Nova EON TV / EON+

Χθες στο ματς της Λίβερπουλ η εικόνα ήταν καλύτερη στο app από ότι στο δορυφορικό. Ότι θα το έγραφα αυτό, δεν θα το πίστευα...
Έχει βελτιωθεί η εικόνα στο app και έχει χειροτερέψει στο δορυφορικό λόγω περισσότερων καναλιών στην ίδια χωρητικότητα.

Προ μηνός:
Sat 9/10 - IPTV 6/10

Χθες (κανάλι Premier, πρόσφατος δέκτης στο δορυφορικό, chromecast with Google TV το app):
Sat 7/10 - IPTV 9/10
Συμφωνώ. Και σε μένα η εφαρμογή της eon σε LG είναι ισάξια μεν σε καθαρότητα με αυτή του δορυφορικού αλλά έχει και πιο ομαλή ροή. Βέβαια θυσιαζω δορυφορικό και μεγάλη οθόνη σε μια tv. Ευτυχώς για τη δεύτερη tv μπορώ να βλέπω από cast σε mibox. Το θετικό είναι ότι πλέον δεν θα έχουμε να συζητάμε εδώ για τα προβλήματα στην εικόνα. Αν βελτιωναν πάλι το δορυφορικό θα ήταν τέλεια

• Like
Reactions: kostthem
Ο ΟΤΕ έχει 7 αναμεταδότες με bandwidth 50 ο καθένας και 1 με 42,

η nova 4 με 60 και έναν με 66 και επίσης έχει πολλά κανάλια από συνεκμεταλευση από άλλους αναμεταδότες που σαν αποτέλεσμα έχει ίδιο ή και περισσότερο συνολικό bandwidth.

Στο δορυφορικο η nova έχει ακόμα καλύτερη εικόνα...

Αν ισχύει ότι θα πάρει και την 12015 βλέπουμε....
Η συνολική χωρητικότητα ανάμεσα στις 2 δορυφορικές πλατφόρμες COSMOTE TV και NOVA:

H COSMOTE TV έχει συνολικό bandwidth “420,2 Mb/s” από 8 αναμεταδότες για συνδρομητική πρόσβαση καναλιών μέσω Eutelsat 9B...

Οπότε η COSMOTE TV καλύπτει τις ανάγκες της για πάνω από 113 συνδρομητικά κανάλια με περισσότερους αναμεταδότες, “7 με “2/3 FEC – SR 27500” και ένας (1) με “3/5 FEC – SR 27500” και 65αρι πιάτο λήψης” και εν δυνάμει έχει δυνατότητα να αυξήσει ακόμη περισσότερο το bandwidth της, είτε με αλλαγή FEC σε 3/4 (στα 61.3 Mb/s), είτε και με πρόσθετη αλλαγή SR σε 30000 (στα "65.3 Mb/s", όπως οι αναμεταδότες της Discovery)… Αυτό σημαίνει αυτομάτως και αύξηση τους κόστους ενοικίασης, αλλά αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται πρόσθετη χωρητικότητα, διότι έχει ελεύθερο bandwidth με αρκετά Test για επερχόμενες υπηρεσίες...

“372,4 Mb/s (7*53,2 Mb/s)” και “1*47,8 Mb/s” = “420,2 Mb/s”(από 8 αναμεταδότες) - “COSMOTE TV – Eutelsat 9B”...

H NOVA έχει συνολικό bandwidth “327,0 Mb/s” από 5 (+1/3) αναμεταδότες για συνδρομητική πρόσβαση καναλιών μέσω Hot Bird 13E...
Η NOVA έχει δικό της bandwidth “305,8 Mb/s” από 5 αναμεταδότες (με 3/4 FEC και 80αρι πιάτο) και “1/3 αναμεταδότη από συνεκμετάλλευση χωρητικότητας” με “MTV Live, Eurosport 1, CNN, + 6 Adult Channels” (25,2 Mb/s), δηλαδή συνολικό bandwidth “327,0 Mb/s” για συνδρομητική πρόσβαση καναλιών…

“239,6 (4*59,9 Mb/s)” και “1*66,2 Mb/s” = 305,8 Mb/s” (από 5 αναμεταδότες) + “25,2 Mb/s (από συνεκμετάλλευση χωρητικότητας)”= “327,0 Mb/s” (από 5+1/3 αναμεταδότες) - “NOVA – Hot Bird 13E”...

