Nova: HD τέλος στους λαθροθεατές

Έχω μία απορία. Στην απόφαση της ΕΕΤΤ για τη nova (http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4Α3Υ639-6)
αναφέρεται μεταξύ άλλων:

2) Ως προς την προστασία των υφιστάμενων συνδρομητών της εταιρείας,
επιβάλλεται:
α) να μεριμνήσει η εταιρεία για τη λήψη μέτρων που θα εξασφαλίζουν
τους υφιστάμενους συνδρομητές της με ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου,
ώστε να μην υποχρεωθούν αυτοί σε αναγκαστική αγορά νέου​
αποκωδικοποιητή.

Εγώ όντας ενεργός "ανύπαντρος" συνδρομητής, μπορώ σύμφωνα με τα παραπάνω να ζητήσω την υπηρεσία nova HD χωρίς να πάρω pace HD δέκτη;

Last edited:
Έχω μία απορία. Στην απόφαση της ΕΕΤΤ για τη nova (http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4Α3Υ639-6)
αναφέρεται μεταξύ άλλων:

2) Ως προς την προστασία των υφιστάμενων συνδρομητών της εταιρείας,
επιβάλλεται:
ώστε να μην υποχρεωθούν αυτοί σε αναγκαστική αγορά νέου
αποκωδικοποιητή.

Εγώ όντας ενεργός "ανύπαντρος" συνδρομητής, μπορώ σύμφωνα με τα παραπάνω να ζητήσω την υπηρεσία nova HD χωρίς να πάρω pace HD δέκτη;
Όχι δεν μπορείς.
Όταν υπέγραψες το συμβόλαιό σου (όπως κι εγώ), υποθέτω υπήρξε και μιά λίστα καναλιών τα οποία θα έβλεπες, σύμφωνα με το συμβόλαιο αυτό.
Δεν μπορείς να δείς τα HD, όπως οι συνδρομητές των μειωμένων πακέτων, δεν βλέπουν όλα τα κανάλια.
Τουλάχιστον βλέπεις αυτά του συμβολαίου σου, απ' το δέκτη της αρεσκείας σου και είναι σημαντικό αυτό.

Λεει "αναγκαστικη αγορα" , οποτε αν αρχισουν να δινουν δωρεαν τον δεκτη προφανως δεν υπαρχει προβλημα.

Δηλαδή φίλε Yperion θεωρείς ότι εφόσον αποφασίσω να "παντρευτώ" μπορώ να ζητήσω τον pace HD δωρεάν;

Όχι δεν μπορείς.
Όταν υπέγραψες το συμβόλαιό σου (όπως κι εγώ), υποθέτω υπήρξε και μιά λίστα καναλιών τα οποία θα έβλεπες, σύμφωνα με το συμβόλαιο αυτό.
Δεν μπορείς να δείς τα HD, όπως οι συνδρομητές των μειωμένων πακέτων, δεν βλέπουν όλα τα κανάλια.
Τουλάχιστον βλέπεις αυτά του συμβολαίου σου, απ' το δέκτη της αρεσκείας σου και είναι σημαντικό αυτό.

Στο συμβόλαιο μου όμως -υπογράφηκε το 2001- δεν αναφέρει στις τηλεοπτικές υπηρεσίες για παράδειγμα ούτε τα novacinema 3 & 4 ούτε και τα novasports 3 έως 7 στα οποία έχω πρόσβαση. Γιατί να μήν μπορώ, εφόσον η ΕΕΤΤ λέει:
"2) Ως προς την προστασία των υφιστάμενων συνδρομητών της εταιρείας,
επιβάλλεται:
ώστε να μην υποχρεωθούν αυτοί σε αναγκαστική αγορά νέου
αποκωδικοποιητή."

να δω τα HD κανάλια με το έξτρα αντίτιμο χωρίς να αγοράσω τον pace, όπως μπορεί να γίνει με τα ερωτικά κανάλια για τα οποία δεν με υποχρεώνουν να αγοράσω τον δέκτη και τα οποία επίσης δεν περιέχονται στο συμβόλαιό μου;

Ξέρω ότι αν το ζητήσω η nova δεν θα το κάνει. Ρωτάω απλά αν έχει βάση να απαιτήσω, για παράδειγμα με νομικά μέσα και πάντα σύμφωνα με τα παραπάνω, να μου δώσουν πρόσβαση στα HD κανάλια;

Παρε τηλ. να ρωτησεις αν δεχονται να κανεις νεο συμβολαιο με δωρο τον δεκτη και τα HD καναλια για κανα χρονο.

Αν αρνηθουν μπορεις να πεις οτι τωρα εχεις εναν παλιο δεκτη Panasat που χαλασε και δεν δειχνει καλα κτλ κτλ. και θα αναγκαστεις να σταματησεις την συνδρομη.

