Nordost...!!!???!!!

E ας φτιάξουμε και 4.10....:flipout:

Ο Γιάννης δεν έχει κάτι να μας πεί....;;;;
Ισως θα μπορούσε να μας πεί τα ακριβή μήκη που λέει η Nordost..... μη φτιάξουμε καμιά 10αριά καλώδια :flipout:

Last edited:
γιατι μπορη να θελη 4.10 μετρα και εμεις να φτιαξουμε 4.

Ε, και δεν φτιάχνουμε; Πόσο θα μας κοστίσει;
Δεν είπα να φτιάξουμε το τέλειο interconnect αλλά να δούμε κατά πόσο το μέγεθος μετράει και εκεί. :flipout:
Μία κουλούρα φτηνό καλώδιο, μία κούτα βύσματα και είμαστε έτοιμοι. Όρεξη να έχουμε να ακούμε. Που ξέρεις; Μπορεί να ανακαλύψουμε το τέλειο καλώδιο στα 23 μέτρα.

Ε, και δεν φτιάχνουμε; Πόσο θα μας κοστίσει;
Δεν είπα να φτιάξουμε το τέλειο interconnect αλλά να δούμε κατά πόσο το μέγεθος μετράει και εκεί. :flipout:
Μία κουλούρα φτηνό καλώδιο, μία κούτα βύσματα και είμαστε έτοιμοι. Όρεξη να έχουμε να ακούμε. Που ξέρεις; Μπορεί να ανακαλύψουμε το τέλειο καλώδιο στα 23 μέτρα.

κοιτα αν φτιαξουμε καμμια 20αρια καλωδια απο 2 μεχρι 2.20 με βημα 1

εκατοστο και αλλα τοσα απο 4 εως 4.20 ε δεν μπορη θα ειμαστε μεσα.

εγω δεν καθομαι να φτιαξω τοσα καλωδια.

οποιος θελη ελευθερα.

Το μόνο που καταλαβαίνω και παραδέχομαι από τεχνικής άποψης είναι η μόνωση στα καλώδια της Nordost.
Όποιος πήρε και το βιβλιαράκι της θα καταλάβει τι εννοώ.
Να ρωτήσω κάτι άλλο λοιπόν. Όσοι ακούσατε και τα κοντά και τα μακριά IC καταλάβατε απλά διαφορά ή ακούσατε καλύτερα με τα μακριά;
Μήπως με τα μακρύτερα ICs άνοιξε η στερεοφωνική εικόνα και απέκτησε αέρα το ακούσμα κτλ κτλ;
Για πείτε όσοι τα ακόυσατε πού εντοπίσατε τις διαφορές;
Όσο για τα ψηφιακά ICs το μήκος παίζει ρόλο γιατί η συχνότητα είναι υψηλή και το σήμα αποτελείται από παλμούς, αλλά σε ένα αναλογικό σήμα και μάλιστα τόσο χαμηλής συχνότητας που δεν συγκρίνεται με το μήκος των καλωδίων και έχει συνεχές φάσμα δεν νομίζω πως η διαφορά εξηγείται με όρους προσαρμογής γραμμής μεταφοράς.

Re: Απάντηση: Nordost...!!!???!!!

Το μόνο που καταλαβαίνω και παραδέχομαι από τεχνικής άποψης είναι η μόνωση στα καλώδια της Nordost.
Να ρωτήσω κάτι άλλο λοιπόν. Όσοι ακούσατε και τα κοντά και τα μακριά IC καταλάβατε απλά διαφορά ή ακούσατε καλύτερα με τα μακριά;
Μήπως με τα μακρύτερα ICs άνοιξε η στερεοφωνική εικόνα και απέκτησε αέρα το ακούσμα κτλ κτλ;
Όσο για τα ψηφιακά ICs το μήκος παίζει ρόλο γιατί η συχνότητα είναι υψηλή και το σήμα αποτελείται από παλμούς, αλλά σε ένα αναλογικό σήμα και μάλιστα τόσο χαμηλής συχνότητας που δεν συγκρίνεται με το μήκος των καλωδίων και έχει συνεχές φάσμα δεν νομίζω πως η διαφορά εξηγείται με όρους προσαρμογής γραμμής μεταφοράς.

Κάνω copy απο προηγούμενη μου απάντηση...
"Tο μακρύτερο καλώδιο έπαιζε εμφανώς καλύτερα.... πιο καθαρά και κυρίως πιο φυσικά. Με σαφώς καλύτερη ανάλυση, παράθεση των μικρολεπτομεριών (βλέπε μικροδυναμικές μεταβολές) και αέρα. Λές και αφαιρούσε παραμορφώσεις απο το σύστημα.."

Όσον αφορά την εικόνα δεν θυμάμαι...

Η πιο μεγάλη βελτίωση, απο ο,τι άκουσα, είχε να κάνει με μια γενικότερη άνεση και ελευθερία του μουσικού δρώμενου, που σε έκανε να νιώθεις το μακρύτερο καλώδιο...

Σίγουρα, ξαναλέω, οι διαφορές δεν δικαιολογούσαν τις κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρω διαφορά τιμής αλλα υπήρχαν...

ουτε εγω καταλαβαινω.

παντως το μηκος κυματος δεν μετραη στα ψηφιακα.

εκει παιζουν τα στασιμα που εισαγουν jitter.

μολις μου κατεβηκε μια ιδεα παντως.

το 1/4 του μηκους κυματος των 20Ηz ειναι 4.25 μετρα.

μηπως ηταν τοσο;

"Tο μακρύτερο καλώδιο έπαιζε εμφανώς καλύτερα.... πιο καθαρά και κυρίως πιο φυσικά. Με σαφώς καλύτερη ανάλυση, παράθεση των μικρολεπτομεριών (βλέπε μικροδυναμικές μεταβολές) και αέρα. Λές και αφαιρούσε παραμορφώσεις απο το σύστημα.."

