Nova EON TV / EON+

Θέλεις να μου πεις ποιο box έχεις; Γιατί δεν παει έτσι..εχω σε δευτερη οθόνη το eon σε wind vision box και αν συγκρίνω την εικόνα με την εικόνα στο eon box η διαφορά είναι χαοτική.Στο wind είναι χάλια εννοώ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει xiaomi mi box αλλά φοβάμαι πως και εκεί δεν θα είναι πολυ καλη. Επισης όσοι έχουνε Nvidia shield ανέφεραν ότι βλεπουν ίδια εικόνα με Cosmote και φυσικά ανώτερη του eon box που δίνει η νοβα. Και το κοσμοτε και στα 2 παιζει τέλεια. Οποτε μην έχεις σαν συγκριση ότι επειδή η Cosmote παιζει τέλεια.Η εφαρμογή της eon είναι παρα πολυ βαριά και έχει επιπτωση και στην εικόνα. Το bitrate το ειχα δει σε browser με firefox και μια συγκεκριμένη επέκταση. Τώρα αν με όλα αυτά σας φαίνεται τόσο χάλια η εικόνα τότε έχουμε αλλα στάνταρ . Φυσικά και θέλει βελτίωση και πιστευω οτι θα γίνει επειδή είναι καινουρια υπηρεσία αλλά χάλια δεν την λες.
Κάτι έχουμε μπερδέψει μάλλον. Θέμα επεξεργαστή σε θέμα εικόνας για live streaming δεν παίζει. Αν όντως συμβαίνει αυτό είναι απλά μια πολύ κακογραμμένη εφαρμογή. Και είναι βλακεία της νόβα αυτό. Αυτό που μπορεί να συμβαίνει ότι απλά είναι καλύτερη γραμμένη για android tv.

Ηκ1 box με την ρομ του slimbox.
Παντως το βαρια δεν βλεπω το πως μπορει να επιρρεασει την ποιοτητα. Θα εχεις λαγκαρισμα αλλα εως εκει ομως τετοιο προβλημα δεν υπαρχει καθολου.
Ισως στο Box της νοβα να δινει μεγαλυτερο Bitrate και για αυτο υπαρχει η διαφορα;
Και ομως όσο περιεργο και αν ακουγεται επηρεάζει και την ποιοτητα. Δεν νομίζω ότι δίνει μεγαλυτερο bitrate. Και στα 2 εχω την native εφαρμογή για το Android TV box. Τώρα εσυ παιζεις μέσω browser έτσι; δεν ξέρω τι εικόνα παιζει να δίνει έτσι. Πάντως και μέσω cast στα ίδια μποξ που αναφέρω η ομαλότητα της κίνησης δεν είναι τόσο καλή όσο στην native εφαρμογή. Πράγματικα δεν ξέρω γιατί είναι τόσο βαριά και γιατί επηρεάζει την ποιοτητα αλλά στην ίδια τηλεόραση με wind vision box και eon box η διαφορά στην ποιότητα με ίδιες ρυθμίσεις είναι τεράστια. Τωρα για τον φίλο που γελαει αν σου φαίνεται τόσο αστείο που προσπαθω να βοηθησω κάποια άτομα τι να σου πω.

Παιδιά μην κοροϊδευόμαστε.... Η εικόνα στην ΕΟΝ δεν είναι καλή....ειδικά στα Novasports μετριότατη με τετραγωνάκια στα κοντινά.... Ζαλίζεσαι.... Στα Novacinema η εικόνα είναι πολύ καλύτερη.... Απορώ, οι δημιουργοί-υπεύθυνοι δεν βλέπουν την υπηρεσία έστω σπίτι τους; Τα βλέπουν όλα τέλεια; ΥΓ: Η ποιότητα-ανάλυση εικόνας του TLC μου θυμίζει έναν αγώνα του Ολυμπιακού στην Ουκρανία που έβλεπα στην πρώην άθλια εικόνα του ΑΝΤ1 που είχε βάλει γκολ ο Φουστέρ και δεν ξεχώριζε η μπάλα και τα πρόσωπα των παικτών απ' το χιόνι λόγω της χάλιας ανάλυσης....

