Nova 3Play

Εχω ξανα αναφερει το εξης:
Για να μου δωσουν δωρο το ρουτερ για το 3play, επρεπε να ειμαι αοριστου χρονου στη forthnet (ειμαι στο ιδιοκτητο) τουλαχιστον απο το 2007.
Αυτο σημαινει οτι για να θεωρουμαι "νεος" πελατης και στη forthnet επρεπε το συμβολαιο να εχει γινει αοριστου τουλαχιστον 5 χρονια.

Προφανως, κατι παρομοιο ισχυει και για τη nova. Θεωρουμαστε "εν δυναμει" πελατες αν εχουν περασει μονο λιγα χρονια απο τοτε που το συμβολαιο μετατραπηκε σε αοριστου. Και μιας και στις προσφορες τα δωρα ειναι μονο για νεους, εκει σκαλωνει το πραγμα.

Και εγω επεσα απο τα συννεφα οταν ακουσα οτι πρεπει να περασει πενταετια για να θεωρειται καποιος οτι τους την εχει "κοπανησει" και προσπαθουν να τον ξανα μαζεψουν με τις προσφορες σαν νεο πελατη.
Αυτο θα πει κυριολεκτικα, " μας εχουν γραμμενους στα καταστιχα τους" :flipout:

Προσωπικα ειχα κερδος με το 3play των 29.90, αλλα πραγματικα καταλαβαινω και λυπαμαι ολους τους παλιους συνδρομητες νοβα που τοσα χρονια πληρωναν ακριβα πακετα. Δεν ειναι συμπεριφορα και ανταμοιβη αυτη για υφισταμενους πελατες.

Ο γνωστός μου είναι συνδρομητής της Νόβα πολλά περισσότερα χρόνια από το 2007 που τον έπεισα να μεταφέρει και την τηλεφωνία-ίντερνετ στη Forthnet και να πάρει το προνόμιο του 20%. Επομένως, κάτι άλλο φταίει και ίσως το γεγονός ότι διέκοψε το Μάρτη, δηλαδή πρόσφατα, αλλά αυτό δεν αναγράφεται πουθενά ότι αποτελεί κώλυμμα.

Εγώ είχα κόψει την Νοβα (start pack+2play) τον Σεπτέμβριο και πήγα στο 2play economy. Προχτές λοιπόν που πήρα τηλέφωνο στο 13831 μου έδωσαν και την προσφορά με τα 29.90 και αυτή που με 10 ευρώ επιπλέον διαλέγεις sport ή movies. Εγώ τελικά πήρα το πακέτο με τα sport. Μού έδωσαν και δωρεάν τον pace 831. Το μόνο που με χάλασε κάπως είναι ότι θέλουνε και 10 ευρώ για την επανασύνδεση. Πές στον γνωστό σου να επιμείνει!

Ήμουν και εγώ στο 2play economy, σε μια από τις 3 γραμμές στη Forthnet, από πέρυσι τον ΙΟΥΝ και όταν μου έστειλαν μήνυμα για την προσφορά των 29,90 επισκέφτηκα 2 καταστήματα και τους ζήτησα να πάρω την προσφορά χωρίς να ζχρεωθώ το δέκτη αφού τον έχω σε άλλη γραμμή. Ο προιστάμενος στο ένα κατάστημα πρότεινε να χρησιμοποιήσω την κάρτα γιανα πάρω το δέκτη δωρεάν, όπως γίνεται στην περίπτωση των 39,90 που περιγράφεις, αλλά ο υπάλληλος του είπε ότι στο πακέτο των 29,90 είναι υποχρεωτική η αγορά του δέκτη και έτσι, αναγκαστικά, φορτώθηκα άλλον ένα (για άλλο χώρο, φυσικά).

Ειμαι παλιός πελάτης της νοβα και φορθνετ με 58 Ε το μήνα για σπορπακ και τηλεφωνια ιντερνετ. Οπως ειπα και σε προηγούμενα ποστ έκανα άιτηση για να παω στο 39.90. Παρότι το συμβαολαιό μου έληξε μου είπαν οτι η προσφορά ισχύει μόνο για καινούργιος. Μετά τα γνωστά μπινιλίκια για την συμεπριφορά σε παλιούς, της είπα οτι θα κάνω διακοπή και αρα θα θεωρούμαι νέος πελάτης , μου είπε πως και αυτό να γίνει πάλι παλιός θα λογαράζομαι και δεν θα μπορώ να πάρω την προσφορά.
Τα είδα ολα έγινα έξαλλος και απευθύνθηκα σε φίλο δικηγόρο.
Οταν του είπα οτι ενω θα κάνω διακοπή αυτοί θα θεωρούν οτι είμαι οχι μόνο πελάτης τους αλλά και παλιός πελάτης τους, έβαλε τα γέλια.
Μου είπε οτι αυτό είναι καραμπινάτη παρανομία και δεν στέκεται με κανέναν νόμο. Αντίθετα εγω μπορώ να τους κυνηγήσω νομικά αν θέλω απο την στιγμή που δεν θα δεχτούν την νέα αιτησή μου, καθώς εμπίπτουν σε διάφορα αδικήματα και περι εμπορικού δικαίου.
Αρνηση πώλησης, άνισοι όροι μεταξύ καταναλωτών στο ίδιο προιόν, επιλογή πελατών κλπ.
Εχω στείλει και ανάλογο ερώτημα στην ΕΕΕΤ και περιμένω την απαντησή τους.
Αυτά λοιπόν για να ξέρετε οτι και οι παλιοί πελάτες (που τόσο γράφει η νοβα φορθνετ) έχουμε δικαιώματα και μπορούμε να τους τρέξουμε.

