Note 3 ή Iphone 5?

Frank44

Established Member
7 June 2012
286
Είμαι κάτοχος iphone από το 4 μέχρι και το 5 που έχω αυτή τη στιγμή. Από όταν βγήκε το Note 2 άρχισα να έχω σκέψεις για να αλλάξω τηλέφωνο. Με εντυπωσίασε η μεγάλη του οθόνη, τα specs κ.α. Παρόλα αυτά δεν έκανα το βήμα να δώσω το μηλόφωνο και να πάρω το 2. Με το που βγήκε το 3 όμως άρχισαν πάλι οι "εφιάλτες" :)

Τρία (μόνο) πράγματα με προβληματίζουν:

1) Η φορητότητα

2) Ότι θα πρέπει να περάσω τα πάντα από την αρχή (τηλ. κατάλογο, σημειώσεις κλπ)

3) Ότι στην μεταπώλησή του θα δυσκολευτώ περισσότερο.
Ακούω τις γνώμες σας

Last edited by a moderator:
1)Με ενόχλησε μονο τα καλοκαίρια με το note 2
2)Δεν θα σε απασχολήσει ιδιαίτερα
3)Πιθανότατα, άλλα θα εχεις (για μένα) μακράν καλύτερη συσκευη

Όταν λες δεν θα με απασχολήσει ιδιαίτερα, τί ακριβώς εννοείς γιατί έχω 220 επαφές από 1-3 νούμερα για την κάθε μία, γενέθλια, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κλπ

Αν δεις το note 3 απο κοντα, δεν γίνεται να μην το ερωτευτεις!
Τα χαρακτηριστικά του μπορούν άνετα να σε κρατήσουν μια 3ετια, και δεν είμαι υπερβολικός...

Αν δεις το note 3 απο κοντα, δεν γίνεται να μην το ερωτευτεις!
Τα χαρακτηριστικά του μπορούν άνετα να σε κρατήσουν μια 3ετια, και δεν είμαι υπερβολικός...

Πήγα στο public και το είδα. Όντως είναι πολύ όμορφο και η οθόνη του δεν παίζεται!!

Για το (2) και το (3) δε συμφωνώ, αφενός περνάς τα πάντα πανεύκολα (συμπεριλαμβανομένων επαφών, μηνυμάτων, σημειώσεων και ό,τι άλλο μπροεις να φανταστείς), αφετέρου δε νομίζω ότι τίθεται θέμα δύσκολης μεταπώλησης σε ένα κορυφαιό τηλέφωνο όπως το Note 3.

Για το (1), συμφωνώ, είναι ο λόγος που τελικά αποφάσισα να πάω σε S4 και όχι Note. Απ'την άλλη, εξαρτάται εν πολλοίς και από το στυλ του καθενός, κάποιοι πχ έχουν το τηλέφωνο μόνιμα στην τσάντα και μιλάνε από bluetooth, άλλοι θέλουν να το'χουν στην τσέπη. Για τους δεύτερους, είναι μάλλον πρόβλημα.

Κορυφαίο από άποψη χαρακτηριστικών είναι αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς οτι είναι ειδική κατηγορία τηλεφώνου που δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Κορυφαίο από άποψη χαρακτηριστικών είναι αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς οτι είναι ειδική κατηγορία τηλεφώνου που δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Φυσικά.Ειναι 100% αντρικό :p
Πλάκα πλάκα , το μονo που πρεπει να συνηθίσεις , ειναι το μέγεθος.Βεβαια ειναι μέχρι να κάνεις την αρχή.Μετά δεν ξαναγυρνάς πίσω... :)
Εμενα μονο το καλοκαίρι με ταλαιπώρησε λίγο , γιατι δεν το βολευεις εύκολα.Κατα τα λοιπά, ολα τα αλλα θα τα βολέψεις.Και φυσικά μην ξεχνάς οτι θα σε ανταμοιψει με την οθονη του και τις τεράστιες δυνατότητες του...

Πήγα από iphone 4 σε note I.

Σκέφτηκα και λίγο εμπορικά όταν το άλλαξα, με τα λεφτά που πούλησα το 2 ετών iphone πήρα ένα καινούργιο note.

Έβλεπα το μέγεθος και γελούσα, έλεγα πως θα ζοριστώ πολύ να συνηθίσω το μεγάλο μέγεθος του, ότι θα με κοροϊδεύανε κλπ κλπ.

Το γεγονός είναι ότι πλέον αδυνατώ να κοιτάξω οποιοδήποτε τηλέφωνο κάτω από 5 ίντσες.
Το θεωρώ άκυρο να έχεις smartphone με τις δυνατότητες του σήμερα και να έχεις μια οθονούλα 4 ιντσών. Τι να δεις?

Στο note Ι έχω βάλει μέσω dropbox τιμοκαταλόγους από τη δουλειά, προσφορές κλπ και τα βλέπω όλα μια χαρά on the road.

