα αλλάζουν τελείως. Αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στο δεύτερο (480 ) και το τρίτο πολύμπριζο της σειράς (650 ) θα πήγαινα με κλειστά μάτια στο τρίτο.
Βέβαια υπάρχει ένα κόλπο στην όλη ιστορία. Το τρίτο έχει τις μισές εξόδους από το δεύτερο (νομίζω 4 ή 5) ενώ το δεύτερο είναι ένα τεράστιο πολύμπριζο που δεν βρίσκεις εύκολα χώρο αν το βάλεις!
Αν σκεφτείς το κόστος όμως που για μία πηγή και έναν ενισχυτή θέλεις 3 καλώδια σύνδεσης (450 - 750 για τα τρία που δοκιμάσαμε) + 650 για το πολύμπριζο = 1100 - 1400 ε, είναι κάτι που πρώτα πρέπει να το ακούσεις και μετά να το αγοράσεις και μόνο όταν το σύστημά σου έχει τη δυνατότητα να το αναδείξει...
Την κυριακή έγινε δοκιμή του δεύτερου πολύμπριζου με το μεσαίας κατηγορίας καλώδιο σύνδεσης (480 + 200 ) όταν τα μηχανήματα παίζουν με τα κλασικά μαύρα καλώδια ρεύματος που έχουν, σε σχέση με ένα πολύμπριζο του super market όταν βάλεις πάνω δύο καλώδια της Nordost (2x300 )
Η τιμή πάνω κάτω ίδια, το αποτέλεσμα η μέρα με τη νύχτα.
Πιό μεγάλη διαφορά έχεις όταν βάλεις ένα καλό καλώδιο στον ενισχυτή παρά όταν συνδέσεις ένα απλό καλώδιο σε ένα πολύ καλό πολύμπριζο (λογικό).

Συμπέρασμα; Όποιος θέλει να χαρεί τις αναβαθμίσεις του σε αυτό τον τομέα ξεκινάει με τα καλώδια που συνδέουν τις συσκευές του και μετά καταλήγει στο πολύμπριζο!

πως να παιξει ετσι που ειναι?
πριν 3 + χρονια ανακαλωδιωσα το πρωτο με καλωδιο kimber και κανοντας το
ΑΒ με το αφτιαχτο ειχε αρκετη διαφορα
μετα ανακαλωδιωσα και το δευτερο με ultralink επαιξε ακομα καλυτερα αλλα εφαγα τα χερια μου να το φτιαξω
τελικα τα πουλησα και ησυχασα
μετα απο αρκετες δοκιμες σε φιλτρα-πολυμπριζα καταληξα οτι μονο με δοκιμη
αξιζει να παρεις κατι γιατι σε καθε συστημα αποδιδουν διαφορετικα

Re: Απάντηση: Nordost...!!!???!!!

To audio agile το ειχα και εγω και το εστειλα!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, σε ενα αποκαλυπτικο συστημα σου καταστρεφει τον ηχο.

Ε, φτηνό είναι, μάλλον το πιό φτηνό της αγοράς.
Σίγουρα παίζει καλύτερα από τις πλαστικούρες του super market...

Λοιπόοοον...
Το Σαββάτο φιλοξένησα στο σπίτι μου την φτηνή σειρά πολύμπριζων - καλωδίων της Isotek. Επείσης είχαν δοκιμαστεί πιό παλιά 2 καλώδια της Nordost
Οι τιμές που έπαιξαν ήταν:
Isotek
Πολύμπριζα
1x 350
1x 480
1x 650

Καλώδια
1x 150
1x 200
1x 250

Nordost
2x 300

(Σχετικά λογικές τιμές δηλαδή)

Αυτά σε σχέση με ένα πολύμπριζο της Audio Agile (180 ) και δύο καλώδιά της (60 )

Οι ακουστικές διαφορές του φτηνού πολύμπριζου της Isotek με το φτηνό πολύμπριζο της Audio Agile ήταν εκεί για να αποδείξουν τον λόγο που μπορεί κάποιος να αγοράσει αυτό το μαραφέτι.
Η διαφορά του Audio Agile με το πιό φτηνό Isotek είναι στα 320 ευρώ το minimum μιας και χρειάζεσαι και καλώδιο σύνδεσης. Το Audio Agile έχει το δικό του.