δεν την κοβεις εντελως να ξενοιασεις και να κανεις και οικονομια στο πορτοφολι σου?

Last edited by a moderator:
Νομίζω πως άδικα χάνετε το χρόνο και την υπομονή σας στα καταστήματα, δεν θα βρείτε άκρη εκεί, δοκιμάστε μέσω τηλεφώνου τα παζάρια.

Ναι, αλλά την αίτηση πρέπει να την παραλάβει φυσικό κατάστημα και όχι η τηλεφωνήτρια που θα σου απαντήσει.

Last edited by a moderator:
Νομίζω πως άδικα χάνετε το χρόνο και την υπομονή σας στα καταστήματα, δεν θα βρείτε άκρη εκεί, δοκιμάστε μέσω τηλεφώνου τα παζάρια.

Ισχύει, πήγα σε κατάστημα forthnet να πάρει η αδερφή μου 3play και ο πωλητής απλά παπαγάλιζε ότι λέει το φυλλάδιο και το site τους. Μα έτσι μα αλλιώς, δεν ξέφυγε από τα προβλεπόμενα...

Παιδια ,τζαμπα χανετε το χρονο σας. Καντε αυτο που εκανα και εγω. Ειχα φορθνετ και αθλητικο πακετο με 54 ευρω (χωρις δεσμευση) και το γυρισα στο απλο 3play 29,90 (χωρις απεριοριστα κινητα). Η αλλαγη γινεται σε 2-3 ημερες και μετα καπακι σε μαγαζι και ζητηστε την προσφορα των 39,90. Θα σας το κανουν δεκτο το αιτημα. Εγω εφυγα απο το μαγαζι με απεριοριστα σταθερα, απεριοριστα κινητα, ιντερνετ και αθλητικο πακετο για παντα (εχω και το συμβολαιο που το αναγραφει). Συμπερασμα : απο μικροτερο πακετο σε μεγαλυτερο πακετο γινεται και οχι το αναποδο.

και εσυ πως πηγες στο απλο 3play απο αυτο που ειχες?? αφου λες οτι παρακατω δεν το κανουν. Για δωσε πληροφοριες

ημουν συνδρομητης φορθνετ dp economy με value pack sta 39,90. Mετα καταργηθηκε το value και μου εδωσαν τα αθλητικα στα ιδια χρηματα (39,90). Αυτα πληρωνα μεχρι τον απριλιο, οπου περασε ενας χρονος απο την ανανεωση που ειχα κανει και ξαφνικα μου ειπαν οτι παλι θα εχω προνομοιακη τιμη αλλα τωρα η φορθνετ θα μου βγαινει 28 ευρω και η νοβα αθλητικα θα βγαινει στα 25 (συνολο περιπου 54 ευρω). Η αλλη επιλογη που ειχα ητανε να παω στο 3play οπου το πακετο που ειχα θα μου εβγαινε 59,90!!!! Οπως καταλαβαινετε, διαλεξα να εχω την προνομοιακη τιμη στα 55 ευρω και χωρις δεσμευση.Ετσι και εγινε. Οταν βγηκαν οι νεες προσφορες 29,90 με απεριοριστα κινητα και 39,90 με αθλητικα και απεριοριστα κινητα, πηρα αρκετες φορες στην εξυπηρετηση και παντα μου ελεγαν οτι δεν γινεται να παρω τις παραπανω προσφορες , παρα μονο εαν θελω να παω στο απλο 3play (απεριοριστες κλησεις σε σταθερα, ιντερνετ, και νοβα start, χωρις τα απεριοριστα κινητα). Διαλεξα να παω στο απλο πακετο 3play , αφου αλλωστε δεν υπαρχουν πολλα αθλητικα γεγονοτα το καλοκαιρι. Μολις μου εστειλαν μηνυμα οτι πραγματοποιηθηκε η αλλαγη στο 3play πακετο , αμεσως πηρα στην εξυπηρετηση πελατων και αφησα αιτημα για το πακετο των 39,90. Κανεις δεν μου τηλεφωνησε , οποτε αποφασισα να προσπαθησω και σε ενα καταστημα φοθρνετ. Εκει μου ειπαν οτι σε οσους εχουν το απλο 3play , μπορουν να δωσουν την προσφορα 39,90 (τους εχει ερθει ενημερωση μεσω email). Eκανα τα συμβολαια, ρωτησα εαν θα εχω καποιο πεναλτυ, μου απαντησαν οχι και υπογραψα. Σε 2 ωρες ειχε ερθει το μηνυμα οτι η μεταβολη της υπηρεσιας πραγματοποιηθηκε και ανοιξαν τα αθλητικα, και τα hd (λογω πληρωμης με πιστωτικη καρτα).

