Βάλε και καμιά φατσούλα.Αστειευομαι σατυριζοντας τις υπερβολες.
Ο εκπρόσωπος της Nordost έλεγε οτι αυτές οι παρατηρήσεις έχουν εφαρμογή σε όλα τα καλώδια.... Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα!
Πάντως αν πούλαγα-έφτιαχνα καλώδια θα ήμουν πεπεισμένος πως από τα 6 μέτρα και πάνω φτιάχνει η στερεοφωνική εικόνα και αποκτά απίστευτες ζεστές χροιές.:beee:
To audio agile το ειχα και εγω και το εστειλα!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, σε ενα αποκαλυπτικο συστημα σου καταστρεφει τον ηχο.
Λοιπόοοον...
Το Σαββάτο φιλοξένησα στο σπίτι μου την φτηνή σειρά πολύμπριζων - καλωδίων της Isotek. Επείσης είχαν δοκιμαστεί πιό παλιά 2 καλώδια της Nordost
Οι τιμές που έπαιξαν ήταν:
Isotek
Πολύμπριζα
1x 350
1x 480
1x 650
Καλώδια
1x 150
1x 200
1x 250
Nordost
2x 300
(Σχετικά λογικές τιμές δηλαδή)
Αυτά σε σχέση με ένα πολύμπριζο της Audio Agile (180 ) και δύο καλώδιά της (60 )
Οι ακουστικές διαφορές του φτηνού πολύμπριζου της Isotek με το φτηνό πολύμπριζο της Audio Agile ήταν εκεί για να αποδείξουν τον λόγο που μπορεί κάποιος να αγοράσει αυτό το μαραφέτι.
Η διαφορά του Audio Agile με το πιό φτηνό Isotek είναι στα 320 ευρώ το minimum μιας και χρειάζεσαι και καλώδιο σύνδεσης. Το Audio Agile έχει το δικό του.
Συνεχίζοντας στο αμέσως πιό ακριβό, δεν ξέρω κατά πόσο ακόμη και αυτά τα 130 ευρώ αξίζουν τον κόπο. Διαφορές μικρές κατά βάση...
Στο τρίτο τα πράγματα αλλάζουν τελείως. Αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στο δεύτερο (480 ) και το τρίτο πολύμπριζο της σειράς (650 ) θα πήγαινα με κλειστά μάτια στο τρίτο.
Βέβαια υπάρχει ένα κόλπο στην όλη ιστορία. Το τρίτο έχει τις μισές εξόδους από το δεύτερο (νομίζω 4 ή 5) ενώ το δεύτερο είναι ένα τεράστιο πολύμπριζο που δεν βρίσκεις εύκολα χώρο αν το βάλεις!
Αν σκεφτείς το κόστος όμως που για μία πηγή και έναν ενισχυτή θέλεις 3 καλώδια σύνδεσης (450 - 750 για τα τρία που δοκιμάσαμε) + 650 για το πολύμπριζο = 1100 - 1400 ε, είναι κάτι που πρώτα πρέπει να το ακούσεις και μετά να το αγοράσεις και μόνο όταν το σύστημά σου έχει τη δυνατότητα να το αναδείξει...
Την κυριακή έγινε δοκιμή του δεύτερου πολύμπριζου με το μεσαίας κατηγορίας καλώδιο σύνδεσης (480 + 200 ) όταν τα μηχανήματα παίζουν με τα κλασικά μαύρα καλώδια ρεύματος που έχουν, σε σχέση με ένα πολύμπριζο του super market όταν βάλεις πάνω δύο καλώδια της Nordost (2x300 )
Η τιμή πάνω κάτω ίδια, το αποτέλεσμα η μέρα με τη νύχτα.
Πιό μεγάλη διαφορά έχεις όταν βάλεις ένα καλό καλώδιο στον ενισχυτή παρά όταν συνδέσεις ένα απλό καλώδιο σε ένα πολύ καλό πολύμπριζο (λογικό).
Συμπέρασμα; Όποιος θέλει να χαρεί τις αναβαθμίσεις του σε αυτό τον τομέα ξεκινάει με τα καλώδια που συνδέουν τις συσκευές του και μετά καταλήγει στο πολύμπριζο!
Σε σχέση με interconects και καλώδια ηχείων έμαθες κάτι;
Ο,τι σχόλιο έχω κάνει απο την αρχή του θέματος αφορά IC βασικά και καλώδια ηχείων όχι ρεύματος... Η παρουσίαση δε που εγώ είδα/ακουσα απο τον εκπρόσωπο της Nordost είχε να κάνει μόνο με IC.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.