Η πιο μεγάλη βελτίωση, απο ο,τι άκουσα, είχε να κάνει με μια γενικότερη άνεση και ελευθερία του μουσικού δρώμενου, που σε έκανε να νιώθεις το μακρύτερο καλώδιο...

Σίγουρα, ξαναλέω, οι διαφορές δεν δικαιολογούσαν τις κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρω διαφορά τιμής αλλα υπήρχαν...

τα δυο καλωδια ηταν ιδια με μονη διαφορα το μηκος;

κοιτα αν φτιαξουμε καμμια 20αρια καλωδια απο 2 μεχρι 2.20 με βημα 1

εκατοστο και αλλα τοσα απο 4 εως 4.20 ε δεν μπορη θα ειμαστε μεσα.

εγω δεν καθομαι να φτιαξω τοσα καλωδια.

οποιος θελη ελευθερα.

Δεν έχεις και άδικο...
Μήπως να φτιάχναμε καλώδια από π****όδερμα και να τα χαιδεύαμε, οπότε να βλέπαμε σε ποιό μήκος παίζουν καλύτερα; :flipout:

Κανείς εθελοντής ρε παιδιά; Αυτός θέλει να με ξεκάνει στο κόλλημα! Άσε που θα κάνουμε τη δοκιμή στα βαθυά μας γεράματα!

FROM NORDOST...
All nordost ics , speaker cables and power cables are cut to a MATHEMATICALLY correct length for OPTIMUM SIGNAL AND CURRENT transmission.
Παιδες για να μην σας παραμυθιαζω η μονη απαντηση που πηρα ειναι οτι σε αυτα τα συγκεκριμενα μηκη ακουγονται καλυτερα. Πραγματικα δεν το ειχα ψαξει κι εγω περισσοτερο. Θα προσπαθησω να μαθω λεπτομερειες και θα σας πω...

FROM NORDOST...
All nordost ics , speaker cables and power cables are cut to a MATHEMATICALLY correct length for OPTIMUM SIGNAL AND CURRENT transmission.
Παιδες για να μην σας παραμυθιαζω η μονη απαντηση που πηρα ειναι οτι σε αυτα τα συγκεκριμενα μηκη ακουγονται καλυτερα. Πραγματικα δεν το ειχα ψαξει κι εγω περισσοτερο. Θα προσπαθησω να μαθω λεπτομερειες και θα σας πω...

γιαννη σε ευχαριστουμε για την προσπαθεια.

μηπως ξερης τα ακριβη μηκη των καλωδιων;

αν και η μαθηματικη τεκμηριωση ειναι πιο ενδιαφερουσα για μενα.

γιαννη σε ευχαριστουμε για την προσπαθεια.

μηπως ξερης τα ακριβη μηκη των καλωδιων;

αν και η μαθηματικη τεκμηριωση ειναι πιο ενδιαφερουσα για μενα.

Τα μήκη.... τα μήκη!!!!!!-bye-

Γιάννη ευχαριστούμε πολύ. Ελπίζω να μάθεις κάτι περισσότερο....

Στην παρουσίαση πάντως ο κος Nordost έλεγε οτι και αυτοι δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν ακριβώς το γιατί συγκεκριμένα μήκη παίζουν καλύτερα... απλά κατα την διάρκεια των δοκιμών τους το παρατήρησαν και έτσι φτιάχνουν τα καλώδια τους στα μήκη αυτά. Επίσης είπε οτι αυτό γίνεται στα 3-4 κορυφαία μοντέλα τους (δηλ. δεν αγοράζεις Valhalla 2 μέτρα αλλά 2+) απο κει και κάτω τα μήκη είναι κανονικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nordost...!!!???!!!

Μήπως αυτά είναι αποτέλεσμα της χρονικής καθυστέρησης που μεγαλώνει όσο ανεβαίνουμε σε συχνότητα;
Μήπως δηλαδή είναι κάποιο spatial effect;
Το θέμα δεν είναι η τιμή.
Αν υπάρχει κάποιος λόγος που ένα μήκος Χ παίζει καλύτερα από ένα μήκος Υ τότε αυτό θα ισχύει για όλα τα καλώδια. Με τα Χ,Υ όχι πάντα ίδια για όλα τα καλώδια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nordost...!!!???!!!

Μήπως αυτά είναι αποτέλεσμα της χρονικής καθυστέρησης που μεγαλώνει όσο ανεβαίνουμε σε συχνότητα;
Μήπως δηλαδή είναι κάποιο spatial effect;
Το θέμα δεν είναι η τιμή.
Αν υπάρχει κάποιος λόγος που ένα μήκος Χ παίζει καλύτερα από ένα μήκος Υ τότε αυτό θα ισχύει για όλα τα καλώδια. Με τα Χ,Υ όχι πάντα ίδια για όλα τα καλώδια.

Ναι αλλα δεν μπορεις να συγκρίνεις διαφορετικά καλωδια....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nordost...!!!???!!!

Ναι αλλα δεν μπορεις να συγκρίνεις διαφορετικά καλωδια....
Προφανώς...
Μιλάμε για διαφορετικά μήκη του ίδιου καλωδίου. Είτε κοστίζει 10Κ/μ είτε 100 είτε 10.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nordost...!!!???!!!

Προφανώς...
Μιλάμε για διαφορετικά μήκη του ίδιου καλωδίου. Είτε κοστίζει 10Κ/μ είτε 100 είτε 10.

Ναι... σαφως.
Αυτό το είπε και ο εκπρόσωπος της εταιρίας....
Γι' αυτό και εγώ κόλησα με το θέμα...