Μετά από τόσο καιρό παραμένει σύγχρονο και έχει αλλάξει αρκετές συνήθειές μου. Πολλές φορές όταν είμαι σπίτι και θέλω να τσεκάρω αγαπημένα μου site δε σηκώνομαι από τον καναπέ όπως παλιότερα, τα απολαμβάνω...ξαπλωτός.

Επίσης οι ίντσες του τηλεφωνακίου αυτού με κάνουν λίγο διστακτικό στο να επιλέξω κάποιο 7-8ρι ταμπλετάκι, οι 5,3'' είναι σχετικά κοντά.

Φυσικά η μεγαλύτερη (και ίσως επίπονη) αλλαγή μετά την μεγαλύτερη οθόνη είναι το διαφορετικό λειτουργικό, εκεί ίσως να ζοριστείς λίγο...

Θεωρώ ότι το μέγεθος εύκολα θα το συνηθίσω, εκείνο που στην αρχή θα μου φανεί αρκετά παράξενο θα είναι να το κρατάω στο αυτί μου και να μιλάω.Θα μου πεις με ένα handsfree ή bluetooth λύνεται το θέμα.Σωστό και αυτό.Τώρα αναφορικά με το λειτουργικό θα είναι όντως λίγο "περίεργη" η μετάβαση.

Αυτό διαπιστώνω και εγώ :2thumb22sup:
Προβλήματα συνδεσιμότητας με MacBook Pro δεν νομίζω να έχω, έτσι δεν είναι?

Απάντηση: Re: Note 3 ή Iphone 5?

Όταν λες δεν θα με απασχολήσει ιδιαίτερα, τί ακριβώς εννοείς γιατί έχω 220 επαφές από 1-3 νούμερα για την κάθε μία, γενέθλια, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κλπ

Κανένα πρόβλημα πια, όλα έχουν γίνει απλά και εύκολα
http://www.android.com/filetransfer/

Eπίσης για διαχείριση over the air από browser
http://www.airdroid.com/

iTunes to Android syncing - iSyncr -
http://www.nextsmartphone.gr/showthread.php?t=1284

Για να συγχρονίσεις τις επαφές και αυτό πανεύκολα μέσω του Gmail, δες το screen shot

Screen Shot 2013-10-17 at 10.30.29 μ.μ..jpg

Jigwii είσαι φοβερός. Ευχαριστώ πολύ!!

Το 5αράκι ετοιμάζεται να μπει αγγελία :))

Last edited by a moderator:

Jigwii είσαι φοβερός. Ευχαριστώ πολύ!!

Το 5αράκι ετοιμάζεται να μπει αγγελία :))

Παρακαλω, να σαι καλα!

Ειμαι με iPhone απο τον Οκτωβριο του '07 και ολα τα μηχανακια μου ειναι Apple.
Οποτε καταλαβαινεις τι παιζει.
Το '11 ειδα το Note I και ξετρελαθηκα με την συσκευη(οχι το λειτουργικο). Το κρατησα ουτε δυο εβδομαδες.
Περυσι αγορασα παλι το ΙΙ. Αυτη την φορα ολα πολυ καλυτερα, ειχε βγει και η JB, αλλα και αυτο εμεινε στα χερια μου δυο μηνες ακριβως.
Πριν λιγο καιρο αγορασα το Note 8''. Δεν παιζοταν αυτο το ταμπλετακι, εκπληκτικο.
Οπως καταλαβαινεις μετα απο ολα αυτα αγορασα και το ΙΙΙ.
Αυτη την φορα πραγματικα δεν εχω λογια. Δεν υπαρχει αυτη η συσκευη, τα ''σπαει''
Σε ολη αυτη την διαδρομη παντα υπαρχει και ενα iPhone/iPad παρεα, αλλα με ελαχιστη χρηση, ειδικα τωρα με το III που ειναι Κ Ο Ρ Υ Φ Η
To Note δεν ειναι μια απλη συσκευη με android. Eιναι ''ΙΔΕΑ''.

και δεν σου μιλησα καθολου για το S-Pen της Wacom
Εδω ειναι που κυριολεκτικα ''δεν υπαρχουν λογια''

Αν τελικα αποφασισεις να το αγορασεις, θα το χαρεις σιγουρα!!! :2thumb22sup:

edit:
Kαι κατι τελευταιο.
Δεν ειναι αυτο μεγαλο, απλα ολα τα αλλα ειναι μικρα.

Last edited:
Είμαι και εγώ με iPhone 4,4s και 5. Είχα εντυπωσιαστεί με το 2, ήμουν στο παρά πέντε να το πάρω αλλά δεν το έκανα. Όταν είδα το 3 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση :)
Επίσης έχω MacBook Pro και iPad mini οπότε δεν θα μου λείψει η apple :)