Δεν ζητας κατι το παραλογο λογικα πρεπει να δεχτουν εστω το δευτερο.

Φίλε Yperion σ'ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δυστυχώς δεν θέλω να πάρω τον δέκτη τους ακόμα και τζάμπα. Αυτό που λέω είναι αν έχω μια πιθανότητα να κερδίσω αν ζητήσω διά της "νομικής-δικαστικής" οδού, να μου δώσουν πρόσβαση στις HD υπηρεσίες, σύμφωνα με όσα αναφέρω.

Δεν το εχει καταφερει κανεις αυτο απο οτι ξερω.

Γενικα ειναι θεμα χρονου απο οτι φαινεται λογω της συνεχιζομενης πειρατειας να παμε σε κλειδωμενη καρτα-δεκτη για ολους.

"Το "κλείδωμα" των καρτών σύνδεσης με τους αποκωδικοποιητές της Nova ενέκρινε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια της εταιρείας να αντιμετωπίσει τα κρούσματα πειρατείας. Αλλά ταυτόχρονα φέρεται να... προειδοποιεί την εταιρεία, ότι λόγω της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, θα παρακολουθεί πλέον πιο στενά τις κινήσεις της...."
Η συνέχεια του άρθρου εδώ

Πηγή:www.capital.gr

Γενικα ειναι θεμα χρονου απο οτι φαινεται λογω της συνεχιζομενης πειρατειας να παμε σε κλειδωμενη καρτα-δεκτη για ολους.

Δεν είναι μόνο αυτό: αν επιτέλους απαλλαγούμε από τους παλιούς πανασατ, ίσως απαλλαγούμε και από το mpeg2, που νομίζω χρησιμοποιείται σε πολλά κανάλια (όλα τα sd; )...

Ακριβώς.Αυτό συμαίνει πιο αποδοτική συμπίεση συνεπώς περισσότερα κανάλια στον ίδιο transporter ή καλύτερη ποιότητα τουλάχιστον.

Απάντηση: Re: Nova: HD τέλος στους λαθροθεατές

Δεν είναι μόνο αυτό: αν επιτέλους απαλλαγούμε από τους παλιούς πανασατ, ίσως απαλλαγούμε και από το mpeg2, που νομίζω χρησιμοποιείται σε πολλά κανάλια (όλα τα sd; )...

Καλά, μιλάς για ορίζοντα τουλάχιστο πενταετίας! Ιδίως αυτοί οι λίγοι που έχουν τους PVR 3001 (όπως εγώ) δεν πρόκειται να τους αλλάξουν με τίποτα!

Re: Απάντηση: Re: Nova: HD τέλος στους λαθροθεατές

Καλά, μιλάς για ορίζοντα τουλάχιστο πενταετίας! Ιδίως αυτοί οι λίγοι που έχουν τους PVR 3001 (όπως εγώ) δεν πρόκειται να τους αλλάξουν με τίποτα!

Γιατί; Τι κερδίζεις μένοντας σε κάτι τόσο παλιό, που δεν σε αφήνει να δεις υψηλή ευκρίνεια;

Re: Απάντηση: Re: Nova: HD τέλος στους λαθροθεατές

Ο δεκτης αυτος ομως δεν κυκλοφορει πλεον οποτε αν χαλασει....

Έχουν την δυνατότητα να υποχρεώσουν σε κάτι τέτοιο όλους όσους έχουμε παλιά συμβόλαια;

Δεν πρόκειται να πάνε σε κλείδωμα κάρτας-δέκτη σε όλους. Πρώτον το κόστος για κάτι τέτοιο θα ήταν δυσβάσταχτο για την εταιρία, μία και εκτός από τους δέκτες θα πρέπει να αλλάξουν όλες τις κάρτες και φυσικά να προσλάβουν περισσότερο δυναμικό στο τηλεφωνικό κέντρο. Τι θα συμβεί δηλαδή αν ξαφνικά 300 χιλιάδες συνδρομητές θα πρέπει να κάνουν επανασύνδεση με όλο την χρονοβόρα διαδικασία που αυτό ζητά.

Επίσης αυτό θα τους διασφαλίσει τεχνικά? Ξέρει δηλαδή ότι η εταιρία θα μπορέσει να βασιστεί στο πάντρεμα για να κάμψει την πειρατεία? Κανείς δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα αυτό. Δεν είμαι γνώστης πως γίνεται και τι απαιτείται, αλλά αν αναλογιστούμε ότι δεκατριάχρονα σπάνε πια με ευκολία απλές κυβερνητικές σελίδες των ΗΠΑ, φανταστείτε...

Τι θα συμβεί αν ξαφνικά την πατήσει όπως με την Σούπερ Λίγκα και έχει εκτός από υπερτιμημένο εμπόρευμα και υπερτιμημένο σύστημα κωδικοποίησης?

