Nova EON TV / EON+

αστα φιλε συνεχεια διακοπες με μαυρισμα οθονης, το εβαλα σε ABR συνεχές pixelιασμα μετα.. εγω εχω 100 ftth.. απελπισία!!!
Εχει ειπωθεί και από κάποιον άλλο φίλο, η εφαρμογή παίζει καλύτερα με καλώδιο ethernet, οπότε επειδή η τηλεόραση μου έχει την εφαρμογή της eon, έβαλα καλώδιο ethernet cat 7 και βρήκα το φώς μου, ούτε μία διακοπή. ( αλλά και στο tvbox παίζει καλύτερα με καλώδιο ethernet ), όποιος έχει την δυνατότητα να βάλει καλώδιο ethernet ας το κάνει και με ευχαριστεί μετά.

• Like
Reactions: petros_ksp
Εχει ειπωθεί και από κάποιον άλλο φίλο, η εφαρμογή παίζει καλύτερα με καλώδιο ethernet, οπότε επειδή η τηλεόραση μου έχει την εφαρμογή της eon, έβαλα καλώδιο ethernet cat 7 και βρήκα το φώς μου, ούτε μία διακοπή. ( αλλά και στο tvbox παίζει καλύτερα με καλώδιο ethernet ), όποιος έχει την δυνατότητα να βάλει καλώδιο ethernet ας το κάνει και με ευχαριστεί μετά.
Καλημερα! Με ethernet το εχω το tvbox και σε αγωνες υψηλής τηλεθέασης εχω παρατηρήσει οτι εχει πολλα κολληματα. Δηλ χθες δεν υπηρχε ποσες διακοπες εκανε, δεν μπορουσες να δεις το παιχνιδι. Στο 82' εστρωσε..

• Wow
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Εγώ πάντως με ethernet το έχω αλλα φως δεν έχω δει. Συνεχώς μαυρίλα και κολλήματα.

Καταρχάς για καλώδιο cat7 πρέπει να το υποστηρίζει δηλ να εχει θύρα gigabit η συσκευή σου. Στο tvbox νομιζω εχει μέχρι 100mbps η θύρα LAN. Αν η τηλεόραση σου εχει gigabit τοτε οκ να βαλεις αλλα και με cat6 εισαι οκ!
Τωρα στο θεμα abr και cbr δεν ειδα καποια βελτιωση εγω προσωπικα! στο cbr εχει μεν καλυτερη εικονα και ΔΕΝ pixelιαζει ΑΛΛΑ σε αγωνες υψηλης θεασης εχω πολλα κολληματα-μαυρισματα εικονας. Με το abr πολλα pixelιασματα Λες και βλεπεις σε αναλυση 360p

Last edited:
  • Wow
Με το cbr παντως η εικονα ειναι ελαφρως καλυτερη. Με ethernet προφανως γιατι αλλιως δεν βγαζει την επιλογη για cbr. Με wifi και abr στον ΠΑΟΚ χθες εκανε 2 3 φορες μαυρισματα.

Η εικόνα πάντως και μέσω του Cosmote app ήταν κακή, μάλλον η παραγωγή ήταν άθλια. Δεν είχε κολλήματα και μαυρίσματα οθόνης αλλά πόνεσαν τα μάτια μας.

• Like
Και εγώ προς στιγμήν,
στο 2ο ημίχρονο
του "Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός",
στο δέκτη της EON,
αλλά καί κάποιες μικροδιακοπές
που είχε η εφαρμογή
του κινητού (εκεί έβλεπα την ίδια ώρα
το "Λεβαδειακός-Π.Α.Ο.Κ.")!!!
Στην τηλεόραση που έβλεπα
το ντέρμπι, απλώς,
ανοιγόκλεισα το δέκτη
και "σοβαρεύτηκε"
η κατάσταση!
Επίσης, δεν ξέρω αν βοηθά,
αλλ' αναγκαστικά άλλαξα την ρύθμιση της εικόνας,
στο "1080i-50Hz"
(Μενού/Επιλογές εικόνας)
και από το μενού "Χρωματικό Εύρος",
στην επιλογή "RGB 12bit"!

