Nova EON TV / EON+

Ionnamp

New member
25 October 2021
55
Ρε παιδιά στη τηλεόραση το eon app είχε επιλογή στη ποιότητα εικόνας 7Mbits και video encoding CBR η είναι η ιδέα μου ήταν μόνο στο box ?

chrsxen

New member
12 December 2021
99
Διπλα διπλα ταμπλετ,στο ιδιο wifi,εγω με γνησιο ΕΟΝ και ο φιλος μου με κινεζο πειρατη και ειναι πιο μπροστα αυτος…Οτι ναναι πραγματικα
+30 secs έχει το ΕΟΝ από "γνήσιο" (δορυφορικό)

sotiris4

AVClub Enthusiast
4 May 2015
825
+30 secs έχει το ΕΟΝ από "γνήσιο" (δορυφορικό)
Όταν είχα vodafone tv με τα novasports η διαφορά με το ραδιόφωνο ήταν μόνο 10 sec. που σημαίνει ότι με το δορυφορικό είχε λιγότερη. Αν δεν κάνω λάθος το ραδιόφωνο προηγείται και του δορυφορικού. Το eon smart box θα επρεπε να έχει το πολυ 10 sec, στη χειρότερη 15 από το ραδιόφωνο.

Manos1980

Established Member
1 November 2013
243
Ηράκλειο
Ρε παιδιά στη τηλεόραση το eon app είχε επιλογή στη ποιότητα εικόνας 7Mbits και video encoding CBR η είναι η ιδέα μου ήταν μόνο στο box ?
Αν συνδέεται ασύρματα έχει μόνο abr αν όχι έχει cbr.

valkal19

Senior Member
12 October 2021
476
Τελικα που το εχετε ρυθμισμενο το eon box για καλυτερη εικονα στο abr η στο cbr 7?

• Like
Reactions: jima

jima

Established Member
20 May 2016
177
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Έχει καλύτερη εικόνα το eon box με hdr ενεργοποιημενο ή το app σε lg tv;

Struggler

Senior Member
11 November 2007
603
Καλησπερα και απο εμενα, εκατσα και διαβασα αρκετες σελίδες αφοτου βεβαια εχω κανει την παραγγελία για eon+
Εχω cosmote tv μεσω δορυφορου και είμαι πολυ ευχαριστημενος,βεβαια το 4κ μεσω tv άλλο πράγμα. εχω LG cx 65, αν το βαλω μέσω app θα εχω καλυτερη εικονα απο το box??
διοτι απο αυτα που διάβασα για την εικόνα που λέτε βλέπω να μην υπογραφω και να ψάχνω άλλο τρόπο να βλέπω την ομάδα μου...... και ας μην βλεπω όλ την premiere league, μονο για αυτήν θέλω να τηνν βάλω

jima

Established Member
20 May 2016
177
Καλησπερα και απο εμενα, εκατσα και διαβασα αρκετες σελίδες αφοτου βεβαια εχω κανει την παραγγελία για eon+
Εχω cosmote tv μεσω δορυφορου και είμαι πολυ ευχαριστημενος,βεβαια το 4κ μεσω tv άλλο πράγμα. εχω LG cx 65, αν το βαλω μέσω app θα εχω καλυτερη εικονα απο το box??
διοτι απο αυτα που διάβασα για την εικόνα που λέτε βλέπω να μην υπογραφω και να ψάχνω άλλο τρόπο να βλέπω την ομάδα μου...... και ας μην βλεπω όλ την premiere league, μονο για αυτήν θέλω να τηνν βάλω
Καλησπέρα σου. Κάτοχος eon tv,cosmote tv,disney plus και μετά από μέρες δοκιμών έχω να σου πω το εξής:ήμουν δορυφορικός nova. Καλή η εικόνα μέσω δορυφορικου. Δεν θα πάρεις καλύτερη εικόνα από το app στην lg από το box της eon.Την ίδια ακριβώς θα πάρεις. Μίλησα με nova και μου είπαν ότι στα σχέδια είναι 4κ καναλι λόγω premier. Όπως και η cosmote. Αντίθετα η cosmote υπερτερεί στο ott από τον δορυφόρο της. Εγώ έβαλα σε lg 4k tv το app της cosmote και της eon και έχουν ίδιες εικόνες με τα box.σε αυτό που είδα διαφορά είναι στο disney plus. Η εφαρμογή από τη τηλεόραση μου δίνει dolby vision εικόνα σε κάποιες ταινίες ενώ από τα box (eon+cosmote)μου δίνει απλό hdr μέσω καλωδίου hdmi. Τα θετικά με τα boxakia είναι ότι έχουν γρήγορη απόκριση ενώ τα app στην tv είναι ελαφρώς πιο αργά. Μιλάω πάντα για την δική μου tv .55sk8000pl lg.