• Haha
Reactions: Kirikosgeorgas
Κάτι έχουμε μπερδέψει μάλλον. Θέμα επεξεργαστή σε θέμα εικόνας για live streaming δεν παίζει. Αν όντως συμβαίνει αυτό είναι απλά μια πολύ κακογραμμένη εφαρμογή. Και είναι βλακεία της νόβα αυτό. Αυτό που μπορεί να συμβαίνει ότι απλά είναι καλύτερη γραμμένη για android tv.
Θέλεις να έρθεις σπίτι μου να το δεις με τα μάτια σου; Θεσσαλονίκη κέντρο μενω αν νομίζεις ότι λέω ψέματα και χασκογελας συνέχεια. Ότι είναι κακογραμμένη η εφαρμογή δεν έφερα καμία αντίρρηση και συμφωνώ για να συμβαίνει αυτό το πραγμα. Μα και τα 2 που αναφέρω Android tv είναι. Κάποια άτομα που είχαν Nvidia shield λέγανε ότι η εικόνα φαίνεται καλυτερη απο ότι στο eon box. Εγω σου λέω με 1000% σιγουριά πτι στο δικό μου τονίζω eon box και στο δικό μου ξανά τονίζω wind vision box με native εφαρμογές και στα 2 και Android tv λογισμικό η διαφορά ποιοτητας είναι χαοτικη.

Πάντως όντως και εγώ έχω καλύτερη εμπειρία χρήσης με την εφαρμογή απευθείας στην τηλεόραση μου (Samsung του 17), συγκριτικά με το mibox.

Ποσο πιο βαρια να ειναι πια αυτη η εφαρμογη της εον σε σχεση με της κοσμοτε tv? Τωρα ενα μποξακι να παιζει τελεια κοσμοτε και νετφλιξ σε 4Κ και να τα βρισκει σκουρα στην εον τι να πω. Βεβαια οπως ειπα και σε αλλο ποστ δεν μπορω να πω οτι η εικονα ειναι και τραγικη εχει προοπτικη η πλατφορμα. Αλλα κατα ποσο αξιζει να πληρωσεις συνδρομη με τα τωρα δεδομενα δεν ξερω.

Last edited:
  • Like
Είσαι λίγο υπερβολικός ή βλέπεις σε συσκευή που δεν έχει δυνατό επεξεργαστή. Γιατί εγώ σε eon box που βλέπω η εικόνα είναι αρκετά ικανοποιητική και σίγουρα καλύτερη ενός παρανομου streaming, αλλά εχω δει επισης εικόνα σε box με κατώτερο επεξεργαστη η εικόνα να είναι εντελώς χαλια, ασχετα που η ρυθμιση είναι στην μέγιστη ποιοτητα. Οπότε ξεκάθαρα εξαρτάται απο την συσκευή γιατί είναι μια βαριά εφαρμογή η eon. Ναι δεν είναι σαν της Cosmote αλλα ειναι αρκετά εντάξει. Τώρα με το bandwidth που λες συμφωνώ και όντως κάτι τέτοιο παιζει ή η εταιρεία που αναλαμβάνει το streaming απλά δεν κάνει.
Επειδή χθες τα έβλεπα(μαζευτήκαμε σε σπίτι φίλου ) σε lg 65c1 σε fiber internet και ethernet σύνδεση και cosmote και eon και με eon box(3ου φίλου) και με Cosmote box και με nvidia shield 4k pro και τα δύο και με τα app τους στην lg c1, έβγαλα ασφαλή συμπεράσματα.
Και δεν είναι ένα κλικ κάτω σε ποιότητα η Nova από Cosmote που διαβάζω συνέχεια από μερικούς εδώ μέσα, είναι πολλά κλικ κάτω.
Εάν σας φτάνει αυτό, εμένα μου περισσεύει, εγώ δεν πληρώνω την Nova.
Όταν δω την ποιότητα εικόνας που πρέπει να έχει, τότε ναι θα βάλω και εγώ eon ott.
Και από gaming Pc τελευταίας γενιάς βλέπω από χθες το 4 ημέρες δωρεάν eon.
Αποκλείω θέμα επεξεργαστή, γραφικών.
Όταν λέω παράνομο streaming καλής ποιότητας εννοώ ποιότητα σχεδόν ισάξια με της cosmote και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός, υπάρχουν και αυτά.