Επειδή ως πελάτες θα έπρεπε να σκεφτόμαστε με το τι θέλουμε εμείς και όχι με το συμφέρει την εταιρία, οτιδήποτε μας περιορίζει στην κίνηση (είτε είναι πάντρεμα, είτε είναι surf-lock 1, είτε είναι μόνο ένας δορυφόρος, είτε είναι multiview με καλώδιο) σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον των ΤΙΜΙΩΝ συνδρομητών.

Και στην τελική, αφού θέλει να καταπολεμήσει την πειρατεία... ας μειώσει τα πριμ στους διοικούντες και ας ρίξει την τιμή. Αλλά... Στη χώρα των τυφλών, βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Μου θυμίζει την παλιά διαφήμιση του ΟΤΕ και το "Φταίει ο ΟΤΕ", σε λίγο θα φταίμε για την πειρατεία και εμείς που σκάμε 60+ Ευρώ το μήνα ... Α! Περιθώρια για να μειωθεί η τιμή υπάρχουν ... στην Κύπρο πως έγινε? Και μην μου πείτε λουκέτα... γιατί η εταιρία δεν ήταν ζημιογόνα και ούτε εμπορικά ασύμφορη, αντιθέτως. Απλά οι Ολλανδοί αντί για αύξηση στο κέρδος 400%, θα είχαν 8% και απλά προτίμησαν να πάνε αλλού όπου θα καταφέρουν την πρώτη αύξηση.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova: HD τέλος στους λαθροθεατές

Γιατί; Τι κερδίζεις μένοντας σε κάτι τόσο παλιό, που δεν σε αφήνει να δεις υψηλή ευκρίνεια;

1. Καλύτερο user interface από τον καινούριο (και καλύτερο χειριστήριο)
2. Μεγαλύτερη σταθερότητα
3. Λιγότερα καλώδια για την εγκατάσταση
4. Κοινόχρηστες εγγραφές (πολύ σημαντικό)

Για υψηλή ευκρίνεια έχω το PC. Αν και θα ήθελα μια έξοδο HDMI, δεν θα άλλαζα τον 3001 ούτε με δύο από τους καινούριους (κυριολεκτικά!). Τους έχω χρησιμοποιήσει, και κατα τη γνώμη μου στην καθημερινή χρήση είναι αρκετά πίσω από τους Panasat (μιλάω πάντα για τους PVR).

Ο δεκτης αυτος ομως δεν κυκλοφορει πλεον οποτε αν χαλασει....

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν! Αν και αυτός είναι σκυλί μαύρο. 4 χρόνια 24-7-365 κλεισμένος σε ντουλάπι... Μόνο τα τηλεκοντρόλ χαλάνε (το λεβιεδάκι συγκεκριμένα), αλλά έχω καβατζώσει καναδυό spare.

Χειροπέδες σε άλλους έξι για dreambox

Σε άλλες έξι συλλήψεις, τεσσάρων Ελληνοκυπρίων και δύο αλλοδαπών, σε σχέση με την παράνομη μεταπώληση συνδρομητικού τηλεοπτικού σήματος τριών καναλιών, σε συνέχεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό στις 15 Ιουνίου 2011, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, ότι οι έξι συλληφθέντες αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή τους για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οπως είπε ο κ. Κατσουνωτός, «η Αστυνομία εκτιμά ότι μεταξύ των συλληφθέντων σήμερα και των άλλων συλληφθέντων της 15ης Ιουνίου, υπάρχει διασύνδεση και εκτιμά, επίσης, ότι έχει εξαρθρώσει το κύκλωμα που παράνομα μεταπωλούσε συνδρομητικό τηλεοπτικό σήμα» των συνδρομητικών καναλιών British SKY, BFBS (British Forces Base Station) και Νόβα Ελλάδος. Στο πλαίσιο της επιχείρησης που διενεργήθηκε και πάλι στην παρουσία τεχνικών των τριών συνδρομητικών καναλιών είχαν εξασφαλιστεί συνολικά εφτά εντάλματα έρευνας.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι «η επιχείρηση άρχισε από τις 06.30 και κατά τη διάρκειά της έχουν κατασχεθεί έξι κεντρικοί εξυπηρετητές, οι γνωστοί server, αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεγάλος αριθμός καρτών συνδρομητικών καναλιών, αυθεντικές και πλαστές, και μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (USB)”.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, «οι server φαίνεται να ήταν συνδεδεμένοι μεταξύ τους έτσι που σε περίπτωση που ένας από αυτούς ετίθεντο εκτός λειτουργίας, το σήμα μεταδιδόταν από τους άλλους servers, οι οποίοι λειτουργούσαν ως υποστηρικτές χωρίς οι συνδρομητές να αντιληφθούν οτιδήποτε».
http://www.sigmalive.com/news/local/397020