Nova EON TV / EON+

Το τηλεχειριστηριο του νεου box πως ειναι? Μπορει καποιος να τραβηξει μια φωτο?
Ορίστε..
Φωτίζει κ όλας όταν το σηκώνεις.. νομίζω στην μια φώτο φαίνεται..

Attachments

• Screenshot_20211228-231154_Gallery.jpg
    Screenshot_20211228-231154_Gallery.jpg
    228.9 KB · Views: 106
  • Screenshot_20211228-231131_Gallery.jpg
    Screenshot_20211228-231131_Gallery.jpg
    378.4 KB · Views: 102
  • Like
Reactions: fasdf12
Αλλη μια ερωτηση: με ενημερωσαν απο το 13831 οτι ο καινουργιος δεν υποστηριζει τα on demand. Ισχυει?

Ευχαριστω για την απαντηση αλλα δεν ρωταω για τον δορυφορικο, ρωταω για το καινουργιο box που δινουν στην OTT υπηρεσια.

Αυτό έχω πάρει από το plaisio αλλά το έχουν πολλά καταστήματα και σε ποιο χαμηλή τιμή.
Το συνδέεις σε δευτερόλεπτα πατώντας το κουμπί wps στο ρουτερ και όταν το βγάζεις και το βάζεις στο ρεύμα συνδέεται αυτόματα. Ταχύτητα 60mbps σταθερή (έχω 100mbps σύνδεση) όσο πιάνει δλδ το 2,4ghz.. το box παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα μιας και θέλει 6mbps..
Σε παρακαλούμε μπορείς να βγάλεις μία φώτο τον δέκτη πίσω για να δούμε τις θύρες που έχει;
Επίσης βγάλε και μια φώτο το τηλεχειριστήριο και μια το tp link.

Χίλια ευχαριστώ.

Μερικές παρατηρήσεις από τις πρώτες μέρες χρήσης.
1. Ποιότητα εικόνας μέτρια προς χαλιά
2. Μου φαίνεται ότι το χρωματικο πρότυπο RGB δείχνει πιο καλά από τετραχρωμία και βελτιώνει ποιότητα εικόνας .
3. Με το CBR είχα ψιλοδιακοπες ενω με ΑBR ούτε μια .
4. Στα ελληνικά κανάλια κάποιες εκπομπές έχουν προστασία δικαιωμάτων και δεν μπορείς να κάνεις catch up 7 ημερών.

Ότι άλλο βρω θα επανελθω

Σε παρακαλούμε μπορείς να βγάλεις μία φώτο τον δέκτη πίσω για να δούμε τις θύρες που έχει;
Επίσης βγάλε και μια φώτο το τηλεχειριστήριο και μια το tp link.

Χίλια ευχαριστώ.
Ορίστε..

Attachments

• Screenshot_20211229-130851_Gallery.jpg
    Screenshot_20211229-130851_Gallery.jpg
    719.2 KB · Views: 111
  • Screenshot_20211229-130842_Gallery.jpg
    Screenshot_20211229-130842_Gallery.jpg
    670.4 KB · Views: 107
  • Screenshot_20211229-130822_Gallery.jpg
    Screenshot_20211229-130822_Gallery.jpg
    676.2 KB · Views: 112
  • Screenshot_20211229-130805_Gallery.jpg
    Screenshot_20211229-130805_Gallery.jpg
    516.4 KB · Views: 105
  • Screenshot_20211228-231154_Gallery.jpg
    Screenshot_20211228-231154_Gallery.jpg
    228.9 KB · Views: 101
  • Like
Reactions: humidream
Μερικές παρατηρήσεις από τις πρώτες μέρες χρήσης.
1. Ποιότητα εικόνας μέτρια προς χαλιά
2. Μου φαίνεται ότι το χρωματικο πρότυπο RGB δείχνει πιο καλά από τετραχρωμία και βελτιώνει ποιότητα εικόνας .
3. Με το CBR είχα ψιλοδιακοπες ενω με ΑBR ούτε μια .
4. Στα ελληνικά κανάλια κάποιες εκπομπές έχουν προστασία δικαιωμάτων και δεν μπορείς να κάνεις catch up 7 ημερών.

Ότι άλλο βρω θα επανελθω

Όντως και εγώ στα ελληνικά κανάλια έχω παρατηρήσει διακοπές, ειδικά στο star.. αν θέλω να δω ελληνικά κανάλια βάζω την εφαρμογή της cosmote από το box της Eon.. έχω την εντύπωση ότι έχει καλύτερη ποιότητα στα ελληνικά κανάλια πάντα..
Τώρα κάτι fox, κάτι κανάλια με μαγειρική έχει πολύ καλή ποιότητα εικόνας και χωρίς διακοπές.. οπότε κάτι γίνεται με τα ελληνικά κανάλια, ίσως λόγω του ότι τα βλέπουν ποιο πολύς κόσμος σίγουρα.
Για ένα φίλο που ρωτάει ποιο πάνω, ο καινούργιος δέκτης παίζει on-demand και catch-up κανονικά..

5. αποτι διαβασα και αλλου δεν μπορεις να πειραξεις DNS του router . ισχύει ? αν ξερει καποιος καποιον οδηγο για αλλαγη dns sto

huawei DG8245V-10 ας μου στειλει pm

Μετά από αρκετή αναζήτηση, βρήκα πως μπορείτε να προγραμματίσετε το Notus τηλεκοντρόλ για να χειρίζεται την τηλεόραση σας.

