Nova EON TV / EON+

Επειδη εχει πεσει πολλη γκρινια (δικαιολογημενη, με βαση αυτα που διαβαζω) να αναφερω καποια στοιχεια που μου εχουν κανει καλη εντυπωση στην λειτουργια της ΕΟΝ.
Εχω το app στη μεγαλη Android TV και το box στην δευτερη μικρη "χαζη" TV.
  • Με κοινο προφιλ (default) και στα δυο, οτι αλλαγη κανω στις λιστες καναλιων του app αυτοματα περναει στο box - και αντιστροφα.
  • Οτι μπει στα "Αγαπημενα" σε οποιοδηποτε απο τα δυο, ειναι αυτοματα διαθεσιμο και στο αλλο.
    Το ιδιο και στο on demand περιεχομενο, οπου μπορεις να διακοψεις την θεαση στο ενα και να την συνεχισεις απο το ιδιο σημειο στο αλλο.
  • Πολυ βολικη η δημιουργια προσωπικων λιστων καναλιων, με δυνατοτητα να βαζεις τα καναλια σε οποιαδηποτε σειρα θελεις - κατι που δεν γινοταν με τον δορυφορικο δεκτη.
  • Επισης βολικο το preview στο FF και REW, σε on demand και catch up.
  • Ποιοτητα εικονας αρκετα ικανοποιητικη στη μεγαλη TV (50" με αποσταση 3 μετρα), χωρις πιξελιασματα, κολληματα και μαυρισματα με 50αρα συνδεση και την TV συνδεδεμενη μεσω LAN.
    Δεν εχω το αθλητικο πακετο, οποτε δεν μπορω να κρινω τι συμβαινει με τα Sports καναλια.
  • Η αλλαγη καναλιων γινεται σε χρονο παρομοιο με την δορυφορικη, δεν προβληματιζει.

Και καποια αρνητικα, για να συνεχισουμε την γκρινια:
  • Το box ειναι συνδεδεμενο μεσω Wi-Fi. Εχω το router που δινει η Nova, με το ασυρματο δικτυο 2.4 GHz να ειναι πολυ σταθερο στους χωρους του σπιτιου και τα κινητα/laptop να πιανουν ταχυτητες 30-35 Μbps με βαση την Ookla. Αν το box βγει απο το ρευμα ή γινει full reboot, το Wi-Fi μου βγαζει την πιστη για να ξανασυνδεθει. Απειρες αποτυχημενες προσπαθειες, τη μια το αποθηκευμενο δικτυο δεν ειναι καν διαθεσιμο(!), την αλλη αδυναμια συνδεσης, την τριτη ο κωδικος ειναι (δηθεν) λαθος. Καποια στιγμη, προσπαθωντας και ξαναπροσπαθωντας, επιτελους συνδεεται και κατοπιν η αποδοση του box συνηθως ειναι απροβληματιστη, αλλα καποιες φορες (ειδικα στο on demand ή στο catch up) βγαζει την οθονη αδυναμιας προσβασης σε ολο το περιεχομενο (και στα live καναλια) και η μονη λυση ειναι το full reboot. Τοτε ομως, χανει το Wi-Fi και για να ξανασυνδεθει περναω απο σαραντα κυμματα, οπως περιεγραψα πιο πανω.
  • Δεν εχω καταφερει να βγαλω 5.1 στις ταινιες μεσω του app στην μεγαλη TV, που ειναι συνδεδεμενη με ενισχυτη τοσο μεσω HDMI ARC οσο και με optical.
    Στο Netflix εχω κανονικα 5.1 οποτε υποθετω πως ειτε το app της EON δεν εχει αυτη τη δυνατοτητα, ειτε το stream δεν εχει καν πολυκαναλο ηχο - δεν εχω δοκιμασει το box στον ενισχυτη.
  • Το διαθεσιμο περιεχομενο στις ταινιες ειναι απελπιστικα λιγο και ως επι το πλειστον αδιαφορο.
Να σημειωσω κατι, που πιθανως επηρεαζει τους θεατες αθλητικων καναλιων μεσω app σε Android TV.
Τουλαχιστον στο Android 9 στις Android TV της Sony, ολα τα app ειναι "κλειδωμενα" σε ρυθμο ανανεωσης 60 Hz. Καθως το περιεχομενο που streamαρει η EON λογικα ειναι στα 25/50 fps, ειναι αναμενομενο (αν και ενοχλητικο) να υπαρχει προβλημα στην κινηση. Το box παντως, απο οτι εχω δει, εχει ρυθμιση για εξοδο 50 Hz μεσω HDMI.
Αυτό ισχύει και στο Ondemand τελικά; Σε μένα δεν βγάζει παραθυράκι στο ondemand παρά μόνο στο catch up

• Like
Reactions: Barberis
Μια ερώτηση σχετικά με το μποξάκι. Όταν πατάω παρατεταμένο το power και επιλέγω "απενεργοποίηση", μετά δεν μπορώ να το ανοίξω ξανά. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να ανοίγει πατώντας ξανά το power, αλλά μήπως χάνω κάτι;

Έπαιξε σε ευχαριστώ πάρα πολύ!! Δεν ξέρεις πόσο μου έλυσες τα χέρια, σε κανέναν άλλον δεν έπαιζε
θα το δοκιμάσω κι εγω σε ένα μήνα... Δεν έχω δικαίωμα νομίζω τώρα (Open Browser - TV Web Browser)

Μια ερώτηση σχετικά με το μποξάκι. Όταν πατάω παρατεταμένο το power και επιλέγω "απενεργοποίηση", μετά δεν μπορώ να το ανοίξω ξανά. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να ανοίγει πατώντας ξανά το power, αλλά μήπως χάνω κάτι;
Το πατάς μια φορά και μόλις γίνει κόκκινο το λαμπάκι από πορτοκαλί το πατάς άλλη μια για να ανοίξει

Αυτό με την καθυστέρηση της εικόνας σε σχέση με το δορυφορικό ειδικά σε ζωντανές μεταδόσεις όπως ποδόσφαιρο η μπάσκετ είναι θέμα.
Άραγε μπορούνε να το διορθώσουν?

Αυτό με την καθυστέρηση της εικόνας σε σχέση με το δορυφορικό ειδικά σε ζωντανές μεταδόσεις όπως ποδόσφαιρο η μπάσκετ είναι θέμα.
Αν ήταν θα το είχαν ήδη κάνει, αυτό είναι όμως λογικό γιατί το δορυφορικό δεν παρεμβάλει κάτι, κατευθείαν παίρνεις το σήμα.

Τραγικό...αλλά έχουμε πει...αν δεν μπορούν να φτιάξουν πιο σύντομα της IPTV ας καθυστερήσουν τον χρόνο του δορυφόρου....θα μπαίνει γκολ και θα ακούγεται στο καφενείο γκοοοοολλλλ και ο κόσμος στα σπίτια θα ψάχνεται...και πλέον είναι πολλοί με IPTV....και Nova και Cosmote....ο μοναδικός λόγος που δεν έχω αλλάξει το δορυφορικό σε Nova και Cosmote Tv είναι αυτός....

• Like
Reactions: kokosxa
Είναι εδώ κάποιος με εφαρμογή ΕΟΝ σε SONY X90J?
Έχω ένα θέμα τελευταία με το STAR
Σε άσχετες φάσεις μέσα στην ημέρα,όταν επιλέγω το STAR (και μόνο σε αυτό) κάνει freeze η εικόνα στο προηγούμενο κανάλι που έπαιζε,όποιο κι αν είναι αυτό και αν κάνω επανεκκίνηση την εφαρμογή παίζει πάλι κανονικά,μέχρι στο άσχετο να το ξανακάνει
Όλα τα υπόλοιπα κανάλια σε ποιότητα,απόκριση κλπ άψογα

Ευτυχώς βλέπουμε Champions League στην Cosmote και φέτος. Δεν χρειάζονται καν σχόλια για την ποιότητα εικόνας.
Στο δορυφοιρκο παντωϛ εχει εμφανη θολουρα κατω απο το γραφικο με τιϛ ομαδεϛ και το σκορ, σαν να επηρεαζει την εικονα. Στο Σελτικ-Ρεαλ που εβλεπα σημερα χτυπαγε στο ματι. Δεν ξερω αν το εχει παρατηρησει και αλλοϛ.

Στο δορυφοιρκο παντωϛ εχει εμφανη θολουρα κατω απο το γραφικο με τιϛ ομαδεϛ και το σκορ, σαν να επηρεαζει την εικονα. Στο Σελτικ-Ρεαλ που εβλεπα σημερα χτυπαγε στο ματι. Δεν ξερω αν το εχει παρατηρησει και αλλοϛ.
Βλέπω μόνο από την εφαρμογή της Cosmote. Η Παρί Γιουβέντους σε 4Κ απόλαυση

έτσι ακριβώς, τις τελευταίες μέρες είχα το δορυφορικό καλώδιο συνδεδεμένο στον eon δέκτη κι εχθες λογω cl το γύρισα στης κοσμοτε... σαν να πήρα καινουργια τηλεόραση

• Like
Reactions: antonispgs
έτσι ακριβώς, τις τελευταίες μέρες είχα το δορυφορικό καλώδιο συνδεδεμένο στον eon δέκτη κι εχθες λογω cl το γύρισα στης κοσμοτε... σαν να πήρα καινουργια τηλεόραση
Επειδη εχω και τα δυο δορυφορικα, η ΕΟΝ εχει γενικα καλυτερη εικονα απο cosmote, ενω στα app συμβαινει το αντιθετο. Οταν λεϛ γυρισεϛ το δορυφορικ8 καλωδιο τι ακριβωϛ εννοειϛ? το hdmi ή αυτο που κατεβαινει απο το πιατο?

Εγώ είτε δορυφορικό είτε την κεραία που έβαλα εκεί μετά από σάρωση που έκανα δεν δείχνει τίποτα!κάτι κάνω λάθος!

Επειδη εχω και τα δυο δορυφορικα, η ΕΟΝ εχει γενικα καλυτερη εικονα απο cosmote, ενω στα app συμβαινει το αντιθετο. Οταν λεϛ γυρισεϛ το δορυφορικ8 καλωδιο τι ακριβωϛ εννοειϛ? το hdmi ή αυτο που κατεβαινει απο το πιατο?
το καλώδιο από το πιάτο, τις τελευταίες 3 μέρες το είχα στον eon και εχθες το συνδεσα στης cosmote. Διαφωνώ, παλαιότερα μπορεί αλλά απο τον αυγουστο που ειμαι συνδρομητής και στις δυο πλατφόρμες παντοτε οταν κανω την αλλαγή αυτή, απο eon σε cosmote, νιώθω λες και αλλάζω τηλεοραση (υπερ της κοσμοτε)
Να σημειώσω ότι μιλάω για τα αθλητικά κανάλια, τα υπόλοιπα δεν τα προσέχω.