Nova EON TV / EON+

Το έχω πάει στο εξοχικό και το χρησιμοποιώ για το Disney και το Kodi.
Ότι το κλειδώνουν δεν το ήξερα. Ενδιαφέρον.
Ναι και σήμερα που το πήρε το box κούριερ, μου έδωσε χαρτί από τη Nova ότι δεν θα αξιώσουν καμία απαίτηση μετά από την επιστροφή.
Τι εννοείς δεν το δίνει ...δλδ το κόβει η εταιρία ? Δεν καταλαβαίνω τεχνικά τι εννοείς

Sent from my iPhone using Tapatalk
Συγγνώμη αλλά περιμένεις να δεις κανονικό 4Κ με 20 mbps ταχύτητα;

Τι εννοείς δεν το δίνει ...δλδ το κόβει η εταιρία ? Δεν καταλαβαίνω τεχνικά τι εννοείς

Αν και το 4Κ stream είναι στα 16mbps, στην εφαρμογή της Cosmote (μπορεί στην ΕΟΝ να μην είναι έτσι) παίζει σε ανάλυση 1080 όταν στα στατιστικά δικτύου "βλέπει" πως το δίκτυο έχει ταχύτητα κάτω από 23-24 mbps. Αυτό στο Cosmote app μπορεί να το δει κάποιος με δύο τρόπους:

1) Όταν παίζει σε 4Κ εμφανίζεται το Ultra HD logo κάτω αριστερά (αυτό μπορεί να ισχύει και στην ΕΟΝ, δεν το γνωρίζω)
2) Όταν παίζει ένα κανάλι πατώντας το κάτω βελάκι του remote και γρανάζι, εμφανίζεται η τρέχουσα ανάλυση. Αν επιλέξεις και διαγνωστικά, βλέπεις και τα στατιστικά δικτύου.

Γιατί συμβαίνει αυτό, δεν είμαι σίγουρος. Ίσως οι τεχνικοί τους υπολογίζουν και κάποια overheads ή επειδή θέλουν να αφήσουν "αέρα" στο internet του σπιτιού και για λοιπές χρήσεις; Χαζοϋποθέσεις κάνω. Το ότι στα 20mbps η Cosmote δεν δίνει 4Κ το γνωρίζω. Μπορείς (αν το 4Κ logo δεν εμφανίζεται στην ΕΟΝ) να τσεκάρεις το bandwidth που καταναλώνει το ρουτερ σου εκείνη τη στιγμή.

Επισυνάπτονται φωτός από διαγνωστικά δικτύου και Ultra HD logo

Attachments

• IMG_6798.jpeg
    IMG_6798.jpeg
    2.1 MB · Views: 58
  • IMG_6797.jpeg
    IMG_6797.jpeg
    3.1 MB · Views: 59
Καλησπέρα. Στις 9 Σεπτεμβρίου πήγα σε κατάστημα και έκανα την αίτηση ακύρωσης της σύμβασης για το EON+. Στο αντίγραφο που μου δώσανε γράφει: "η ακύρωση της υπηρεσίας ΕΟΝ θα πραγματοποιηθεί εντός 30 ημερών ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης".

Χθες 1 Οκτωβρίου εκδόθηκε νέος λογαριασμός για το ποσό των 25,31€ και πουθενά το πέναλτυ αποχώρησης! Πόσους λογαριασμούς εκδίδουν μέχρι να αποφασίσουν να διακόψουν την υπηρεσία;; :cautious:
Αυτό που σου ήρθε είναι η προπληρωμή για τον Οκτώβριο και η διακοπή θα γίνει 30/10. Όταν κάνεις την αίτηση διακοπής, αυτή πραγματοποιείται στο τέλος του επόμενου μήνα. 30/10 θα διακοπεί και 2-3/11 θα σου έρθει το 120άρι.

• Like
Reactions: kostthem
[QUOTE="AntonisTz, post

Συγγνώμη αλλά περιμένεις να δεις κανονικό 4Κ με 20 mbps ταχύτητα;[/QUOTE]
Netflix πως βλέπω δλδ 4k άνετα με τα 20mb ?
Καμπάνα εικόνα

[QUOTE="AntonisTz, post

Συγγνώμη αλλά περιμένεις να δεις κανονικό 4Κ με 20 mbps ταχύτητα;
Καμπάνα εικόνα

[/QUOTE]

Σπάνια όμως δίνει το maximum (περίπου 17 mbps). Σε αυτές τις ταχύτητες συνήθως δίνει 7-13, με σαφώς υποδεέστερη εικόνα. Μπορεί και να δώσει 17 αλλά δεν είναι το στάνταρ.

Οχι, στα 20mbps δεν βλέπεις με το ίδιο bitrate σε σύγκριση με μια καλή γραμμή. Στο λέω ως πρώην παθών, όχι ως έξυπνος. Το Prime έδινε 4Κ on and off, το Netflix σπάνια στο full, το Apple TV+ το απολύτως basic (συνήθως δίνει μέσο όρο στα 29) η Cosmote καθόλου κλπ.

Αυτό που σου ήρθε είναι η προπληρωμή για τον Οκτώβριο και η διακοπή θα γίνει 30/10. Όταν κάνεις την αίτηση διακοπής, αυτή πραγματοποιείται στο τέλος του επόμενου μήνα. 30/10 θα διακοπεί και 2-3/11 θα σου έρθει το 120άρι.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την διευκρίνηση! Παρεμπιπτόντως (το ανέφερα και σε προηγούμενο μου post) στο κατάστημα είπαν για 132€ το πέναλτυ. Για να δούμε, τι θα δούμε....

Καμπάνα εικόνα

Το Netflix είναι video on demand. Έτσι έχουν τους τρόπους με πολλά περάσματα να πετύχουν καλό αποτέλεσμα για 4Κ με μεταβαλλόμενο bitrate.
Στις γρήγορες σκηνές μεγαλύτερο, στις πιο αργές χαμηλότερο. Και με το buffering να μπορεί να παίξει ακόμη και σε μια γραμμή 20 Mbps σαν τη δική σου.
Ένα live κανάλι 4K θέλει παντού bitrate στο Θεό, δεν μπορούν να ξέρουν από πριν τι θα γίνει στην επόμενη σκηνή. Οπότε έχει παντού πολύ μεγάλο bitrate γιατί σαν stream μπορεί να του γίνει μόνο ένα πέρασμα.
20 Mbps για live stream 4Κ δεν γίνεται, θα είναι η χαρά του pixel στις απαιτητικές σκηνές.
Άλλο το video on demand 4Κ (Netflix), έχει λιγότερες απαιτήσεις σε bitrate γιατί μπορεί να "κλέψει" bitrate από τις λιγότερo απαιτητικές σκηνές.

Η Βαλκανική εφαρμογή eon είπε να αντιγράψει την εφαρμογή της cosmote tv αλλά μόνο στο ότι πλέον δεν αφήνει το screenshot και την καταγραφή οθόνης. Εύγε!

Το Netflix είναι video on demand. Έτσι έχουν τους τρόπους με πολλά περάσματα να πετύχουν καλό αποτέλεσμα για 4Κ με μεταβαλλόμενο bitrate.
Στις γρήγορες σκηνές μεγαλύτερο, στις πιο αργές χαμηλότερο. Και με το buffering να μπορεί να παίξει ακόμη και σε μια γραμμή 20 Mbps σαν τη δική σου.
Ένα live κανάλι 4K θέλει παντού bitrate στο Θεό, δεν μπορούν να ξέρουν από πριν τι θα γίνει στην επόμενη σκηνή. Οπότε έχει παντού πολύ μεγάλο bitrate γιατί σαν stream μπορεί να του γίνει μόνο ένα πέρασμα.
20 Mbps για live stream 4Κ δεν γίνεται, θα είναι η χαρά του pixel στις απαιτητικές σκηνές.
Άλλο το video on demand 4Κ (Netflix), έχει λιγότερες απαιτήσεις σε bitrate γιατί μπορεί να "κλέψει" bitrate από τις λιγότερo απαιτητικές σκηνές.

Χρήσιμες πληροφορίες ευχαριστώ πολύ

Το πρόβλημα όσον αφορά το bitrate είναι της ΕΟΝ. Μέχρι και εγώ που έχω 500ρα γραμμή (όπως και άλλοι) να βλέπουμε το πρόβλημα. Κάτι πάει λάθος στη διανομή της εικόνας των Novasports, επίσης έχω παρατηρήσει ότι η εικόνα στα Cosmote sport μέσω ΕΟΝ δεν είναι τόσο ομαλή όσο στην εφαρμογή της Cosmote tv

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Για οσους εχουν eon δορυφορικο... καποια καναλια οπως national geographic, viasat nature, viasat explore, viasat history, crime+investigation (αυτα εχω σταμπαρει εως τωρα), σας παιζουν? 😕

• Wow
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Για οσους εχουν eon δορυφορικο... καποια καναλια οπως national geographic, viasat nature, viasat explore, viasat history, crime+investigation (αυτα εχω σταμπαρει εως τωρα), σας παιζουν? 😕
Εγώ τώρα που τα είδα παίζουν

• Like
Reactions: thodorisk
σας κανει διακοπες στο παιχνιδι του παναθηναϊκού στο ποδοσφαιρο μεσω eon?

Καλημέρα σε όλους με μια ερώτηση.
Σε 100άρα Fiber έχω το Nvidia Sheild συνδεδεμένο στην 75άρα μου. Εχω επίσης σε άλλο δωμάτιο το Xiaomi Mi Box στην μικρή τηλεόραση και έχω και το κινητό μου. Επειδή μένω σε νησί και αναγκαστικά μπαίνει μόνο δορυφορικό απ' ότι έχω καταλάβει δικαιούμαι πέραν του αποκωδικοποιητή της Νόβα, έναν έξτρα ακόμα κωδικό για Smart TV η box και τα υπόλοιπα φορητές. Βλέπω όμως ότι δεν θα μου φτάσουνε οι κωδικοί διότι θέλω κωδικούς οπωσδήποτε και για τα 2 boxakia που έχω και δεν με ενδιαφέρει να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή της Νόβα σε κανένα απο τα δωμάτια γιατί στα box μου έχω συνδεδεμένο το Plex και άλλα πράγματα και είμαι κομπλέ. Υπάρχει κάποια μεσοβέζικη λύση πχ αν το ένα box βλέπει κάτι εγώ να κάνω πχ cast απο το κινητό μου στο άλλο box την ώρα των αγώνων ?

Last edited:
  • Like
Reactions: papaki_papaki