νοθευμένη βενζίνη ..

Εχω αυτοκίνητο εδω καί δέκα χρόνια , τού οποίου ο κατασκευαστής συνιστά αμόλυβδη τουλάχιστον 98RON. Οσες φορές δοκίμασα τίς "λεγόμενες" super αμόλυβδες από διάφορες εταιρείες , διαπίστωσα μηδενική διαφορά έως καί μείωση απόδοσης καί αυξημένη κατανάλωση !!!
Κάθε φορά πού ταξιδεύω στό εξωτερικό η αποδοση του κινητήρα βελτιώνεται ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ αόμα καί με καύσιμο κατώτερο τών 95RON !!!

Αυτά γιά όσους "αυθυποβάλονται" μέ τίς ελληνικές απατεωνιές τών super-duper καυσίμων.....

Εγώ πάλι που κάνω Αθήνα-Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μια φορά το μήνα, με τις 100άρες βλέπω αρκετή βελτίωση στην κατανάλωση. Μέσα στην πόλη τα πράγματα είναι παρόμοια.
Και δεν είναι θέμα αυθυποβολής. Μου περισσεύει περισσότερη βενζίνη αν βάλω 100άρα. βέβαια με την τιμή της το πράμα έρχεται στα ίσα του, οπότε απλά βάζω απλή.

Για το εξωτερικό το χω δει κι εγώ. Μεγάλη διαφορά...

Εγώ δεν είπα ότι νοθεύει ή κλέβει, απλά μου φαίνεται περίεργο και για αυτό δεν πατάω το πόδι μου εκεί.

Κοίτα...
Αν τον δεις να φουλάρει σε άλλο βενζινάδικο, μην ξαναπατήσεις... :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: νοθευμένη βενζίνη ..

Βάλτε υγραέριο σύντροφοι, οικονομικότερο, ασφαλέστερο, με λιγότερους ρύπους.

Είναι όντως Σίμο? Από ασχετοσύνη ρωτάω, εγώ νόμιζα το αντίθετο..

Όσο για την βενζίνη, συνήθως βάζω από πρατήρια ΕΚΟ-Καλυψω, δηλαδή πρατήρια της ίδιας της ΕΚΟ, νομίζοντας (ίσως μάταια) πως ελαχιστοποιώ τις πιθανότητες να πάρω κακή ή νοθευμένη βενζίνη.

Στην γειτονία που προχθές ένα αυτοκίνητο που είχε αέριο πήρε φωτιά και στην συνέχεια έγινε έκρηξη. Δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι το αέριο σε σχέση με την βενζίνη.

Οικονομικοτερο μονο αν κανεις πολλα χιλιομετρα ωστε να κανεις αποσβεση αλλά οχι τοσα πολλα ωστε να προλαβει να ερθει η φθορα, ζημια, και να πληρωσεις και αυτη την δαπανη.

Ασφαλεστερο δεν ειναι ουτε κατα διανοια.
Το ακριβως αντιθετο αν ελεγες θα συμφωνουσα.

Λιγοτεροι ρυποι.
Θα ελεγα το ιδιο, και περισσοτεροι αν βαλεις την φθορα και την κακη ρυθμιση.
Η κακη ρυθμιση φθειρει τον κινητηρα, οποτε βγαζει ρυπους.
Επισης ανεβαζει την θερμοκρασια λειτουργιας του κινητηρα, κατι που αυξανει τους ρυπους.

Παιδιά, για το υγραέριο άκουσα ότι ετοιμάζεται αύξηση 200 ανα 1000 λίτρα.
Οι πονηροί που νομίζουν πως κυβερνούν δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Όταν συμπληρωθεί -γι αυτούς- ένας ικανός αριθμός καταναλωτών, δεν το έχουν σε τίποτα να ανεβάσουν την τιμή κατα το δοκούν. Το πολύ πολύ να παραμείνει ελάχιστα φθηνότερο απο την βενζίνη, έτσι για να έχουν να λένε...:furious3:

Η λυση αν και ακριβη ειναι ο μονοδρομος του diesel.Οικονομια,λιγοτεροι ρυποι,μακροζωια κινητηρα,ελαχιστη συντηρηση και τωρα πλεον και επιδοσεις.
Αν απο Σεπτεμβριο επιτραπει η χρηση του ,ειναι σχεδον μονοδρομος για οποιον κανει χιλιομετρα

Σχετικά με το υγραέριο από θέμα ασφαλιστικής είσαι καλυμμένος αν πάρει φωτιά από μόνο του;

Θα πρέπει να ενημερώσεις την ασφαλιστική σου για την αλλαγή;
Θα ανέβουν τα ασφάλιστρα;

LOL! Βάλε και κανένα smilie γιατί κόντεψα να το πάρω στα σοβαρά! :ADFADF1:

Σοβαρα μιλαω.