angelalex

AVClub Addicted Member
24 December 2018
1,867
Αθήνα
Μακάρι να βγει ένα 4κ κανάλι να βλέπουμε έστω και σε hd γιατί εντάξει δεν μπορεί να είμαστε στραβοί παιδιά οι καταναλωτές είμαστε και βλέπουμε το πρόβλημα όλοι δεν είναι μεμονωμένο είναι γενικευμένο

DJSTAVROS

Senior Member
10 November 2008
333
Παιανία
Δουλεύει κανονικά και με WiFi.
Xθες στο Λάρισα-Προμηθέας, στην EΡΤ3, η εικόνα ήταν δράμα μέσω του Box. Το γύρισα σε DIGEA για να το παρακολουθήσω.
Eλπίζω να βελτιώσουν την εικόνα μέχρι την εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος...

* Μου κάνει εντύπωση αλλά έχω την αίσθηση πως στο PC μου έχει καλύτερη εικόνα από το Box & το App σε Smart TV... Ιδίως στην κίνηση.

Last edited:

DJSTAVROS

Senior Member
10 November 2008
333
Παιανία
Έβαλα CBR (7Mbit/s') στο Box και ρύθμισα την Sony μου στο μέγιστο επίπεδο True Motion.
Έκανα την ίδια ρύθμιση και στο Αpp σε LG Smart TV.
Κάπως παλεύεται τώρα , αλλά αλχημείες κάνουμε νομίζω. Το πρόβλημα ξεκινά στην πηγή....

Scorpio15

Established Member
9 December 2021
277
εσεις που διαμαρτυρεστε και λετε τα ιδια και τα ιδια γιατι δεν αλλαζετε σε δορυφορικο που η εικονα ειναι εξαιρετικη.η εον σαν stream υπηρεσια αυτη την εικονα παρεχει η νοβα σαν υπηρεσια δορυφορικη εχει αλλη ποιοτητα μην μπερδευετε την νοβα με την εον ιδια ετερεια αλλη υπηρεσια.
Δυστυχώς φίλε (και ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση να αντιδικήσω μαζί σου- όλοι μια παρέα είμαστε και συζητούμε εδώ) νομίζω πως δεν είναι έτσι. Μπορεί να είναι διαφορετικές υπηρεσίες η Nova και η Eon αλλά μητρική εταιρεία είναι η Eon και αυτή θα επιβάλει τη δική της φιλοσοφία η οποία δυστυχώς φαίνεται να είναι η εξής :" Εγώ προσφέρω το περιεχόμενο, και θα κερδίσω με κάθε τρόπο ακόμα και υποβαθμίζοντας την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρω μέσω της κακής εικόνας κ.λπ. Εσείς πάλι, θέλετε δε θέλετε , θα με ανεχτείτε γιατί εναλλακτική λύση δεν υπάρχει...αλλιώς ας μη βλέπετε τίποτα"
Γιατί τα λέω όλα αυτά ; Σε άλλο νήμα ένας φίλος χθες βράδυ πόσταρε μια είδηση από την επίσημη ιστοσελίδα της United. Σύμφωνα με αυτήν σχεδιάζουν να ενοποιήσουν τις δορυφορικές υπηρεσίες (μία από τις οποίες είναι και η Nova , η άλλη από Βουλγαρία και η τρίτη δεν θυμάμαι που) κάτω από μια πλατφόρμα , σε ένα δορυφόρο με ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ !!!. Ο στόχος είναι να πάρουν τον έλεγχο των δορυφορικών υπηρεσιών αυτοί, να νοικιάζουν έναν δορυφόρο αντί για περισσότερους (και άρα να κερδίσουν από τη μείωση κόστους). Δεν ξέρω- μακάρι να διαψευστώ πανηγυρικά και ας με χλευάζει όλο το νήμα - αλλά δυστυχώς αυτό που βλέπω δεν είναι να φτιάχνει το ott αλλά να γίνεται χάλια και το δορυφορικό !!! Δεν το βλέπω απλώς...το τρέμω !!!! Γι αυτό και η κακή ποιότητα σε κάποια υπηρεσία μας αφορά όλους