Οπως προανεφερα εχω κανει κ εγω αιτηση για το 3play 29,90 και περμενω να μου ενεργοποιηθει.
Τους πηρα σημερα τηλ να τους ρωτησω γιατι εχω 12 ωρες δωρεαν σε κινητα ενω στην διαφημηση λεει απεριοριστα σε κινητα και μου ειπαν οτι το απεριοριστο ειναι στην ουσια 720 λεπτα (12 ωρες) και το αναφερει στα ψιλα γραμματα που περνανε απο κατω.
Μπορει να το επιβεβαιωσει και καποιος αλλος που εχει κανει αιτηση 3 play?

Οπως προανεφερα εχω κανει κ εγω αιτηση για το 3play 29,90 και περμενω να μου ενεργοποιηθει.
Τους πηρα σημερα τηλ να τους ρωτησω γιατι εχω 12 ωρες δωρεαν σε κινητα ενω στην διαφημηση λεει απεριοριστα σε κινητα και μου ειπαν οτι το απεριοριστο ειναι στην ουσια 720 λεπτα (12 ωρες) και το αναφερει στα ψιλα γραμματα που περνανε απο κατω.

Ισχύει ότι σου είπαν.

Ετσι ειναι. Το αναφερει οντως στα ψιλα γραμματα.

*** Για τις απεριόριστες κλήσεις προς κινητά ισχύει πολιτική ορθής χρήσης 720λεπτά με βήμα χρέωσης ανά λεπτό.Μετά τη κατανάλωση των 720 λεπτών ανά μήνα, οι κλήσεις χρεώνονται με0,0299

Σχετικά μεγάλα είναι πάντως τα γράμματα, προς τιμήν τους... ή φώναζε ο κόσμος γιατί παλιά το είχαν με μικρά.
Αν έκανες 12 ώρες κινητά με αστική χρέωση 0,029 το λεπτό, θα κόστιζαν 22 ευρώ ... δεν είναι απεριόριστο αλλά μια πάρα πολυ καλή τιμή.
Αν και το απλό πακέτο με κινητά σε τιμές σταθερών το θεωρώ πολύ καλύτερη μαγκιά και γενικά θα συμφέρει περισσότερους.

qdml.png

Last edited:
*** Για τις απεριόριστες κλήσεις προς κινητά ισχύει πολιτική ορθής χρήσης 720λεπτά με βήμα χρέωσης ανά λεπτό.Μετά τη κατανάλωση των 720 λεπτών ανά μήνα, οι κλήσεις χρεώνονται με0,0299

Σχετικά μεγάλα είναι πάντως τα γράμματα, προς τιμήν τους... ή φώναζε ο κόσμος γιατί παλιά το είχαν με μικρά.
Αν έκανες 12 ώρες κινητά με αστική χρέωση 0,029 το λεπτό, θα κόστιζαν 22 ευρώ ... δεν είναι απεριόριστο αλλά μια πάρα πολυ καλή τιμή.
Αν και το απλό πακέτο με κινητά σε τιμές σταθερών το θεωρώ πολύ καλύτερη μαγκιά και γενικά θα συμφέρει περισσότερους.

qdml.png
Μα και το απλό πακέτο κοστίζει 29.90 ευρώ και δεν έχεις 720 λεπτά σε κινητά.Από πού προκύπτει ότι είναι καλύτερο?Αν χρεώνονται οι κλήσεις σε κινητά με τιμές σταθερών,πάλι θα πληρώνεις περισσότερο.Εκτός κι αν εννοείς σκέτη τηλεφωνία,αλλά εδώ μιλάμε για 3play.

Last edited:
Έκανα κι εγώ μετάβαση σε 3play. Πριν είχα απεριόριστα σταθερά + internet + cinema pack με 49,90 (με δέσμευση για άλλους 9 μήνες) ενώ πλήρωνα +5 ευρώ για τα HD. Μη πήγαν στο 3play με απεριόριστα σταθερά + κινητά με χρέωση σταθερού + internet + cinema pack στα 44,90, και δώρο HD και multiview για 12 μήνες με χρέωση πιστωτικής. Δε μου δίναν με τίποτα τα 720 λεπτά σε κινητό. Υπάρχει περίπτωση να τα πάρω αν κλαφτώ στην τηλεφωνική υποστήριξη;