Συνεχίζοντας στο αμέσως πιό ακριβό, δεν ξέρω κατά πόσο ακόμη και αυτά τα 130 ευρώ αξίζουν τον κόπο. Διαφορές μικρές κατά βάση...

Στο τρίτο τα πράγματα αλλάζουν τελείως. Αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στο δεύτερο (480 ) και το τρίτο πολύμπριζο της σειράς (650 ) θα πήγαινα με κλειστά μάτια στο τρίτο.
Βέβαια υπάρχει ένα κόλπο στην όλη ιστορία. Το τρίτο έχει τις μισές εξόδους από το δεύτερο (νομίζω 4 ή 5) ενώ το δεύτερο είναι ένα τεράστιο πολύμπριζο που δεν βρίσκεις εύκολα χώρο αν το βάλεις!
Αν σκεφτείς το κόστος όμως που για μία πηγή και έναν ενισχυτή θέλεις 3 καλώδια σύνδεσης (450 - 750 για τα τρία που δοκιμάσαμε) + 650 για το πολύμπριζο = 1100 - 1400 ε, είναι κάτι που πρώτα πρέπει να το ακούσεις και μετά να το αγοράσεις και μόνο όταν το σύστημά σου έχει τη δυνατότητα να το αναδείξει...
Την κυριακή έγινε δοκιμή του δεύτερου πολύμπριζου με το μεσαίας κατηγορίας καλώδιο σύνδεσης (480 + 200 ) όταν τα μηχανήματα παίζουν με τα κλασικά μαύρα καλώδια ρεύματος που έχουν, σε σχέση με ένα πολύμπριζο του super market όταν βάλεις πάνω δύο καλώδια της Nordost (2x300 )
Η τιμή πάνω κάτω ίδια, το αποτέλεσμα η μέρα με τη νύχτα.
Πιό μεγάλη διαφορά έχεις όταν βάλεις ένα καλό καλώδιο στον ενισχυτή παρά όταν συνδέσεις ένα απλό καλώδιο σε ένα πολύ καλό πολύμπριζο (λογικό).

Συμπέρασμα; Όποιος θέλει να χαρεί τις αναβαθμίσεις του σε αυτό τον τομέα ξεκινάει με τα καλώδια που συνδέουν τις συσκευές του και μετά καταλήγει στο πολύμπριζο!

Ευχαριστούμε για το τέστ και για τις παρατηρήσεις. Πολύ ενδιαφέρουσές....:SFGSFGSF:
Πραγματικά τα καλώδια ρεύματος είναι άλλο ένα μεγάλο θέμα!!!!!

Σε σχέση με interconects και καλώδια ηχείων έμαθες κάτι;

Ο,τι σχόλιο έχω κάνει απο την αρχή του θέματος αφορά IC βασικά και καλώδια ηχείων όχι ρεύματος... Η παρουσίαση δε που εγώ είδα/ακουσα απο τον εκπρόσωπο της Nordost είχε να κάνει μόνο με IC.

Σε σχέση με interconects και καλώδια ηχείων έμαθες κάτι;

Αυτό που έμαθα είναι ότι η κάθε εταιρία, όπως και στα ηχεία και στους ενισχυτές έχει τη δική της φιλοσοφία για τον χαρακτήρα του ήχου.
Πρώτη κίνηση είναι να ακούσουμε καλώδια παραπλήσιας τιμής από διαφορετικές εταιρίες για να αποφασίσουμε ποιός "χαρακτηρας" μας κάνει και μετά βλέπουμε που θέλουμε να φτάσουμε... :)

Ο,τι σχόλιο έχω κάνει απο την αρχή του θέματος αφορά IC βασικά και καλώδια ηχείων όχι ρεύματος... Η παρουσίαση δε που εγώ είδα/ακουσα απο τον εκπρόσωπο της Nordost είχε να κάνει μόνο με IC.

Όταν είχα μπεί άλλαζε και καλώδια ρεύματος... Μάλιστα τα μοντέλα δεν λεγόντουσαν Valhalla και Odin (δεν νομίζω να έχει βγάλει καλώδια ρεύματος και στις δύο σειρές η Nordost).