valkal19

Senior Member
12 October 2021
476
Και δορυφορικο να ειχε καποιος αυτο ειναι σε μια οθονη, σε αλλη τηλεοραση στο σπιτι αναγκαστικα θα εβλεπε στο eon app με οτι αυτο συνεπαγεται σε εικονα. Αμα ειναι τωρα λογικο το 2022 με ταχυτητες 100ρες και παντου στην καθημερινοτητα να υπαρχουν οι πλατφορμες streaming και το ott, να βαζουμε πιατο να εχουμε 2 αποκωδικοποιητες και να τραβαμε καλωδια για να δουμε καλα eon οκ παω πασο.

chrsxen

New member
12 December 2021
99
Δυστυχώς φίλε (και ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση να αντιδικήσω μαζί σου- όλοι μια παρέα είμαστε και συζητούμε εδώ) νομίζω πως δεν είναι έτσι. Μπορεί να είναι διαφορετικές υπηρεσίες η Nova και η Eon αλλά μητρική εταιρεία είναι η Eon και αυτή θα επιβάλει τη δική της φιλοσοφία η οποία δυστυχώς φαίνεται να είναι η εξής :" Εγώ προσφέρω το περιεχόμενο, και θα κερδίσω με κάθε τρόπο ακόμα και υποβαθμίζοντας την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρω μέσω της κακής εικόνας κ.λπ. Εσείς πάλι, θέλετε δε θέλετε , θα με ανεχτείτε γιατί εναλλακτική λύση δεν υπάρχει...αλλιώς ας μη βλέπετε τίποτα"
Γιατί τα λέω όλα αυτά ; Σε άλλο νήμα ένας φίλος χθες βράδυ πόσταρε μια είδηση από την επίσημη ιστοσελίδα της United. Σύμφωνα με αυτήν σχεδιάζουν να ενοποιήσουν τις δορυφορικές υπηρεσίες (μία από τις οποίες είναι και η Nova , η άλλη από Βουλγαρία και η τρίτη δεν θυμάμαι που) κάτω από μια πλατφόρμα , σε ένα δορυφόρο με ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ !!!. Ο στόχος είναι να πάρουν τον έλεγχο των δορυφορικών υπηρεσιών αυτοί, να νοικιάζουν έναν δορυφόρο αντί για περισσότερους (και άρα να κερδίσουν από τη μείωση κόστους). Δεν ξέρω- μακάρι να διαψευστώ πανηγυρικά και ας με χλευάζει όλο το νήμα - αλλά δυστυχώς αυτό που βλέπω δεν είναι να φτιάχνει το ott αλλά να γίνεται χάλια και το δορυφορικό !!! Δεν το βλέπω απλώς...το τρέμω !!!! Γι αυτό και η κακή ποιότητα σε κάποια υπηρεσία μας αφορά όλους
την φιλοσοφία της ΕΟΝ, την ξερω πολυ καλα εδω και χρονια (συνδρομητής στα Βαλκάνια). σε παρόμια παραπονα σε Σερβία και Κροατία, απάντησαν επίσημα οτι φιλοσοφία τους ειναι πρωτα το πλούσιο περιεχόμενο και μετα η εικόνα.... οπότε την γα...με!

ότι χρησιμοποιούν ένα σέρβερ χωρίς αναμεταδότες και συμπιεσμένη εικόνα για το ΕΟΝ σε όλες τις χώρες που εκπέμπουν είναι γεγονός, τώρα αν αχρηστεύσουν και το δορυφορικό η μόνη μας λύση είναι να χάσουν όλους τους πελάτες και να φύγουν... δεν βλέπω άλλη λύση... δεν περιμένω κάτι από αυτούς...