Nova: HD τέλος στους λαθροθεατές

Έχω Nova από την στιγμή που πρωτο-εμφανίστηκε, που είχε μόνο ταινίες.
Δυστυχώς αυτό το θέμα με τα "σπασίματα" ταλαιπωρεί και τους "κανονικούς" συνδρομητές.

Πήρα το HD receiver και διαπίστωσα οτι (για την ώρα) δεν "σηκώνει" 2ο πιάτο (έβλεπα και τον Hellas SAT). Άσε δε που η έξοδος είναι ή composit ή HDMI (πιθανότατα κλειδωμένο), δεν υπάρχει YRGB οπότε δεν υπάρχει περίπτωση εγγραφής κάποιου έργου (ποδοσφαιρικού αγώνα, ντοκυμαντέρ) σε HD !!!

Θα πρέπει να πάρω πάλι από την Nova ένα ΕΙΔΙΚΟ recorder που για την ώρα δεν ... υπάρχει !!!
Έτσι λοιπόν για κάτι που ΠΛΗΡΩΝΩ γαι να βλέπω δεν μπροώ να το γράψω αν για τον Α ή Β λόγο δεν μπορώ να το δω.

Και δεν ξέρω αν πάρω ένα κοινό δέκτη που έχει Irdeto, θα μπορώ να έχω HD έξοδο για να γράφω. Αλλά τότε πιθανόν να χάνω το on-line πρόγραμμα ...

Τέλος για το κόστος θα πω οτι ναι είναι μεγάλο.
Αλλά είναι μεγάλο γιατί πολλοί καταφέρνουν να έχουν "σπασμένο" σήμα, με αποτέλεσμα το κόστος της υπηρεσίας να μοιράζεται σε λίγους τηλεθεατές.
Αν αυτοί ήταν διπλάσιοι, θα μπορούσε και η χρέωση να είναι σχεδόν στην μισή τιμή ...

Οι εγγραφές γίνονται μόνο μέσω του nova pvr δέκτη, και παραμένουν εντός του δέκτη. Δεν μπορούν να εξαχθούν και πιθανότητα σβήνονται όταν αλλάξει η κάρτα.

Εγγραφή έχω την εντύπωση ποτέ δεν επιτρεπόταν με νόμιμο τρόπο. Έπρεπε να παρακαμφθεί το macrovision.

Εγώ από τα στοιχεία της νόβα μάλλον αύξηση συνδρομητών βλέπω, δεν βλέπω πτώση. Αυτό που φαίνεται είναι πτώση εσόδων, που αποδίδεται στα πακέτα που έφτιαξε. Από ότι φαίνεται, δεν την ωφέλησαν...

[Εμείς σαν χρήστες καλά τα λέμε. Και υπο-πακέτα, και τιμές χώμα. Αλλά από την σκοπιά της νόβα, έφτιαξε υπο-πακέτα, αύξησε λίγο τους συνδρομητές, αλλά περισσότερα έσοδα δεν είδαν...]

ναι γιατι πολλοι αναγκαζονταν να παρουν το πλήρες πακέτο, αφού δεν υπηρχαν υποπακετα.
Αν συνεχιζαν ομως να μην προσφέρουν υποπακετα, σίγουρα πολυς κοσμος δεν θα άντεχε τα 60αρια και θα το εκοβε, οποτε θα έπεφτε η συνδρομητικη βαση.

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα.
Ο καθένας επιλέγει αυτό που του κάνει καλύτερα. Εγώ πχ, δεν ξεκολλάω από το full πακέτο, με ένα DM800 + ένα DM600 στο σπίτι.
Έχουμε και τη βουλή (του σπιτιού). Άντε τώρα να περάσεις νέο νόμο!:smash:

Το "πρόβλημα" είναι αν το δεις εντελώς ψυχρά, το ότι η νόβα είπε ναι στο "αίτημα" για υπο-πακέτα, της έκανε οικονομική ζημιά, ενώ εμείς ακόμα φωνάζουμε...

Το "πρόβλημα" είναι αν το δεις εντελώς ψυχρά, το ότι η νόβα είπε ναι στο "αίτημα" για υπο-πακέτα, της έκανε οικονομική ζημιά, ενώ εμείς ακόμα φωνάζουμε...

Αυτό δεν αποδεικνύεται! Δεν ξέρεις πόσοι θα διέκοπταν τους σημερινούς χαλεπούς καιρούς (τον τελευταίο χρόνο ειδικά) λόγω οικονομικής κρίσης...
Ο κουμπάρος μου έκανε πριν λίγο καιρό διακοπή, ενω ήταν ιδρυτικός συνδρομητής, απο τον καιρό της αναλογικής, και μετά ήταν συνεχώς με φουλ πακ + τσόντες=75 στην ψηφιακή, έλα όμως που ως μηχανικός και εργολάβος έχει να δει ευρώ απο πρόπερσι, πόσο να αντέξει στα έξοδα; Καποιος άλλος τυχερότερος στην θέση του ίσως κρατήσει κάποιο φτηνότερο υποπακέτο...
Αντ αυτού και με την "συνδυαστική πολιτική" (εκπτώσεις 20% σε συνδρομητές Forthnet-Nova) έχουν αυξήσει ανέλπιστα τους συνδρομητές

Για την ακρίβεια τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξήσει τους συνδρομητές, αλλά είναι σχεδόν σταθεροί στα κέρδη, πιθανότατα όμως χωρίς υποπακέτα να μείωναν τους συνδρομητές και τότε σίγουρα θα μείωναν τα κέρδη..

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα.
Ο καθένας επιλέγει αυτό που του κάνει καλύτερα. Εγώ πχ, δεν ξεκολλάω από το full πακέτο, με ένα DM800 + ένα DM600 στο σπίτι.
Έχουμε και τη βουλή (του σπιτιού). Άντε τώρα να περάσεις νέο νόμο!:smash:

Ναι αλλά αν ήθελες να βλέπεις και τα χαντέ, θα έπρεπε να βάλεις τον 800 στην άκρη...

Απάντηση: Re: Nova: HD τέλος στους λαθροθεατές

Αυτό δεν αποδεικνύεται! Δεν ξέρεις πόσοι θα διέκοπταν τους σημερινούς χαλεπούς καιρούς (τον τελευταίο χρόνο ειδικά) λόγω οικονομικής κρίσης...
Ο κουμπάρος μου έκανε πριν λίγο καιρό διακοπή, ενω ήταν ιδρυτικός συνδρομητής, απο τον καιρό της αναλογικής, και μετά ήταν συνεχώς με φουλ πακ + τσόντες=75 στην ψηφιακή, έλα όμως που ως μηχανικός και εργολάβος έχει να δει ευρώ απο πρόπερσι, πόσο να αντέξει στα έξοδα; Καποιος άλλος τυχερότερος στην θέση του ίσως κρατήσει κάποιο φτηνότερο υποπακέτο...
Αντ αυτού και με την "συνδυαστική πολιτική" (εκπτώσεις 20% σε συνδρομητές Forthnet-Nova) έχουν αυξήσει ανέλπιστα τους συνδρομητές

Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που ξέρουν τα νούμερα και έχουν μιλήσει. Με το να σπάσει πακέτα έχασε. Βέβαια λόγω της κρίσης ανέβηκε στα 380000 κεφάλια, αφού ο κόσμος κλείστηκε σπίτι , σύμφωνα και με ανακοίνωση της εταιρίας.

Όμως σαν εταιρία έχει να σύρει και το σταυρό που λέγεται Forthnet...

Εγώ δεν έκανα υποθέσεις, συνέκρινα απλά καταστάσεις. Πριν και μετά, από τα νούμερά τους. Για αυτό είπα "αν το δεις ψυχρά".

