Nova EON TV / EON+

Γεια σε όλους!
Χθες πήρα το EON.
Συνέδεσα με καλώδιο οπτικής ίνας το spdf out του κουτιού της EON με το OPTICAL IN του ενισχυτή μου (SONY).
Μου δίνει ήχο μέσω του ενισχυτή, αλλλά μόνο
STEREO.
Τι ρυθμίσεις μπορώ να κάνω, ώστε να παίρνω
ήχο 5.1; (Όταν βέβαια η πηγή είναι 5.1)

Γεια σε όλους!
Χθες πήρα το EON.
Συνέδεσα με καλώδιο οπτικής ίνας το spdf out του κουτιού της EON με το OPTICAL IN του ενισχυτή μου (SONY).
Μου δίνει ήχο μέσω του ενισχυτή, αλλλά μόνο
STEREO.
Τι ρυθμίσεις μπορώ να κάνω, ώστε να παίρνω
ήχο 5.1; (Όταν βέβαια η πηγή είναι 5.1)
Γι'αυτό τον λόγο πήρα και εγώ τηλέφωνο την nova και μου είπαν οτι η υπηρεσία EON δεν υποστιρίζει πεντακάναλο ήχο και ούτε προβλέπεται στο μέλλον να γίνει κάτι γι'αυτό. Είναι πισωγύρισμα και αυτό γιατί μου φαίνεται στο δορυφορικό σου δίνει αυτή τη δυνατότητα, και σίγουρα στις άλλες πλατφόρμες netflix (dolby digita plus) και comsote ott.

Έβαλα το EON TV σε Android TV με τις 7 δωρεάν μέρες που δίνει η nova. Πραγματικά τόσο χάλια δε το περίμενα. Ενώ έχω 50αρα που πιάνει 45 άνετα καθε τρεις και λίγο η ανάλυση γίνεται χάλια, κολλήματα, επαναλήψεις και χωρίς υπερβολές δεν μπορείς να δεις πάνω από τρίλεπτο. Αντιμετωπίζει άλλος με Android TV αυτό το πρόβλημα; Μιλάω για τα novasports κυρίως.

Sent from my iPad using Tapatalk

• Like
Reactions: Barberis
Τό έχω βάλει σε Android TV... αυτό πού λες η ανάλυση, κολλήματα, επαναλήψεις, δεν μπορείς να δεις πάνω από τρίλεπτο , σε μένα δέν κανει τίποτα απο αυτά.
Απο το απογευμα οσα καναλια βλεπω ουτε κολλήματα, ουτε σπασιματα, η ροη ειναι αψογη.
Όσο για αναλυση στα καναλια EON OTT θα μπορουσε να ειναι και καλύτερη.

Last edited:
  • Like
Reactions: tryf3
Έκανα και εγώ την μετάβαση από cosmote σε eon αλλά έχω μπερδευτεί.

Μετά από την επικοινωνία που είχα κατέληξα να βάλω το δορυφορικό για καλύτερη εικόνα ενώ μου είπαν ότι είναι το ίδιο ακριβώς με το box. Σήμερα που έγινε η εγκατάσταση βλέπω ότι δεν παρέχει replay. Ισχύει ότι το δορυφορικό δεν έχει replay και on demand?

Δοκιμάζω να βάλω την εφαρμογή σε 2 τηλεοράσεις που έχω (όπως έκανα με τον ΟΤΕ) για να παρακολουθώ είτε στην μια είτε στην άλλη (όχι ταυτόχρονα). Ούτε αυτό με αφήνει. Δεν το καταλαβαίνω γιατί να μην την βάλω στις συσκευές που θέλω και να σε αφήνει να βλέπεις μόνο σε μια. Τώρα πρέπει να κάνω διαγραφή κάθε φορά και ενεργοποίηση στη τηλεόραση που θέλω και ξανά πάλι τα ίδια όταν αλλάξω?

Κάνω κατι λάθος?!?!?!

Συμβουλή για οσους βλεπουν απο app σε LG να κανουν δοκιμές με τις ρυθμίσεις κίνησης της εικονας. Παρατηρησα πως οταν εχω ενεργοποιήσει εστω στο ελαχιστο το de judder στις ακρες τις εικονας ΜΟΝΟ η εφαρμογή της EON μου βγαζει artifacts κατι που δεν συμβαίνει στο App της cosmote.
Ολα αυτα σε συσκευή C1.

Έκανα και εγώ την μετάβαση από cosmote σε eon αλλά έχω μπερδευτεί.

Μετά από την επικοινωνία που είχα κατέληξα να βάλω το δορυφορικό για καλύτερη εικόνα ενώ μου είπαν ότι είναι το ίδιο ακριβώς με το box. Σήμερα που έγινε η εγκατάσταση βλέπω ότι δεν παρέχει replay. Ισχύει ότι το δορυφορικό δεν έχει replay και on demand?

Δοκιμάζω να βάλω την εφαρμογή σε 2 τηλεοράσεις που έχω (όπως έκανα με τον ΟΤΕ) για να παρακολουθώ είτε στην μια είτε στην άλλη (όχι ταυτόχρονα). Ούτε αυτό με αφήνει. Δεν το καταλαβαίνω γιατί να μην την βάλω στις συσκευές που θέλω και να σε αφήνει να βλέπεις μόνο σε μια. Τώρα πρέπει να κάνω διαγραφή κάθε φορά και ενεργοποίηση στη τηλεόραση που θέλω και ξανά πάλι τα ίδια όταν αλλάξω?

Κάνω κατι λάθος?!?!?!
Το μεγάλη οθόνη το έχεις μόνο σε μια τηλεόραση,αν θέλεις να αλλάξεις τηλεόραση αυτό γίνεται μια φορά το μήνα είτε αν πέσεις σε κάποιον τεχνικό και με τα πολλά να σου ελευθερώσει την αλλαγή. Το πότε το χρειάζεσαι εσύ ανάλογα τις ανάγκες σου δεν παίζει αυτό στην NOVA. Για τον δέκτη που δίνουν τώρα δεν ξέρω τις δυνατότητες που έχει, αυτόν που έχω εγώ τον 3001 έχει μόνο ondemand. Καλός ήρθες στους περιορισμούς, στα λόγια όλα είναι ωραία τους περιορισμούς που αγόρασες δεν σου τους είπαν.Στην NOVA αγοράζεις περιορισμούς ενώ στην cosmote επιλογές.

Last edited:
Το μεγάλη οθόνη το έχεις μόνο σε μια τηλεόραση,αν θέλεις να αλλάξεις τηλεόραση αυτό γίνεται μια φορά το μήνα είτε αν πέσεις σε κάποιον τεχνικό και με τα πολλά να σου ελευθερώσει την αλλαγή. Το πότε το χρειάζεσαι εσύ ανάλογα τις ανάγκες σου δεν παίζει αυτό στην NOVA. Για τον δέκτη που δίνουν τώρα δεν ξέρω τις δυνατότητες που έχει, αυτόν που έχω εγώ τον 3001 έχει μόνο ondemand. Καλός ήρθες στους περιορισμούς, στα λόγια όλα είναι ωραία τους περιορισμούς που αγόρασες δεν σου τους είπαν.Στην NOVA αγοράζεις περιορισμούς ενώ στην cosmote επιλογές.
Δυστυχώς έτσι είναι. Μίλησα με τους τεχνικούς και την εξυπηρέτηση πελατών και τελικά τους έκανα καταγγελία για παραπλάνηση και διακοπή. Αφού δεν θέλανε τα λεφτά μου δεν θα παρακαλαω κιόλας.

• Like
Reactions: Pgate4
"Η ταυτοχρονη θεαση σε 3 συσκευες" οπως λενε
Ειναι θεαση σε οθονη ρολογιου?

Έβαλα το EON TV σε Android TV με τις 7 δωρεάν μέρες που δίνει η nova. Πραγματικά τόσο χάλια δε το περίμενα. Ενώ έχω 50αρα που πιάνει 45 άνετα καθε τρεις και λίγο η ανάλυση γίνεται χάλια, κολλήματα, επαναλήψεις και χωρίς υπερβολές δεν μπορείς να δεις πάνω από τρίλεπτο. Αντιμετωπίζει άλλος με Android TV αυτό το πρόβλημα; Μιλάω για τα novasports κυρίως.

Sent from my iPad using Tapatalk

Κι εγώ έχω 50αρα γραμμή και android tv αλλά δεν κάνει όλα αυτά που λες. Cosmote δεν είναι ούτε για αστείο αλλά όχι τόσο τραγικά όπως εσένα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Κι εγώ έχω 50αρα γραμμή και android tv αλλά δεν κάνει όλα αυτά που λες. Cosmote δεν είναι ούτε για αστείο αλλά όχι τόσο τραγικά όπως εσένα

Sent from my iPhone using Tapatalk
Εχει διαφορα η ποιοτητα στο ΕΟΝ box και στο app.

Εχει διαφορα η ποιοτητα στο ΕΟΝ box και στο app.
Σε μενα στο eon box η εικονα ειναι σαφως καλυτερη. Σιγουρα παιζει ρολο οτι ειναι συνδεδεμενο στην τηλεοραση του σπιτιου που ειναι οσο να ναι καλη ενω το mi box ειναι σε ενα σχετικα παλιο μονιτορ υπολογιστη με θυρα hdmi.

Δεν ξέρω αν είμαι σωστά αλλά μπορεί κάποιος να βλέπει ΕΟΝ TV στο εξωτερικό; Η NOVA είχε ως όρο μια φορά το χρόνο Login από ελληνική IP. Πρέπει να γίνεται Login κάθε τόσο από Ελλάδα ή πρέπει ο χρόνος θέασης στην Ελλάδα να υπερβαίνει το χρόνο στο εξωτερικό;

Μια άλλη ερώτηση, πώς είναι η ποιότητα σε Samsung TV?

Από το 30ο λεπτό περιπου του φιλικού του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα δεν παιζει το novasports start στην εφαρμογή.

Last edited:
Για να μη λέμε μόνο τα άσχημα, τώρα στο Κύργιος-Τσιτσιπάς είναι σχετικά καλή η εικόνα.....και στα κοντινά..... Δεν φαίνονται τετραγωνάκια......βέβαια μπορεί να έχει να κάνει και με το ότι το Τένις είναι στατικό άθλημα (των καμερών) και δεν έχει γρήγορες κινήσεις.... Μακάρι να φτιάξει η εικόνα και εν όψει Premier League....είναι κρίμα εν έτει 2022.....

• Like
Reactions: Kirikosgeorgas