Πατάτε για 3 δευτερόλεπτα το TV/STB στο τηλεκοντρόλ πάνω δεξιά και το ΟΚ ταυτόχρονα, μέχρι να ανάψει το πράσινο λαμπάκι.
Στη συνέχεια, βλέπετε τον κωδικό για την τηλεόραση σας από εδώ και πληκτρολογείτε τα 3 του νούμερα (αν έχει λιγότερα από 3, βάζετε από μπροστά μηδενικά). Αν ο κωδικός είναι σωστός, το λαμπάκι σβήνει.

Για να χειριστείτε την τηλεόραση, πατάτε το TV/STB για να αλλάξει στο πάνω πράσινο λαμπάκι. Αν δεν λειτουργεί, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με άλλο κωδικό.

Αν μετά την πληκτρολόγηση του κωδικού αναβοσβήσει 3 φορές το λαμπάκι, σημαίνει ότι ο κωδικός δεν είναι σωστός.

Κώστα ευχαριστούμε πολύ. Τι θύρες έχει πίσω ο δέκτης σου ΕΟΝ Smart Box SDSTB01;
Δεν φαίνονται καθαρά στην φώτο. Έχει και ΑV;
Από δεξία προς αριστερά.
1. Θύρα τροφοδοσίας
2. Θύρα Ethernet.
3. Θύρα hdmi
4. S/spdif οπτική ίνα για ήχο
5. Rf in είναι θύρα για υποδοχή δορυφορικού πιάτου.
Επίσης στο πλαι έχει 2 θύρες USB, μια USB type 2 και μια USB type 3 καθώς επίσης και μια υποδοχή για SD card..
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα..

Attachments

• Screenshot_20211229-141553_Gallery.jpg
    Screenshot_20211229-141553_Gallery.jpg
    349.2 KB · Views: 52
  • Like
Reactions: humidream
Μετά από αρκετή αναζήτηση, βρήκα πως μπορείτε να προγραμματίσετε το Notus τηλεκοντρόλ για να χειρίζεται την τηλεόραση σας.

Πατάτε για 3 δευτερόλεπτα το TV/STB στο τηλεκοντρόλ πάνω δεξιά και το ΟΚ ταυτόχρονα, μέχρι να ανάψει το πράσινο λαμπάκι.
Στη συνέχεια, βλέπετε τον κωδικό για την τηλεόραση σας από εδώ και πληκτρολογείτε τα 3 του νούμερα (αν έχει λιγότερα από 3, βάζετε από μπροστά μηδενικά). Αν ο κωδικός είναι σωστός, το λαμπάκι σβήνει.

Για να χειριστείτε την τηλεόραση, πατάτε το TV/STB για να αλλάξει στο πάνω πράσινο λαμπάκι. Αν δεν λειτουργεί, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με άλλο κωδικό.

Αν μετά την πληκτρολόγηση του κωδικού αναβοσβήσει 3 φορές το λαμπάκι, σημαίνει ότι ο κωδικός δεν είναι σωστός.

Ευχαριστώ πολύ, εμένα με hisense τηλεόραση δούλεψε.. τέλεια, είχα κουραστεί με τα δύο τηλεκοντρόλ.. !

• Love
Reactions: panos-
Πασχιζω να καταλαβω αν αυτος ο δεκτης ειναι για την OTT υπηρεσια ή για την δορυφορικη. Ή απλα αντι να βαλουν υποδοχη rf in την κλασσική βάλανε αυτη που χρησιμοποιουν για τις δορυφορικες συνδεσεις. Αν απλα δεν εχει "βολικη" υποδοχή, ο δεκτης για τα επίγεια είναι dvb-t/t2 ή κάτι άλλο?

Πασχιζω να καταλαβω αν αυτος ο δεκτης ειναι για την OTT υπηρεσια ή για την δορυφορικη. Ή απλα αντι να βαλουν υποδοχη rf in την κλασσική βάλανε αυτη που χρησιμοποιουν για τις δορυφορικες συνδεσεις. Αν απλα δεν εχει "βολικη" υποδοχή, ο δεκτης για τα επίγεια είναι dvb-t/t2 ή κάτι άλλο?
Δεν έχει δέκτη DVB-S για δορυφόρο, άσχετα με το βύσμα.
Δέχεται DVB-T2 ή DVB-C (καλωδιακή, δεν έχουμε στην Ελλάδα). Στο κουτί έχει αντάπτορα για να γίνει η θύρα όπως της τηλεόρασης πχ, ώστε να κουμπώσεις την κεραία.
Αν είχε δέκτη DVB-S (ή μπορεί να έχει και να είναι κλειδωμένο αλλά δεν νομίζω γιατί είναι ιδιαίτερα ακριβοί), φαίνεται ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει υβριδικά.
Με αυτά που εχουμε τώρα, υβριδικά λειτουργεί μόνο στα κανάλια εθνικής εμβέλειας (συνδυάζει ροή από κεραία και ίντερνετ για πληροφορίες ή Catch Up)

Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες!
Εχει παρει κανεις αντικατασταση για το υπαρχον? Αν ναι δινουν ευκολα?

Γνωρίζει κάποιος πιο μοντέλο δορυφορικού stb δίνουν τώρα στην nova;
Θέλω να τσεκάρω τις θύρες συνδεσιμότητας!

Last edited:
Από δεξία προς αριστερά.
1. Θύρα τροφοδοσίας
2. Θύρα Ethernet.
3. Θύρα hdmi
4. S/spdif οπτική ίνα για ήχο
5. Rf in είναι θύρα για υποδοχή δορυφορικού πιάτου.
Επίσης στο πλαι έχει 2 θύρες USB, μια USB type 2 και μια USB type 3 καθώς επίσης και μια υποδοχή για SD card..
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα..
Ευχαριστώ θερμά Κώστα!

• Like
Reactions: Konstantinosd21s4