Ο συγκεκριμένος έχει μόνο αυτό το βενζινάδικο.

Εγώ δεν είπα ότι νοθεύει ή κλέβει, απλά μου φαίνεται περίεργο και για αυτό δεν πατάω το πόδι μου εκεί.

Παρομοια περιπτωση με την δικη μου δηλαδη.

ΥΓ. Με Shell V-Power δεν εχω δει διαφορα αλλα με BP Ultimate εχω δει καποια μικρη διαφορα σε θορυβο και λειτουργια κινητηρα.

ΥΓ. Με Shell V-Power δεν εχω δει διαφορα αλλα με BP Ultimate εχω δει καποια μικρη διαφορα σε θορυβο και λειτουργια κινητηρα.

Η αντιστοιχη της Ultimate ειναι η Racing, οχι η V-Power.

Αν δεν κανω λαθος η σημερινη Ultimate δεν εχει σχεση με την παλια, οταν πρωτοεμφανιστηκε.
Τοτε μυριζε πολυ εντονα, μαλιστα νομιζες οτι ειχε διαρροη το ντεποζιτο απο την εντονη μυρωδια των αναθυμιασεων.
Πηγαινε σφαιρα, καλυτερα απο την Racing.
Ηταν και πιο ακριβη (στην τιμη Racing).

Η δευτερης γεννιας Ultimate εχω την εντυπωση πως δεν διαφερει απο τις αλλες 100αρες.
Και πλεον ειναι φθηνοτερη της Racing.

ΥΓ. Οτι κλεβουν και στο ζυγι (λιτρα) το εχω πει και γω πιο πισω.
Κλεβουν.
Αν δεν θελεις να σε κλεψουν παρε ειδικο δοχειο, μεταλλικο, και γεμιζε το.

Σοβαρα μιλαω.

Δηλαδή μέχρι τι αυτοκίνητο επιτρέπεται να οδηγούν οι ιδιοκτήτες βενζινάδικου;
Ως τεκμήριο νομιμότητας δηλαδή.

Δηλαδή μέχρι τι αυτοκίνητο επιτρέπεται να οδηγούν οι ιδιοκτήτες βενζινάδικου;
Ως τεκμήριο νομιμότητας δηλαδή.

Εξαρτάται....αν έχουν Shell, αυτά:

ferrari_2007_lrg.jpg

Αν τολμήσουν και πάρουν κάτι τέτοιο:

5555555555.jpg

είναι ξεκάθαρο ότι κλέβουν στο ζύγι και την εφορία!!!:p:p

αν είχαν οι μισοί βενζινάδες τέτοια αυτοκίνητα, πιστέψτε με δε θα έκαναν όλοι το παν για να ανοίξουν ψιλικατζίδικο, αλλά βενζινάδικο !

αν είχαν οι μισοί βενζινάδες τέτοια αυτοκίνητα, πιστέψτε με δε θα έκαναν όλοι το παν για να ανοίξουν ψιλικατζίδικο, αλλά βενζινάδικο !

Τότε πως εξηγείται ότι το αγαπημένο τραγούδι των ψιλικατζήδων είναι αυτό??

http://www.youtube.com/watch?v=jeih8W-QHsk&feature=related

:D:D

Δεν εννοώ πως βγάζουν περισσότερα οι ψιλικατζήδες, αλλά δεν σκίζονται όλοι να ανοίξουν βενζινάδικο στη χώρα.

Σχετικά με το υγραέριο από θέμα ασφαλιστικής είσαι καλυμμένος αν πάρει φωτιά από μόνο του;

Πώς να πάρει φωτιά; Στο ρεζερβουάρ μέσα;

Απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν υπάρχει καμία επίπτωση στα ασφάλιστρα και στις καλύψεις. Πάντως, έχεις υποχρέωση να ενημερώσεις την ασφαλιστική εταιρία σε περίπτωση μετατροπής από βενζίνη σε υγραέριο και να στείλεις αντίγραφο της νέας άδειας κυκλοφορίας.
Πάντως, επειδή η κάθε ασφαλιστική εταιρία έχει την δική της πολιτική, θεωρώ απαραίτητο να ενημερωθείς από τον ασφαλιστή σου ή από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας που είσαι ασφαλισμένος.

Last edited: