Νότιος Ειρηνικός - Fiji Islands

Αυτο που θελει να μας πει ο costas (κατα τη γνωμη μου) δεν ειναι πως στην Ελλαδα δεν εχουμε ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ φυσικες ομορφιες.
Το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ (αν με πιανετε) μας λειπει.
Το εθεσε καλυτερα απ'ολους ο kbouk !

Τι φωτογραφική χρησιμοποιείς; πραγματικά πολύ ωραία χρώματα..

Re: Απάντηση: Re: Νότιος Ειρηνικός - Fiji Islands

Αντίπαξοι,Μύρτος,Πόρτο κατσίκι,Πόρτο τιμόνι

...της γριάς το πήδημα (παραλία στην Άνδρο είναι), Φαλάσαρνα, Μαύρα βόλια (Χίος)... ...Αλλά όπως λένε κι οι "συνάδελφοι" μας λείπει το "πακέτο"...

6c41f53bfa4082c602b3acdd9df0d20e

Πάμε τώρα στο κεφάλαιο .. καθημερινότητα στην πόλη. Βρίσκομαι στην Suva, πρωτεύουσα & λιμάνι μαζί αλλά μια πόλη μικρή χωρίς ιδιαίτερη επαφή με τον τουρισμό και την φήμη των δημοφιλών Resorts. Εδώ λοιπόν υπάρχει έντονος ο χαρακτήρας του τόπου όπου όλα είναι απλά και φτωχικά. Η πόλη πνίγεται στους νέους και στην δραστηριότητα και μόνο 10 λεπτά με το αυτοκίνητο αρκεί για να βρεθείς στην παρθένα φύση και στην απόλυτη ηρεμία.

Σήμερα τελείωσα και με τις υποχρεώσεις μου και πλέον είμαι απελευθερωμένος από το άγχος της δουλειάς. Με όσους συνεργάστηκα εδώ μόνο καλά λόγια έχω να πω. Με κάλεσαν να πάω και σε ένα αγώνα Rugby αύριο και μετά για μπύρες σε ένα club, αν και δεν έχω ιδέα πως παίζεται το rugby ! θα το ζήσω και αυτό. Για πάμε μέχρι την πόλη λοιπόν να δούμε μερικές εικόνες ..

DSC_6936_zpsxdfvqp4j.jpg

DSC_6944_zpsicuepwhx.jpg

DSC_6946_zpsbm2sxfuk.jpg

DSC_6985_zpsgiby0mdp.jpg

DSC_6983_zps4qfn5jic.jpg

DSC_6995_zpswzhniqfn.jpg

DSC_4815_zpsdxjfabhk.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν παύει όμως να είναι και πόλη που το γιορτάζει συχνά. Ασε που όπου πας ακους δυνατή μουσική !!

DSC_5191_zps1oljtdu5.jpg

DSC_5200_zpsmffxw1sl.jpg

DSC_5245_zpstt9cljih.jpg
DSC_5214_zpslg0fe6ay.jpg

Last edited:
Θα μπορούσε κάποιος να τολμήσει να σκεφθεί να φύγει απο Ελλάδα και να πάει να ζήσει εκεί, μόνιμα?

Θα την βρεί την "άκρη" πιστεύεις?

Δεν υπάρχει περίπτωση να προσαρμοστεί ο Ελληνας εδω. 1000 φορές στην Αυστραλία ή εαν θελεις κάτι ακόμα ποιο ήσυχο τότε στην Νεα Ζηλανδία ειναι πολυ καλυτερα !

Θα με ενδιέφερε πολύ να το αναλύσεις λίγο περισσότερο, αλλά ας μην βγούμε off topic.
Σε ευχαριστώ πάντως!

Δεν είναι για εμάς αυτός ο τόπος και να εξηγήσω γιατί. Μεγάλη φτώχεια και εκμετάλλευση. Είναι πολύ έντονη η παρέμβαση της Αγγλικανικής εκκλησίας. Ολα τα σχολεία είναι εκκλησιαστικά και η ιεραποστολική δράση είναι παντού. Αυτό σημαίνει ότι τους έχουν ταράξει στον προσηλυτισμό. Ολα τα νοσοκομία και οι δομές του κράτους στηρίζονται στις χορηγίες & στις δωρεές. Για τα δικά μας δεδομένα η φτώχεια δυσβάσταχτη. Δεν υπάρχει φωτισμός στους δρόμους, ούτε πινακίδες, ούτε αποχετευτικό. Τα πάντα είναι πρόχειρα. Το οδικό δύκτιο είναι χάλια, ο στόλος των αυτοκινήτων πανάρχαιος και αρκετοί περπατούν ξυπόλητοι και ζούν σε παραπήγματα, σε μικρά χωριά. Ολα τα ομορφα νησιά είναι ιδιωτικά και οι δυτικοί έχουν οργανώσει τον τουρισμό και φυσικά τον εκμεταλλεύονται. Στα αρκετά κοινωνικά προβλήματα θα διέκρινα το θέμα του AIDS, της πορνείας και της μεγάλης φτώχειας. Ενας ιταλός που γνώρισα, έχει έλθει εδω και 1 χρόνο στα Fiji και δουλεύει ως chef σε μη τουριστική επιχείριση .. ήταν ολοφάνερο ότι ήταν 'τελειομένος' και είχε ξεπέσει εδώ για να χαρεί ισως του μπάφους!. Στα θέρετρα τώρα, αξίζει πολύ η ζωή για έναν ξένο αφού οι μαρίνες και τα πανάκριβα ξενοδοχεία είναι η λαμπερή και όμορφη πλευρά των νησιών. Ζήλεψα του επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στα ιστιοπλοϊκα, τα σκάφη αναψυχής και την μαρίνα. Τα ξενοδοχεία είναι απίστευτα και όλες αυτές οι μονάδες είναι οργανωμένες σε τεράστιες ιδιωτικές εκτάσεις που δεν επιτρέπεται ούτε η τοπική αστυνομία να μπει ! Εκεί, είναι πραγματική χλιδή με πανάκριβες βίλες, γήπεδα γκολφ και παραθεριστικές κατοικίες, κάτι σαν μια μικρή αμερικανική ή αυστραλέζικη πόλη. Εκει αξίζει και με το παραπάνω

Αυτά τα λίγα. Οπως θέλει να έλθει εδώ για κάτι άλλο εκτός από τον τουρισμό .. ας μου το βρεί και εμένα να το μάθω

Last edited:
το πολυ σε 10 χρονια δεν θα διαφερουμε σε τιποτα, εκει τουλαχιστον ειναι γελαστοι:BDGBGDB55:

Κ εδώ γελαστοί θα ήμαστε από τα πολλά ψυχοφάρμακα χα χα χα!!!

συγχαρητήρια Costas για τις μαγευτικές σου φώτος!!!

Σήμερα Κυριακή, πήρα το λεωφορείο και μετά από μια βόλτα σε κάποια χωριά κατέληξα για μια ακόμα φορά στην παραλία. Αχ .. όμορφα είναι ρε γαμωτο ..

DSC_7077_zps0h5yr2eu.jpg

DSC_7179_zps3r5u1rxo.jpg

DSC_7097_zpsqe9mxetp.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

DSC_7178_zpskmlppova.jpg

Το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε ξημερώματα Δευτέρας με μια πτήση από την πόλη Suva προς την πόλη Nadi. Με μια 3ωρη αναμονή, μπήκα ξανά στο αεροπλάνο και μετά από 5 ώρες έφτασα στο Sydney. Αγαπημένη μου πόλη που πραγματικά με ξεκουράζει. Να σας βάλω και μια φωτογραφία που πήρα πριν 1-2 ώρες από το Darling Harbor

Sydney - Darling Harbor by Costas S. T., on Flickr