Η αλήθεια είναι ότι έχει 7mbps αλλά όχι καλή εικόνα που ισοδυναμεί σε 7mbps. Δεν μπορει να λενε ψέματα τα προγραμματα που καταλαβαίνουν το bitrate της εικόνας. Αυτό είναι κρίμα γιατί όντως δίνει τόσο bitrate αλλά η εικόνα δεν είναι ανάλογη του bitrate.Με 7mbps bitrate θα μπορουσε να έχει εικόνα κρυσταλλο. Οποτε είναι θέμα ρυθμίσεων της εικόνας. Εγώ εξακολουθω να πιστευω οτι η εταιρεία/υπηρεσία που αναλαμβάνει το streaming της eon είναι τραγική και είναι αυτή υπεύθυνη και για την καθυστέρηση που σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί και να πεσει και άλλο και επισης η καθαρότητα της εικόνας.

Μιας και είμαι υποψήφιος συνδρομητής με την ευκαιρία της προσφοράς των 4 δωρεάν ημερών δοκίμασα την υπηρεσία. Έκανα σύγκριση με την cosmote δοκιμάζοντας και τις 2 σε casting. Σίγουρα η εικόνα της EON είναι υποδεέστερη αλλά θα την χαρακτήριζα ικανοποιητική. Γενικά η εφαρμογή σε επίπεδο λειτουργικότητας, γραφικών κλπ είναι βέβαια 2 σκαλιά πιο κάτω. Πάντως με την ευελιξία που δίνει στις ταυτόχρονες θεάσεις μιλάμε για κόστος 10 ευρώ το άτομο αν βρεθούν 2 φίλοι να μοιράσουν μια συνδρομή και αν επιλέξει κανείς τα 3-play η εξοικονόμηση είναι ακόμα μεγαλύτερη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Αυτό που έχω σαν απορία (παρότι στην πράξη ισχύει και το διαπίστωσα) είναι αν αναγράφεται κάπου επίσημα ότι μπορείς να δεις ταυτόχρονα σε smarttv, στο android box της και σε mobile συσκευή, μιας και εδώ μιλάμε για μεγάλη υποχώρηση σε σχέση με το παρελθόν κάνοντας το προιον πολύ πιο VFM (ενώ το cosmote ott δεν δίνει τέτοια δυνατότητα εκτός αν έχεις δορυφορικό). Το λέω με την έννοια αν είναι κανείς καλυμμένος κάνοντας 24-μηνο πρόγραμμα και μετά αλλάξουν τα δεδομένα και βάλουν περιορισμούς στο πόσοι βλέπουν ταυτόχρονα αθλητικά π.χ.

Προσωπικά μία τέτοια υπηρεσία την αξιολογώ βάσει του προγράμματος της, Ταινίες και σειρές. Αν αυτέςικανοποιούν τα γούστα μου Την συχνότητα των επαναλήψεων Την Πρακτικότητα της εφαρμογής Και το πρώτον απ’ όλα εικόνα έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμένα Η ποιότητα στην εικόνα, Ο λόγος που ακόμα έχω κρατήσει την Cosmote.Όλα τα υπόλοιπα για εμένα είναι πιο υποδύεστερα και δεν θα κοίταζα αν μπορούσα να το δω ταυτόχρονα σε 3-4-5 Συσκευές ταυτόχρονα δεν είναι το σημαντικότερο κριτήριο αυτό.

Προφανώς για να θέλω να γίνω συνδρομητής το κάνω για το περιεχόμενο. Εμένα με ενδιαφέρουν κατά 80-90% τα αθλητικά, τα άλλα σε κάποιο βαθμό τα βρίσκεις και αλλού (η cosmote έχει μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στα μη αθλητικά λόγω history, δικών της παραγωγών κλπ). Όταν θέλεις να δεις π.χ. premier league ή ισπανικό δεν θα έχεις άλλη εναλλακτική οπότε η ποιότητα της εικόνας παραμένει βεβαίως σημαντική αλλά μπορώ να κάνω μικρές υποχωρήσεις καθώς και το κόστος είναι πολύ λογικό (ειδικά με τις ταυτόχρονες θεάσεις) αλλά ούτε εναλλακτική υπάρχει.

Προφανώς για να θέλω να γίνω συνδρομητής το κάνω για το περιεχόμενο. Εμένα με ενδιαφέρουν κατά 80-90% τα αθλητικά, τα άλλα σε κάποιο βαθμό τα βρίσκεις και αλλού (η cosmote έχει μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στα μη αθλητικά λόγω history, δικών της παραγωγών κλπ). Όταν θέλεις να δεις π.χ. premier league ή ισπανικό δεν θα έχεις άλλη εναλλακτική οπότε η ποιότητα της εικόνας παραμένει βεβαίως σημαντική αλλά μπορώ να κάνω μικρές υποχωρήσεις καθώς και το κόστος είναι πολύ λογικό (ειδικά με τις ταυτόχρονες θεάσεις) αλλά ούτε εναλλακτική υπάρχει.
Σας καταλαβαίνω τι λέτε εγώ μόνος λόγος που θα διάλεγα την Nova είναι τα ντοκιμαντέρ τα κανάλια που έχει ΤLC animal planet klp Και κάποιες περισσότερες περιπέτειες δωρεάν που βάζει σε σχέση με την Cosmote.
Όμως πραγματικά η εικόνα μου κουράζει τα μάτια. Και επίσης αυτό το μπάχαλο με τις οθόνες που πρέπει να περιμένεις ένα μήνα…

• Like
Εβαλα το δωρεαν για τις 4 μερες.
Σε android box στην 65 τηλεοραση.
Βλεπω τον αγωνα ΠΑΣ ΑΕΚ
Εκτος του οτι καθε λιγο κανει διακοπες και δε παιζει, η εικονα ειναι τοσο χαλια που οταν η μπαλα ειναι απεναντι δε ξεχωριζει
Εχω 100αρα που σχεδον τα πιανει τα 100.
Πολυ περιεργο. Αυτο πουλανε ή επειδη ειναι δωρεαν βλεπω ετσι;

Με την 4ημερη προσφορά της eon δοκίμασα και εγώ την εφαρμογή.Μπορω να πω ότι είναι μια χαρά η εικόνα σε laptop,κινητό.Ωστοσο όσες φορές έχω κάνει casting, η εικόνα στη τηλεόραση δεν κρατάει πολύ και κολλάει συνέχεια (50αρα σύνδεση).Μηπως φταίει ότι γίνεται από iPhone με AirPlay;

Βλεπω τον αγωνα ΠΑΣ ΑΕΚ
Εκτος του οτι καθε λιγο κανει διακοπες και δε παιζει, η εικονα ειναι τοσο χαλια που οταν η μπαλα ειναι απεναντι δε ξεχωριζει
Όντως η εικόνα είναι πολύ κακή!

Σε μένα πάντως η εικόνα η πολύ καλή. Μήπως παίζουν ρόλο οι ίντσες της τηλεόρασης;

Βλεπω τον αγωνα ΠΑΣ ΑΕΚ
πώς το έβαλες τον λογαριασμό eon σε android box? Ή κάνεις stream από κινητό;