Οπότε η NOVA καλύπτει τις ανάγκες της για πάνω από 72 συνδρομητικά κανάλια με λιγότερους αναμεταδότες, “4 με 3/4 FEC – SR 27500 και ένας με 3/4 FEC – SR 29700 και 80αρι πιάτο λήψης” και εν δυνάμει έχει δυνατότητα να αυξήσει ακόμη περισσότερο το bandwidth της, κυρίως με ενεργοποίηση νέων αναμεταδοτών κάτι που προς το παρόν δεν διαφαίνεται… Αλλά και με λιγότερο bandwidth στους άλλους 4 αναμεταδότες με πρόσθετη αλλαγή SR σε 29700 στα “66,2 Mb/s”…

Επίσης για τα FTA κανάλια του Hot Bird 13E δεν χρεώνεται κάτι η NOVA, γι αυτό και μερικά από αυτά τα FTA κανάλια του Hot Bird 13E, δεν υπάρχουν στην ΕΟΝ “ARTE HD, Fashion TV, NASA TV,...” και η πρόσβαση στα FTA κανάλια του Hot Bird 13E είναι ελεύθερη για όλους και με οποιονδήποτε δορυφορικό δέκτη `η Smart TV σε DVB-S2 (ακόμη και με τον δέκτη της COSMOTE TV, εάν ο χρήστης έχει το αντίστοιχο κεραιοσύστημα παράκεντρων λήψης “Eutelsat 9B + Hot Bird 13E + Astra 19.2E”), για μάξιμουμ FTA πρόσβαση δορυφορικών καναλιών...

• Like
Reactions: theox
Βάλε και όλο τα ειδησιογραφικα που παίρνει από άλλους αναμεταδοτες ενώ ο ΟΤΕ τα βάζει στους δικούς του

Επίσης τα 6 κανάλια ενηλίκων μαζί με CNN eurosport MTV live δεν είναι μόνο 25. Είναι σχεδόν ένας αναμεταδοτης

Σύμφωνα με το Digital btrate, το συνολικό average bitrate των καναλιών “MTV Live, Eurosport 1, CNN, + 6 Adult Channels” είναι 25.2 Mb/s, δηλαδή κάτι λιγότερο από μισός αναμεταδότης (σύμφωνα με τοyς αναμεταδότες της nova,)...
Όσο για τα ειδησεογραφικα κανάλια στον Hot Bird 13E είναι δωρεάν κανάλια, αυτά είναι από άλλους παροχους που τα προσφέρουν FTA (είναι το κερασάκι προσέλκυσης της Eutelsat για να έχει κανείς δορυφορική λήψη FTA καναλιών από τις 13Ε), ενώ στην COSMOTE είναι συνδρομητικά διότι εκπέμπουν από δικό της bandwidth....
Ενω με τους novabox συνεχίζω και τα βλέπω χωρίς να έχω συνδρομή στη nova, εκεί είναι και η βασική διαφορά καθώς είναι δωρεάν κανάλια, δεν πωλούνται...

Last edited:
Ε αυτό λέω ότι με τα 10 περίπου ειδησιογραφικα 6 ενηλίκων κάι μερικά ακομα δλδ σχεδόν 20 κανάλια, έχουν σχεδόν ίδιο bandwidth γιατί η nova δεν αναγκάζεται να τα βάλει σε δικό της αναμεταδότη. Απλά το λέω να μην ακούγεται ο ένας έχει 8 ο άλλος 5 άρα έχει 3 παραπάνω. Δεν ισχύει αυτό.

Ε αυτό λέω ότι με τα 10 περίπου ειδησιογραφικα 6 ενηλίκων κάι μερικά ακομα δλδ σχεδόν 20 κανάλια, έχουν σχεδόν ίδιο bandwidth γιατί η nova δεν αναγκάζεται να τα βάλει σε δικό της αναμεταδότη. Απλά το λέω να μην ακούγεται ο ένας έχει 8 ο άλλος 5 άρα έχει 3 παραπάνω. Δεν ισχύει αυτό.
Μπορούμε να προσθέσουμε αυθαίρετα όλα το bandwidth από όλα τα FTA κανάλια που εκπέμπουν στις 13Ε, όταν γι αυτά δεν πληρώνει ούτε 1 ευρώ, η NOVA στην Eutelsat και να λέμε ότι έχει 65 αναμεταδότες !
Ενώ για τα “MTV Live, Eurosport 1, CNN, + 6 Adult Channels” πληρώνει κανονικά, όποτε και ανήκουν στο δικό της ιδιόκτητο bandwidth. Έτσι όταν κλειδώσει ο novabox, τα FTA κανάλια θα συνεχίζουν να παίζουν στου ςnovabox, ενώ τα “MTV Live, Eurosport 1, CNN, + 6 Adult Channels και όλα τα υπόλοιπα συνδρομητικά της NOVA ” θα σταματήσουν να παίζουν και θα είναι κλειδωμένα... Οπότε δεν λέμε τα ίδια πράγματα διότι η πραγματικοτητα είναι διαφορετική...

Last edited:
Ευχαριστώ για την απάντηση αν και μπερδεύτηκα λίγο με το τι έχουν κάνει. Δηλαδή εγώ που αυτή τη στιγμή έχω Xiaomi Box στο σαλόνι, Android TV τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο και ένα κινητό, δεν θα μπορώ να τις έχω δηλωμένες και τις τρεις συσκευές και να δουλεύουν (όχι απαραίτητα ταυτόχρονα); Θα θεωρεί το xiaomi και την 2η τηλεόραση ως μία συσκευή; Θα πρέπει στο σαλόνι να παίξω με το box της nova ώστε να μπορώ να έχω και την Android TV ενεργή;
Βάλε την εφαρμογή ΕΟΝ στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι θα παίζεις με το ΒΟΧ ΕΟΝ
Αν θέλεις όμως να βάλεις και σε άλλη τηλεόραση το ΜΙ ΒΟΧ μπορείς να βλέπεις ΕΟΝ μέσω browser και ποντίκι, λύση ανάγκης κατ´εμέ αλλά γίνεται, γιατί οι browsers λογίζονται ως φορητή συσκευή

• Like
Reactions: panbet
Μπορούμε να προσθέσουμε αυθαίρετα όλα το bandwidth από όλα τα FTA κανάλια που εκπέμπουν στις 13Ε, όταν γι αυτά δεν πληρώνει ούτε 1 ευρώ, η NOVA στην Eutelsat και να λέμε ότι έχει 65 αναμεταδότες !
Ενώ για τα “MTV Live, Eurosport 1, CNN, + 6 Adult Channels” πληρώνει κανονικά, όποτε και ανήκουν στο δικό της ιδιόκτητο bandwidth. Έτσι όταν κλειδώσει ο novabox, τα FTA κανάλια θα συνεχίζουν να παίζουν στου ςnovabox, ενώ τα “MTV Live, Eurosport 1, CNN, + 6 Adult Channels και όλα τα υπόλοιπα συνδρομητικά της NOVA ” θα σταματήσουν να παίζουν και θα είναι κλειδωμένα... Οπότε δεν λέμε τα ίδια πράγματα διότι η πραγματικοτητα είναι διαφορετική...
Μιλάω για αυτά που έχει στην επίσημη λίστα καναλιών NOVA που προφανώς έχει κάποια επίσημη συνεργασία για να τα έχει βάλει στην λίστα καναλιών της . Και ο ΟΤΕ τα ίδια έχει άλλα αναγκάζεται να τα βάλει σε δικό του αναμεταδότη.
Στον ΟΤΕ ούτε αυτά δε θα βλέπεις καθώς ειναι κλειδωμένα