* Συνήθως, όταν έχω στο μενού "Ανάλυση Εικόνας",
την επιλογή "Αυτόματη εναλλαγή σε βέλτιστη ανάλυση", στο "Ναι",
στο "Χρωματικό Εύρος",
αυτόματα είναι επιλεγμένο
το "YCbCr444 10bit",
ακόμη και όταν επιλέξω
μια από τις υπόλοιπες
κατηγορίες (χωρίς ν' αλλάξω φυσικά το "Ναι",
στην παραπάνω επιλογή),
πάλι θα δω την ίδια ρύθμιση!
Στην αντίθετη περίπτωση,
όταν επιλέξω κάποια στις
"Επιλογές Εικόνας", τότε
η "Αυτόματη εναλλαγή σε βέλτιστη ανάλυση", "ξετσεκάρεται" στο "Όχι"!!!
αυτές οι ρυθμίσεις είναι στο μενού του eon box;

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk

Η εικόνα πάντως και μέσω του Cosmote app ήταν κακή, μάλλον η παραγωγή ήταν άθλια. Δεν είχε κολλήματα και μαυρίσματα οθόνης αλλά πόνεσαν τα μάτια μας.
Και απο δορυφορικο cosmote εδειχνε πολυ σκοτεινη η εικονα και πολλεϛ φορεϛ ειχε διαφοροποιησειϛ στη φωτεινοτητα σαν πιο ανοιχτα και πιο σκουρα στιγματα σε σημεια τηϛ οθονηϛ.

• Like
Reactions: kostthem
Με το cbr παντως η εικονα ειναι ελαφρως καλυτερη. Με ethernet προφανως γιατι αλλιως δεν βγαζει την επιλογη για cbr. Με wifi και abr στον ΠΑΟΚ χθες εκανε 2 3 φορες μαυρισματα.
Φιλε καλησπερα, εγω πηρα καλωδιο εθερνετ cat 5, να βαλω cbr με υψηλοτερη διαθεσιμη ή cbr με υψηλη ποιοτητα μεχρι 4mbits?

Φιλε το καλωδιο εθερνετ μου, ειναι 10 μετρα απο το ρουτερ και εχω βαλει υψηλη διαθεσιμη με cbr, να το αφησω ετσι ή να βαλω cbr με υψηλη ποιοτητα μεχρι 4mbits?

Φιλε το καλωδιο εθερνετ μου, ειναι 10 μετρα απο το ρουτερ και εχω βαλει υψηλη διαθεσιμη με cbr, να το αφησω ετσι ή να βαλω cbr με υψηλη ποιοτητα μεχρι 4mbits?
Υψηλοτερη διαθεσιμη.

• Like
Reactions: kostthem
για τους γνωστες..σε ποια θυρα απο τις δυο hdmi να το βαλω.. 1 or 2 ???ποια ειναι ποιο δυνατη;η το ιδιο ειναι;
PXL_20241008_115453533.jpg

Θα το λεει το manual της tv σου αν και λογικα ιδιες θα ναι. Βεβαια δεν παιζει και ρολο στην Eon 1080p σιγουρα παιζουν οποτε...

Ναι.
Στο διαδικτυακό του!
που είναι;
859acd81342b198cfedf8a7fe24d3131.jpg
f5fc6d3bbc56ac89bc211971ae83715b.jpg

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk

Στο novasport απο Eon εφαρμογη για υπολογιστη , τωρα στο novasports4 στο παιχνιδι μπασκετ ευρωλιγκας Παρι Ερυθρος Αστερας φενεται να εχει κοκινο φως εντονο ...ενω απο την εφαρμογη του Cosmote tv το καναλι novasports4 παιζει κανονικα χωρις κοκινο χρωμα .

• Wow