Last edited:
Re: Απάντηση: Nova: HD τέλος στους λαθροθεατές

Δεν είναι ακόμα εφικτό σε λογικό κόστος.
Αν θεωρήσουμε πως DES και CSA έχουν την ίδια μαθηματική πολυπλοκότητα (απ´ότι θυμάμαι είναι λίγο πιο πολύπλοκο το CSA), τότε το Rivyera (αξίας 100.000 $) που κάνει πλήρη σάρωση των 56bit keyspace του DES σε 36 ώρες ή 36*60*60=129.600 δευτερόλεπτα, θα ήθελε 2^8=256 φορές λιγότερο για πλήρη σάρωση του 48bit keyspace του CSA, δηλαδή 36*60*60/256= 506 δευτερόλεπτα. Συνεπώς για εύρεση του κλειδιού σε 10 δευτερόλεπτα απαιτείται 50πλάσια ισχύ. Στην πραγματικότητα, ίσως να απαιτείται 100πλάσια.

Έχοντας πλέον επίσημη επιβεβαίωση από τους κατασκευαστές μπορώ να διορθώσω τον εαυτό μου στο παραπάνω post. Το Rivyera (FPGA array με 128 Xilinx Spartan-3 FPGAs) μπορεί να σαρώσει όλο το 2^48 keyspace του DVB-CSA μέσα σε .... 2 λεπτά!!! , ενώ βρίσκει το αποτέλεσμα κατά μέσο όρο σε 1 λεπτό. Συνεπώς, με 6 τέτοια μηχανήματα έχεις real-time σπάσιμο του DVB-CSA, με κόστος περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Επίσης, πρόσφατες βελτιώσεις στον κώδικα brute force για nVidia GPUs, έχουν ανεβάσει την απόδοση σε μία GTX 460 στα 100m keys/sec, επιτρέποντας έτσι την πλήρη σάρωση του keyspace σε 30 μέρες. Μία GTX460 κοστίζει περίπου 140 ευρώ.

Last edited:
και όχι μόνο αυτό, αν υπολογίσεις πως μετά μπορείς να έχεις όλα τα δορυφορικά πακέτα στο πιάτο, χωρίς να σε ενδιαφέρει τι κωδικοποίηση έχουν από κάτω, πιστεύω πως κάποιοι στον κόσμο, πιθανών να το έχουν υλοποιήσει ήδη !

Re: Απάντηση: Nova: HD τέλος στους λαθροθεατές

Έχοντας πλέον επίσημη επιβεβαίωση από τους κατασκευαστές μπορώ να διορθώσω τον εαυτό μου στο παραπάνω post. Το Rivyera (FPGA array με 128 Xilinx Spartan-3 FPGAs) μπορεί να σαρώσει όλο το 2^48 keyspace του DVB-CSA μέσα σε .... 2 λεπτά!!! , ενώ βρίσκει το αποτέλεσμα κατά μέσο όρο σε 1 λεπτό. Συνεπώς, με 6 τέτοια μηχανήματα έχεις real-time σπάσιμο του DVB-CSA, με κόστος περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Επίσης, πρόσφατες βελτιώσεις στον κώδικα brute force για nVidia GPUs, έχουν ανεβάσει την απόδοση σε μία GTX 460 στα 100m keys/sec, επιτρέποντας έτσι την πλήρη σάρωση του keyspace σε 30 μέρες. Μία GTX460 κοστίζει περίπου 140 ευρώ.

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Οι εγγραφές γίνονται μόνο μέσω του nova pvr δέκτη, και παραμένουν εντός του δέκτη. Δεν μπορούν να εξαχθούν και πιθανότητα σβήνονται όταν αλλάξει η κάρτα.

Εγγραφή έχω την εντύπωση ποτέ δεν επιτρεπόταν με νόμιμο τρόπο. Έπρεπε να παρακαμφθεί το macrovision.
Εχω απειρα dvd με ταινιες της nova, δεν υπηρχε κανενας περιορισμος σε εγγραφη απο τον αποκωδικοποιητη σε dvd recorder της lg , μεσω scart φυσικα....

Εχω απειρα dvd με ταινιες της nova, δεν υπηρχε κανενας περιορισμος σε εγγραφη απο τον αποκωδικοποιητη σε dvd recorder της lg , μεσω scart φυσικα....

Απλή εγγραφή (analog -> digital) γίνεται, έλεγα για απ' ευθείας digital.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τέλος τα hd κανάλια...
Τα υπόλοιπα παίζουν κανονικά...
Αλλάξανε πάλι την κωδικοποίηση???