Μιλάω για αυτά που έχει στην επίσημη λίστα καναλιών NOVA που προφανώς έχει κάποια επίσημη συνεργασία για να τα έχει βάλει στην λίστα καναλιών της . Και ο ΟΤΕ τα ίδια έχει άλλα αναγκάζεται να τα βάλει σε δικό του αναμεταδότη.
Στον ΟΤΕ ούτε αυτά δε θα βλέπεις καθώς ειναι κλειδωμένα
Ακριβώς η COSMOTE TV πληρώνει bandwidth για να έχει τα ειδησεογραφικα της κανάλια στον Eutelsat 9B (τα οποία και διαθέτουν ελληνικό EPG), γιατί δεν ήθελε να κάνει Simulcast με τον Hot Bird 13E (με 80αρι κάτοπτρο και "Mono - Duo - Triple - 4 Block LNB" λύσεις) για ταυτόχρονη λήψη των δορυφόρων “Eutelsat 9B + Hot Bird 13E”, ώστε να τα παίρνει δωρεάν από τις 13Ε, όπως η NOVA και να διαφημίζει ότι έχει πάνω από 80 κανάλια, ενώ στην πραγματικοτητα η NOVA έχει πάνω από 70 συνδρομητικά κανάλια, καθώς τα FTA είναι δωρεάν κανάλια και δεν χρειάζονται καμία συνδρομή....

Σαφώς και η NOVA θα έχει κάποια υποτυπώδη συμφωνία για να μπουν τα FTA ειδησεογραφικα κανάλια στο ALL EPG (αλλά είναι χωρίς ελληνικό EPG), κι αυτό σημαίνει ότι δεν πληρώνει bandwidth...
Επίσης στην ΕΟΝ τα FTA κανάλια “ARTE HD, Fashion TV, NASA TV,...” δεν υπάρχουν, οπότε ούτε και για αυτά έχει ουσιαστική συμφωνία, γιατί είπαμε η ΕΟΝ χρησιμοποιεί το ήδη φτωχό χαρτοφυλάκιο γραμμικών συνδρομητικων καναλιών της NOVA...
Και ακόμη δεν έχουν κάνει στην ΟΤΤ θεαματική ένταξη νέων γραμμικών καναλιών για την ψυχαγωγία (όχι για τα αθλητικά από αυτά χορτάσαμε συμπίεση), ώστε να αλλάξουν δυναμικά τα πράγματα με τον ανταγωνισμό από τον Σεπτεμβριο...

Μας έχει σώσει αυτή η εθνική με τα προκριματικά του μουντομπάσκετ...:geek:
4η δωρεάν βδομάδα και μένουν άλλα 2 "παράθυρα".🪟
Δώσε μου παράθυρα και πάρε μου τα λεφτά!
Ε, λάθος, δωρεάν είναι.
Εγώ θα δω Νότιγχαμ - Τότεναμ και ας διαφημίζουν αυτοί το Ελλάς - Βέλγιο!:geek:

• Like
Reactions: tiniakos
Κάθε τρεις και λίγο to pc μου το βρίσκει σα νέα συσκευή ενώ μπαίνω από τον ίδιο browser πάντα . Υπάρχει κάποια λύση;

Για όσους δεν έχουν eon ας κάνουν μια δοκιμή στο δωρεάν που δίνει για 7 ημέρες(23 ξεκινάει)
Καλά θα κάνει η ΕΟΝ TV να ανοίξει τα αθλητικά κανάλια σε όλους τους συνδρομητές ΕΟΝ γι αυτό το επταήμερο, χωρίς να χρειάζεται να κάνουνε αυτές τις διαδικασίες, αφού είναι ήδη συνδρομητές ΕΟΝ (αν και τους αγώνες θα τους δείξουν παράλληλα και στο Novasports Start)...
Και η COSMOTE TV άνοιξε όλα τα αθλητικά κανάλια σε συνδρομητές Family-Cinema Pack, από τις 19 Ιουλίου έως και τις 15 Αυγούστου χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάτι οι συνδρομητές των ψυχαγωγικών πακέτων...

Έχω την εφαρμογή της cosmote TV σε Samsung 55ara TV και έχει 3 μέρες που παρατηρώ ότι στην εικόνα της φαίνεται κάτι σαν σκιές μπροστά από την εικόνα. Το παρατηρώ ξυριως σε αγώνες ποδοσφαίρου που με φοντο το γκαζον κανει μπαμ. Μπαίνω μετά από δορυφορική και η εικόνα είναι τζάμι. Έχει παρατηρήσει κάνεις άλλος αντίστοιχο πρόβλημα? Όλες οι άλλες εφαρμογή της TV λειτουργούν κανονικά

Καλησπέρα σας. Τα προβλήματα που είχα έφτιαξαν. Ευχαριστώ τη nova για το άμεσο ενδιαφέρον. Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Για τα pixels που εμφανίζονται σε κάποια κανάλια θα κάνετε τίποτα στο μέλλον; Ευχαριστώ πολύ.

Καλημέρα, οσοι κάνουμε αίτηση για τη δωρεάν εβδομάδα και μετά δεν θέλουμε να συνεχίσουμε πρέπει να κάνουμε κάτι ή σταματάει μόνο του? Ανοίγουν όλα τα αθλητικά κανάλια γιατί θέλω να δω premiere league για να τεστάρω την ποιότητα εικόνας?

Καλημέρα, οσοι κάνουμε αίτηση για τη δωρεάν εβδομάδα και μετά δεν θέλουμε να συνεχίσουμε πρέπει να κάνουμε κάτι ή σταματάει μόνο του? Ανοίγουν όλα τα αθλητικά κανάλια γιατί θέλω να δω premiere league για να τεστάρω την ποιότητα εικόνας?
σταματάει μόνο του, δεν χρειάζεται να κανείς κάτι. εξάλλου δεν τους δίνεις τροπο πληρωμής, μόνο ένα τηλέφωνο τους δίνεις για να σε πρήξουν στις προωθήσεις.

Το προσωπικό και το στελεχιακό δυναμικό της Nova δεν έχει εμπειρία στις IPTV μεταδόσεις αυτό είναι σίγουρο και δεν είμαστε σίγουροι εάν έχει ζητήσει βοήθεια από την united πάνω σε αυτό το κομμάτι για να βελτιώσει την εικόνα του
ποια εικονα να βελτιωσει φιλε; και ποιος; η united group που εχει πανω απο 6-7 χρονια αυτη την χαλια εικονα σε ολες τις χωρες που εκπεμπει;

Δεν θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε μηδενιστική λογική η ισοπεδωτικη λογική άθλια χαλιά εικόνα κλπ . Σίγουρα τέλεια δεν είναι αλλά ουτε έχει και την χειρότερη εικόνα που έχω δει γιατί με την μηδενιστική λογική αποτρέπουμε η μπερδεύουμε αυτούς που θέλουν να βάλουν την συγκεκριμένη πλατφόρμα Εγώ εξαρχής το γνώριζα ότι εικόνα δεν είναι τέλεια και ότι cosmote υπερέχει σε αυτό τον τομέα αλλά λόγω της premier league και των υπολοίπων ξένων πρωταθλημάτων μεταφέρθηκαν εκεί και αποδεχομε το γεγονός ότι εικόνα δεν είναι τέλεια σε σύγκριση με την cosmote

Last edited:
  • Like
Reactions: georgetam
Αυτό που θέλει να βάλει Eon μπορεί να πάει σε ένα κατάστημα Nova wind η σε κάποιο φίλο και να δει εάν τον ικανοποιεί η συγκεκριμένη εικόνα σίγουρα τέλεια δεν την λες αλλά έχει φτιάξει αρκετά προσπαθώ να είμαι μετριοπαθής και αντικειμενικός περιμένω και άλλες ενέργειες για την βελτίωση της εικόνας και ένα κανάλι 4Κ για τα αθλητικα

Θεωρώ αυτοί που λένε ότι χαλιά εικόνα και δεν βλέπετε με τίποτα είναι υπερβολικοι η αντιμετωπίζουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα τέλεια δεν είναι αλλά χαλιά σε σημείο να μην βλέπετε και να φτάνει σε ποιότητα παράνομο stream σε 240p η 360p δεν είναι
είναι τέλεια σε σύγκριση με την cosmote και βελοιστω ότι θα το φτιάξουν

Last edited: